» »

Kako omiliti smrčanje?

Kako omiliti smrčanje?

boss-tech ::

Zanima me če pozna kdo kakšno uporabno metodo, kako omiliti smrčanje - pripomočki, vzglavniki, operacija?
http://tovornik.info
  • spremenil: Mavrik ()

paliskic ::

Zadnjič na tv sem gledal prispevek kjer so rekli da je treba shujšat, nehat kadit, ne jest dosti, ne pit alkohola. Pokazali so tudi varjanto kako ne smrčati, zašit žep na majci na hrbtni strani in dat notri žogico za tennis, tako da pol ne moraš spati na hrbtu (ker več smrčiš če si na hrbtu). Ne vem če so to resni govorili al je bla zajebancija.

Bolf3nk ::

Spanje na boku.

boss-tech ::

Nikoli ne spim na hrbtu, zmeraj bok ali trebuh. Je pa res da imam probleme z nosom (1 nosnica skoraj čisto zabita)...
Drugače pa tudi ne pijem alkota skoraj nič, tud ostalo še ni tak problem po mojem.
http://tovornik.info

kreki ::

Tudi sam imam ta problem. Sem si nabavil Nose Clip, ki ga reklamirajo a sem ga po moje ponoči pojedel ker ga nikjer več ne najdem ;) , žena je sicer rekla, da je bilo malo bolje a ne veliko.
Priklopljen na šštrom.

#000000 ::

Obstaja naprava C-pap medicinski pripomoček, proti smotnji spanja apnei, oz. na začetku bolj za odkrivanje pogostosti in intenzivnosti smrčanja. V mengšu sem šel v Pulmodata in najel ta C-pap aparat za test, notri ti dajo SD kartico ki beleži vse anomalije dihanja čez noč, po par dneh prineseš aparat nazaj in po ti odčita zadeve, ter priporoči kaj povedat svojemu splošnemu zdravniku da gre zadeva naprej, ker aparat je nekje 1500 evrov in tudi najem ni poceni, mislm da sem plačal 3-4 leta nazaj 20 evrov na dan.

Uglavnem pejte v to štacuno in mogoče imajo rešitev za vas, majo kar nekaj zadev proti smrčanju in ti svetujejo kaj bi bilo primerno glede na intenzivnost motnje, meni je svetovala da naj obiščem neko zdravnoco na golniku ki se ukvarja s tem (ni privat) in prideš ko je prosto tja spat za par noči, te prriključi na vse žive aparatrure ter ki beležijo tvoje obnašanje med spanjem, nakar postavi diagnozo ter določi terapijo, lahko je tudi opreacija, ki baje niti ni nek zahteven poseg, v nebo ti zareže par rezov da ni več ohlapno.

No jaz sem malo shujšal, spom na boku in zadje čase celo na hrbtu in baje (tako pravi) ne smrčim več oz. zelo redko.

Tista maska pa je ležala par dni doma ker je res moteča, vsaj meni je bilo, ker ti po malem piha ampak skoraj ne čutiš v nos in usta, da ti vzdržuje nek tlak da ti nebo ne začne vibrirat, no jest sem jo nataknil in čez minuto me je že tolko motila da sem jo strgal z glave, za tiste ki imajo večinoma zamašen nos jim bo tole brez efekta.

No če se pe kej spmnim napišem, aja za odmašit nos pomaga da si pod nos namažeš kremo katere ime se sedaj ne spomnim, vem pa da je Slovenska alternativa WICK kreme ki je pri nas ne smejo prodajat, no če jo namažeš pod nos čez čas začne pečt in si jo v spanju obrišeš ipd, zato sem jo jaz namazal na prsa in je pomagalo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

_geek_ ::

Kaj pa tole:

vostok_1 ::

Spat na hrbtu brez vzglavnika.

Buggy ::

No če se pe kej spmnim napišem, aja za odmašit nos pomaga da si pod nos namažeš kremo katere ime se sedaj ne spomnim, vem pa da je Slovenska alternativa WICK kreme ki je pri nas ne smejo prodajat, no če jo namažeš pod nos čez čas začne pečt in si jo v spanju obrišeš ipd, zato sem jo jaz namazal na prsa in je pomagalo :)


Verjetno mislis na kreme JUST, rumeno tubo Tea Tree ki je za poskodbe in protivnetna in rdeco tubo Materina Dusica, ki je za dihala in prehlade?

Imamo obe in sta res ucinkovite na svojih podrocjih.


Drugace pa imam tudi sam zadnje case tezave s smrcanjem (dobesedno ima tezave zena) in tudi mene zanima kaksen uspesen recept za preprecevanje te nocne nadloge :D

...je pa res da sem se v zadnjih par letih kar lepo poredil

Okapi ::

Obliž za nos, ki drži nosnice bolj odprte, si nabavi. Takega, ki ga uporabljalo tudi športniki za lažje dihanje.



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Buggy ::

...se bojim da je pri meni izvor smrcanja prej grlo in omahnjen jezik proti zrelu, kot pa zaprt nos. Se toliko bolj izrazito je to takrat, kadar spijem kakseno pivo prevec :(

mirage ::

Če si pretežak lahko probaš shujšat.

harvey ::

Uporabne informacije med.over.net
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

#000000 ::

Te obliži za nos so OK. sem probal, ampak tokom noči se tole odlepi (ako ni baš s sekundnim prilimano) in nima efekta, je pa definitvo tale obliž super za vnos več zraka.

Je pa res da je težava drugje, ohlapno nebo in kako se že reče jezičku proti grlu ?

fajdl ::

#000000 je izjavil:

Je pa res da je težava drugje, ohlapno nebo in kako se že reče jezičku proti grlu ?


Jeziček je uvula.
Zgoraj opisani CPAP, ki je sicer namenjen odpravljanju prekinitev dihanja v spanju (obstruktivna apneja), odpravlja tudi smrčanje - vendar ga tisti, ki samo smrčijo, slabše prenašajo kot ljudje z apnejami (poleg smrčanja).

Če je vzrok smrčanja nizko spuščeno mehko nebo in ni apnej, lahko pride v poštev uvulopalatoplastika (operativno skrajšanje mehkega neba). Odsotnost apnej se potrdi z nočnim snemanjem (somnografija), ki jo izvajajo v Ljubljani, na Golniku, v Šempetru pri Novi Gorici, Mariboru. Nekateri ORL-jevci radi režejo, ne da bi prej pacienta posneli, kar ni preveč dobro (če so apneje, je namreč priporočena terapija CPAP, ne operacija).

Če je problem slaba prehodnost nosu (deviacija pretina...), to zdaj ORLjevci kar dobro uredijo.

krneki0001 ::

Najlažje (iz prve roke). Zvečer spiješ od pol litra do 7 deci vode. Žena preverjeno bolje spi in točno ve kdaj zvečer nisem spil vode.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smrčanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5415137 (2279) k4vz0024
»

Spanje na hrbtu-kako?

Oddelek: Loža
245400 (3628) cegu
»

Zamašen nos

Oddelek: Loža
3713747 (11938) kuglvinkl
»

Krema, gel proti aknam? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6818781 (16549) CleanPower
»

Smrcanje

Oddelek: Loža
223508 (2855) cryptozaver

Več podobnih tem