» »

Oppo Find 5

Oppo Find 5

kmetek ::

Oppo Find 5 huda zverinica

http://europe.oppostyle.com/

399 16GB
429 32GB
  • spremenil: kmetek ()

B0rg ::

Si ga kupil zase? Zgleda res fino.

ivanuscha ::

Zgleda fajn, ampak po merah je kar večji od recimo GS4. Potem pa še tole:

Main disadvantage

Dead pixels on some early units
No LTE
No microSD card slot
Non user-replaceable battery
13MP camera hardly any better than competitors' 8MP units

LitralSM ::

Nočem zagovarjati firme, ampak LTE ni baš neka gromozanska prednost napram 3.5G, megapiksli pri kameri pa so isti kot pri konkurenci. Več jih je od standarda (tj. 8MP), to je pa tudi to.
Pomembnejši -:
-na kitajskem se prodaja izboljšana verzija
-malo pomnilnika.

LitralSM ::

Sem pozabil dopisati +:
- redne posodobitve (na 2 tedna?)
- sam lahko predlagaš posodobitve..
Torej nekaj, kar uveljavljene znamke ne bodo ponudile nikoli, tudi za high-end mobilnike ne.

techfreak :) ::

No microSD card slot
Tudi Nexus 4 in HTC One nimata card slota. Osebno bi mi bilo 32 GB vec kot dovolj, sploh glede na to da sem sedaj na 1+8GB. Imam pa obcutek da se bo taksen trend nadaljeval.

Non user-replaceable battery
Tudi konkurenca ima telefone brez zamenljive baterije, sploh pa koliko ljudi dejansko menja baterijo?

13MP camera hardly any better than competitors' 8MP units
Torej je primerljiva s konkurenco.

Torej ostane se:
Dead pixels on some early units
No LTE

Je pa res da bos tezko nasel primerljiv telefon s podobno ali nizjo ceno, tudi pri paketih z narocnino.

tomaz- ::

Sem imel možnost zadevo držati v roki! Kolega ga je dobil ( ne živi v SLO ) in je res premium feel in tekoče delovanje. Sam izgled androida je prirejen in je res malce "smešen", sicer pa to ni problem.. Ampak zadeva je vsekakor IMHO vredna svojega denarja. Edino malce "moteča" je oblika šele, ko ga daš k ušesom. Morda je malce preveč "oster" za ušesa, če si človek bolj klepetave sorte.. Ampak telefon je bomba- za popi**dit lep in dobro narejen.. Zvok iz speakerja je eden boljših, kar sem jih slišal.. Še tisti Oppo znak na hrbtu deluje vrhunsko! Bi se pa tudi sam odločil takoj za belega, kot sem ga imel v rokah.

techfreak :) ::

Malo prej sem ga prejel. Kolikor sem ga na hitro stestiral je odlicna zadeva, ohisje je kvalitetno in se lahko primerja z ostalimi premium znamkami, zvocnik je glasen in zvok je zelo dober. Na hitro kolikor sem videl mi je tudi ekran vsec (resolucija, barve) ter kamera dela odlicne slike/posnetke.

Drugace pa narocil sem ga prejsnjo sredo, v cetrtek je slo v obdelavo in v petek so ga odposlali.

Telefon pride v lepi skatli, zraven pa je poleg telefona se polnilec za ZDA, slusalke (na prvi pogled lahko recem da so kar udobne in tudi zvok je kul), USB kabel (je mislim da 80cm - 1m dolg, kar je premalo), sponka (or whatever) za odpiranje slota za SIM kartico ter 2x NFC tag (prav presenecen sem bil da ju dobis zraven).

V tisti malo vecji skatli pa je zraven se polnilec za Evropo. Oba polnilca sta pa najmanjsa od vseh kar sem jih do zdaj videl.

Dr_M ::

Odsotnost micro sd kartice je res dealbreaker. Drugace pa res zgleda super.

tomaz- ::

Mene pa edino malce skrbi potek uveljavljanja garancije..Seveda v primeru, da bi šlo kaj narobe.. + Poškodbe.. Padci.. Kako izgleda trg rez delov.. ?

techfreak :) ::

Za bodoce kupce bi omenil se to, da Oppo Find 5 International (ta ki se prodaja v Evropskem store-u) ne podpira UMTSa na frekvenci 900 MHz, ki jo glede na http://www.mobilna-telefonija.com/opera... uporabljata Tusmobil in Simobil. Mobitel uporablja izkljucno 2100 MHz, medtem ko preostala dva 900 MHz in 2100 MHz.

UMTS/3G tako pri Tusmobilu in Simobilu deluje samo na podrocjih kjer imajo oddajnike z 2100 MHz. Sicer nisem nasel zemljevida pokritosti glede na frekvence, bi pa glede na tujino sklepal da imajo z 2100 MHz podprta mesta, 900 MHz pa za malo bolj oddaljene kraje.

B0rg ::

Imajo sedaj na voljo tudi "Indonezijsko" verzijo: http://europe.oppostyle.com/find-5/16-f...

Due to requests from customers in Europe, we bring you the Indonesian version of the OPPO Find 5. Compared to the international version, the Indonesian version has the 900MHz 3G band, but lacks 1700MHz 3G. Additionally it ships with an EU charger and instructions in the Indonesian language.

The phone comes pre-installed with the AS (South-east Asian) firmware version. At the moment the phone will only work with this version of the firmware.

techfreak :) ::

Očitno sem malo prehitro kupil, ker drugače bi razmislil o indonezijski verziji. Poleg tega med 11. in 31. julijem ponujajo zastonj etui če uporabiš promo kodo objavljeno na strani.

Sedaj ga imam že dober teden in sem nad njim še vedno zelo navdušen. Deluje hitro, brez zatikanja, zvok je svetoven (tako na zvočniku glede na konkurenco, kot tudi na slušalkah, kjer se zelo pozna Dirac HD). Oblika in sam občutek med uporabo je dober, je pa mogoče malenkost prevelik, da bi ga lahko upravljal samo z eno roko.

Glede baterije je tukaj en članek: http://blog.gsmarena.com/oppo-find-5-ba... Načeloma mi pri normalni uporabi (redno gledanje kakšnih mailov, kakšno uro poslušanja glasbe, predvajanje youtube posnetkov, kratko igranje kakšnih igerc, ...) zdrži več kot 1 dan, če pa nič kaj ne delam z njim pa brez težav 3 dni. Sicer pa imam vedno vklopljen WiFi, 3G ter posodabljanje podatkov.

Res pa je, da mi je danes uspelo baterijo iz 100% (ob 6h) spraviti na 38% (ob 9h). Uporabljal sem ga pa samo za GPS (ter nekaj prenosa podatkov) ter poslušanje glasbe. Imam občutek da ga je najbolj "zdelalo" ko sem se vozil z vlakom in je zelo težko našel omrežje oz. je moral kar naprej preklapljati (imel sem vklopljen prenos podatkov, telefon pa nima podpore za frekvenco 900 MHz, ki je verjetno tam bolj pogosta - omrežje je Tušmobil).

_klemen ::

pozdravljen,

odlocam se za nakup tega telefona in me zanima tvoje mnenje ( techfreak ) po recimo mesecu uporabe. So se pokazale kaksne vecje napake, problemi z operacijskim sistemom, itd. Telefon izgleda res super, specifikacije so odlicne, dodaten plus je pa se podpora skupnosti, tako da me vedno bolj mika :)

lp

techfreak :) ::

Je že mesec in pol od nakupa.:)

Zaenkrat sem še vedno zadovoljen, nisem še naletel na aplikacijo ki bi imela kakršne koli težave. Preizkusil sem tudi dva ROMa (vanilla Android ter Color ROM od Oppota), vendar sem šel nazaj na originalni ROM, ker mi je najbolj všeč.

Edino baterija bi lahko malo dlje držala, ampak je glede na http://www.anandtech.com/show/6920/oppo... celo malo boljša od Nexusa, za katerega sem se odločal poleg Oppota.

Opomnim lahko na dve stvari:
- Evropski Oppo nima podpore za 3G na frekvenci 900 Mhz (kar je opisano malo višje)
- kot je v sorodni temi omenil Mavrik, razvijalci načeloma testirajo na Nexus 4 ter flagship telefonih boljših znamk, kar pomeni da aplikacije niso testirane na Oppotu, ter nekatere niso na voljo za namestitev preko marketa, ker se razvijalcem ne splača ukvarjati s težavami manj znanih/uporabljenih telefonov

Edit: če si kaj brskal po internetu si že verjetno naletel na uradni forum http://www.oppoforums.com/ ki je zelo obiskan in lahko na njem najdeš odgovore na vsa vprašanja, ki jih imaš.

Zgodovina sprememb…

LitralSM ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oppo telefoni

Oddelek: Mobilne tehnologije
61805 (1305) edi123

Nakup telefona iz Kitajske? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7431478 (27418) Lonsarg
»

Oppo predstavlja N1, tudi s CyanogenModom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5820388 (17467) PrimozR
»

Nakup androida

Oddelek: Mobilne tehnologije
378275 (6995) klinker
»

Xiaomi je kitajski Apple

Oddelek: Novice / Ostale najave
3110864 (7294) bdoxx

Več podobnih tem