» »

titracija problem - NUJNO

titracija problem - NUJNO

MatVZ ::

pri kemiji smo imeli vajo titracijo in je potrebno do jutri oddati porocilo. vse bi bilo vredu a neznam izracunati potrebnih stvari. prvi problem: Zatehtamo 2g NaOH, raztopimo v vodi in titriramo s HCl neznane koncentracije. Porabimo 30,7 cm3 HCl. Izračunaj koncetrtacijo HCl.
2. problem: izračunaj koliko gramov H2SO4 vsebuje vzorec ce smo pri titraciji tega vzorca porabili 20,0 cm3 1,10M raztopine NaOH(napiši enačbo reakcije)

za vse odgovore se ze v naprej zahvaljujem

jype ::

MatVZ> pri kemiji smo imeli vajo titracijo in je potrebno do jutri oddati porocilo. vse bi bilo vredu a neznam izracunati potrebnih stvari. prvi problem: Zatehtamo 2g NaOH, raztopimo v vodi in titriramo s HCl neznane koncentracije. Porabimo 30,7 cm3 HCl. Izračunaj koncetrtacijo HCl.

Ja halo? Vsaka molekula NaOH reagira z eno molekulo HCl, če imaš dva grama NaOH je iz molske mase trivialno izračunat število molekul, ki bo enako številu molekul HCl (razen če si na faksu, kjer ne smeš več zanemarjati celega kupa reči), ko pa veš koliko molekul HCl imaš, pa spet trivialno izračunaš njihovo maso in jo odšteješ od skupne mase raztopine in deliš z ostankom ter tako dobiš koncentracijo.

MatVZ> 2. problem: izračunaj koliko gramov H2SO4 vsebuje vzorec ce smo pri titraciji tega vzorca porabili 20,0 cm3 1,10M raztopine NaOH(napiši enačbo reakcije)

Isto kot zgoraj, le da je razmerje drugačno - ker znaš napisat kako reagirata žveplova kislina in natrijeva baza, ti ne bo težko pogruntat, kako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

sem 2. letnik gimnazije in mi kemija ne gre ravno. no saj bi mi sla ampak je snov za razliko od kaksne matematike in fizike bedna

jype ::

Aha, no, zgoraj imaš po moje dovolj namigov, če potrebuješ več pomoči pa postavi konkretna vprašanja.

hvala. sem izračunal vse tako kot je treba

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kemija

Oddelek: Šola
253284 (2783) gruntfürmich
»

Kemijski reakciji iz nevtralizacije

Oddelek: Šola