Forum » Pomoč in nasveti » Wifi USB adapter mi prekinja povezavo z WIFI modemom
Wifi USB adapter mi prekinja povezavo z WIFI modemom
bhocevar2000 ::
Imam problem:
Imam Amis optično povezavo preko wifi modema Telsey.
Na ta modem imam wifi povezavo z mojim prenosnikom, ki ima vgrajeno wifi mrežno kartico. Zadeva deluje brezhibno, povezava je stabilna .
Problem je moj namizni računalnik, ki pa nima vgrajene mrežne kartice. Na modem se povezujem s TpLink TL-WN722N wifi USB adapterjem (tisti z antenco). Zadeva se poveže brez problema. Problem pa nastane, ker mi v eni uri to povezavo prekine vsaj 5 –krat. Po recimo 15 do 20 sekundah prekinitve,se povezava vzpostavi nazaj. In potem zopet dela normalno do nove prekinitve. Poizkusil sem že s posodobljenimi driverji z neta , pa je stvar ista. Izklopil sem tudi požarni zid pa ni nič pomagalo. Aja še to, moč signala pri tem PC ju je konstantna, 98-100% - excellent.
Kupil in priključil sem še en wifi USB adapter in sicer Belkin SURF N300 XR adapter( tudi z antenco ). Tu je stvar pa še veliko hujša. Pri tem adapterju mi pa prekinja na vsake pol minute povezavo z AMIS wifi modemom.
Na PC – ju imam instalirane XP home edtion SP3 windowse ( zaradi nekih programov za pisanje glasbe , ki 100% ne bi delali na visti ali win7).
Na Amis tehnični pomoči so mi zagotovili da z modemom ni nič narobe, kar verjamem, saj TV in telefon delata ves čas BP.
Kaj bi še bilo lahko narobe??
Prosim za pomoč.
Imam Amis optično povezavo preko wifi modema Telsey.
Na ta modem imam wifi povezavo z mojim prenosnikom, ki ima vgrajeno wifi mrežno kartico. Zadeva deluje brezhibno, povezava je stabilna .
Problem je moj namizni računalnik, ki pa nima vgrajene mrežne kartice. Na modem se povezujem s TpLink TL-WN722N wifi USB adapterjem (tisti z antenco). Zadeva se poveže brez problema. Problem pa nastane, ker mi v eni uri to povezavo prekine vsaj 5 –krat. Po recimo 15 do 20 sekundah prekinitve,se povezava vzpostavi nazaj. In potem zopet dela normalno do nove prekinitve. Poizkusil sem že s posodobljenimi driverji z neta , pa je stvar ista. Izklopil sem tudi požarni zid pa ni nič pomagalo. Aja še to, moč signala pri tem PC ju je konstantna, 98-100% - excellent.
Kupil in priključil sem še en wifi USB adapter in sicer Belkin SURF N300 XR adapter( tudi z antenco ). Tu je stvar pa še veliko hujša. Pri tem adapterju mi pa prekinja na vsake pol minute povezavo z AMIS wifi modemom.
Na PC – ju imam instalirane XP home edtion SP3 windowse ( zaradi nekih programov za pisanje glasbe , ki 100% ne bi delali na visti ali win7).
Na Amis tehnični pomoči so mi zagotovili da z modemom ni nič narobe, kar verjamem, saj TV in telefon delata ves čas BP.
Kaj bi še bilo lahko narobe??
Prosim za pomoč.
Evo tolk me je znerviral ta USB adapter , da sem še temo postavil v napačni forum.
Prosim admina , če jo prestavi v "omrežja in internet".
Se opravičujem !
Bogdan
Prosim admina , če jo prestavi v "omrežja in internet".
Se opravičujem !
Bogdan
D3m ::
Kako si inštaliral gonilnike za WN722N? Si uporabil samo priložene .sys datoteke ali si zagnal inštalacijskega čarovnika?
Ker jaz nimam težav z WN722N.
Ker jaz nimam težav z WN722N.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Instaliral sem s čarovnikom , iz mini diska in nato izbereš ustrezen model, driver& utility itd.....
Še to : Antivirus je Microsoft security essential, če ma to kaj veze.
Instaliral sem s čarovnikom , iz mini diska in nato izbereš ustrezen model, driver& utility itd.....
D3m ::
Izbriši driver in utility. In namesti samo gonilnike (najnovejše na Tp-link.com) pod upravitelj naprav.
|HP EliteBook|R5 6650U|
OOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMMGGGGGGG...... kdo bi si mislil, da en USB port lahko naredi take probleme. Priključeval sem WIFI adapter na USB port na sprednji strani PC-ja ( je bil pač čisto pri roki).
Po nasvetu D3m sem nato adapter priključil na prosti port na zadnji strani PC - ja in evola...... zadeva že več kot 10 ur laufa brez prekinitev. Pa toliko sem se presekiral ker wifi ni deloval....
Mislim, človek bi pričakoval, da če obstaja priključek na PC - ju , da bo delal tako kot se spodobi,ne pa da ga takole svira....
@D3m - VELIKA HVALA TI za ta nasvet, en velik problem si mi rešil. Thanks !!
Bogdan
Po nasvetu D3m sem nato adapter priključil na prosti port na zadnji strani PC - ja in evola...... zadeva že več kot 10 ur laufa brez prekinitev. Pa toliko sem se presekiral ker wifi ni deloval....
Mislim, človek bi pričakoval, da če obstaja priključek na PC - ju , da bo delal tako kot se spodobi,ne pa da ga takole svira....
@D3m - VELIKA HVALA TI za ta nasvet, en velik problem si mi rešil. Thanks !!
Bogdan
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bhocevar2000 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup USB Wifi adapterja za PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1016 (834) | mzakelj |
» | Žični internet v sobiOddelek: Omrežja in internet | 2039 (1546) | franseliski |
» | Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8907 (7999) | Jst |
» | Kateri mrežni adapter kupitiOddelek: Omrežja in internet | 1458 (1336) | Ale3š |
» | Nakup Wifi anteneOddelek: Omrežja in internet | 2790 (2303) | goranzaric |