Forum » Loža » Dajatev pri carini (DDV)
Dajatev pri carini (DDV)
Doctorslo ::
Pozdravljeni.
V neki drugi temi sem zasledil da ti na carini zaračunajo 20% DDV na skupno vrednost (s poštnino).
Torej vse skupaj sem plačal okrog 91 EUR (vključeni so tudi stroški kreditne kartice zaradi FX ki so 3%).
Po tej ceni bi moral davek priti 91 * 0,2 = 18,2 EUR, vendar so mi pa oni zaračunali 24,84 EUR. Od kje jim taka številka?
Paket ki sem ga dobil je prispel kot priporočeno pismo, teža 0,6 kg.
Ali so oni morda izračunali davek kar is USD, ker sem jim poslal screenshot iz spletne trgovine.
Skupaj je prišlo 121,65 USD. Torej če izračunam davek na USD ceno je: 121,65 * 0,2 = 24,33 ... kar pride razlike za 0,51 EUR (to je verjetno poštnina??).
No zanima me če je to pravilno po zakonu??
Kaj bi se pa zgodilo če bi jaz ceno spremenil in tako poslal tja? Saj oni ne morejo drugače dobiti podatkov??
lp
V neki drugi temi sem zasledil da ti na carini zaračunajo 20% DDV na skupno vrednost (s poštnino).
Torej vse skupaj sem plačal okrog 91 EUR (vključeni so tudi stroški kreditne kartice zaradi FX ki so 3%).
Po tej ceni bi moral davek priti 91 * 0,2 = 18,2 EUR, vendar so mi pa oni zaračunali 24,84 EUR. Od kje jim taka številka?
Paket ki sem ga dobil je prispel kot priporočeno pismo, teža 0,6 kg.
Ali so oni morda izračunali davek kar is USD, ker sem jim poslal screenshot iz spletne trgovine.
Skupaj je prišlo 121,65 USD. Torej če izračunam davek na USD ceno je: 121,65 * 0,2 = 24,33 ... kar pride razlike za 0,51 EUR (to je verjetno poštnina??).
No zanima me če je to pravilno po zakonu??
Kaj bi se pa zgodilo če bi jaz ceno spremenil in tako poslal tja? Saj oni ne morejo drugače dobiti podatkov??
lp
bluefish ::
Boone ::
Doctorslo ::
Sem ravnokar šel iskat paket na pošto.
Gor je še nalepka iz kitajske kjer piše da je to "Gift" in da je vrednost pod 30$ (USD). Kaj na bi to pomenilo, a da bi lahko jst reku da je to gift in da je vredno 30$ ..??!
Drugače sem dal za vse skupaj nekaj več kot 110 EUR.
Gor je še nalepka iz kitajske kjer piše da je to "Gift" in da je vrednost pod 30$ (USD). Kaj na bi to pomenilo, a da bi lahko jst reku da je to gift in da je vredno 30$ ..??!
Drugače sem dal za vse skupaj nekaj več kot 110 EUR.
Dr_M ::
Samo da se krade.
Ti pa nisi najbolj brihten?
Vse cene in stroski so v naprej znani in na tebi je, da se prej pozanimas.
Ce bi ti peljal avto k mehaniku in bi ti v skladu s svojim cenikom zaracunal delo, bi ga obtozil kraje?
feryz ::
Napaka!
Drugič napiši Kitajcem, da naj bo to Gift (nepomembna zadeva) in cena pod 20 € (pomembna zadeva). Dobil boš direkt v kaslc.
Drugače pa, kot piše zgoraj, poleg davka si fasal še usluge Javne uprave, zato takšna čudna cifra.
Ti gospodje si vzamejo nekaj čez 10 €, čeprav ni zraven nobene dajatve (po predložitvi dokumentov).
Drugič napiši Kitajcem, da naj bo to Gift (nepomembna zadeva) in cena pod 20 € (pomembna zadeva). Dobil boš direkt v kaslc.
Drugače pa, kot piše zgoraj, poleg davka si fasal še usluge Javne uprave, zato takšna čudna cifra.
Ti gospodje si vzamejo nekaj čez 10 €, čeprav ni zraven nobene dajatve (po predložitvi dokumentov).
darkolord ::
"Gospodje iz javne uprave" si ne vzamejo prav nič. Vzame si pošta, ki ima dodatne stroške s tabo. Pa še to ne 10 eur, ampak približno 5 eur.
Alamar ::
Napaka!
Tudi tale zgleda ne spada med najbolj brihtne
Aston_11 ::
Neverjetne stroške imajo vsi po vrsti. Špedicija, pošta, carina - vsi so se omastili. Meni so za makito naredili x2 stroškov, pa je bila še vedno pol manj kot pri nas
mihec87 ::
Napaka!
Drugič napiši Kitajcem, da naj bo to Gift (nepomembna zadeva) in cena pod 20 EUR (pomembna zadeva). Dobil boš direkt v kaslc.
Ti gospodje si vzamejo nekaj čez 10 EUR, čeprav ni zraven nobene dajatve (po predložitvi dokumentov).
Na slo-tech je vsako jutro zabavno..Ne vem zakaj imate eni take težave sam imam samo na ebay slabih 100 nakupov od drugod pa min pol tega(večina kitajska,zda).Pa je bilo vedno obračunano kot se zagre res pa je da se nikoli nisem šel igric palamudenja...P.S.Na carini se ob gift oznaki samo zasmejejo, ker kitajci itq serijsko na vsak paket ruknejo gift pa vrednost par dolarjev..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je mogoče naročiti "povratno" pošiljko v tujino?Oddelek: Loža | 1824 (1281) | mojca |
» | Kateri 24" ali več monitor ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10682 (8171) | kmetek |
» | Kupil bi DVD iz YesAsia...Oddelek: Kaj kupiti | 1385 (947) | Gatsu |
» | Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13713 (12084) | St235 |