Forum » Elektrotehnika in elektronika » molex žice FAQ
molex žice FAQ
mazy ::
živjo. mam prašanje. trenutno delam lcd displejček ( icevulcano.com ) in nucam seveda elektriko ( štrom ) :) iz molexa :D. in me zanima kak štrom sploh je v molexu oz. žicah.
v rumeni-
v črni-
v črni-
v rdeči-
zanima me kak štrom je not pa zakaj 2 črni žici.
thanx
v rumeni-
v črni-
v črni-
v rdeči-
zanima me kak štrom je not pa zakaj 2 črni žici.
thanx
- premaknil: exe ()
gumby ::
rumena=+12V
rdeča=+5V
črna=0V (masa)
dve črni pa imaš zato, ker imaš tudi dva dovoda (rumena in rdeča) - tokovi se seštevajo, zato bi pri samo eni črni žici tekel večji tok, kot pa po dveh...
rdeča=+5V
črna=0V (masa)
dve črni pa imaš zato, ker imaš tudi dva dovoda (rumena in rdeča) - tokovi se seštevajo, zato bi pri samo eni črni žici tekel večji tok, kot pa po dveh...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gumby ()
mazy ::
najlepša ti hvala samo še neki me zanim. pol sploh ni važno ktero maso ( črno žico ) prlotam gor, vseen če je 12 al pa 5V tok vseeno kera masa???
msmiha ::
Lahko maso tudi na ohišje prilotaš, če ti je tako ljubše
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
gumby ::
msmiha: tole z ohišjem sicer deluje, vendar je v principu napačno. računalnik ni avtomobil...
kovinsko ohišje bi moralo biti povezano z ozemljitvijo (preko 230V vtičnice), ne pa tudi z signalno maso...
kovinsko ohišje bi moralo biti povezano z ozemljitvijo (preko 230V vtičnice), ne pa tudi z signalno maso...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LCD Monitor brez napajalnika - kakšnega kupiti?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2547 (2186) | Azrael |
» | 2x ATX: brez relejaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2231 (1950) | Azrael |
» | LED diode za modifikacijo - kaksne?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2678 (2474) | Neo32 |
» | Žice v molex-uOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1572 (1390) | segi |
» | Kako narediti luknjo v ohišjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1437 (1137) | danielka84 |