» »

kakšna škatla za vodno pumpo?

kakšna škatla za vodno pumpo?

bps1421 ::

poštelal sem potpno pumpo (300l/h)
pa ne vem v kakšo posodo bi jo spravil
najraje bividel da je prozorna.
a ma kdo kak predlog??

Mr-poki ::

jha nek sm vidu da lohk das kr uno plasticno posodo ko ma mama za strudl pa pecivo not....
sicer res nisem nek expert za vodno hlajenje sam bi si jo tut lahk iz plexija naredu... pomoje bi slo
:P
-=GoDfAtHeR=-

Yacksy ::

Meni so jo naredil v firmi, ki se ukvarja z pleksijem. Dimenzije so 10x19x14 cm, dal pa sem malce več kot 2 jurja. Skupi so zlimal z nekim posebnim limom, ki drži ko majka, eno stranico pa sem sam prilimal z silikonskim kitom. Pa kar lepo drži. Sicer lahko to narediš tudi doma, a pacanje s silikonskim kitom ni lepo na pogled. Luknje za izhode in vhode v posodo pa sem zvrtal z svedrom (samo pazi več kot 10 sveder ne uporabljaj, ker ti bo pleksi počil). In zlimal z neostikom ter zatesnil z prozornim silikonskim kitom.
A se ti ne zdi pumpa malce švoh?

bps1421 ::

kapaciteta pumpe je zanemarljiva(seveda v mejah normale) izdelava iz plexija se mi zdi mal nepraktična oziroma predvidevam, da obstajajo boljse rešitve

Meni se zdi pa to še najbolj praktična zadeva. Se ne spraska tako hitro, ne poči zlahka, se dobro lima in je lepo prozoren.
Jaz imam 700l pumpo, pa imam pretok skozi sitem (realen pretok) okoli 300l/h, če ne celo še manj.

hlodek ::

Yacksy:
Lahko daš naslov od firme kjer so ti naredili to posodico in ali imaš kakšno slikco od tega(ali pa slikco zelo podobne)?
Zdi se mi zelo dobra ideja, ker je zadeva prozorna.
Kaj pa vibracije, ti črpalka nič ne trese posode?

Firma je Plastoform. Firma je v Šmarjeti (ta je okolici Šmarjeških Toplic, šmarejške pa so v okolici Novega mesta).
Drugače pa malo poglej, če imaš kakšno firmo, ki se z pleksijem ukvaraja kje bližje. Škatla je precej enostavna stvar za naredit, še posebej če imaš na razpolago mašinerijo. Samo men so zlimal u nekim posebnim limom, ki baje razžre kožo, če si slučajno malce štorast.
Vibracije iz pumpe pa se prenašajo na posodo, a to se da urediti s kaknim kosom gume, tako da cela stvar ne ropota. Pa tudi vibracije so zelo šibke, komaj jih zaznavam.
Slike na žalost nimam. Zgleda pa dobro. To je zelo pomembno zame, ker sem naredil luknjo v stranico, tako da se posoda vidi.
Posodo pa imam pritrjeno spredaj, kjer je bila prej kletka za diske.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri Nakupu Vodnega Hlajenja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231995 (1617) yeti
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

839225 (6937) Jackass
»

S čim zlepit pleksi?

276032 (5625) frenk
»

Nakup pretočne črpalke

133997 (3703) Nico
»

se znajo diski potapljat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5531708 (30961) krucymucy

Več podobnih tem