Forum » Strojna oprema » Problemi z Računalnikom
Problemi z Računalnikom
Anarki ::
Zdravo. Js bi rabu mal pomoči. Pač bom no hit opisu kaj se mi je zgodil. Danes zjutri prižgem računalnik sem gor pov urce. grem vn pridem nazaj čez 2 urce. računalnik ugasnjen. Ga probam nazaj prižgat računalnik se prižiga. Pride do windows 7 screena računalnik crkne. Se noče prižgati nič. Odštekam vse. Postopoma vklapljam komponente nazaj da najdem napako. Pridem do grafične(Ati radeon 4850 X2) kot zadnje prej sem jo imel vštekano samo v slot in je delovala vredu. Ko sem vštekal dodatne napajalne pine se računalnik ne vžge več. A ma kdo kako idejo ka bi lahk biu problem računalnik mi je lavfu že kakšne 2 let zj pa ne vem ka je napajalnik imam crosair GS 700W. Ubistvu k ga hočm pržgat sam zalavfa in se ugasne. Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
- spremenilo: Anarki ()
BlackMaX ::
Pred kratkim sem imel en problem z Crossair napajalnikom GS serija možno, da je napajalnik kriv...lahko probaš to kar je kolega cool omenil, sposodi si napajalnik.
a mogoče kdo ve če v kakšni trogovini kot je recimo com shop lahko probajo če dela grafična ker nima nobeden od kolegov dovolj močnega napajalnika. Ker nebi rad dj nove grafične nabavlu pa da mi še ta dela.
bluefish ::
V sami trgovini malo verjetno, na servisnem oddelku pa - od njihove dobre volje je seveda odvisno, če bo krajše testiranje zastonj.
ne ker men je zj sam to al da napajalnik ne da zadost moči več vn al pa je grafična hin. Ker doklern ne vštekam dodatnih pinov not laufa vse vredu
technolog ::
vžgáti se 1. začeti goreti: vžgala se je še sosedova hiša; suha slama se hitro vžge // zaradi bioloških, fizikalnih, kemičnih vzrokov segreti se in začeti goreti: na kup zmetano napol suho seno se lahko vžge
pritisnem na tipko za vklop ventilator za procesor naredi 1 vrtljaj napajalnik prižge led lučko naredi 1/4 vrtljaja in je konec
lahk ti posnamem da ti bo lažje
lahk ti posnamem da ti bo lažje
Zgodovina sprememb…
MIHAc27 ::
Zelo verjetno je kriv napajalnik.
Če imaš on-board grafiko lahko probaš z to. Zna vseeno delati, ker porabi manj elektrike kot dodatna kartica.
Probaš lahko tudi brez grafike v računalniku. Če se še vedno PC prižge in takoj ugasne je še bolj verjetno napajalnik kriv in ne grafika.
Če imaš on-board grafiko lahko probaš z to. Zna vseeno delati, ker porabi manj elektrike kot dodatna kartica.
Probaš lahko tudi brez grafike v računalniku. Če se še vedno PC prižge in takoj ugasne je še bolj verjetno napajalnik kriv in ne grafika.
ja mam dj švohenjšo grafično not k ne rab dodatniga napajanja in dela ok. Sicer pa grafična ko jo mam zj porabi cca. po ATI specs 250W.
Ok prišel sem do ugotovitve daj je crknala grafična kartica. zj pa me zanima če to kje popravljalo in kolk bi to stalo.
dottor ::
Grafične kartice se ponavadi ne popravljajo ampak se kupi nova oz rabljena odvisno kaj želiš. Cena je spet odvisna od posameznika in njegovih potreb. So pa x2 oz dvoprocesorske kartice nekoliko bolj nagnjene okvaram zaradi tega, ker zmečejo praktično dve grafični kartici na eno kar že samo po sebi pove da to bo delalo nekaj časa, ne bo pa večno.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
BorutK-73 ::
Riff se ni hecal, to z pečico resno deluje, je pa 50/50 verjetnost da bo uspešno.
poglej na google in če boš šel pečt grafično, ne to delat v kuhinjski kjer meso pečete. Dobi neko staro.
poglej na google in če boš šel pečt grafično, ne to delat v kuhinjski kjer meso pečete. Dobi neko staro.
Riff ::
Brias ::
sm pa prebrav da se lahk nardi tud kratek stik na grafični Na PCI-e pinih in zato noče vžgati. http://www.tomshardware.co.uk/forum/371...
Zgodovina sprememb…
Sm dav enmu za pogledat pa mu isto nardi ko pr men in je pač reku da je kratek stik na PCI-E pinih na grafični,...
Pro_moted ::
http://www.dinokomp.si/produkt/asus-gef...
naredi ušesom uslugo.
Če se pa gre za performance za ta denar pa :
http://www.dinokomp.si/produkt/vtx3d-ra...
naredi ušesom uslugo.
Če se pa gre za performance za ta denar pa :
http://www.dinokomp.si/produkt/vtx3d-ra...
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pro_moted ()
Pro_moted ::
VTX3D je firma ranga Powercolor, Palit, Club3D. Nimaš kaj zgrešit. Power colorjeva enaka, je pa 5 evrov dražja.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera grafična? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11369 (9016) | cheap_ |
» | Gaming računalnik, nasvet.Oddelek: Kaj kupiti | 3245 (2623) | dogo |
» | Katero grafo do 200 €Oddelek: Kaj kupiti | 2213 (1705) | Brias |
» | Nadomestna grafična za skurjeno Sapphire HD 3870Oddelek: Kaj kupiti | 753 (682) | Dejan99 |
» | Graficna kartica do 50€Oddelek: Kaj kupiti | 772 (653) | RejZoR |