» »

programski split screen monitorja

programski split screen monitorja

Phantomeye ::

Torej, v bližnji prihodnosti nameravam kupit LCD monitor, ker imam samo 15' laptop in mi gre malo na živce velikost zaslona. Moj namen do zdaj je bil, da bi si kupil neko 24' zadevo +tipkovnico in zadevi povezal na laptopa. Na koncu bi tako imel dva zaslona ( monitor + laptop), kar bi bilo precej kul, ker bi lahko delal v dveh programih naenkrat. Problem pa je, da bi potem imel precej drena. Zato sem razmišljal, da bi si kupil raje nek večji monitor (27'), pa imel samo tega na mizi.

Samo, kaj mi pomaga večji monitor, če pa ne morem izkoristit njegove velikosti v smislu dual monitor funkcionalnosti.

Zato se obračam na vas. Ali ima kdo program, ki navidezno razdeli monitor na dva ali več delov, tako da je vsak del avtonomen (ne sprašujem, ČE obstaja, ker mi je jasno, da obstaja, ampak me zanimajo vaše izkušnje in navsezadnje kateri program mi priporočate sami)

lp

ender ::

Saj ti ni treba poganjati programov raztegnjenih čez cel zaslon - zato pa se sistem imenuje Windows, ker ima vsak program svoje okno, ki ga lahko premikaš okoli. Poleg tega pa lahko v Windows 7 in novejših s kombinacijo Windows tipke in puščic levo/desno program raztegneš čez polovico zaslona.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Kurzweil ::

@enger, ne preveč pameti prodajat. Če ti kar argumentiram svoj odnos do tebe. Večina programov, če jih razdegneš na polovico ekrana se niti slučajno ne prilagodi, oz. jih je večina kar precej neuporabnih, čemur prištevam vse sliderje in scrolle, ki se posledično pojavijo. Je pa res da tega tudi noben program nemore popravit. Podobno velja tudi za spletne strani, govorim za tiste, ki niso responsive (prilagodljive na resolucijo). Tudi če bi hotel zraven gledat TV bi bilo sitno ker bi moral naprimer ob določenih situacijah namesto 16:9/16:10 dejansko presedlat na leseno žlico - 4:3 ali kolikor je pač bilo nekoč razmerje.

Jaz mislim, da za seno raje kupiš 2x 23/24" monitor, saj mislim, da obstajajo neki splitterji oz. multi monioring razdelilci. To je obstajalo že pred davnimi leti, tako da mislim, da boš danes našel že kaj precej naprednega, predvsem pa ceneje, kot je to bilo nekoč, še posebej če naročiš na Deal Extreme in malce riskiraš.

Čeprav, ko malce premislim grafična na prenosniku (katera je?) v večini primerov nima dveh izhodov, je pa mislim da pri Radeonih pri nekatrih podprta tehnologija, mislim da se ji reče Eyefinity. Pobrskaj tudi malce v googlu... če bi napisal za kateri model gre bi bilo lažje.
Sicer za dvojni monitor je prenosnik obup, ampak na tem mestu ti nebom pametoval, ker verjetno že imaš kakšen tehten razlog, da nimaš stacionarca, kar ti bo večina tu sponašala, verjetno živiš od doma (študent ali kaj podobnega).

Kakorkoli, mogoče res nebi bilo slabo, če bi še napisal kaj vse bi uporabljal v "split screen" sistemu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Jah. Dva monitorja odpadeta, ker imam samo en vga izhod. Pa HD 3000 integrirano kartico. Laptopa pa imam zato ker mi je stacionarec crknil in me je zamikalo imet laptopa.itak ga kanim zamenjat v enem letu.
Split screen rabim iz vec razlogov. Od gledanja tutorialov od branja clankov in hkratnega pisanja word, itd
Itak da bi raje mel dual monitor. Sam ne mislm tvegat z razdeelilci pa tem.

boogie_xlr ::

Nisem ziher, ampak preveri, če to morda omogoča program ATI/AMD HydraVision.

ender ::

Kurzweil je izjavil:

@enger, ne preveč pameti prodajat. Če ti kar argumentiram svoj odnos do tebe. Večina programov, če jih razdegneš na polovico ekrana se niti slučajno ne prilagodi, oz. jih je večina kar precej neuporabnih, čemur prištevam vse sliderje in scrolle, ki se posledično pojavijo.
V čem pa misliš da bi bila razlika, če okno razpneš na polovico ekrana z Win+←, ali pa če ekran navidezno razdeliš na dva logična in okno povečaš čez cel logični ekran?

Drugače pa imam že nekaj let 30"+24" monitorja, in nimam nobenih problemov pri uporabi programov, ki niso povečani čez cel ekran.

Phantomeye je izjavil:

Jah. Dva monitorja odpadeta, ker imam samo en vga izhod.
Mišljeno je bilo nekaj takega, samo kolikor vem, stvar ni poceni, in ima kar nekaj omejitev pri podprtih ločljivostih. Drugače pa res poizkusi pritisnit na tipkovnici Win+← ali Win+→.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

petrus ::

Virtualna namizja mogoče? To na sliki je Virtual Display Manager:

I can't believe my butt! There is actually a program thats simulates two monitors in one single display matrix.

in alternativa Dexpot Virtual desktops:
stati inu obstati

Machete ::

Nevem če iščeš kaj takega, samo linkam, ker sem enkrat zapazil na Steamu.
http://store.steampowered.com/app/22726...

Meni se sicer ne zdi nevem kako dober nakup za ta denar, samo posredujem ti..

Machete je izjavil:

Nevem če iščeš kaj takega, samo linkam, ker sem enkrat zapazil na Steamu.
http://store.steampowered.com/app/22726...

Meni se sicer ne zdi nevem kako dober nakup za ta denar, samo posredujem ti..

Zadeva je kul, samo to ni split screen enega monitorja (ne glede kako zgleda video), ampak gre za multi-screen napredni management sistem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtual Reality igre (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20833724 (898) oo7
»

Maksimiziranje brez maksimiziranja

Oddelek: Operacijski sistemi
112561 (2191) CyberPunk
»

Laptop kot konzola za reveža

Oddelek: Kaj kupiti
112027 (1146) XsenO
»

Professionalni monitor za video obdelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7312902 (11115) Zheegec
»

Zakaj gre vsa industrija na 16:10?/Kaj imate vi rajši? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
644963 (3877) DJ Beat

Več podobnih tem