Forum » Pomoč in nasveti » prenosnik sony vaio-problem z internetom
prenosnik sony vaio-problem z internetom
afroangel123 ::
lp, prijatelj ima laptop SONY VAIO nžmodel vgn-ns10L: pentium dual core t3200, 3gb ram,250gb hdd,...
problem je sledeči: instaliral sem win xp-32bit kakor tudi že win7 64bit. problem je sledeč, najde vse naprave ter vse gonilnike. problem je v tem da, se ne morem povezati na internet preko kabla, Wifi je izklopljen.(wi-fi deluje preverjeno) v win7 64,sem poizkusil povezati kabel z netom in preveriti povezavo(detect problem) da mi je napisalo da je broken??? ta isti kabel mi lepo deluje v hišnem računalniku.
trenutno so naloženi win xp
so krivi driverji? kje bi jih lahko dobil? očitno jih je težko dobiti za ta laptop,...
je mogoče pokvarjena mrežna kartica v laptopu? mogoče plata?
imate kak predlog? hvala vnaprej.
problem je sledeči: instaliral sem win xp-32bit kakor tudi že win7 64bit. problem je sledeč, najde vse naprave ter vse gonilnike. problem je v tem da, se ne morem povezati na internet preko kabla, Wifi je izklopljen.(wi-fi deluje preverjeno) v win7 64,sem poizkusil povezati kabel z netom in preveriti povezavo(detect problem) da mi je napisalo da je broken??? ta isti kabel mi lepo deluje v hišnem računalniku.
trenutno so naloženi win xp
so krivi driverji? kje bi jih lahko dobil? očitno jih je težko dobiti za ta laptop,...
je mogoče pokvarjena mrežna kartica v laptopu? mogoče plata?
imate kak predlog? hvala vnaprej.
- spremenilo: afroangel123 ()
popster ::
za mrežno kartico bi ti moral win7 sam poiskat driverje, sicer je verjetno res kaj narobe z mrežno, ki pa je najberz integrirana na matično tako da se je ne da zamenjat.
lahko preveriš z bootable cdjem/usb-jem z ubuntujem da vidiš če tam dela - potem imaš softwersko napako.
lahko preveriš z bootable cdjem/usb-jem z ubuntujem da vidiš če tam dela - potem imaš softwersko napako.
afroangel123 ::
popster, driverje mi najde v win xp kakor tudi v win7, je integrirana, softwerska kako? misliš z windowsi? mislim da winsi niso problem saj so originalni. kak pa pridem do bootabla cd? ubuntu-linux pa ne znam delati prav nič z njim,...
popster ::
torej:pobereš iso od ubuntuja, zapečeš na cd in zaženeš računalnik iz cdja, če dela mreža potem ti ostane da se še malo igraš z driverji ali probaš windows 8, sicer pa da neseš na servis - menjava matične.
MIHAc27 ::
Če ti ob novi inštalaciji windowsow (xp ali 7) samo zazna katero kartico imaš v računalniku, pa ti vseeno ne dela je 90% z mrežno nekaj narobe.
Ostalih 10% je pa lahko težava z nastavitvami... kakih fiksnih IP verjetno ne potrebuješ vpisovati?
Ostalih 10% je pa lahko težava z nastavitvami... kakih fiksnih IP verjetno ne potrebuješ vpisovati?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dell vostro a860 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19069 (9153) | krneki0001 |
» | Problem z wireless ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1944 (1591) | AlphaOne |
» | Na laptopu mi noče zagnati internetaOddelek: Omrežja in internet | 1830 (1514) | Spc |
» | Limited or no connectivityOddelek: Omrežja in internet | 2293 (2109) | amigo_no1 |