» »

K: Procesor za hitro preracunavanje v programu ANSYS

K: Procesor za hitro preracunavanje v programu ANSYS

ansys ::

Pozdravljeni!
Zanima me kateri cpu bi bil najbolj primeren za opravljanje spodaj navedene operacije, razen najnovejsih i7 itd?
Ukvarjam se z numericno simulacijo tekocin, to se pravi veliko preracunavanja. Program, katerega uporabljam se imenuje Ansys Fluent in lahko izkorisca vec jeder hkrati:).

Karakteristike mojega compa:
-E8400
-P5Q Pro
-4G ram 1066
-9800 gtx
  • spremenil: ansys ()

bluefish ::

Pri trenutni plati kaj veliko izbire glede zmogljivejših procesorjev niti ni: List of Intel Core 2 microprocessors @ Wikipedia

Kolikšen je budget?

Budget je cca 300eur.

Se vam zahvaljujem za odgovor:)

janezek67 ::

Verjetno ti bo Intel Core 2 Quad Q9550 delal hitreje, je pa vprašljivo, ali ti bo to zadostovalo.

Drugače boš moral iti v kakšno prenovo s kakšnim I7 na čisto drugi plati.

Sicer pa niti sedaj nimaš tako slabega računalnika.

klinker ::

Kot ze omenjeno q9550,vendar poglej za kakega rabljenega.

dzinks63 ::

Malo počakaj z nabavo cpuja, prvo probaj kaj iztisniti iz tvoje 9800GTX katera podpira CUDO. Nvidia lahko z podporo CUDE zelo pospeši matematična preračunavanja. Če z tvojo 9800GTX ne bi šlo, nabavi neko boljšo profi quadro zadevo, ali pa kar softmodaj kakšno iz 8800 serije.
Ansys Certified and Approved Drivers

axee ::

klinker je izjavil:

Kot ze omenjeno q9550,vendar poglej za kakega rabljenega.

+1

Z omenjeno matično ga brez težav naviješ da se približa ali celo izenači stock i7 procesorje (če navijanje sploh pride v upoštev pri temu delu).

Program katerega uporabljam ne zahteva dobre grafične enote, ker prikaz (vizualizacija) rezultata, ki ga iščem ni grafično zahteven Slika:
. Rad bi skrajšal čas preračunavanja, program uporablja enačbe ki so sprogramirane v Fortranu. Zato potrebujem zmogljiv procesor, rama imam dovolj za moje potrebe. Definitivno tukaj pride v poštev več jedern CPU, saj program izkorišča jedra paralelno.
V mojem primeru, ima ram najnižjo frekvenco 1066, saj moja matična podpira hitrost vodila proca. 1333MHZ ali 1600MHz,sedanji proc. ima 1333Mhz. Glede na to me zanima, če bi se hitrost "procesa" zaustavila pri ramih "saj imajo najnižjo frekvenco med komponentami 1066MHz"? Če slednje drži, potem nima smisla kupovati procesor, ki podpira 1600MHz vodilo. Definitivno pride v poštev navijanje:)
Računal sem na nakupu nekje med Q9550, Q9550s, Q9650, zdaj ne vem katerega je najbolj racionalno kupiti in kateri se da najbolj navit:)

Hvala za odgovore:)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

axee ::

RAM nima najnižje frekvence 1066 mhz temveč je to največja. Tu moraš šteti fsb procesorja, ki v stock pri q9550 znaša 330MHz. Na simpel: pomnoži to številko z 2 (DDR2) in imaš minimalno hitrost RAM-a za ta sistem. Ko navijaš (višaš FSB) s tem višaš tudi "minimalno hitrost RAM-a", torej da dosežeš 1066MHz svojega RAM-a potrebuješ imeti procesor na 533 MHz FSB, kar znaša 4530MHz hitrost procesorja (množilnik 8.5). Svoj RAM sploh ne izkoriščaš dokler ne navijaš.

Glede procesorjev se najbolj splača q9550, q9550s je "varčnejša/hladnejša" verzija, a razlike skoraj ni (večinoma je sploh ni razen če ne odvijaš procesorja), ni vredno svoje cene, prav tako je q9650.

Procesor boš na stock hladilniku brez problema navil na cca 3.4GHz, če nabaviš malce bolši brez problema dosežeš 3.8 ali 4.0. RAM te nebo med tem nič oviral.

Toliko, sem poskušal čimbolj na simpel povedat.

Nisi razumel mojega posta, nisem ti predlagal druge grafične za prikaz slike, ampak za samo matematično računanje pri čemer nvidia grafične z podporo CUDE razturajo in se lahko vsi procesorji skrijejo pred njimi. Ne pravim, da moraš, vendar bi bilo dobro, da preveriš, mogoče celo sprobaš izkoristiti tudi to možnost računanja z pomočjo grafične kartice.

In če boš kdaj rabil zverinsko moč, si boš pač nabavil kakšnega izmed Tesla Personal Supercomputer .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Dr_M ::

Ta program zal ne podira CUDA.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Če pa bi rad drug procesor, razmisli o zamenjavi za AMD Phenom II X6 1055T (in novi pripadajoči matični), saj ANSYS zna delati in izkoristiti vsa jedra kolikor jih ponudiš.

Kar se podprore CUDA za ANSYS tiče, TESLA podpira .
Plenty of research organizations, educational organizations, and medium size business can take advantage of new personal super computer. Popular apps like Mathematica, LabView, ANSYS Mechanical, and more available.

ps

Mimogrede, on uporablja Fluent in ne ANSYS Mechanical.
Prav, potem variante preko cude odpadejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Dr_M ::

Mislis, da bo Teslo kupil nekdo,ki ima 300EUR budgeta? :D

Mimogrede, on uporablja Fluent in ne ANSYS Mechanical.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

havala za posredovane linke od cude, sem si prebral in vidim kaj ponuja ta nova tehnologija! Zadeva je narejena ravno za izvajanje zahtevnih numeričnih simulacij:) Zame je izbira CUDA trhnologije trenutno prevelik zalogaj. Omejil bi se na "(cca 24 ur) časa ki ga moj comp. zdaj porabi za preračunavanje manj zahtevnih simulacij, takih ki jih tudi sam rešujem ", prej omenjen čas bi rad razpolovil ali pa "razčetveril". Zdi se mi, da bi to lahko dosegel z nakupom Q9550 procesorja in kasnejšim navijanjem na 4.2GHz:). Rad bi ohranil ostale komponente in samo nadgradil obstoječi sistem:)
Seveda pa bi mi prav prišla kakšna navodila za navijanje CPUja in ostalih stvari, ki se jih mora nastaviti in prirediti npr. hladilnik.
Hvala

IvoJan ::

Za 400EUR laho nadgradis na hexacore phenom II kar bi bila za tvoje potrebe veliko boljsa izbira. vzames neko cenejso plato in DDR3 rame. plata nekih 80EUR, rami 120EUR in proc 210EUR.

http://www.dinokomp.si/product_info.php...
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

q9400 bottleneck za gtx570?

Oddelek: Kaj kupiti
464356 (3411) TechBeats

Napajalnik

Oddelek: Strojna oprema