» »

Medion prenosnik in ustvarjanje nove particije

Medion prenosnik in ustvarjanje nove particije

k4vz0024 ::

Medion prenosnik ima tovarniško ustvarjanje 4 primarne particije. Zato ni mogoče kreirati dodatne primarne particije. Zagonsko oz. sistemsko particijo bi skrčil in nato ustvaril logično particijo. Zadnjo particijo z gonilniki, ki se imenuje Recovery pa konvertiral v logično. Potem pa na novo ustvarjeno logično particijo, iz ostanka zagonske particije konvertiral v primarno. Ali to napraviti znotraj Win 7 ali z boot CD Acronis ali Paragon disk suit? Kateri je bolj primeren?

popster ::

če ne veš niti da rabiš bootat za spreminjat particio na kateri je operacijski sistem se raje ne spuščaj v to, ker si lahko uničiš operacijski sistem. Drugače pa priporočam gparted live cd.

Do sedaj sem to počel vedno z staro verzijo boot CD Paragon disk suit. Vendar me je Aesus opozoril, da naj ne spreminjam particije z njim oz. naj to počnem v Windowsih, kar me je zmotilo.

Pa zakaj bi zaj* sistem, če sistemsko najprej skrčim. Nato ustvarim logično extenend? Nazadnje pa zadnjo particijo spremenim v logično. Logično extened pa v primarno?

Zagonski particiji ne morem dodeliti logične particije. Kako to storiti pri 4 primarnih particijah, tako da zagonski dodam logično particijo?

Ali Recover pri Medion računalnikih vsebuje zgolj gonilnike?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika med primarno in logično particijo?

Oddelek: Operacijski sistemi
143778 (3298) MrStein
»

Pravilna razdelitev diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
51618 (1310) dronyx
»

Sprememba logične particije v primarno

Oddelek: Strojna oprema
202647 (2308) BlaY0
»

prosim za razlago..kaj pomeni določen tip particije