» »

Telefon za aktivnosti v naravi

Telefon za aktivnosti v naravi

HyperGL ::

Torej, v kratkem bi rad zamenjal mojo staro nokio 1680 (prej sem imel še nekaj bolj primitivnega) z modernejšo napravico.

Jaz sem se zagledal v Samsung Galaxy XCOVER2 z android OS. Ker je to relativno nov telefon, bi me zanimalo ali ga kdo ima in kako se mu zdi, morda pa lahko tudi kdo napiše kakšen telefon njemu podoben!

Ker se na te android zadeve ne spoznam niti približno, bi rad vedel kateri operacijski sistem je the best v tem trenutku (nekaj sem tukaj bral o OS 2.5, 4.0...)?

Glavne lastnosti telefona pa so:

Dober fotoaparat,
GPS za loganje poti (kolesarjenje, smučanje, hoja,...),
Vtič za 3.5mm banano za slušalke (najbrž imajo to že vsi),
Povezljivost z računalnikom za back up imenika(OS X),
WiFi,
Odpornost na vremenske vplive je velik plus!

Hvala! :)

Unknown_001 ::

OS te ne zanima, ker če potrebuješ samo za te namene, je brezveze gledat o tem. XCOVER je čist u redu narejen, odporen naj bi biu na vodo, prah, udarce, dejansko je malo okrnjena inačica flagship-a (top telefon proizvajalca) oblečena v boljše materiale, ki so odpornješi na zunanje vplive. Ustreza vsem kriterijem, edin za povezljivost z OSX ne vem kako je, vem da naj bi se najlepše obnašal z kako japko (ki je daleč od tvojih potreb po vzdržljivosti), ampak mislim, da načeloma ne bi smelo biti problemov.

Lp!

krneki0001 ::

Za take zadeve je najboljši telefon sonim, samo so zelo dragi.
http://www.sonimtech.com/
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

kratos ::

Sem že imel možnost ga testirat, tako XCOVER kot XCOVER2 in pri prvem sem bil skeptičen oz. me ni prepričal, ker se mi je zdelo da prodajajo star android mobitel v trpežnejši obliki, nedolgo nazaj pa sem testiral xcover2 katerega bi pa priporočal vsakemu ki hoče top šit telefon z vsemi funkcijami ki jih človek potrebuje + še več. Naj omenim še da Xcover preživi dan na bazenu po intenzivnem kopanju in skakanju v vodo ter obenem snemanju nad in pod vodo. Za XCOVER2 nevem ker ga nisem probal kako se obnese z vodo vendar če je bila enka že tako trpežna potem predvidevam da je dvojka ista oz. še boljša glede tega.
edit: pozabil sem napisat da je seveda odporen tudi na vse udarce (tudi iz višine balkona), mogoče ga moraš po padcu prižgat vendar še vedno deluje. Glede praha je pa itak zaščiten tako da ne pride nič v oz. pod ekran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kratos ()

HyperGL ::

@nebivedu: hvala ampak če že grem na nov telefon, bi rad imel večji ekran (pa iskreno povedano, so res prekleto dragi tej telefončki). Uporabljal bi ga tudi za navigacijo občasno, predvsem za lastne poti, ki si jih rišem na google earth, da se ne vozim s kolesom vedno po asfaltu! Sicer kot rečeno, se bo GPS uporabljal samo za loganje na novo odkritih poti.

Ali je še kakšen telefon v tem rangu drugih proizvajalcev? Trenutno sem gledal na simobilu za ceno (skupaj z vezavo) in je še enkrat daleč od meni zanimive! :)

Bolf3nk ::

xperia go ali xperia Z?

mat11 ::

Lenovo A660
mat

bdoxx ::

kaj te točno moti? xcover 2 je v prosti prodaji 250€?, ni top end je pa dosti soliden telefon.

sulaco ::

denabiker ::

HyperGL je izjavil:

Uporabljal bi ga tudi za navigacijo občasno, predvsem za lastne poti, ki si jih rišem na google earth, da se ne vozim s kolesom vedno po asfaltu! Sicer kot rečeno, se bo GPS uporabljal samo za loganje na novo odkritih poti.


Oj.

Kaj bi imel potem nosilec na kolesu, da imaš non stop pogled? Ali v aplikaciji nastavljaš zvočni alarm, ko zaideš s tracka dol?

HyperGL ::

@denabiker: ma zaenkrat bi ga imel pod sedežem/žepu na majci/ruzaku... dovolj mi je da logira pot kjer se vozim. Ven bi ga vzel samo v primeru da se res izgubim, saj ni tak problem iti nazaj po poti! :) Za kakšne daljše poti (letos je v načrtu par takih 200km+) bi pa poiskal tudi kakšen nosilec (če veš za kakšnega fajn in poceni lahko podaš link).

@sulaco: hvala za pomoč ampak kolikor sem razumel imajo vse xperie (vsaj tiste zatesnjene), vgrajeno baterijo in je ni mogoče zamenjati drugače kot na servisu (oziroma z večjim posegom v telefon). To mi res ni všeč. Xcover2 je še vedno najbolj zanimiv.

@maticko: moti me cena ja, v prosti prodaji tako ali tako ne bi nikoli kupil telefona, ker se moram kljub vsemu vezat na operaterja in če sem že primoran v to, naj mi omogočijo vsaj nakup telefona po nizki ceni. So pa trenutno smešni paketi pri simobilu, kjer za 300MB internetnega prometa moraš doplačati 12 eur na mesec... Svašta, v sam paket (orto smart) pa je vštet že 1gb za 20eur + vsi smsi, pogovori,... To se malo smešijo s takimi ciframi. Bom očitno še malo počakal, da si ga lahko privoščim.

@mat11: hvala za ta predlog, telefon izgleda super, tudi preproste linije so mi všeč, pa nekoliko manjši je, a žal nima LED diodice zadaj za flash/svetilko in predvsem ga pri mojemu operaterju nisem zasledil. :(

pegasus ::

HyperGL: vse našteto sem dobil v nokii 808, ki jo moraš na žalost iskati po bolhah in ebayih.

sulaco ::

Hyper: jaz sicer ne vem, kako pozorno si prebral opis nove Xperie ZR, ampak baterija je odstranljiva-ZR je vse tisto, kar so uporabniki spluvali pri Xperii Z (prevelika, ni gumba za foto, ni zamelnjive baterije, preveč žre baterijo, etc.)

Tule imaš dokaz (Xperia ZR=~ Xperia A na Japonskem); http://www.newcellphonesblog.com/sony-x...

Andrej51 ::

Pozdravljen HyperGL,
Pred enim tednom sem kupil Samsung Galaxy Xcover 2. Za to ceno se mi zdi dober nakup. Pohvalit moram Samsungov vmesnik ki je zelo dobro narejen. Paziti moraš,da na telefon ne nameščaš velikih aplikacij saj ima telefon na voljo le 1,18 GB (in ne 4 GB kot trdi GSM Arena). Na SD kartico ne moreš nameščati programov.

Lep pozdrav

HyperGL ::

Spet pozdravljeni, na koncu sem se odločil za Sony Xperio Go, je bistveno manjša od Galaxy Xcover2, predvsem pa je bila cenejša (simobilova akcija 50% popusta na določene telefone). Telefonček je zaenkrat super, za kar ga potrebujem (GPS, Fotoaparat). Res, da ima samo 512MB rama, a vendar ga je približno polovica vedno prosta. Telefonu sem tudi preprečil, da pušča odprte aplikacije (tako ali tako uporabljam samo eno aplikacijo hkrati). Ima tudi 4GB notranjega spomina, za aplikacije in vse ostalo, tako da zaenkrat ne čutim niti potrebe po microSD kartici (sicer imam noter eno veliko 128MB, izključno zaradi GPX datotek, ki se zaradi programa, ki ga uporabljam za navigacijo - OSMAND - nalagajo le iz kartice). Telefon je bistveno slabše zaščiten kakor Galaxy Xcover2, a upam, da ga bo silikonski ovitek vsaj malo zaščitil pred padci iz roke. Zaenkrat zelo zadovoljen.

Mavrik ::

Telefonu sem tudi preprečil, da pušča odprte aplikacije (tako ali tako uporabljam samo eno aplikacijo hkrati).


Tole si naredil kretenizem. Izklopi to, ker si si lih zjebal hitrost delovanja sistema. Dajte prosim ne šlatat stvari, če ne razumete kako dela OS.
The truth is rarely pure and never simple.

HyperGL ::

Nevem če sem naredil kretenizem, je pa bistveno manj trošil baterijo... Sem pa to opcijo povrnil v prvotno stanje, ker potrebujem več aplikacij hkrati. Mavrik, lahko malo razložiš kako deluje ta opcija in predvsem sam OS?

Apofis ::

No, mene tud zanima kako to opcijo vključujete oz. izključujete

BladE_ ::

Takole na hitro, kako deluje Android...

Task killers aren’t just useless – they can reduce performance. If a task killer removes an app from your RAM and you open that app again, the app will be slower to load as Android is forced to load it from your device’s storage. This will also use more battery power than if you just left the app in your RAM in the first place. Some apps will automatically restart after the task killer quits them, using more CPU and battery resources.

Whether RAM is empty or full, it takes the same amount of battery power – decreasing the amount of apps stored in RAM won’t improve your battery power or offer more CPU cycles.

hope u understood!


Source
Akcija - Reakcija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung predstavil trpežni Xcover 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5018166 (13501) CitroX
»

Samsung Xcover 2

Oddelek: Mobilne tehnologije
132413 (1946) Siddh
»

Premikanje aplikacij

Oddelek: Mobilne tehnologije
141025 (728) xda develope
»

Nov telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
7923 (571) kmetek
»

Kateri telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
101678 (1350) klihk

Več podobnih tem