Forum » Šola » Koliko možnih kombinacij
Koliko možnih kombinacij
Auba ::
Za nalogo imam to stvar. Imam 3 mesta in na cifre možne od 0 do 9. Sepravi na vsako mesto paše 10 cifer in 3 mesta so. Koliko je možnih skupnih kombinacij? Jih je 1000 ?
Pa če je kak program, ki bi mi izpisal vse možne kombinacije?!
Pa če je kak program, ki bi mi izpisal vse možne kombinacije?!
Živjo :)
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Hexx ::
Kombinacije so številke od 1 do 1000 :) napiši na google numbers from 1 to 1000 če rabiš spisek
jabolko ::
Hm kombinatorika iz prvega letnika
Na voljo imaš tri mesta in 10 številk.
Če se števila lahko ponavljajo to izračunaš tako: 10 * 10 * 10 = 1000. 10, ker imaš 10 številk, trikratno množenje pa, ker imaš tri mesta na voljo.
Na voljo imaš tri mesta in 10 številk.
Če se števila lahko ponavljajo to izračunaš tako: 10 * 10 * 10 = 1000. 10, ker imaš 10 številk, trikratno množenje pa, ker imaš tri mesta na voljo.
lebdim ::
prej kombinatorika iz 4. letnika srednje šole oz. gimnazije ...
če pa se številke ne smejo ponavljat, pa izračunaš takole: 10 * 9 * 8 = 720, če pa se lahko ponavljajo, pa je prejšnji post že povedal pravilen odgovor ...
sicer pa je ključno pri kombinatoričnih nalogah, da razumeš njihov koncept, torej, da razlikuješ med permutacijami, variacijami in kombinacijami (vključno s ponavljanji) ...
če pa se številke ne smejo ponavljat, pa izračunaš takole: 10 * 9 * 8 = 720, če pa se lahko ponavljajo, pa je prejšnji post že povedal pravilen odgovor ...
sicer pa je ključno pri kombinatoričnih nalogah, da razumeš njihov koncept, torej, da razlikuješ med permutacijami, variacijami in kombinacijami (vključno s ponavljanji) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KombinatorikaOddelek: Šola | 1994 (1335) | 2f4u |
» | Kako izračunati št. kombinacijOddelek: Pomoč in nasveti | 13472 (13208) | milc |
» | pomoč pri nalogi - kombinatorikaOddelek: Šola | 1501 (1323) | PaX_MaN |
» | naloga iz kombinatorikeOddelek: Šola | 1771 (1617) | mimi8 |
» | matematika pomoč(kombinatorika)(matura)Oddelek: Šola | 7027 (6609) | starsplash |