Forum » Pomoč in nasveti » Medion prenosnik in ustvarjanje nove particije
Medion prenosnik in ustvarjanje nove particije
k4vz0024 ::
Medion prenosnik ima tovarniško ustvarjanje 4 primarne particije. Zato ni mogoče kreirati dodatne primarne particije. Zagonsko oz. sistemsko particijo bi skrčil in nato ustvaril logično particijo. Zadnjo particijo z gonilniki, ki se imenuje Recovery pa konvertiral v logično. Potem pa na novo ustvarjeno logično particijo, iz ostanka zagonske particije konvertiral v primarno. Ali to napraviti znotraj Win 7 ali z boot CD Acronis ali Paragon disk suit? Kateri je bolj primeren?
popster ::
če ne veš niti da rabiš bootat za spreminjat particio na kateri je operacijski sistem se raje ne spuščaj v to, ker si lahko uničiš operacijski sistem. Drugače pa priporočam gparted live cd.
Do sedaj sem to počel vedno z staro verzijo boot CD Paragon disk suit. Vendar me je Aesus opozoril, da naj ne spreminjam particije z njim oz. naj to počnem v Windowsih, kar me je zmotilo.
Pa zakaj bi zaj* sistem, če sistemsko najprej skrčim. Nato ustvarim logično extenend? Nazadnje pa zadnjo particijo spremenim v logično. Logično extened pa v primarno?
Zagonski particiji ne morem dodeliti logične particije. Kako to storiti pri 4 primarnih particijah, tako da zagonski dodam logično particijo?
Ali Recover pri Medion računalnikih vsebuje zgolj gonilnike?
Ali Recover pri Medion računalnikih vsebuje zgolj gonilnike?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med primarno in logično particijo?Oddelek: Operacijski sistemi | 3778 (3298) | MrStein |
» | Pravilna razdelitev diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1618 (1310) | dronyx |
» | Sprememba logične particije v primarnoOddelek: Strojna oprema | 2647 (2308) | BlaY0 |
» | prosim za razlago..kaj pomeni določen tip particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1807 (1536) | drola |
» | Črke pogona in particijOddelek: Pomoč in nasveti | 1605 (1400) | Hypno |