Forum » Kaj kupiti » Nov workstation notebook
Nov workstation notebook
LuiIII ::
Živ!
Zadeva je taka, da imam zelo specifične zahteve po res močnem workstation notebooku in nimam pojma kam nej še pogledam ker edini, ki kolikor toliko ustreza zahtevam je Eurocomova zverina Panther 4.0, ki pa je morda malo predrag (okoli 5kEUR) in nima native 2x1Gb LAN). Imam pa naslednje zahteve:
- vsaj 4 jedra
- 2x1Gb LAN (po možnosti Intel) oz. ali ima kdo izkušnje s 1Gb LAN čez Express Card/54?
- prostor za 3xSSD (od tega 2 v RAID 1 konfiguraciji)
- mat ekran 1080p lahko 17.3" al 18" (velikost ni tako huda omejitev)
- zgledna grafika (ne nujno FirePro oz. Quadro)
- 16/32GB RAM
- baterija ni važna
Hvala za pomoč.
Zadeva je taka, da imam zelo specifične zahteve po res močnem workstation notebooku in nimam pojma kam nej še pogledam ker edini, ki kolikor toliko ustreza zahtevam je Eurocomova zverina Panther 4.0, ki pa je morda malo predrag (okoli 5kEUR) in nima native 2x1Gb LAN). Imam pa naslednje zahteve:
- vsaj 4 jedra
- 2x1Gb LAN (po možnosti Intel) oz. ali ima kdo izkušnje s 1Gb LAN čez Express Card/54?
- prostor za 3xSSD (od tega 2 v RAID 1 konfiguraciji)
- mat ekran 1080p lahko 17.3" al 18" (velikost ni tako huda omejitev)
- zgledna grafika (ne nujno FirePro oz. Quadro)
- 16/32GB RAM
- baterija ni važna
Hvala za pomoč.
- spremenil: LuiIII ()
Oh našel še enega kandidata in zopet brez second LAN-a in z glossy zaslonom: Clevo P570WM. Zdaj me res zanima kako se obnese LAN čez Express Card/54?
Invictus ::
A Lenovo Thinkpad W530 ti ne ustreza?
Sam v info, zakaj rabiš dve mrežni?
Sam v info, zakaj rabiš dve mrežni?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ena je za Video GigE. Kamere pa to.
Žal rabim prostor za 3 SSD-je: 1 x sistemski in 2 v RAID1 (2x500GB ker 960GB očitno še ne bo tako kmalu).
Najbolj me matra Express Card ker ne vem ali se lahko na neki 1Gb LAN kartici nastavi jumbo frame in da to dela bp? Gledam kaj obstaja in vidim neke Startech in Belkin zadeve, kar pa me ne navdaja z neko visoko stopnjo zaupanja. Ne vem kdo proizvaja top Express card LAN adapterje.
Žal rabim prostor za 3 SSD-je: 1 x sistemski in 2 v RAID1 (2x500GB ker 960GB očitno še ne bo tako kmalu).
Najbolj me matra Express Card ker ne vem ali se lahko na neki 1Gb LAN kartici nastavi jumbo frame in da to dela bp? Gledam kaj obstaja in vidim neke Startech in Belkin zadeve, kar pa me ne navdaja z neko visoko stopnjo zaupanja. Ne vem kdo proizvaja top Express card LAN adapterje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuiIII ()
Zheegec ::
Razen 2 mrežnih ima vse to vsak 17" Elitebook. 8770W model. Drugo mrežno pa daš na Expresscard pa je. Mogoče se ti splača stegniti za profi Dreamcolor display, čeprav je kar dražji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Hvala za sugestijo, a sem malo primerjal in vidim, da dobim pri Eurocom-u za skoraj enako ceno Xeon E5 2680 in pa 32GB, medtem ko ima HP i7-3840QM in pa 16GB RAM.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko je vreden tale laptop? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 21766 (20139) | zuz3k |
» | Kateri zmogljiv prenosnik za vsakdanje deloOddelek: Kaj kupiti | 1395 (1247) | alphasaphir |
» | Mrežni disk NAS - kateri? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13196 (9037) | Boky |
» | Full HD obdelavaOddelek: Zvok in slika | 2514 (2163) | mkovac10 |
» | Dual core prenosniki (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7086 (5070) | _marko |