» »

Otroka na rit. Kje je meja?

Otroka na rit. Kje je meja?

««
«
1 / 12
»»

draciel ::

Danes dobimo povsod goro razvajenih mulcev. Moderna družba je iz dneva v dan slabša. (v povprečju). Sicer tega podatka ne morem konkretno dokazati, ampak ko poslušamo naše starše / stare starše, kako je bilo včasih, govorili so , disciplina je morala biti če ne smo dobili s pasom po riti, da nas je še cel teden rit pekla. Danes pa že povsod vidiš kako se vsi zgražajo ko otrok dobi eno vzgojno in takoj se vsuje plaz kritik (child abuser ...itd).

Spodaj sem priložil video, kako je nek ruski fant ( 21 let) ki sicer živi v Ameriki, nahecal svojo mamo za 1. april. Vprašal jo je če mu posodi 200-300 dolarjev, ker jih potrebuje za heroin. Odvisen naj bi bil že 2-3 mesece. Reakcijo mame si poglejte spodaj in prosim če komentirate ali se s tem strinjate ali ne.




Moje mnenje: Jaz se z odločitvijo mame popolnoma strinjam. Otrok mora vedeti kje so meje in seveda starše za otroka skrbi. Pod nobenim pogojem to ni bila kakšna zloraba ali kaj podobnega. Ker veliko komentarjev pod videjem pravi drugače, me zanima kako slovenci mislimo ko se gre za kaj podobnega.

Unknown_001 ::

Heh, tud jst sem jih dostkrat čez rt dubu, kar je mal netipično za mojo generacijo sam fotr ma v glavi še tastaro vzgojo iz 1980 :P, po kateri je bil tud sam vzgajan. No sicer v milejši obliki ampak vseeno. S takim načinom sem takoj skapiral kaj ja in kaj ne in danes čisto lepo funkcioniram, sem pa dostkrat zarad te pretekle vzgoje hitro zabremzan, ko slišim špricanje, podjebavanje,...

Jst v tem ne vidim nič slabega, razen ko gre za izživljanje, ki nima nobene veze z vzgojo oz nima to početje sploh temeljnega razloga.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Tac20 ()

draciel ::

Ja sej enako. Tudi jaz sem od svojga fotra včasih dobil par krepkih in mu danes dam prav kar je naredil. Ampak pod nobenim pogojem se ne smeš nad otrokom izživljat. Čeprav ta mama na posnetku je trpela, kar fajn.

RejZoR ::

Zadnja leta opažam, da je cel kup ne vem kako bi se izrazil, razvajene otročadi, predvsem zato ker je ena vzgojna po riti že cel kriminal nad bogimi otročki. Roko na srce, vsi smo bili enkrat otroci in če sem iskren lahko priznam, da sem si prenekatero batino po riti kot mulc tudi zaslužil. In razen začasno žareče riti od klofute nimam ne psihičnih in ne fizičnih posledic. In slednja je bila kot taka instant streznitev, medtem ko bi dandanes istega mulca ne vem, pol ure malo manj kot na kolenih prosili naj se neha zajebavat, mulc bi te pa jebal nazaj v glavo. Posploševat da se z vzgojo da vse je mal nabijanje, niso vsi diplomirani psihologi, ki delajo cele dneve s tropi otrok v vrtcu in si s tem naberejo goro izkušenj, da lahko potem pametujejo okoli (tud rent-a-child v vrtcu ni isto kot otrok doma). Večina ima enega ali dva otroka in to pomeni da si praktično vedno zelenec pri vzgoji. Pri drugem otroku približno veš kako in kaj ampak še vedno vsak eksperimentira. Sploh ker tud dva otroka nista enaka, vsak ima svoj karakter. Nekega univerzalnega načina vzgoje ni, pavijanova rit pa univerzalno pomaga pri vseh otrocih ko so tečni in trmasti.

Meja? Dokler je samo žareča rdeča rit od klofute ne bo nikomur nič škodilo. Drugo pa so modrice po telesu od udarcev, tega pa res ne bi smel bit deležen nihče. Ampak anti child abuserji hočejo kar vse pometat v en koš. Mal pretiravajo imo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GGGGG ::

Moderna družba je iz dneva v dan slabša. (v povprečju).


Jaz pravim, da je tole neko brezvezno posploševanje.

Drugače je pa fizično nasilje nad otroci izključno lenoba in nesposobnost staršev. Tista "vzgojna okol ušes" pomeni, da se ti ne da frocom na normalen način razložiti kaj je prav in kaj ne.

Unknown_001 ::

@iKst

Oprost, ampak tud sam sem bil froc, dobr, (danes se temu reče mladostnik al kak za nekoga nekje približno do 18 leta), pa sem znal vsako pridiganje lepo preslišat, zapomnu pa sem si po tistem šele, ko sem to občutu, da se ne hecajo.

RejZoR ::

Povej to mulcu, ko se ti bo sredi trgovskega centra metal po tleh in drl kot da ga nekdo daje iz kože, okoli pa te 50 folka gleda. Ga boš probal pol ure prepričevat, da te bo po te pol ur sploh hotel uslišat za tvoje prijazne pridige al ga pobereš, mu spustiš eno po riti, da se strezni in postavi na realna tla in je stvar rešena v 5 sekundah? Namreč gre zgolj za tist "breaking point", ko mulc vidi da ni heca. Works like a charm če pomislim za nazaj pri sebi, ko sem bil sicer miren ampak dokaj pogosto trmast froc. In kot sem videl v prenekaterem primeru drugih otrok.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

draciel ::

Drugače je pa fizično nasilje nad otroci izključno lenoba in nesposobnost staršev. Tista "vzgojna okol ušes" pomeni, da se ti ne da frocom na normalen način razložiti kaj je prav in kaj ne.


Ne. Ti lahko otroku tupiš v glavo svoje ampak otrok ima svoje razmišljanje. Dokler mu ne boš pokazal da misliš smrtno resno, te ne bo jemal resno. Bom povedal primer.
Sicer šlo se je za psa ampak jaz bi rekel da je tukaj kar podobna zadeva. Moj pes točno ve kaj pomenijo nekatere stvari ( naprimer "poleg" ). Enkrat greva na sprehod pa sem želel da hodi ob meni. Poklical sem ga po imenu in podal "ukaz". Samo pogledal me je in me ignoriral. Povedal sem mu enkrat, dvakrat, trikrat, štirikrat. Nato sem ga še enkrat prosil in ker sem videl da me sliši ampak ignorira mi je vzelo živce, nakar sem mu dal 2 po riti. Sklonil se je , vedel da je naredil narobe in nato me je ubogal.

Z otrokom bi rekel da je ista fora. Otrok že razume, ampak dokler ne pokažeš resnosti te bo ignoriral ( spet odvisno od otroka )..

Unknown_001 ::

@draciel
To s pesom nisi nič falil, ker je psiha postavljanja meja povsod identična. Dokler ni ovire (bilokakšne) se bo neprimernost in predrznost stopnjevala. Povsod je isti šmorn.

GGGGG ::

mu spustiš eno po riti, da se strezni in postavi na realna tla in je stvar rešena v 5 sekundah?


Kot sem napisal. Lenoba in nesposobnost staršev.

Nato sem ga še enkrat prosil in ker sem videl da me sliši ampak ignorira mi je vzelo živce, nakar sem mu dal 2 po riti. Sklonil se je , vedel da je naredil narobe in nato me je ubogal.


"2 po riti" si mu dal zato, ker si nisi vzel časa, da bi ga normalno natreniral. Treniranje psov (in otrok, če smo že pri tem) s fizično prisilo spada v prejšnje ali predprešnje stoletje.

Sicer pa vidim, da nimaš ravno izkušenj s froci, glede na to, da jih primerjaš s psi.

Mesar ::

A od otroka in psa imaš ista pričakovanja? Da to tako primerjaš? Razmisli še malo o tem...
Your turn to burn!

Unknown_001 ::

@Mesar

Logika postavljanja meja je povsod enaka. Tebi se to zdi absurd, ker imaš v glavi, da si več kot žival a po biološki plati realno gledano si tudi ti žival le da imaš bolje razvite miselne in umske sposobnosti.

draciel ::

Seveda. Pes razume stvari ki sem ga naučil. Isto jih razume otrok..

Seveda lahko primerjam psa in 2 letnega otroka. Oba imata IQ na istem nivoju. Kaj vam ni jasno sedaj?

technolog ::

No, ne zdi se mi ok, če ne že zaradi tega, ker je pri 21h tisto obdobje, ko se z vzgojo še da kej naredit že mimo.

Mama se pa na konc tud obnaša kot ena smrkla.

GGGGG ::

draciel, tudi, če bi bilo tole res je tudi trening psa s fizično prisilo in temi "vzgojnimi" neodgovorno. Samo kaže gospodarjevo lenobo.

Enako velja za otroka. Jaz si ne predstavljam scenarija, v katerem bi bilo sprejemljivo udariti otroka. Sploh pa ne s pasom čez rit. Če so bili včasih ljudje neumni in se niso znali informirati še ne pomeni, da moramo biti takšni tudi danes.

mtosev ::

vsakršno koli fizično kaznovanje otrok je narobe. nasilje nad otrokom pomeni,da so starši nesposobni in,ker ne vedo kak bi rešili problem enostavno vdarijo oz pretepejo otroka
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Dober dan ::

Zdaj mi postaja jasno, zakaj je vedno več mladine necivilizirane....

GGGGG ::

Si videl sitnega froca v trgovini, pa si uspel posplošiti na celo populacijo?

draciel ::

Ker ta tema govori o tem kje je meja če daš otroku "vzgojno" se ne bom spuščal preveč offtopic. Sicer tega početja ne toleriram. Nobeno živo bitje si ne zasluži biti pretepeno in celo v modricah itd. Jaz samo podpiram vzgojne. To pomeni eno ali dve krepki čez rit. Uglavnem, poznate vsi Milan Cesarja ( Dog whisperer )? A veste kako on trenira pse? Najbrž da ne..

Dog Whisperer hits dogs Na internetu je ogromno člankov (in videov) o tem kako Milan pretepa pse da jih (spreobrne). To je offtopic zato, če vas zanima poglejte na link ki sem ga prilepil.

D3m ::

Jaz sem fasal nekaj krepkih čez rit. Sploh pri pizdarijah. Fotr vedno skril/zaklenil orodje, kadar sem gledal "A je to".
|HP EliteBook|R5 6650U|

GGGGG ::

Verjetno si prebral tudi kakšno strokovno mnenje o Cesarjevih podvigih in veš, da so njegove metode precej zastarele ter ne ravno v skladu s stroko.

npr: http://www.4pawsu.com/cesarfans.htm in tako dalje.

Hayabusa ::

Glede na stanje mladine so tudi sedanje "moderne" metode novodobnim staršev fail.

Mipe ::

Ne moremo jih več po riti - so otroci že dobro poučeni in te gredo koj tožarit zaradi spolnega nadlegovanja.

GGGGG ::

No dejte nehat z bluzenjem pa naj nekdo pokaže za koliko so se poslabšali otroci pa na kak način, zraven pa naj bo podatek, kolikokrat so dobili "eno vzgojno".

ShowDown ::

Mama iz videa ima težave. Predvsem težave z nadzorovanjem jeze.

draciel ::

Meni se zdi samo da jo skrbi za svojega otroka ker je "zabredel v težave" ?

D3m ::

Mipe je izjavil:

Ne moremo jih več po riti - so otroci že dobro poučeni in te gredo koj tožarit zaradi spolnega nadlegovanja.


To izkušnjo je imel moj bratranec. Hčerka pri 16 letih prijavila spolno nadlegovanje (hujskal jo je njen 16 letni fant in sošolci) prišla policija, šel za 2 dni v pridržanje in nato sodnik.

Hčerka, ko je ugotovila, kaj je s tem povzročila sebi, očetu, mami in mlajšima sestrama stari takrat 5 in 6. Je zanikala svojo izjavo ampak to ni pomagalo, tožilka je primer že prevzela in začel se je postopek proti njemu.

Postopek se je končal prejšni mesec, trajal je 7 let.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mesar ::

Unknown_001 je izjavil:

@Mesar

Logika postavljanja meja je povsod enaka. Tebi se to zdi absurd, ker imaš v glavi, da si več kot žival a po biološki plati realno gledano si tudi ti žival le da imaš bolje razvite miselne in umske sposobnosti.


Realno lahko ti na sebe gledaš kot na žival in na svoje otroke kot na živali. Med živalmi in ljudmi je ogromna razlika in odnos med tabo in otrokom lahko kvečjemu primerjaš med psom in pasjim mladičem in že tukaj so razlike ogromne. Pes je tvoj hišni ljubljenček otrok pač ne...

Sploh ne vem če ti ima smisel te stvari razlagati glede na to kako si posplošil zadeve...

draciel je izjavil:

Meni se zdi samo da jo skrbi za svojega otroka ker je "zabredel v težave" ?


Po njeni krivdi, ker ni reagirala ko je še bil čas zato to... zdaj nima več kaj reševat, ker je prepozno.
Your turn to burn!

Aston_11 ::

Že vzgoja predstavlja nasilje, ko mu razlagaš poglede na svet, ki se jasno vrtijo okrog tvojega (razen kakšne izjeme na tem forumu, ki zmore tudi odklon).

Druga skrajnost, ki se tudi imenuje vzgoja, je t.i. permesivna vzgoja, pod katero si predstavljam, da se otrok vzgaja sam, starši pa so zgolj provajderji dobrin, za katere otrok misli, da jih potrebuje.

Batine in druge vrste nasilja so učinkovite, vendar nič drugega.

urbecar ::

In če otrok ve da dela narobe? Se smeji učetljici in ji zraven tečnari "saj mi tak nič ne moreš". Pa čeprav ve, da je postopal narobe.

Prepovedati določena dejanja nima pomena dokler ni kazni oz. strahu pred njo. In običajno grd pogled ni ravno kazen, tako pri psu kot pri otroku. Najbrž pa batine vseeno niso najbolj fina pot, so pa ena izmed lažjih in učinkovitejših. Ampak to se je delalo včasih, ko je bilo po deset otrok in ni bilo dovolj časa za vsakega...

draciel ::

Postopek se je končal prejšni mesec, trajal je 7 let.

In kako se je končalo?


Po njeni krivdi, ker ni reagirala ko je še bil čas zato to... zdaj nima več kaj reševat, ker je prepozno.


Ubistvu ne. Ona je mislila da je dobro opravila svoje delo ( in ga tudi je. Njen sin ni drogeraš ). Zato pa tudi taka reakcija ( To je pač padlo z neba, ko ji je povedal, da je drogeraš ).

Pa še to. Nekdo je omenil da s pogovorom se da rešiti veliko problemov. Mogoče res, ampak dokler se gre za otroka nikoli ne veš. Ti mu doma lahko poveš kaj je prav in kaj ne. Družba pa naredi svoje. (Z otrokom si skupaj praktično po 2 uri na dan, v šoli z družbo je pa po cel dan. Sicer odvisno spet od šole in od dela staršev). In ker je toliko brihtnih tukaj se dajte postavit v kožo 14, 15 letnega otroka in nato še starša. Recimo:

Kot starš se pogovarjaš z otrokom, mu poveš kaj je prav in kaj ne. On posluša.

Nato pride otrok v družbo in vidi sovrstnike kaditi. Vsi mu pravijo kako je to dobro da nima bit kaj itd. Najprej bo lahko otrok zavrnil cigareto (ker mu je starš povedal da je to slabo), ampak ko bo šel z družbo ven še velikokrat ga bo mogoče prej ali slej to potegnilo notri. (Sicer to je samo primer. Lahko je droga, alkohol, ...)


Sedaj mi prosim povejte ker me zelo zanima. Kako boš otroku potem preprečil da ne bo poskusil cigareta, ki mu ga družba vsaki dan ponuja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: draciel ()

Mesar ::

Nimaš mu pravice tega preprečit. Lahko pa mu pomagaš, da se bo sam lažje odločil kaj bo naredil ko bo tako daleč.
Your turn to burn!

bluefish ::

draciel je izjavil:

Nato pride otrok v družbo in vidi sovrstnike kaditi. Vsi mu pravijo kako je to dobro da nima bit kaj itd. Najprej bo lahko otrok zavrnil cigareto (ker mu je starš povedal da je to slabo), ampak ko bo šel z družbo ven še velikokrat ga bo mogoče prej ali slej to potegnilo notri. (Sicer to je samo primer. Lahko je droga, alkohol, ...)
Če ima kaj mozga v glavi, bo tako družbo, ki vključevanje pogojuje s kajenjem ali pitjem, zapustil.

Simple.

D3m ::

Postopek se je končal prejšni mesec, trajal je 7 let.

In kako se je končalo?


Tožilka je odstopila od primera. Tako, da so se strasti pomirile.

Hčerka si je medtem že ustvarila družino s takratnim fantom.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Bananovec ::

bluefish je izjavil:

draciel je izjavil:

Nato pride otrok v družbo in vidi sovrstnike kaditi. Vsi mu pravijo kako je to dobro da nima bit kaj itd. Najprej bo lahko otrok zavrnil cigareto (ker mu je starš povedal da je to slabo), ampak ko bo šel z družbo ven še velikokrat ga bo mogoče prej ali slej to potegnilo notri. (Sicer to je samo primer. Lahko je droga, alkohol, ...)
Če ima kaj mozga v glavi, bo tako družbo, ki vključevanje pogojuje s kajenjem ali pitjem, zapustil.

Simple.

Nekateri kadijo zgolj iz luksuza, kar cigareta tudi je (v bistvu luksuz za revne in bogate, in to le ne finančno). Dokler se bo družil s tistimi, ki imajo nadzor nad sabo mu bo to le pomagalo.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

vostok_1 ::

S kom se bo družil vaš otrok je izjemno težko predvidet. Otrok, ki so lahko sami je izjemno izjemno malo, vedno bo težil k eni grupi. Običajno se razred deli na dva dela (oz. 4), cool kids in geeky kids. Slednjih je mogoče 20%. Če prištejemo otrokov nagon po puncah pol vsi vemo, kam bo silil. Getting down and dirty pa se danes po dolgem in počez reklamira otrokom.

Poglejte razliko v oblačenju odraslih in otrok danes in nekoč. Stil 12 letnic in letnikov se povečini izjemno malo loči od stila odraslih. 20 let nazaj to sploh ni bilo vprašanje.

Stavim bakso piva, da vsaka naslednja generacija bo manj naredila kot starejše. Sure...domišljije imajo več, naredijo pa manj.
Zahnodni narod se je ulenil...nič novega v zgodovini civilizacij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

GGGGG ::

Z otrokom si skupaj praktično po 2 uri na dan


Že to, da si z otrokom 2 uri na dan je epic fail. Če se ne misliš ukvarjati s familjo ne štepaj otrok.

Zahnodni narod se je ulenil...nič novega v zgodovini civilizacij.


Med tem, ko ti pišeš takele nesmisle ljudje ustvarjajo vedno bolj awesome stvari. Od tega, da delajo awesome mobilne appe do tega, da zdravimo raka, aids, delamo umetne noge in roke in tako dalje.

mitkos ::

20 let nazaj ko sem prišel domov in je fotr zavohal da sem kadil čike, sem dobil eno okol kepe in pa brco v rit... Je pomagalo in se strinjam da bi bilo treba marsikaterega froca orng okol kepe prtegnt, ker eni si mislijo da si lohk vse prvoščijo.

GGGGG ::

Glede na to, da si domov prismrdel po čikih težko temu rečeš uspešna vzgoja.

Phantomeye ::

draciel je izjavil:

Danes dobimo povsod goro razvajenih mulcev. Moderna družba je iz dneva v dan slabša. (v povprečju). Sicer tega podatka ne morem konkretno dokazati, ampak ko poslušamo naše starše / stare starše, kako je bilo včasih, govorili so , disciplina je morala biti če ne smo dobili s pasom po riti, da nas je še cel teden rit pekla. Danes pa že povsod vidiš kako se vsi zgražajo ko otrok dobi eno vzgojno in takoj se vsuje plaz kritik (child abuser ...itd).

Spodaj sem priložil video, kako je nek ruski fant ( 21 let) ki sicer živi v Ameriki, nahecal svojo mamo za 1. april. Vprašal jo je če mu posodi 200-300 dolarjev, ker jih potrebuje za heroin. Odvisen naj bi bil že 2-3 mesece. Reakcijo mame si poglejte spodaj in prosim če komentirate ali se s tem strinjate ali ne.




Moje mnenje: Jaz se z odločitvijo mame popolnoma strinjam. Otrok mora vedeti kje so meje in seveda starše za otroka skrbi. Pod nobenim pogojem to ni bila kakšna zloraba ali kaj podobnega. Ker veliko komentarjev pod videjem pravi drugače, me zanima kako slovenci mislimo ko se gre za kaj podobnega.


Omojbog.

Poglej kaj sem odebelil. V kakšen pogledu je ta 21 let star moški - otrok? Če udariš odraslega človeka je to fizični napad in se ne moreš ravno sklicevat na vzgojni proces. Razen če si zagovornik tega, da imajo starši pravico do vzgojnih prijemov ne glede na starost svojega potomca (v tem primeru pa WTF, mudel)

---

Pa nikar ne posplošuj kako se moderna družba slabša, razen če si pripravljen z nami delit neke konkretne vire. Osebno izkustvo ni ravno kredibilen vir.

http://za-misli.si/kolumne/jure-aleksej...

Preberi si tole kolumno. Avtor skozi zgodovinske primere lepo pokaže, da generacija vzgojena na palici ni nič boljša kot generacija vzgojena na permisivni vzgoji.

Resnica je, da se je skozi zgodovino zamenjalo veliko vzgojnih doktrin, kjer so staršem zapovedovali kako naj vzgajajo. Posledica tega je, da starši še danes hodijo v knjižnice in si izposojajo knjige 'kako vzgajati otroka'.

Zgodovina sprememb…

draciel ::

GGGGG je izjavil:

Z otrokom si skupaj praktično po 2 uri na dan

Že to, da si z otrokom 2 uri na dan je epic fail. Če se ne misliš ukvarjati s familjo ne štepaj otrok.



LoL. A je kdo sploh danes lahko več?
Ga ni enega para ki jih poznam in imajo otroka nad 5let, ki so z njim več kot 2 uri na dan. To pa zato je za nekatere danes to praktično nemogoče.

1. Starši po cele dneve v službi
2. Otrok je cele dneve v šoli ( pouk, podaljšano bivanje itd )
3. Otrok ima dodatne obveznosti (pevski krožki, nogomet, razni drugi krožki)

Sedaj pa ti meni povej, kdaj bom jaz čas preživel z otrokom? A če delam po cele dneve, to pomeni da ne smem imeti otrok?

GGGGG je izjavil:

Glede na to, da si domov prismrdel po čikih težko temu rečeš uspešna vzgoja.


Tudi tvoj otrok bo prej ali slej poskusil tobak, alkohol, sex pred 18letom.

Pomni moje besede.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: draciel ()

bluefish ::

Jah, ti pač poznaš take. Tule naokrog imamo zadnje čase polno frocev in niso sami, ker se starši z njimi ukvarjajo od prihoda domov dalje.

draciel je izjavil:

Tudi tvoj otrok bo prej ali slej poskusil tobak, alkohol, sex pred 18letom.
In kaj je s tem narobe?
Pač, izkustvo. Drugo je seveda, če okajen in opit hodi domov vsako noč, ker si potem res falil - ti, ne on.

So pa tele "starševske" teme strašno ponavljajoče se.
Podobna je bila debata glede vzgoje pri uporabi interneta in ostalih medijev. Nekateri bi otroke pred domnevnimi škodljivimi vplivi ščitili z blokado in nenehnim nadzorom, bolj normalni pa bi se dejansko posvetili računalniškemu opismenjevanju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

draciel ::

Ja se strinjam s tabo absolutno. Probali smo itak vsi. Sej sm tudi jaz probal kadit pa ne kadim.

@Mitkos je povedal:

20 let nazaj ko sem prišel domov in je fotr zavohal da sem kadil čike,


iKst mu je rekel:

Glede na to, da si domov prismrdel po čikih težko temu rečeš uspešna vzgoja.


Mitkos je povedal da je enkrat prišel domov okajen, iKst pa to smatra že kot slabo vzgojo..

Zakaj?

Map ::

Ti otroci danes so res vsi prevec razvajeni. Že če gledamo šolo, včasih, ko sem bil recimo 5, 6 razred si noben od nas ni upal nič rečt starejšim otrokom, danes pa tisti iz 5 razredov pošiljajo starejše vsi vemo kam. Pa poznam tudi otroke, ki še v šolo ne hodijo pa se že derejo na starše, jim govorijo, da jih bojo ubili in ko starši niso v hiši se zaklepajo in to je res že katastrofa. Vedno slabše je.

vostok_1 ::

S čim vi razlagate rekordno povečanje uporabe drog med otroki? Sure...slabi starši, ampak to ni vse.

V moji generaciji se je alkohol in trava uporabljalo zgolj med tistimi super cool kids in še to v precej veliki tajnosti. Še na maturantskem se spomnem je bila trava, droga razrednih elitistov.

Danes pa mladi (< 17) brez sramu limajo slike na FB kako pijejo in kadijo. Call me old, ampak kako je lahko to dobro za razvoj otroka?! Ne more biti!
Me sploh zanima, kdo so še tisti geeky v razredu, še njih je vrjetno posesalo notri.
In btw, tržno aktivne generacije so trenutntiste pre 90' torej bolj konzervativna vzgoja.

Nisem starš, ampak mislim, da je težavnost vzgoje otroka prešla na hardcore difficuly. Padec natalitete zahodnjaškega dela prebivalstva pa očiten!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Looooooka ::

Preberi si tole kolumno. Avtor skozi zgodovinske primere lepo pokaže, da generacija vzgojena na palici ni nič boljša kot generacija vzgojena na permisivni vzgoji.

Se nisem srecal enega osebka, ki pri permisivni vzgoji ne bi naredil vec sranja kot tisti, ki je bil kaznovan.
Statistike, ki jih pise folk, ki zagovarja svoja stalisca me pa ne zanimajo. Se posebej ne z interneta.
Danasnja mularija je konkretno bolj nesramna kot smo bili mi. In mi smo bili konkretno bolj nesramni od tiste generacije pred nami.
In kaj je tle najbolj zanimivo? Tisti pred nami so jih fasali za brezveze, mi smo jih fasali po riti...ta mularija danes jih pa ni fasala nikoli, ker se starsi bojijo socialne.
Poglej na cesto. Mularija seksa, pije in kadi travo ze v osnovni.
Tok o permisivni vzgoji.

Je pa zanimivo, da ponavadi na koncu gledajo koliko jih dejansko konca cisto na dnu. To, da so bli vmes na vseh moznih drogah in fasal ne vem kaksne bolezni vse pa magicno ni problem...ker so pac preziveli.
V rit s takimi statistikami.

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Zadnjič grem mimo postajališča za bus pri OŠ, na postaji čakala 2 fanta, starost po moji oceni za 4 in 6 razred OŠ, starejši mlajšega spodbujal k brcanju klopi ;((.
Sem vzkipel in sta v pol minute začela gledati v tla & nehala s početjem.

GGGGG ::

Sedaj pa ti meni povej, kdaj bom jaz čas preživel z otrokom? A če delam po cele dneve, to pomeni da ne smem imeti otrok?


Ne vem kako boš ti zadevo izpeljal. Meni brez večjih težav uspeva, pa nekaterim, ki delajo bistveno dlje od mene tudi.

Če delaš še ne pomeni, da ne smeš imeti otrok. Si pa optimist, če misliš, da je 2 uri na dan z družino dovolj.

Tudi tvoj otrok bo prej ali slej poskusil tobak, alkohol, sex pred 18letom.


Ja in? A naj jo že preventivno pretepam?

Se nisem srecal enega osebka, ki pri permisivni vzgoji ne bi naredil vec sranja kot tisti, ki je bil kaznovan.


Tole kar ti imenuješ "permisivna vzgoja" je dejansko nesposobnost in malomarnost staršev. Če staršev ni doma, da bi vzgajali otroke to ni nobena permisivna vzgoja ampak je pomanjkanje oz. odsotnost vzgoje. Take zadeve se ponavadi tudi križajo med sabo. Fotra cele dneve ni, mulci delajo pizdarije, fotru se ne da ukvarjati pa vsakemu da eno "vzgojno".

Hayabusa ::

vostok_1
Povdarjam, seks sploh ni tak problem...problem je v kakih okoliščinah se vse to dogaja.

Seks je problem, ker mladina vidi samo eno stran kovanca (porniči), spolne vzgoje v šolah ni, od staršev dvomim da izvejo kaj koristnega.
Kje 12 letniki kupujejo zaščito ?
Internet informiranje ? Glede na stopnjo (ne)samoiniciativnosti, (ne)razgledanosti mladine (samo pogledaš ST forum in vidiš bebava vprašanja, na katera lahko najdeš odgovor v par minutah), pričakovanja, da morajo vse dobiti servirano na krožniku, nekako resno dvomim, da tam najdejo vse potrebne informacije, za kar si moreš tudi vzeti čas, kar zahteva nek trud, ki ga vložiš za to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

GGGGG ::

od staršev dvomim da izvejo kaj koristnega.


Nekaterim je očitno lažje nabutat otroka, kot, da bi mu posvetili nekaj časa.
««
«
1 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11928892 (24375) solatko
»

Šolanje doma (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6113868 (12851) guest #44

Več podobnih tem