Forum » Programiranje » [C++][Naloga] istoležni elementi
[C++][Naloga] istoležni elementi
cosa nostra ::
Imamo 2 polji 6 števil. Seštej istoležne elemente in jih shrani v tretjem polju.
Mi lahko kakšen načrt razloži al pa če ma celo kdo kodo ..ker ne razumem kako bi to naredo
Mi lahko kakšen načrt razloži al pa če ma celo kdo kodo ..ker ne razumem kako bi to naredo
Vesoljc ::
- za vsak element v dolzini polja
- vzami n-ti element iz polja 1 in polja 2 ter njun sestevek zapisi v polje 3
znas napisat for loop?
znas definirat in napolnit polje 6 elementov?
to je to
- vzami n-ti element iz polja 1 in polja 2 ter njun sestevek zapisi v polje 3
znas napisat for loop?
znas definirat in napolnit polje 6 elementov?
to je to
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
darkkk ::
1, 2, x, 5, 6, 7
1, 2, y, 5, 6, 7
2, 4, x+y, 10,12,14
(kjer zamenjaj x in y s številoma).
1, 2, y, 5, 6, 7
2, 4, x+y, 10,12,14
(kjer zamenjaj x in y s številoma).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darkkk ()
Greek ::
Tako na hitro za osnovno pomoč:
Če ne razumeš, še vprašaj. Lp
#include <iostream> using namespace std; int main() { int polje1[6]; int polje2[6]; int polje_vsot[6]; cout<<"Vnesite elemente prvega polja: "<<endl; for(int i=0; i<6; i++) cin>>polje1[i]; cout<<"Vnesite elemente drugega polja: "<<endl; for(int i=0; i<6; i++) cin>>polje2[i]; //Sestevanje istoležnih elementov v obeh poljih for(int i=0; i<6; i++) { int rezultat_sestevka = polje1[i] + polje2[i]; polje_vsot[i] = rezultat_sestevka; } system("pause"); return 0; }
Če ne razumeš, še vprašaj. Lp
hvala ti Greek. to je to kar sem rabil .
EDINO kar me še jebe je izpis tretjega polja v obratnem vrstnem redu
EDINO kar me še jebe je izpis tretjega polja v obratnem vrstnem redu
Vesoljc ::
napisi kako si resil, da bo tudi drugi znali
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
for(int i=6; 0<i; ) { i=i-1; cout<<"resitev izpisane v obratnem vrstnem redu: "<<polje_vsot[i]<<endl; }
Senitel ::
Ja i = i - 1 je dal v telo zato, da ga spravi iz 6 na 5 preden gre v array dolžine 6 z indeksom 6 in mu zadeva krešne.
mallard ::
cosa nostra je izjavil:
če ma celo kdo kodo ...
Ni panike, še celo brez for zank (če ne šteješ tiste na koncu, ki jo pa naloga itak ne zahteva) :)
#include <initializer_list> #include <iostream> template< unsigned... Ns > struct indices { typedef indices< Ns..., sizeof...( Ns ) > next; }; template< unsigned N > struct make_indices { typedef typename make_indices< N - 1 >::type::next type; }; template<> struct make_indices< 0 > { typedef indices<> type; }; template< typename T, unsigned N, unsigned... Is > void add_elements_aux( const T(&a)[N], const T(&b)[N], T(&c)[N], indices<Is...> ) { auto init_list = { (c[Is] = a[Is]+b[Is])... }; } template< typename T, unsigned N > void add_elements( const T(&a)[N], const T(&b)[N], T(&c)[N] ) { add_elements_aux(a,b,c, typename make_indices<N>::type()); } int main() { int a[] = {1, 2, 3, 4, 5, 6 }; int b[] = {1, 2, 3, 4, 5, 6 }; int c[6]; add_elements(a,b,c); for (int i : c) std::cout << i << ' '; }
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mallard ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Združevanje polj [C]Oddelek: Programiranje | 970 (834) | ragezor |
» | križci krožci c # (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 11790 (10449) | Yacked2 |
» | C++ pomočOddelek: Programiranje | 868 (798) | Tutankhamun |
» | programiranje v c++Oddelek: Programiranje | 1891 (1657) | Tutankhamun |
» | [C] bug compilerja ali kaj drugega?Oddelek: Programiranje | 1003 (887) | ql000 |