» »

Vračilo DDV za nakup goriva v Nemčiji

Vračilo DDV za nakup goriva v Nemčiji

papak ::

Pozdravljeni!

Zanima me kakšne so opcije, da dobim povrnjen DDV od nakupa goriva v Nemčiji za podjetje. Našel sem sicr DKV kartico in pa Shellovo kartico (ki pa je malo dražji). Če bi bil kdo tako prijazen, da bi malo opisal kako najenostavneje do povračila DDV-ja od nakupov goriva, bi bil zelo vesel, ker časa za to administracijo imam zelo malo. Zanima me tudi, če se da kaj storiti s temi "navadnimi" računi, ki jih že imam od tankanja.

Brane22 ::

Eden od predpogojev za povračilo DDV je,d a si gor naveden ti kot podjetje s svojo davčno številko.

Drugi je,d a ne gre za navadno podjetje ( torej ne taksi služba, avtoprevoznijk itd). To si pri obračunu teh stroškov ne more odbija ti DDV na gorivo in maziva, tudi če bi si sicer lahko.

Ja sej v Obiju pa tam kjer delajo račune tako, da napisejo gor ime stranke ni problema. Ampak na bencinskih pa nic ne vedo o tem. Pravjo da njihovi podjetniki d.o.o. in s.p. placujejo pac s karticami.

Brane22 ::

To še ni zadosti, kot rečeno. Navadno podjetje ( ki torej ne ustvarja dohodka z avtoprevozništvom, gradbeništvom itd itd) ne more odbijati DDVja na goriva in maziva.

AFAIK, seveda. Poišči ZDDV in na brzino znotzraj teksta poišči besedo "maziv" ali "goriv" in boš verjetno padel na relevanten del teksta.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

Ma js ne vem zakaj sploh placujemo racunovodkinjo. Bom zvohu neki. Zna bit kej v smeri gradbeništva. Hvala maljonkrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: papak ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Dajatev na odjavljeno vozilo je neustavna!

Oddelek: Na cesti
304097 (3302) AndrejO
»

deljeno plačevanje s kartico/gotovino

Oddelek: Loža
272956 (1965) FTad
»

Gorivo porabit skoraj do konca (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5015393 (13054) hermes
»

GPS cestninjenje

Oddelek: Loža
263337 (2855) koyotee

Več podobnih tem