» »

HDMI Switch

HDMI Switch

furion ::

LP,

Imam 3 monitorje, od tega hkrati potrebujem 1-2 (glavni preko DVI in eden izmed dodatnih prek hdmi). Grafa ima samo 2 priklopa, tako da trenutna situacija je sledeca.
Ko zelim priklopit enega izmed dodatnih monitorjev, moram drugega rocno odklopit in priklopit prvega. Ko zelim dodatni monitor menjat, moram postopek ponovit. Ko zelim samo glavni monitor, moram spet pulit vn kabel. Kar je zelo, zelo inconvenient.

Potreboval bi kak kvaliteten hdmi switch, na katerega bi imel 1x HDMI input (iz grafe na switch) in 2x HDMI output (dodatna monitorja). Imeti mora push of the button opcije: off, prvi monitor, drugi monitor.

Stvar mora biti dinamicna glede resolucij, ker je en monitor 16:9, drugi pa 4:3. Zazeljena je cim nizja izguba kvalitete slike, in pa seveda neke vrste native experience, da mi ni treba nic po display nastavitvah sarit, ampak da mi xorg automatsko prepozna trenuten monitor in prilagodi nastavitve (trenutno furam Ubuntu 13.04 beta).

In seveda, ce tak device obstaja, kje v slo bi bilo mozno dobit.

TY

hojnikb ::

zka pa ne kupiš eno cheap pci-e grafično in maš 3 monitor prkloplen na njo ?
#brezpodpisa

furion ::

Ker 3h sploh ne rabim oz nocem. Ce priklopim vse 3, potem moram v display manager vsakic, kar je se bolj nadlezno kot pulit kable. Maybe kaka bash scripta, da bi lahk na hitr iz shell-a reconfiguriral, sam nek switch ki conveniently nardi vse zame bi bla optimalna opcija.

Pa grafe niti nocem menjat, sm to k jo mam zmodal tko, da nima fanov gor pa je sistem zlo tih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: furion ()

hojnikb ::

kupiš pasivno 6450 in maš na njej še tretjega ..
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7711853 (9329) PrimozR
»

Ni slike na monitorju preko MiniDisplay porta.

Oddelek: Pomoč in nasveti
171863 (1483) crniangeo
»

trije monitorji na en računalnik

Oddelek: Zvok in slika
487038 (6290) Janac
»

Nova anketa: ali uporabljate več monitorjev hkrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
6710098 (8037) kuglvinkl
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311635 (8503) Matevžk

Več podobnih tem