Forum » Programiranje » php write to file
php write to file
Yacked2 ::
Živjo, naletel sem na problem z kodo.
VPRAŠANJA
1. Zanima me ali je funkcijo flock uporabnil pravilno. Program po čakal toliko časa da se bo datoteka odklenila nato pa bo nadaljeval (in pri tem zaklenil datoteko) ?
2.Pri zapisovanju v datoteko brez "problematične vrstice" se mi na začetku pred vsem besedilom pojavi veliko presledkov, ki se z uporabo programa večajo. Zato sem po 100x raznih poiskusih dodal to "problematično vrstico", ki mi je težavo odpravila. Ali sem z to vrstico uničil flock funkcijo ? Ali bi se dalo presledke odpraviti še kako drugače ?
Hvala za pomoč!
Lp
Yacked2
VPRAŠANJA
1. Zanima me ali je funkcijo flock uporabnil pravilno. Program po čakal toliko časa da se bo datoteka odklenila nato pa bo nadaljeval (in pri tem zaklenil datoteko) ?
2.Pri zapisovanju v datoteko brez "problematične vrstice" se mi na začetku pred vsem besedilom pojavi veliko presledkov, ki se z uporabo programa večajo. Zato sem po 100x raznih poiskusih dodal to "problematično vrstico", ki mi je težavo odpravila. Ali sem z to vrstico uničil flock funkcijo ? Ali bi se dalo presledke odpraviti še kako drugače ?
Hvala za pomoč!
Lp
Yacked2
<?php $data = "test.txt"; $file = fopen($data, "r+"); while (!flock($file, LOCK_EX | LOCK_NB)) { usleep(500); } while (!feof($file)) { $l=fgets($file); $l=trim($l); $lines[]=$l; } foreach($lines as $lokacija => $line1){ if (strpos($line1,$uporabnik) !== false) { $line1 = str_replace($uporabnik, "", $line1); $lines[$lokacija] = $line1; } } $file = fopen($urnik, "r+"); //<-----PROBLEMATICNA VRSTICA @ftruncate($file, 0); foreach($lines as $abc => $pisi) { if ($abc==0){ fwrite($file,$pisi); }else{ fwrite($file,"\r\n". $pisi); } } flock($file, LOCK_UN); ?>
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Yacked2 ::
Sem vse poiskusil var_dump, nekako se mi v array ki ga izpisujem prikrade veliko praznega prostora, ki ga v samem phpju ni za zaznati.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PythonOddelek: Programiranje | 3032 (1718) | d_DJ |
» | [JAVA] Izpis imen vseh datotek iz direktorija in poddirektorijevOddelek: Programiranje | 4914 (2943) | Slovenet |
» | Download vsebine strani s JSOddelek: Izdelava spletišč | 2553 (1851) | MrBrdo |
» | Python, prosim za pomoc pri programiranju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 13944 (10046) | lenika |
» | Kako z VS.NET priti do izvorne kode neke html strani?Oddelek: Programiranje | 1337 (1132) | Microsoft |