Forum » Strojna oprema » Koliko Watt napajalc?
Koliko Watt napajalc?
Cowboy ::
Imam ASUS A7N8X-Delux, AMD XP 2200+, ATI 9000 pro, 2 ventilatorja, pekač, DVD....pa me zanima, če je 300 W napajalc dost. Imam enga na zalogi in sicer od SUNNY TECHNOLOGIES Co. model ATX-300 z maximalnim outputom 300 W. Mogoče se bom kak dan spravil tud navijat procesor in plato zato me zanima, če je ta napajalec dost močen oz. ustrezen, ker jst sem popoln laik kar se štroma tiče.
Hvala za odgovore!
LP
Hvala za odgovore!
LP
- premaknilo: bastadu ()
kuglvinkl ::
Oznaka W, oz. tisto kar piše na trafi, niti ni tolk pomembna. Hočem rečt, da bo leva trafa, deklarirana kot 400W lahko imela težave tam, kjer jih zelo kvalitetna 250W ne bi imela (malce karikirano). Pomebnejši podatki so o amperaži.
Your focus determines your reallity
AlcMiki ::
Js am tud glih kupu to plato pa 250 W napajalc mam še od prej pa mi ne dela najboljš a kdo ve kako porabo ma barton 2500+ pa sama plata brez periferije(diski,flopy,cd), kupujem nov napajalc pa sm mal zmeden ker so razlike v ceni precejšnje pravih razlik pa preko cenikov ni ugotoviti. hvala Adijo
alien-w ::
Obema priporocam, da si prebereta test napajalnikov na slo-techu - tukaj in potem vprasata, ce se kaj ne bo jasno. Pomembno je koliko amperov lahko napajalnik izpljune pri določeni napetosti. Ene so bolj pomembne, druge manj. 3,3V je za plato in proc predvsem, +12V pa za periferijo ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čimboljši napajalnik do 15.000 sit. Svetujte prosim! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3938 (3153) | Karaya 52 |
» | 1GB DDR pomnilnika - močnejši napajalnik ?Oddelek: Strojna oprema | 1006 (914) | Sami |
» | Kateri napajalnik: Chieftec ali Enhance?Oddelek: Kaj kupiti | 1449 (1302) | Fizikalko |
» | napajalnik do 15KOddelek: Kaj kupiti | 1964 (1436) | boštjan |
» | kaki napajalnik bi rabo?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1437 (1158) | Flamer |