» »

Microsoftovo poslovanje slabo, delnica že izgubila več kot 10%

1
2
»

Yacked2 ::

leiito je izjavil:

Morda, ampak Cook je bil Jobsova izbira in je Apple vodil že v obdobjih, ko je bil Jobs bolan, v najboljših časih Appla. Bomo videli. Tablice si do iPada nihče predstavljal ni, danes je najbolj logična stvar na sveru, ubija PCje. Niti ni nujno, da mora Apple ponoviti tak coup, da preživi, v bistvu jim gre fenomenalno po normalnih standardih.


kolikor vem je Gates "izumil" tablico samo nihče ni kupoval.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

techfreak :) ::

Tablice so se prodajale, vendar so bile predvsem za poslovno rabo. Pred iPadom je tablica bila prenosnik brez tipkovnice, kar pomeni da je bila težka, imela je slabo avtonomijo, zasloni so pa bili resistivni ker so bili prirejeni za pisala in ne za prste.

Apple je prvo (uspešno) podjetje, ki si je upalo prodati "butasto" tablico v lepi obliki in jo prodati navadnemu uporabniku. Butasto v smislu da je imela omejen OS z omejenim številom aplikacij, prejšnje pa so bile primerljive s takratnimi prenosniki in so podpirale Windows.

Zgodovina sprememb…

francek1 ::

cleanac je izjavil:

Enim se direkt vidi, da ne vidijo dalje od svojega nosu. Prvo kot prvo, delničarjem ne bo nikoli dovolj, pa tudi, če bi bilo 90 centov dobička na delnico, bi še delnica vedno padla, ker je premalo presegla pričakovanja. Takšni pač so. Kot drugo pa nevem kako si predstavljate propad MS-a? Na svetu je na Windowse vezane toliko informacijske tehnologije, da alternative enostavno ni. Bili so ob pravem času na pravem mestu. Lahko molite nevem komu za propad, privoščite vse slabo, ampak prej bo čas potekel vam kot pa MS-u (ali Applu, Googlu ter raznim gigantom).

Nič ni večno...ste pozabili na Kodak? Od velikana do povprečne firme..


A tablico da je Apple izumil? He, he, he...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

k4vz0024 ::

Firme, ki rinejo skozi zid končajo običajno na smetišču zgodovine...

Kolikor mi je znano je Kodek šel v stečaj.

francek1 ::

Ni ravno rinil skozi zid; Kodak je izumil digitalno fotografijo, ampak so se jo bali pravočasno dat na tržišče zaradi strahu, da bo to ogrozilo prodajo filmov. Digitalni fotoaparat QuickTake, ki ga je pod svojim imenom prodajal Apple, je bil celo njihov izdelek. Ampak očitno se velikani iz zgodovine ne naučijo nič pametnega...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

k4vz0024 ::

Moj komentar se nanaša MS.

Kodak je proizvajal odlične filme. Škoda, da je odšel...

Nummy ::

Ja tak je: če se MS ne bo kmal streznu in začel delat tist kar je folku všeč, bo firm propadla na manjše kose. Par kosov se bo še obdržalo, velika glavnina pa bo šla žvižgat rakom. MS bo ostal še nekaj časa naokol in prodajal licence kar jih še ima in seveda podporo za obstoječ SW, ter verjetno bodo prodajal programske patente oz. dovolili uporabo potrebnih knjižnjic za poganjanje windows aplikacij. Od tu naprej pa lahko kdo drug prevzame vajeti in pojavi se lahko novi windows ali pa preprosto linux prevzame del SW-ja of MS-ja in se naredi nov sistem, ki bo sposoben poganjati win aplikacije za vse nazaj.

WarpedGone ::

Ni ravno rinil skozi zid; Kodak je izumil digitalno fotografijo, ampak so se jo bali pravočasno dat na tržišče zaradi strahu, da bo to ogrozilo prodajo filmov

Delno tudi to ampak zgodba je še bol boleča. Kodak je naredu analizo digitalne fotografije - kaj so problemi, kolk časa bo trajalo da se jih odpravi in kdaj bo zadeva en-masse. So zgruntal da majo še N let časa (se ne spomnem točne cifre, več kot 5), da pripravijo svoje digitalne linije. Teh N let je minilo, pripravili pa niso ničesar. Kodak je pogrnu ker so enostavno delal samo to kar je nujno potrebno in kar maksimizira letošnji profit. Ujeli so se v lokalni časovni maksimum, ki je skozi čas padal. Vsaka velka firma, kjer imajo "preveć" besede delničarji in njihova slast po zaslužku danes tukaj je v takšni nevarni situaciji. Rešuje jo lahko le močan karakter, ki ima dost moči znotraj firme da mal zajezi ta blood hunger po nagradah konec leta in denar 'žrtvuje' v razoj izdelkov, ki bojo denar nosili čez deset let. Da ima jajca delat to, kar itak vsi vejo da se ne splača, da je brezveze, da nihče drug tega ne dela, ...
Zbogom in hvala za vse ribe

Isotropic ::

z quaterly rezultati in vrednostjo delnic se je tut hp ze zaklal.

driver_x ::

No, MS le ne bo propadel tako hitro, saj je na nekaterih (prevsem poslovnih) področjih praktično brez konkurence. Bo pa izgubljal, ker izgublja cel PC segment, ki tudi ne bo tako hitro izumrl.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft povečal dobiček in prihodke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
12534365 (28752) Mr.B
»

Microsoftovo poslovanje slabo, delnica že izgubila več kot 10% (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5917418 (15007) driver_x
»

Microsoft povečal dobiček na rovaš Officea in Xboxa

Oddelek: Novice / Rezultati
174216 (3670) revvs
»

Ballmer deloma prodaja svoj delež v Microsoftu

Oddelek: Novice / Ostale najave
104073 (3260) driver_x
»

Še nekaj minusov in rdečih številk

Oddelek: Novice / Rezultati
84071 (3637) Icematxyz

Več podobnih tem