» »

Katero 360° IP kamero za videonadzor

Katero 360° IP kamero za videonadzor

bastadu ::

Torej zanimam se za nakup IP kamere, ki pokriva 360° kot, saj bi jo namestil na vogal hiše in tako nadziral 2 stranice hiše (270°) hkrati ... Kamera bi naj imela:
- čim večjo resolucijo, vsaj 3 Mpix ali več
- ohišje odporno poti vremenskim vplivom, ker bi bila nameščena zunaj
- čim boljša vidljivost v temi
- možnost shranjevanja posnetkov na interno spominsko kartico ali na omrežni disk (NAS)

Kaj priporočate?

gost987 ::

Koliko si pripravljen odštet?
Zakaj rabiš 3Mpix? že 1Mpix je več kot dovolj
glej firme: axis, iq eye...

bastadu ::

Imamo dokaj veliko dvorišče in bojim se da z resolucijo 1 Mpix ne bom dobil dovolj kvalitetne slike na robovih dvorišča ... Gledal sem že Mobotix Q24 (3 Mpix) in pa Geovision GV-FER521 (5 Mpix), obe bi bile okoli 1k EUR, iscer bi raje imel kaj cenejšega samo bojim se da bo težka ...

gost987 ::

Glej PTZ (pan, tilt, zoom) kamere, ne pa te kvazi 360 kamere.

bastadu ::

Pri PTZ kamerah ne moreš naenkrat snemati tako širokega kota in se pojavijo mrtvi koti ... Kolikor je meni jasno so PTZ kamere bolj primerne za kakšne videonadzorne centre, kjer je vedno nekdo tam in se pač igra z joystickom ... doma si tega ne morem privoščit ;)

gost987 ::

Te kvazi 360 kamere so bolj primerne za stropno montažo na sredino prostora, ne na vogal stavbe. Najbolje, da se odločiš za 4 usmerjene kamere, tudi ceneje boš skozi pršu.

bastadu ::

Zakaj se pa potem da za zgoraj omenjeni kameri kupiti originalne nosilce za na vogal hiše? Ena opcija je tudi, da jo namontiram na nadstrešek, torej v strop ... Če bi šel v montažo večih kamer, me bo samo polaganje kablov stalo veliko več kot če si omislim eno 360° kamero in rabim samo 1 kabel ...

gost987 ::

Kot prvo se moraš vprašat za kaj rabiš kamere, če misleš da boš koga prepoznal ko ti bodo recimo kradel iz dvorišča se motiš. Tudi, če ja kamera 20 Mpix bodo na posnetkih neprepoznavni. Poglej primere ropov bank notri je 10kamer pa si znjimi skoraj nimajo nič za pomagat, pa so znotraj prostora ob dobri osvetlitvi.

bastadu ::

Če meniš, da ni razlike v prepoznavnosti oseb in objektov (npr. registerskih tablic) med navadnimi kamerami in kamerami z visoko ločljivostjo, potem mi tvoji komentarji ne pomenijo kaj dosti ... Resda, če je ropar zamaskiran, ti še tako visoka resolucaja ne pomaga kaj dosti, ampak vsaj potek dogajanja je mogoče dobro videti, izključiti morebitne osumljene osebe in morda tudi na podlagi tega roparja prejeti .... Smo imeli pred časom v firmi krajo torbice iz avta in ker imamo navadne kamere (z resolucijo 320 x 240) se tablica in obrazi žal niso videli, če bi imeli kamero z višjo ločljivostjo, bi pa skoraj sigurno roparje lahko prejeli ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

gost987 ::

Video posnetek se na sodišču ob najmanjšem sumu neprepoznavnosti odstrani iz dokaznega gradiva. Drgač mi pa lahko verjameš, da ponoči ob slabi osvetlitvi ne prepoznaš niti lastno mater ne glede na kakovost kamere. Govorim ti iz lastnih izkušenj, ker sem sedoloval pri kar nekaj projektih od vlomnih, videonadzornih in požarnih sistemov. Jaz ti predlagam kombinacijo protivlomne zaščite z videonadzorom. Imaš zmontirane zunanje senzorje, ob alarmu te protivlomna centrala pokliče na mobitel, ti pa praveriš dogajanje preko videonadzora na mobitelu, da vidiš ali gre za lažni alarem ali pravi in reagiraš dalje.Če imaš pa samo videonadzor si boš lahko sam pogledu, kako so ti odnašali stvari. Vlomilci pa tut niso neumni, da se ti bodo nastavljali pred kamero, da jih lepo posname. Lahko se pa odločiš za najcenejšo, realistične slepe kamere in tablice o videonadzoru, kar zna delovati preventivno saj vlomilci iščejo 'šibke' objekte. Zapomni si kdor te hoče ukrasti, te bo ne glede na tvoje napore.

Nikonja ::

Ampak upam da se zavedaš da ti "domači" posnetki tudi niso veljavni/uporabni na sodišču (100% preverjeno) razen če ti ih monitra in do njih ima dostop kakšna od varovalnih služb, in predvsem zato ker obstaja sum da si lahko prirediš vsaki posnetek.
nekaj o tem
http://www.uradni-list.si/1/content?id=...
https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-po...

Pa še mi ni jasno zakaj bo rabil 4 kamere za nadzor 2 strani hiše (1 vogal) če sam prav razumel, a nebi 2 kamere bile čist dovolj za to, pa obvezno išči take da dobijajo elektriko po mrežnem kablu. (en kabel namest dva tko da je bolj enostavna montaža)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnostna kamera doma

Oddelek: Loža
254515 (2812) karosha
»

Ali lahko snemam promet z video kamero

Oddelek: Loža
174195 (3126) St235
»

Pomoč pri izbiri kamere in opreme za snemanje okrog hiše

Oddelek: Strojna oprema
63958 (3734) SaXsIm
»

Kamera za snemanje okoli avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7923637 (15915) Karen
»

Mini DV – Hi8 kamera

Oddelek: Kaj kupiti
152188 (2034) krneki

Več podobnih tem