Forum » Programiranje » [Naloga][C++] Velikost
[Naloga][C++] Velikost
cosa nostra ::
Podana imamo 3 števila. Izpiši jih po vrsti od najmanjšega do največjega .LP hvala za pomoč
Mišleno je da uporabnik poda 3 števila in jih ti pol izpišeš na izhod (zaslon) od najmanšega do največjega.
PRIMER 12 , 54, 1 = 1 - 12 - 54
PRIMER 12 , 54, 1 = 1 - 12 - 54
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cosa nostra ()
Denc ::
Prebereš vsa tri števila v polje
for(int i = 0; i < 3; i++)
cin >> polje[i];
nato pa jih med sabo primerjaš in zamenjaš
recimo z bubble sortom, kot ti je že Mesar predlagal
ter na koncu izpišeš kar imaš v polju.
Celotne naloge ti vrjetno na slo-techu nebo noben nardil, čeprav je dela zelo malo, ti pa bodo zagotovo pomagali.
for(int i = 0; i < 3; i++)
cin >> polje[i];
nato pa jih med sabo primerjaš in zamenjaš
recimo z bubble sortom, kot ti je že Mesar predlagal
ter na koncu izpišeš kar imaš v polju.
Celotne naloge ti vrjetno na slo-techu nebo noben nardil, čeprav je dela zelo malo, ti pa bodo zagotovo pomagali.
#include <iostream> #include <list> using namespace std; int main() { int velikost = 3; int st[3]; int i; int j; int temp; i=0; for(; i <= velikost-1; ) { cout << "Podaj poljubno stevilo: " ; cin >> st[i]; i=i+1; } i=0; for(; i <= velikost-2;) { j=0; for(; j <= velikost-2-i;) { if(st[j] > st[j+1]) { temp = st[j]; st[j] = st[j+1]; st[j+1] = temp; } j=j+1; } i=i+1; } cout << "Izpis od najmansega do najvecjega" << endl; cout << "===========" << endl; i=0; for(;i <= velikost-1;) { cout << "Stevilo " << i + 1 << ": " << st[i] << endl; i=i+1; } system ("PAUSE"); return 0; }
EVO to je to..malo pobrskal in spremenil.samo če bo treba nalogo razložit (ukaze pa uporabo) pa sn najebo
Zgodovina sprememb…
GupeM ::
Par nasvetov:
for zanko uprabljaj tako:
S tem se izogneš vrsticam:
tudi
Tudi samo sortiranje je grozno napisano. Poskusi tako:
Za izpis pa:
Lahko bi popravil še kar nekaj stvari ampak zaenkrat naj bo to to :P
for (i = 0; 0 < velikost; i++)
S tem se izogneš vrsticam:
i=0; i=i+1;
tudi
i <= velikost-1postane enostavno
i < velikost
Tudi samo sortiranje je grozno napisano. Poskusi tako:
for(i = 0; i < velikost; i++) { for(j = 0; j < velikost-1; j++) { if(st[j] > st[j+1]) { temp = st[j]; st[j] = st[j+1]; st[j+1] = temp; } } }
Za izpis pa:
cout << "Izpis od najmansega do najvecjega" << endl; cout << "===========" << endl; for(i = 0; i < velikost; i++) { cout << "Stevilo " << i + 1 << ": " << st[i] << endl; }
Lahko bi popravil še kar nekaj stvari ampak zaenkrat naj bo to to :P
Blazzz ::
#include <vector> #include <iterator> #include <algorithm> #include <iostream> int main() { std::cout << "Vpisi stevila: "; std::vector<int> numbers; int input; while (std::cin >> input && numbers.size() < 3) numbers.push_back(input); std::sort(numbers.begin(), numbers.end()); std::cout << "Sortirana stevila: "; std::copy(numbers.begin(), numbers.end(), std::ostream_iterator<int>(std::cout, ", ")); std::cout << std::endl; return 0; }
Glede na to da pises s c++, lahko uporabis STL, kjer imas vse ze implementirano.
1
Kaj se tiče te uporabe.Tega nesmemo uporabljat ker profesorja moti.Kao da se bomo mi zmedli pa neke.
Drgač pa hvala za nasvete
1
Kaj se tiče te uporabe.Tega nesmemo uporabljat ker profesorja moti.Kao da se bomo mi zmedli pa neke.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Urc ()
dope1337 ::
cosa nostra je izjavil:
1
Povej profesorju, naj neha učit dotični predmet prosim ... Mislim no, če vas pa ta človek želi naučit programirat (predvidevam), potem naj se loti zadeve tak kot je treba, ne pa da vas na pol vse uči.
@Blazz
Glede na to da uporabljaš knjižnico iostream, napiš še,:
using namespace std;
pod deklaracijo knjižnice, da ti ne bo treba skoz :: pisat.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
int main() { short st1; short st2; string da; string znak;//operator float rezultat; cout<<"Podaj prvo stevilo: "<<endl; cin>>st1; if (st1<'0' or st1>'9')) // newem zakaj ne dela. { cout<<"Nisi podal stevilke 0 - 9. Ponovi vnos"<<endl; } cout<<"Podaj drugo stevilo: "<<endl; cin>>st2 do{ cout<<"Podaj operator (+,-,*, / ali : )"<<endl; getline (cin, znak); if (!(znak=="+" or znak=="-" or znak=="/" or znak==":" or znak=="*")) { cout<<"To kar si dal ni operator ---> ponovi vnos"<<endl; } }while (!(znak=="+" or znak=="-" or znak=="/" or znak==":" or znak=="*"));Rad bi preveril vnos . Za znake mi deluje da stevilke pa ne. Moj cilj je da če uporabik ne poda cifre 0-9 da zavrne vnos
Zgodovina sprememb…
Mesar ::
if (st1<0 || st1>9))
Zakaj tako? Premisli kakšne tipe spremenljivk primerjaš.
http://stackoverflow.com/questions/3683...
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mesar ()
sem že rešil.
rezerviral z string potem pa čital getline().
rezerviral z string potem pa čital getline().
Zgodovina sprememb…
joze-67 ::
Ker vidim da so zanke problem - poleg tega imamo samo tri števila in so zanke tako ali tako odveč.
int max(int a, int b) { return (a+b+abs(a-b))/2; } int min(int a, int b) { return (a+b-abs(a-b))/2; } int max(int a, int b, int c) { return max(max(a, b), c); } int min(int a, int b, int c) { return min(min(a, b), c); } void printInOrder(int a, int b, int c) { int mi = min(a, b, c); int ma = max(a, b, c); cout << mi << ' ' << a+b+c-mi-ma << ' ' << ma; }
mallard ::
@joze_67 Kaj pa je z vso to aritmetiko? Zakaj ne recimo:
?
return a >= b ? a : b;
?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mallard ()
Denc ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] - Spreminjanje programa s pointerjiOddelek: Programiranje | 1173 (925) | DaMachk |
» | Vsota določenih elementov matrike [C]Oddelek: Programiranje | 993 (681) | RatedR |
» | [C#] Domača naloga za faksOddelek: Programiranje | 2089 (1713) | Spura |
» | KalkulatorOddelek: Programiranje | 1313 (1080) | lebdim |
» | [JavaScript] Sortiranje šumnikovOddelek: Programiranje | 2145 (1879) | MarkookraM |