» »

Kateri tiskalnik - omrežni

Kateri tiskalnik - omrežni

urandom ::

Živjo.

Zanima me kateri tiskalnik oz. na sploh katero znamko tiskalnikov priporočate. Imel sem en HP-jev LPT tiskalnik DeskJet 720C, pa sem ga pred kratkim oddal (nov računalnik nima več LPT porta). Tu sem moral dati tiskalnik v skupno rabo, pa še računalnik je moral biti prižgan, da smo lahko tiskali. Iščem nov tiskalnik za celo družino - želim omrežni tiskalnik t.j. tak, ki ga priklopim direktno na lan, pa lahko vsi tiskajo z njega. Priklopljen bo na ethernet, in ne preko wifi.

Res je, da se pri nas tiska bolj malo, pa sem malo razmišljal ali bi vzel laserskega ali navadnega. Verjetno bi bilo najpametneje vzeti kar navadnega na kartuše/črnilo/inkjet. V glavnem želim barvnega in zadeva naj bo "pravi tiskalnik" in ne kakšna multifunkcijska naprava npr. z vgrajenim skenerjem. Opažam tudi, da so kartuše/tonerji ponekod dokaj dragi. Želim nekaj, česar kartuše niso preveč drage oz. obstajajo cenejše opcije ali pa se jih da polniti.

Za tiskalnik sem pripravljen odšteti malo več (cca 300€).

lp

...:TOMI:... ::

Bolj malo boš tiskal in ti rabiš barvni printer, mrežni do 300€.

Nič nisi povedal, kaj boš tiskal. Ne vem, kje si doma, vendar za 300€ dobiš 10000 barvnih kopij sprintanih vključno s papirjem, brez dodatnih stroškov. To dobiš na printboxu.

Če malo tiskaš, potem se bodo kartuše sušile kot za stavo, v tem primeru je boljši laserski tiskalnik.

Jaz imam doma 3 laserske črnobele, 2 v uporabi. Tiskam, kar rabim, če pa bi potreboval barvni tisk grem na printbox. Barvnega tiska nisem rabil do sedaj.

Fotografij se pa ne splača tiskati doma, bolje je izbrati dober studio in poslati fotografije na tisk.
Tomi

5er--> ::

urandom ::

Hm, nikoli nisem pomislil na to.

Potem bi bilo verjetno res najbolje, da kar črnobelega vzamem, po možnosti laserskega. Tiskal bi kake seminarske oz. dokumente, skice iz SolidWorks oz. AutoCAD, potem kake spletne strani, zemljevide (najdi.si), itd. Skratka to je za člane družine, tisto kar je pa zame pomembno so pa prosojnice oz. maske za obsvetljavo in razvoj PCB-jev po foto postopku. Slišal sem, da laserski tiskalnik ni najbolj primeren za tiskanje na prosojnice, ker se le te segrejejo in raztegnejo oz. popačijo.

lp

...:TOMI:... ::

Za laserski print moraš imeti nujno folijo za laserski tiskalnik, folija za inkjet se ti bo nalepila na valje in imel boš ogromno dela in stroškov (škode).

PCB pa drugače predlagam, da delaš po postopku "breskvica" z luminatorjem, da pa se dobiti tudi ugodne profi PCBje iz Lingve. Malo preišči elektronik.si, če te to zanima.
Tomi

urandom ::

Foto postopek imam že razvit. Imam na zalogi veliko foto plošč, izdelal sem si UV komoro in vse potrebne kemikalije so na zalogi. Rabim samo tiskalnik, ki na debelo naprinta črno barvo na papir oz. prosojnico, ki prepušča UV svetlobo. Pri starem tiskalniku je zadeva vredu delovala. Glede prosojnic za laserski tiskalnik se bom pa pozanimal, nisem vedel, da obstajajo.

lp

...:TOMI:... ::

Dobiš jih v vsaki papirnici, oziroma tam, kjer si kupil inkjet prosojnice.
Tomi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvni laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
252396 (697) T-I-N
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17038607 (22321) gazer
»

NAKUP TISKALNIKA

Oddelek: Pomoč in nasveti
236182 (5878) kixs
»

Katero večfunkcijsko napravo za cca. 200€

Oddelek: Kaj kupiti
222386 (1970) mersol
»

Barvni laserski tiskalnik (s skenerjem)

Oddelek: Kaj kupiti
183959 (3613) kinimod5

Več podobnih tem