» »

prenosnik sony vaio-problem z internetom

prenosnik sony vaio-problem z internetom

afroangel123 ::

lp, prijatelj ima laptop SONY VAIO nžmodel vgn-ns10L: pentium dual core t3200, 3gb ram,250gb hdd,...
problem je sledeči: instaliral sem win xp-32bit kakor tudi že win7 64bit. problem je sledeč, najde vse naprave ter vse gonilnike. problem je v tem da, se ne morem povezati na internet preko kabla, Wifi je izklopljen.(wi-fi deluje preverjeno) v win7 64,sem poizkusil povezati kabel z netom in preveriti povezavo(detect problem) da mi je napisalo da je broken??? ta isti kabel mi lepo deluje v hišnem računalniku.

trenutno so naloženi win xp

so krivi driverji? kje bi jih lahko dobil? očitno jih je težko dobiti za ta laptop,...
je mogoče pokvarjena mrežna kartica v laptopu? mogoče plata?

imate kak predlog? hvala vnaprej.

popster ::

za mrežno kartico bi ti moral win7 sam poiskat driverje, sicer je verjetno res kaj narobe z mrežno, ki pa je najberz integrirana na matično tako da se je ne da zamenjat.
lahko preveriš z bootable cdjem/usb-jem z ubuntujem da vidiš če tam dela - potem imaš softwersko napako.

afroangel123 ::

popster, driverje mi najde v win xp kakor tudi v win7, je integrirana, softwerska kako? misliš z windowsi? mislim da winsi niso problem saj so originalni. kak pa pridem do bootabla cd? ubuntu-linux pa ne znam delati prav nič z njim,...

popster ::

torej:pobereš iso od ubuntuja, zapečeš na cd in zaženeš računalnik iz cdja, če dela mreža potem ti ostane da se še malo igraš z driverji ali probaš windows 8, sicer pa da neseš na servis - menjava matične.

MIHAc27 ::

Če ti ob novi inštalaciji windowsow (xp ali 7) samo zazna katero kartico imaš v računalniku, pa ti vseeno ne dela je 90% z mrežno nekaj narobe.
Ostalih 10% je pa lahko težava z nastavitvami... kakih fiksnih IP verjetno ne potrebuješ vpisovati?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell vostro a860 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219069 (9153) krneki0001
»

Problem z wireless ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
261943 (1590) AlphaOne
»