» »

Zadeva Patria: Žalostna realnost

Zadeva Patria: Žalostna realnost

Oldi ::

Mnenje Matevža Krivica o razsodbi v zadevi Patria je skrajno negativno, v primeru dvoma je treba obdolženca oprostiti.

Po razsodbi Avstrijskega sodišča je 900.000EUR prestopilo našo mejo, po logiki Krivica pa je treba najti nedvoumne dokaze, kdo je ta denar pobasal. Očitno tudi tožilec ni prepričan v celo zgodbo, v nasprotnem primeru bi zahteval, da prejemniki denar vrnejo, ne pa vsakemu po smešnih 37kEUR stranske kazni.

O stranski denarni kazni:
...dosodi se v primeru koristoljubnosti (tudi če ni predpisana, ali pa če je predpisana alternativno, sodišče kot pa glavno kazen izreče zapor) Izrekala naj bi se praviloma v dnevnih zneskih (smisel: upoštevanje premoženjske razmere obdolženca)...

Saj človek na nek način razume zagledanost pravnika v pravniške dogme, samo če je denar prišel v Slo, kam bi še lahko šel in kdo bi bil odgovoren, da je sploh prišel, kdo je torej kriv za korupcijo. Lahko da je šel na Kajmanske in sploh ni prišel v Slo, pa kaj potem. Lahko ga je pobasal kdorkoli, ampak krivi so tisti na položaju, ki so se o tem pogovarjali, to je bil pa nedvomno Janša oziroma Zagožen, eden idejni, drugi izvedbeni oče korupcijskega dejanja.
In ja, za koruptivno dejanje (dejanje, kjer se je samo opuščalo dolžno ravnanje ali v dobri veri in v korist skupnosti izkoristilo svoja poznanstva je treba odstopiti), za pravo korupcijo, ki se je nedvomno zgodila a ni nedvoumnih dokazov, da je denar prišel v žepe vpletenih, pa odškodnina za prestane bolečine. Izgleda da norostim ne bo konca.

Skratka tipi pobasali 900kEUR i fasali po 37kEUR stranske akzni - beri nikome ništa, Kordež in kompanija denarja niti videli niso, a ga morajo vrniti. Kje je tu Krivic, o krivici ni dvoma.

O žalostnih komentarjih pravnih poznavalcev, ki niso sodbe niti slišali, kaj šele prisostvovali sojenju pa ne bi, škoda časa.
  • zaklenil: Mavrik ()

Utk ::

Pa kaj je tebi ta Kordež, da ga stalno zagovarjaš, foter, stric? Zlorabil je položaj in s tem uničil firmo, spotoma naredil še par sto milijonsko luknjo, par 100 ljudi je in bo brez službe zaradi njega, kar nekaj firm bo pa še dodatno propadlo, ker jim Merkur nikoli ne bo vrnil dolga. Tudi če je Janša osebno pobasal 900,000 evrov je faking svetnik proti Kordežu, sprijazni se s tem.
Je pa res, da ga bi morali zapret zaradi jemanja podkupnin, ne pa zaradi neke obljube, to ni nič, samo dokaz, da niso sposobni najti pravih dokazov.

Oldi ::

Kordež je delal meneđerski prevzem, ki ga je Ropova vlada v takih obliki skušala zakonsko preprečiti, a je Janša postopek ustavil. Prevzem se mu je ponesrečil, odgovorna politika in banke bi v mesecu našle novega strateškega lastnika, Kordež in kompanija pa bi ostali brez varščine. Menda ga je našel sam Kordež, a je bilo prepozno stampedo tajkunizacije se je že sprožil in ovce (Slovenceljne) je bilo treba pognati v prepad.
Kordeža nisem nikoli videl, samo nisem ofca, to mi lahko očitate.

Od Vrhunca se zahteva odstop, Janša je pa politična žrtev predvolilne kampanje. Ljudje božji, kako se nam lahko to dogaja??? Samo še en dokaz, da nam na vedno večih področjih vladajo psihopati in da smo tako narejeni, da jim nasedamo.

Utk ::

Kordež je obsojen zaradi zlorabe položaja, ne zaradi menedžerskega prevzema.
Da se država ne bi smela vtikat v bančne posle je pa itak jasno. Novega lastnika bi lahko našli še zmeraj, s Kordežem ali brez, ampak takega bedaka ni, niti ga ni imel Kordež. Ti razni strici iz Amerike s polnimi vrečami denarja niso še nikoli niti dolarja dali, pa jih smo imeli že 1000.

Mavrik ::

Mislim, da si zgrešil temo v kateri že teče obstoječa debata: Patria naj bi podkupila premiera Janšo.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kordež (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18036888 (26736) arnecan1
»

Kje varčevati za pokojnino

Oddelek: Loža
328708 (7114) harmony
»

Kordežu 5let zapora

Oddelek: Loža
61498 (1231) opeter

Več podobnih tem