» »

Grafa in proc. za render v blenderju

Grafa in proc. za render v blenderju

Unknown_001 ::

Mal gruntam, da bi use skp nadgradil. Želja po gejmanju je kr izginila, počasi pa se me loteva druga strast, ki jo že nekaj časa razvijam, se pravi 3D oblikovanje.

Rabu bi nekje mnenje, kaj izbrat da bi mlinček nadgradil. Grafična niti ni problem zaenkrat ampak me zanima, kok se pozna med GTX serijo in QUADRO pri nvidii (pač nvidia zato, ker je amd pri simulacijah tekočin, ipd totalno bos.)

Glede procesorja, spogledujem se seveda za kakim AMD-jem. Ja, ciljam na FX-e z osmimi jedri pa to, ker baje se dost pozna v renderju pa še cenovno ugodno je. No in ker že dolgo časa nisem bil v AMD jevem štabu, bom spet mal nazaj prešaltal.
(sem meu enga semperona pa je bil čis uredu ene 8 let nazaj)

Vsak predlog bo dobrodošel.

HighBane ::

Načeloma čim boljši procesor ter dobro grafično. Grafična igra vlogo, pri sculpting-u, ker zna priti do ogromno poligonov ter npr. pri premikanju vode, če ima veliko poligonovV novem Blenderju pa pride veliko bolj do izraza zaradi "Cycles engine". Eno cycle sceno mi mid range grafična naredi v 1.50 minutah, procesor pa 5.20. FX-i so dobri za rendiranje, samo pride do problema, pri raznih "single threat" orodjih v Blenderju. Za simulacije tekočine vem, da izkoristijo le eno jedro naenkrat, tako bo fx "švical" ker ima posamezno jedro relativno slabotno.

Veliko je odvisno od financ in kaj misliš v Blenderju delat. Intelove i7-ke bodo večinoma hitrejše. Pa tudi če imaš linux boš imel renderje opazno hitrejše (vsaj 15%)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HighBane ()

Unknown_001 ::

Ja, to z linuxom se kr pozna, sem že prej tud sam opazil. Sam, zdj me zanima, če bi s Quadro kartico kj pridobil? Pa tud, če bi se v renderju AMD-jev 8jedernik bolje obnesel kot trenutni i5 2500k, sicer si omenil in potrdil hipotezo, da je v rabi večih jeder pri normalnem renderju zverina, sam zdj me mal bremza ko si omenil tisto s simulacijo tekočin, kak majo single jedro ubogo.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik za modeliranje.

Oddelek: Kaj kupiti
356716 (5572) x45
»

računalnik za 3d modeliranje

Oddelek: Kaj kupiti
293955 (3238) tony1
»

Transformers-Animacije... Kako???

Oddelek: Pomoč in nasveti
6788 (628) Unknown_001
»

Nakup grafične kartice

Oddelek: Kaj kupiti
281852 (1299) Janac
»

K: Procesor za hitro preracunavanje v programu ANSYS

Oddelek: Kaj kupiti
141925 (1683) IvoJan

Več podobnih tem