Forum » Pomoč in nasveti » best buy router za TOMATO / dd-wrt firmware
best buy router za TOMATO / dd-wrt firmware
gslo ::
Živjo,
za kolega iščem router, ki je na zalogi v slovenskih trgovinah (da ga v teoriji lahko najdeva na kakšni polici v Ljubljani, npr.) in ki je dobro podprt pri enem izmed opensource firmware communityev - tomato, openwrt, dd-wrt, ni važno.
iskal sem linksys e4200 rev. 1.0, vendar zaenkrat še brez uspeha, ker ni več tako "nov". odpade wrt54gl. če ima kdo dobro izkušnjo s kakim novejšim routerjem, pozna najbolj založeno trgovino v LJ s to robo, naj prosim napiše. cena ni baš faktor.
za kolega iščem router, ki je na zalogi v slovenskih trgovinah (da ga v teoriji lahko najdeva na kakšni polici v Ljubljani, npr.) in ki je dobro podprt pri enem izmed opensource firmware communityev - tomato, openwrt, dd-wrt, ni važno.
iskal sem linksys e4200 rev. 1.0, vendar zaenkrat še brez uspeha, ker ni več tako "nov". odpade wrt54gl. če ima kdo dobro izkušnjo s kakim novejšim routerjem, pozna najbolj založeno trgovino v LJ s to robo, naj prosim napiše. cena ni baš faktor.
blackbfm ::
ravno wrt54gl ima dobro podporo, ostali pa capljajo zadaj s takimi in drugačnimi bugi in workaroundi.. če ne rabiš hitrosti vsekakor vzemi gl
resno, v vseh teh letih ni prišel ven en drug router poleg wrt54gl, ki bi malo štrlel iz konkurence? :-D jao, potem upam, da mu stari wrt54gl še vedno deluje (pravi sicer, da je crknil crknil - ampak kaj pa luser ve :-D). imel je stock firmware gor, zato bi zadevo lahko rešila for free. mu pa ni težko skeširat enga "higher end" home routerja, zato sem vprašal, če ima kdo dobre izkušnje s kakšno novejšo napravco, pomožnosti z n podporo..
sam imam e2000 z dd-wrt, vendar ga moram vsake tolk časa restart zarad applovih naprav, da wifi dela tko k mora. :-/ tko da teh eksperimentalnih buildov res neb dajal na nov router, sploh človeku, ki tega potem ne bo naprej sam šraufal.
sam imam e2000 z dd-wrt, vendar ga moram vsake tolk časa restart zarad applovih naprav, da wifi dela tko k mora. :-/ tko da teh eksperimentalnih buildov res neb dajal na nov router, sploh človeku, ki tega potem ne bo naprej sam šraufal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gslo ()
ABX ::
Jaz sem imel Asus W-500 v2, preden sem dal router na PC.
Ima za 20% hitrejši CPU in še enkrat več RAM-a. Ampak to že vse ima svoje leta in ne vem če so več vredni tistih 40-80eur.
Ima za 20% hitrejši CPU in še enkrat več RAM-a. Ampak to že vse ima svoje leta in ne vem če so več vredni tistih 40-80eur.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
oyoy69 ::
zakaj na e2000 ne daš tomato raf ali tomato by shiby fw-ja, na katerem imaš možnost nastavitve autorestarta ... vsakodnevno, izbran dan ali dnevi v tednu (ob uri, ki jo določiš)?
in potem nekaj takega priporočaš tudi kolegu ... cena od 56 eur dalje.
sam sem z e2000 zelo zadovoljen, pa nisem ravno nezahteven uporabnik.
in potem nekaj takega priporočaš tudi kolegu ... cena od 56 eur dalje.
sam sem z e2000 zelo zadovoljen, pa nisem ravno nezahteven uporabnik.
SplitCookie ::
Buffalo WZR-HP-G300NH2
NH verzija ena je za en drek, reset vsak dan
NH verzija 2 - uptime 100 dni BP
WRT54GL ni bil nevemkaj vreden že tako, je pa še vedno dovolj dober da stoji iz povprečja
NH verzija 2 - uptime 100 dni BP
WRT54GL ni bil nevemkaj vreden že tako, je pa še vedno dovolj dober da stoji iz povprečja
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
Invictus ::
TP-Link
so poceni in delujejo zanesljivo s "stock" firmware.
so poceni in delujejo zanesljivo s "stock" firmware.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
floyd1 ::
Buffalo WZR-HP-G300NH2
Sem ga imel in je bil ob nakupu res katastrofa, zato je šel v omaro. Po kakem letu sem ga flashal z zadnjim FW in za teden dni posodil kolegu (odpovedal mu je WRT-54GL). Nobenega problema, nobenih resetov več, pa čeprav je veliko na netu, veliko tudi streama filme iz NAS-a na Xtreamer itd. Skratka - zgleda, da so ga potem vsaj za silo porihtali glede stabilnosti.
Linksys WRT160NL...
preverjeno! :D
Jp, po mojih izkušnjah dela zelo stabilno. Žal pa proti stari dobri 54-ki nima (razen tistega "N") nič kaj za pokazat - ima celo (malo) slabši signal.
sva zrihtala z linksys e2000 + tomato by shibby. shibba tko k je treba. :-D
hvala vsem za vas input.
hvala vsem za vas input.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gslo ()
ABX ::
Koliko istočasnih povezav z torrent lahko dosežeš preden se pojavi packet drop?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
SplitCookie ::
Sem ga imel in je bil ob nakupu res katastrofa, zato je šel v omaro.
Je tak. Samo si imel v.1 ?
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva Linksys WRT 54GL routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2198 (1911) | floyd1 |
» | keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15584 (13331) | neres |
» | Kupujem nov WLAN routerOddelek: Kaj kupiti | 1938 (1636) | neres |
» | Nakup routerja.Oddelek: Kaj kupiti | 1976 (1750) | gjural |