Forum » Pomoč in nasveti » problemi ob zagonu compa z WIN NT 4.0 SP6a
problemi ob zagonu compa z WIN NT 4.0 SP6a
barbarpapa1 ::
Pozdravljeni
Ker mi je riknil trenutno aktivni računalnik (crk'o vent na PSU-ju ), sem se odločil, da zazženem staro mašino, ki je mirovala cca 11 mesecev.
Ta stara mašina je v naslednji sestavi (kupljeno davnega 1996):
CPU Cyrix 150+ (Ali tako nekako)
128 MB RAM
Trdi disk WD 8,4 Gb (razdeljen na dve particiji. C za OS, D za ostalo, velikosti particij se ne spomnim več),drugi trdi disk WD 900MB (Particija E)
CD Rom Funai 8X
ATI Rage II grafika
Compex mrežna
OS Windovs NT 4.0 SP6a (NTFS file system)
Ob zagonu mi pri modrem ekranu zajamra da nek dll (si nisem zapomnil, je nekaj na API***.dll) "is not a valid NT volume" ali nekaj takega. Sem šel proceduro z emergency repair disk skozi, a brez uspeha.
Vprašanje je, ali obstaja še kakšna pot za rešitev, oz. ali bom lahko dostopal do podatkov na D particiji, če OS na novo namestim na C particijo.
Hvala za pomoč pa lep pozdrav...
LP
Jože
Ker mi je riknil trenutno aktivni računalnik (crk'o vent na PSU-ju ), sem se odločil, da zazženem staro mašino, ki je mirovala cca 11 mesecev.
Ta stara mašina je v naslednji sestavi (kupljeno davnega 1996):
CPU Cyrix 150+ (Ali tako nekako)
128 MB RAM
Trdi disk WD 8,4 Gb (razdeljen na dve particiji. C za OS, D za ostalo, velikosti particij se ne spomnim več),drugi trdi disk WD 900MB (Particija E)
CD Rom Funai 8X
ATI Rage II grafika
Compex mrežna
OS Windovs NT 4.0 SP6a (NTFS file system)
Ob zagonu mi pri modrem ekranu zajamra da nek dll (si nisem zapomnil, je nekaj na API***.dll) "is not a valid NT volume" ali nekaj takega. Sem šel proceduro z emergency repair disk skozi, a brez uspeha.
Vprašanje je, ali obstaja še kakšna pot za rešitev, oz. ali bom lahko dostopal do podatkov na D particiji, če OS na novo namestim na C particijo.
Hvala za pomoč pa lep pozdrav...
LP
Jože
bastadu ::
Poglej, če je čas v BIOSu pravilen, kajti ob tako dolgem mirovanju se baterija lahko sprazni in zaradi napačnega sistemskega časa se pojavljajo problemi...
barbarpapa1 ::
Ha, sem že zrihtal ! Tole pišem na tem "zgodovinskem " compu....
Sem še enkrat startal z WINNT instalacijskimi disketami, le da sem pri instalaciji namesto emergency repair diska ukazal, naj proba sam poiskati NT-je. Zahteval je še instalacijki CD-ROM in zadeve dovolj dobro pošlihtal, da sedaj to dela. Torej Vas bom lahko spet čital...
Samo še SP6a čez potegnem, pa je....
Bastadu, sistemski čas (in datum) je kljub 11 mesečni neaktivnost do minute točen . Zgleda, da so te paradajz (ZIDA Tomato) osnovne plošče še kar dobre (vsaj baterije so O.K.)
Pa lep večer želim....
Jože
Sem še enkrat startal z WINNT instalacijskimi disketami, le da sem pri instalaciji namesto emergency repair diska ukazal, naj proba sam poiskati NT-je. Zahteval je še instalacijki CD-ROM in zadeve dovolj dobro pošlihtal, da sedaj to dela. Torej Vas bom lahko spet čital...
Samo še SP6a čez potegnem, pa je....
Bastadu, sistemski čas (in datum) je kljub 11 mesečni neaktivnost do minute točen . Zgleda, da so te paradajz (ZIDA Tomato) osnovne plošče še kar dobre (vsaj baterije so O.K.)
Pa lep večer želim....
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stop: c0000218 {Registry File Failure}Oddelek: Pomoč in nasveti | 596 (532) | arya |
» | boot loaderOddelek: Operacijski sistemi | 1365 (1217) | tejo |
» | sesut W98 v dual boot konfiguracijiOddelek: Pomoč in nasveti | 1293 (1204) | ferjan |
» | WIN 2000 BOOT ?Oddelek: Programska oprema | 1449 (1314) | rookie |
» | 2 operacijska sistemaOddelek: Programska oprema | 2777 (685) | andrej |