Forum » Programiranje » [C] izris trikotnika v konzoli
[C] izris trikotnika v konzoli
mleko ::
Prosil bi, če mi lahko kdo pomaga oz. mi da kakšen koristen nasvet, kako bi lahko naredil program ki ima navodilo:" Izdelaj program, ki izriše trikotnik. Velikost trikotnika naj se prebere preko tipkovnice. Primer trikotnika, če vnesemo velikost 5:
*
**
"
Jaz sem razmišljal že na vse možne načine, pa mi še zdaj ni jasno, kako naj to rešim.
[Edit: sem popravil naslov teme, za prihodnjič si poglej PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje. Poleg tega priporočam iskanje po temah naslednjič, ker to vprašanje se je že ene parkrat pojavilo - Gundolf]
*
**
"
Jaz sem razmišljal že na vse možne načine, pa mi še zdaj ni jasno, kako naj to rešim.
[Edit: sem popravil naslov teme, za prihodnjič si poglej PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje. Poleg tega priporočam iskanje po temah naslednjič, ker to vprašanje se je že ene parkrat pojavilo - Gundolf]
lp, mleko
- spremenil: Gundolf ()
PaX_MaN ::
* //1 zvezdica - 1. vrstica
** //2 zvezdici - 2. vrstica
*** //3 zvezdice - 3. vrstica
**** //4 zvezdice - 4. vrstica
***** //5 zvezdic - 5. vrstica
Vidiš, kam merim?
** //2 zvezdici - 2. vrstica
*** //3 zvezdice - 3. vrstica
**** //4 zvezdice - 4. vrstica
***** //5 zvezdic - 5. vrstica
Vidiš, kam merim?
speed machine ::
Pobrskaj za for ali pa while zanko.
Izgled programa:
1. Vpis velikosti (nasvet: cin)
2. Zanka/zanki (nas.: for, while...)
3. hja, nobenega tretjič ni, to je to :o)
Izgled programa:
1. Vpis velikosti (nasvet: cin)
2. Zanka/zanki (nas.: for, while...)
3. hja, nobenega tretjič ni, to je to :o)
//
smetko ::
Zelo enostaven program v Visual basic scriptu. v Vindowsih skopiraj kodo v datoteko s končnici VBS in jo zaženi.
V ostalih programskih jezikih je logika podobna.
Dim Vhod, Zvezdice, Izpis
Vhod = InputBox("Vnesi velikost trikotnika")
zvezdice=""
izpis=""
for i=1 to vhod
zvezdice=zvezdice & "*"
izpis= izpis & zvezdice & vbNewLine
next
WScript.Echo izpis
V ostalih programskih jezikih je logika podobna.
Dim Vhod, Zvezdice, Izpis
Vhod = InputBox("Vnesi velikost trikotnika")
zvezdice=""
izpis=""
for i=1 to vhod
zvezdice=zvezdice & "*"
izpis= izpis & zvezdice & vbNewLine
next
WScript.Echo izpis
No comment
snow ::
V vsaki vrstici izpišeš N zvezdic, kjer je N zaporedno število vrstice.
Na koncu vsake vrstice pride znak za novo vrstico. Npr: std::endl
Kaj točno je problem?
Na koncu vsake vrstice pride znak za novo vrstico. Npr: std::endl
Kaj točno je problem?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Robi182 ::
a tkole:
int N; cin >> N; for ( int i = 0; i < N; i++, cout << endl ) for ( int j = 0; j <= i; j++, cout << "*" );
somebody199 ::
Izdelajte program, ki bo na zaslon v obliki zvezdic izpisal pravokotni trikotnik. Krajši stranici trikotnika naj potekata vzporedno z robovi zaslona. Velikost stranic preberite s tipkovnice in naj bo večje od 5. Maksimalno širino omejite na 80 znakov, maksimalno višino pa na 20 znakov. A zna kdo narediti kodo za ta program?, enostavno mi ne uspe pa, da se še tako trudim, za vsakršno pomoč sem hvaležen :)
Vesoljc ::
somebody199 je izjavil:
Izdelajte program, ki bo na zaslon v obliki zvezdic izpisal pravokotni trikotnik. Krajši stranici trikotnika naj potekata vzporedno z robovi zaslona. Velikost stranic preberite s tipkovnice in naj bo večje od 5. Maksimalno širino omejite na 80 znakov, maksimalno višino pa na 20 znakov. A zna kdo narediti kodo za ta program?, enostavno mi ne uspe pa, da se še tako trudim, za vsakršno pomoč sem hvaležen :)
pokazi kako se trudis!
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
darkkk ::
Naloga je malo bolj tečna kot se bere, ker moraš preračunat, koliko zvezdic tlačit v posamezno vrsto. Npr:
*
*
**
**
oz.
*
Za sam "enakokraki" trikotnik
Ti moraš za vsako vrsto naračunat, koliko znakov ima, nekaj v smislu (int)((double)sirina / i)+1), kjer je i števika vrste.
*
*
**
**
oz.
*
Za sam "enakokraki" trikotnik
#include <stdio.h> int main(void){ int size; printf("Vnesi velikost trikotnika: "); scanf("%d", &size); int i,j; for(i = 1; i <= size; i++ ) { for(j = 0; j < i; j++) printf("*"); printf("\n"); } return 0; }
Ti moraš za vsako vrsto naračunat, koliko znakov ima, nekaj v smislu (int)((double)sirina / i)+1), kjer je i števika vrste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darkkk ()
Kockica ::
Mogoce ti bo tudi tole prav prislo ;)
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { int i,j,n,p,k; scanf("%d",&n); for(i=0; i <= n; i++) { for(p=0; p<=n-i; p++) printf(" "); for(j=i; j>=0; j--)printf("*"); for(k=1; k<=i;k++) printf("*"); printf("\n"); } //deblo smreke for(i=0; i<n-1; i++) { for(p=0; p <=(2*n+1)/3; p++) printf(" "); for(j=0; j<n-2; j++) printf("*"); printf("\n"); } system("pause>null"); return 0; }
somebody199 ::
darkkk mislim da je ta ideja prava ja, samo koda mi nikakor ne uspe
*
* *
* *
* *
Nekaj v takem smislu bi moglo priti ven. Če komu rata se zahvaljujem ker moje zmožnosti temu niso kos :D
pač znotraj bi naj biu prazen, sao okvir v bistvu, kot tri stranice, od katerih mora uporabnik vstavit dve
*
* *
* *
* *
Nekaj v takem smislu bi moglo priti ven. Če komu rata se zahvaljujem ker moje zmožnosti temu niso kos :D
pač znotraj bi naj biu prazen, sao okvir v bistvu, kot tri stranice, od katerih mora uporabnik vstavit dve
Zgodovina sprememb…
- spremenila: somebody199 ()
darkkk ::
Evo, da boš mel domačo nalogo. Samo ker nisem glih "dobra vila", sem ti zadeve malo zapackal. Boš mel vsaj delo s pucanjem kode :)
#include <stdio.h> #include <windows.h> int main(void){ int size_y, size_x; /*vnos*/ printf("Vnesi velikost trikotnika: \n"); printf("Visina: "); scanf("%d", &size_y); printf("Sirina: "); scanf("%d", &size_x); /*validacija*/ if(size_x < 5 || size_y < 5){ printf("Ena od stranic manjsa od 5.\n"); return 0; } if(size_x > 80){ printf("Sirina vec od 80 znakov.\n"); return 0; } if(size_y > 20){ printf("Visina vec od 20 znakov.\n"); return 0; } double delez = (double)size_x/size_y; int i,j,k; for(i = 0; i < size_y; i++ ) { k = 3; while(k--){ for(j = 0; j <= i*delez; j++){ printf("%s", (k%2 == 0)?"*" : " "); Sleep(150); } printf("%c", 13); } printf("\n"); } return 0; }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Resne težave z razumevanjem osnov programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16515 (13027) | RatedR |
» | C#-pomočOddelek: Programiranje | 1112 (930) | mlamat |
» | Programiranje v Javi - trikotnik v * z zankami.Oddelek: Programiranje | 4740 (3798) | lebdim |
» | Osnova v C-juOddelek: Programiranje | 1131 (905) | t3hn0 |
» | Java zvezdice - malo drugačeOddelek: Programiranje | 2310 (2112) | Leyla_ |