» »

Kateri telefon kot nadomestilo za marsikaj :)

Kateri telefon kot nadomestilo za marsikaj :)

Bye ::

Pozdrav vsem!

Iščem telefon, ki bi vsaj zadovoljivo opravljal naslednje:

- radio/mp3 player (priključil bi ga tudi na radio v avtu);
- fotoaparat (kvaliteta slik naj bi bila minimalno na nivoju nokie N95);
- diktafon (snemanje pogovorov za osebno rabo).

Sem "privrženec" stare šole. Telefona ne uporabljam za internet, e-pošto ali igranje. Rad vidim, da me telefon ne ovira pri nošenju oz. shranjevanju ter ni vsem na očeh. Nisem najbolj navdušen nad velikimi zasloni na dotik, ampak če me kdo prepriča v kakšen model, ki bi dobro služil za zgoraj navedeno, se bom pač prilagodil.
Ne mislim dajati manjšega premoženja za telefon. Če ni dobre alternative oz. bi moral za "all-in-one" odšteti (bistveno) več od (posamičnih) namenskih aparatov skupaj, bom pač nabavil slednje...

Vnaprej hvala za nasvete.
  • poskusilo klonirati: Bye ()

dope1337 ::

Priporočal bi ti Nokio E52. Ne dosega glih kvalitete slike N95 (3.2 namesto 5MP) vendar se mi zdi zelo dober telefon (P/P).
TUKAJ imaš primerjavo kvalitete slik z E52 in N97 (na žalost N95 ni v naboru).

Ne bi ti priporočal, da kupiš kakšnega rabljenga oz. ki ni več v garanciji, saj imajo neko bedno serijsko napako z anteno, ki se jo kamot popravi.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Unknown_001 ::

Ou, E52 enga takega imam jst doma (bivši). Kvaliteta izdelave, je špica, povezljivost super, čip za mp3 tud štima v redu, edino fotoaparat ni glih ne vem kaj. Lahk za kak Asha model pogledaš ampak načeloma imajo že skor usi novi mobilci nek Wifi pa to ...

Hvala vama za nasvet, ampak E52 sem že preizkusil in nad kvaliteto slik sem precej razočaran (izgled fotk na monitorju in pa fiksni fokus me zelo moti).
Asha mi je zelo grda. Sicer pa me ne moti, tudi če ima telefon wi-fi in karkoli še zraven. Mogoče še kakšen predlog? :)

Saj pravim, lahko je konec koncev tudi "opeka" z zaslonom na dotik, če že ne gre drugače...

$%&/() ::

Rabljen Galaxy S?

Lumia 808 purewiew ?

Glede fotk se ne bi smel nič pritoževat, sam meni je mal drag :D

300 ojrov za lumio 808 rahlo presega moj skromni proračun :)

Galaxy S, praviš? Tega bi pa moral stestirati.

Naj še drugače dodatno vprašam. Bi si vi omislili telefon za poslušanje mp3-jev, fotkanje in snemanje pogovorov ali bi raje kupili namenske igračke?

Bye je izjavil:

300 ojrov za lumio 808 rahlo presega moj skromni proračun :)

Galaxy S, praviš? Tega bi pa moral stestirati.

Naj še drugače dodatno vprašam. Bi si vi omislili telefon za poslušanje mp3-jev, fotkanje in snemanje pogovorov ali bi raje kupili namenske igračke?

Lej, po pravici povedano, če nimaš časa iskat usega skp, je telefon še najbolša izbira. Lahk uzameš rablen SGS2, kamerca dela zelo zelo dobre slike, muziko poslušat je prav kul izkušnja, če si custom equalizerje namestiš pa predvajalnikov maš ko solate. Mikrofon je pa tudi dovolj dober, da posname kolikortoliko razločen in čist posnetek (lahk ga v štumf oblečeš, da šumenje pa to še dodatno zmanjšaš :P)

PS.

SGS2 si lastim že 2 leti in vse dela brez problemov.

Zgodovina sprememb…

Raptor, hvala za konkreten nasvet. Časa imam sicer več kot dovolj, da bi preučil vse namenske gadgete, ampak poanta je, da bi si raje nabavil telefon, ker spet nimam nekega fetiša vlačiti kupa krame naokrog.

Danke!!!

Bitte schön :)

Informier uns bitte, wen du wirst dich entschieden.

Viele gruße!

(če že v nemščini odzdravljaš :D)

Zgodovina sprememb…

Robertos664 ::

Unknown_001 je izjavil:

Viele gruße!

ti pa če pišeš v nemščini, daj vsaj pravilno. napiše se, wenn du dich entscheiden wirst. :)

jaz mam eno nokio n79, novo z original avto nosilcem. ima super fotkič, ni velik, mp3 itak špila, ma tudi wifi...

Zvezdica27 ::

galaxy S nima flasha... no no...

če že galaxy S2

Nokia e72 je super noro poceni in hudo dober telefon, veliko bolj robusten in "pro" kot e52. Nima pa toucha in internet je suffer. Je pa super, pa nokia maps so zastonj! Fotkič je OK, ni pa presežek.

zz

dope1337 ::

Dej Raptor16 ... Teb u nulo dela telefon (E52)? Kr jz sm do zdej kupil že 2 (in jih tudi nazaj poslal). Enmu ni hotl baterije filat, drugemu je pa antena jebala. Nevem zdej ... al mam sam jz nesrečo. Neki sm bral naokol, pa za anteno sem res zaledil, da ima kar nekaj uporabnikov probleme.

Nek feedback bi sam mel ... Kr sm se že z unima dvema tak naj*** da sm dobu nazaj dnar ... se mi ne da še 1x ubadat s tem. Je pa to moj dreamphone boljkone (predvsem zaradi baterije in robustnosti - moji telefoni imajo navado v steno letet).
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

Zvezdica27 ::

no, e72 pa ima ohišje iz kovine, je skr neuničljiv. Zarad njega mi je škoda da sem šel na Galaxy S, sam po drug strani pa novi touch phoni omogočajo TOOOLIKO več....
ah...

zz

dope1337 je izjavil:

Dej Raptor16 ... Teb u nulo dela telefon (E52)? Kr jz sm do zdej kupil že 2 (in jih tudi nazaj poslal). Enmu ni hotl baterije filat, drugemu je pa antena jebala. Nevem zdej ... al mam sam jz nesrečo. Neki sm bral naokol, pa za anteno sem res zaledil, da ima kar nekaj uporabnikov probleme.

Nek feedback bi sam mel ... Kr sm se že z unima dvema tak naj*** da sm dobu nazaj dnar ... se mi ne da še 1x ubadat s tem. Je pa to moj dreamphone boljkone (predvsem zaradi baterije in robustnosti - moji telefoni imajo navado v steno letet).

Men dela enkratno, kako je pa pr teb pa ne vem. U glavnem telefon mam že ene 5 let pa še zmeri dela use ko urca, sam ka jemal obtolčen , ker sem mel mal ekstremnih padcev pa je še telefon pokasiru zraven :D

Zgodovina sprememb…

gendale ::

to ti zna kjer kol nov telefon, edini problem je, da še nisem videl telefona, k bi sliku isti trenutek kot pritisneš tipko
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Robertos664 ::

gendale je izjavil:

to ti zna kjer kol nov telefon, edini problem je, da še nisem videl telefona, k bi sliku isti trenutek kot pritisneš tipko

Hm, galaxy s3, note II?

s2 sem probal in ni isti trenutek, možno da so v s3 že popravl

pi pawr ::

Edini telefon, ki resnično naredi sliko ob kliku je iphone 5. S3 ne pride niti blizu. Imam pa na xperii "fast burst camera", ki se precej dobro obnese, ni pa nadomestek originalne aplikacije.

še to bi raje videl v živo preden 100% verjamem :)

dost žalostno, glede na to, da je to znal že nek poceni canon powershot (a60 ?), če si ročno nastavil fokus

Robertos664 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Viele gruße!

ti pa če pišeš v nemščini, daj vsaj pravilno. napiše se, wenn du dich entscheiden wirst. :)

jaz mam eno nokio n79, novo z original avto nosilcem. ima super fotkič, ni velik, mp3 itak špila, ma tudi wifi...

Hvala, tudi nokio N79 sem že imel (in jo podaril prijateljici). Na fotke nisem imel večjih pripomb, ampak je sploh do fotografiranja prišlo zelo redko - po zaslugi "genialno" trdega in neodzivnega sprožilca. Da tipkovnice niti ne omenjam - zelo čudni gumbi, kjer ta prave pritisneš bolj po naključju, in bi potreboval ozke in ostre prste, da bi sploh približno napisal na njem, kar sem si zamislil. Skratka, zanič ergonomija, kar je botrovalo hitri znebitvi.

Zvezdica27 je izjavil:

galaxy S nima flasha... no no...

če že galaxy S2

Nokia e72 je super noro poceni in hudo dober telefon, veliko bolj robusten in "pro" kot e52. Nima pa toucha in internet je suffer. Je pa super, pa nokia maps so zastonj! Fotkič je OK, ni pa presežek.

zz

Zvezdica, nokia E72 je bila tudi deležna mojega temeljitega preizkusa (par let jo je imel brat, s tem da sta že dve v škatli pokvarjeni in "čakata" za uporabo rezervnih delov, kar se ne bo nikoli zgodilo :) in nisem bil navdušen. Poleg tega je morala E72 (nova!) kar trikrat (takoj na začetku) na servis, pri čemer napaka sploh ni bila odpravljena in se bratu na koncu preprosto ni dalo več ukvarjati s servisom v garanciji. Back to topic; fotke bistveno slabše od legendarne nokie N95, s katero z veseljem še kaj pofotkam, ko mi pride v roke (ima kolegica). In v splošnem gledano, slabši telefon od E71 (osebna izkušnja), ki je imela precej robustnejše ohišje. Touchpad od E72 je manjša katastrofa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerry potrdil androidni telefon še letos

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
117677 (5739) Stari maček
»

Prvi mobitel - se kdo spomne firme in modela? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9334676 (25214) DOOM_er
»

Telefon z GPS-om do 100€

Oddelek: Mobilne tehnologije
132821 (2472) BCSman
»

Kakšen mobitel imate? (strani: 1 2 )

6715127 (12690) Thunder wave
»

kateri telefon imate? (strani: 1 2 3 4 )

19233817 (23490) LuGi

Več podobnih tem