Forum » Pomoč in nasveti » VBScript mrežna
VBScript mrežna
Stonehenge ::
Lep pozdrav
Zanima me kako narediti, da mi bo preštelo koliko je mrežnih adapterjev, ki ima MAC naslov.
Tukaj je koda, ki mi izpiše vse te adapterje.
Zanima me kako narediti, da mi bo preštelo koliko je mrežnih adapterjev, ki ima MAC naslov.
Tukaj je koda, ki mi izpiše vse te adapterje.
On Error Resume Next strComputer = "." Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2") Set colItems = objWMIService.ExecQuery("Select * from Win32_NetworkAdapter",,48) Wscript.Echo "Mrezne naprave" For Each objItem in colItems Wscript.Echo "--------------" Wscript.Echo "Naziv: " & objItem.Name Wscript.Echo "MAC naslov: " & objItem.MACAddress Wscript.Echo "Proizvajalec: " & objItem.Manufacturer Wscript.Echo "hitrost1: " & objItem.MaxSpeed Wscript.Echo "hitrost 2: " & objItem.Speed Next
prtenjam ::
Glede na zapisano kodo, pač tako, da v zanki štejete vse naprave, katerih MAC naslov ni prazen:
On Error Resume Next strComputer = "." stevec = 0 Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2") Set colItems = objWMIService.ExecQuery("Select * from Win32_NetworkAdapter",,48) Wscript.Echo "Mrezne naprave" For Each objItem in colItems Wscript.Echo "--------------" Wscript.Echo "Naziv: " & objItem.Name Wscript.Echo "MAC naslov: " & objItem.MACAddress Wscript.Echo "Proizvajalec: " & objItem.Manufacturer Wscript.Echo "hitrost1: " & objItem.MaxSpeed Wscript.Echo "hitrost 2: " & objItem.Speed if (objItem.MACAddress <> "") then stevec = stevec + 1 Next Wscript.Echo "--------------" Wscript.Echo "Število naprav z MAC naslovom: " & stevec
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9621 (8282) | b3D_950 |
» | [C] izris trikotnika v konzoliOddelek: Programiranje | 4152 (2427) | darkkk |
» | VBS skripta za IP nastavitveOddelek: Programiranje | 3424 (2938) | Malajlo |
» | En majhen trik za vseOddelek: Programiranje | 1710 (1306) | Trubar |
» | Kako bi napisal .bat file, da bi ...Oddelek: Programiranje | 1890 (1336) | AtaStrumf |