» »

Delo v Nemčiji

Delo v Nemčiji

kondezator ::

Stvar je taka delodajalec v sloveniji mi je ponudil delo preko firme v Nemčiji, delali bomo pa v skupini, jaz + nekaj mojih sodelavcev. Gor pa gremo za 3 tedne. Zanima me na kaj je potrebno biti pozoren v Nemčiji, kako se kaj komunicira z znanjem angleščine, so prijazni ljudje, so supermarketi dragi...? In koliko naj bi sploh zaslužil? Aja delal bom pa kot elektrikar, neka obnova v eni proizvodnji.

Malo me skrbi, saj grem prvič takole delati pa še v Nemčiji nism bil nikoli, ooo bad.

Hvala :)

Invictus ::

Zaslužil boš toliko kot v Sloveniji + dnevnice.

Pazite da boste delali 8 ur, drugače lahko nemški lastnik dobi delavsko inšpekcijo in plača kazen.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

flbroker ::

Pozor! Če greš prvič v Nemčijo obstaja velika možnost da ne boš več hotel priti nazaj, saj šele s spoznavanjem tujine dojameš od kod prihajaš.

Hrana stane enako kot pri nas, glede angleščine pa je odvisno kje si in na koga naletiš, ne govorijo pa je radi (niso pa vseeno kot francozi). Glede plačila pa bi moral vprašati svojega šefa ali pač?

Veron ::

flbroker je izjavil:

Pozor! Če greš prvič v Nemčijo obstaja velika možnost da ne boš več hotel priti nazaj, saj šele s spoznavanjem tujine dojameš od kod prihajaš.

Dva prijatelja sta odšla na delo v Nemčijo in tam tudi ostala. Kasneje se je še boljša polovica preselila. :)

fantasycamp ::

sam kot vem ko iščem po eures piše Deutch sehr gut, tko da če ne znaš dobr nimaš šans, razen če je kolektiv slovenski al pa eng...

kondezator ::

Obljubljajo mi 7€ in več + dnevnice, tako da nanese več kot pa da bi delal v slo. Aja na dan se pa dela 10ur, tako da nevem če pride inšpekcija se ne sekiram. Zaenkrat znam od tujih jezikov samo angleščino, bomo vidli ja.

OOO ja prišel nazaj, brez skrbi hehe. juter dan d, heh.

kondezator je izjavil:

Obljubljajo mi 7€ in več + dnevnice, tako da nanese več kot pa da bi delal v slo. Aja na dan se pa dela 10ur, tako da nevem če pride inšpekcija se ne sekiram. Zaenkrat znam od tujih jezikov samo angleščino, bomo vidli ja.

OOO ja prišel nazaj, brez skrbi hehe. juter dan d, heh.

ko prideš tja začni iskat nekje kjer ni posrednika!

Invictus ::

Najprej preveri če imate sploh bivanje plačano.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BALAST ::

Pol pa vidiš priporočen račun dela pri slovenski obrtni zbornici 20€/h za navadnega hišnega električarja, v nemčiji ti pa z dnevnico komajda nanese 10€...
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Ganon ::

flbroker je izjavil:

Dobra šala.

mihec87 ::

BALAST je izjavil:

Pol pa vidiš priporočen račun dela pri slovenski obrtni zbornici 20€/h za navadnega hišnega električarja, v nemčiji ti pa z dnevnico komajda nanese 10€...

Pač nimajo stika z realnostjo..Da ne govorim o šiviljski uri npr..če se je šivilja drži bo zaprto predn se je dobr odprlo..

dree ::

Jaz sem tudi delal v nemciji preko posrednika 3 mesece in nisem dobil centa (in potem sef laze, da mu nemci niso placali, lepo vas prosim). Dnevnice itak ne dobis, to noben ne izplacuje. 99% slovenskih elektro firm v tujini nategujejo. Najbolje si je poiskati delo prav v nemski firmi. Sam sem poslal xy prosenj preko emaila in na koncu se mi je itak obrestovalo, placa pride na datum, na teden se pa dela 37ur. Samo toliko...

LP!

nejcek74 ::

Ne bom trdil da je to v osnovi nateg, samo ti bom razložil kako in zakaj gre:

V Nemčiji se ne dela več kot osem ur, prav tako boš (verjetno) plačan manj kot je njihova minimalna postavka. Zate te zaposlijo v Sloveniji, ker pač bosancev in albancev ne morejo (ker niso v EU). V glavnem slovenski delovni mešetarji so propadu gradbeniških nategancij preselili svojo bazo.
Ker smo pač še vedno Slovenci in znamo pridno delat (pa manj razmišljat) se take zadeve ponavadi končajo s skrivanjem pred delovnimi inšpektorji, številnimi nadurami (ker nemci pač izterjajo vse stvari ki so v pogodbi).

Tako če si tu brezposelen je to še vedno boljše kot delati nič, še boljše pa je to izkoristit kot priložnost za iskanje dela v Nemčiji. Trenutno tam manjka 400.000 delavcev, precej tudi tehničnega inženirskega kadra. Tako da :)

Blinder ::

Kako lahko v nemčiji primanjuje delavcev??
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

recimo klik

ker imajo premalo univerzitetno izobraženih ljudi (sistem vajeniškega šolanja)
ker imajo staro prebivalstvo
ker imajo cvetočo ekonomijo

baje hodijo novačit izobražen kader po vzhodni Evropi, iz Švice se jih je vrnilo čez 60.000 v zadnjem letu in pol, Švicarji sicer trdijo, da zato ker jih noben ne mara v Švici, ampak po mojem so pač precej zaželjeni doma.

Evo naj Bratuvškova proda 40.000 slovenskih diplomantov po 50.0000 evrov pa imamo vsi win-win situacijo.

Blinder ::

ja morali bi uvest obvezno učenje nemščine že v prvem razredu :D
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

black ice ::

Blinder je izjavil:

V "zaostalem delu" Slovenije kot radi rečejo na POP TV se to izvaja že ohoho let. Tam nekje od tretjega, četrtega razreda naprej.

Blinder je izjavil:

To se strinjam govorim tekoče angleško pa mi v mojem fohu ne pomaga nič, potem pa hočeš bit tekoč in vidiš da lahko traja leta preden prideš na njihovo Deutch sehr gut.

Saj sponzorirajo učenje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo v tujini (avstrija, nemčija, severna evropa...) kje najti ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
150101746 (24373) NewHope
»

Kako se naučiti pogovorne nemščine?

2216544 (3726) next3steps
»

Učenje tujega jezika

246427 (956) fosil
»

Francoščina ali Nemščina ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
9215126 (13663) trancer01
»

Delo v Nemčiji (nasveti)

3518128 (16043) rikovpetje

Več podobnih tem