» »

Napajalnik-baterija, vmesni del pri prenosniku?

Napajalnik-baterija, vmesni del pri prenosniku?

maremare ::

Zdravo!

Pred dnevi mi je sin ponesreči bruhnil po prenosniku starem 3 tedne.Hitro sem počistil, dal baterijo ven, prenosnik pa obrnil na glavo-s tipkovnico navzdol. Tako sem ga pustil stati nekaj dni, da se je po moje posušil. Nato sem dal baterijo nazaj noter in ga zagnal. Takoj na začetku je nekaj javil v zvezi z Biosom, nato to preskočil in zagnal windowse. Spremenjen je bil datum in ura, saj je bil postavljen na 2 leti nazaj. To sem nastavil na novo, nekaj tipk v tipkovnici sem odstranil, spucal in dal nazaj, da normalno delujejo. Nato sem ga restartal, da vidim, če bo upošteval spremembe, že takoj na začetku ni nič javil glede biosa, ura je bila ok in vse deluje ok. Sedaj pa ko se je baterija izpraznila, sem priklopil napajalnik, ki jo nafila do 8%, nato pa ne fila več. Če dam baterijo ven in imam priklopljen napajalnik vse deluje brez težav.Ko pa dam baterijo noter, tudi deluje preko napajalnika, vendar baterije ne fila, ravno tako tudi ne fila baterije, če imam računalnik izklopljen. Zanima me, kaj bi bilo lahko narobe, po mojem je baterija in napajalnik ok, a je mogoče kaki del vmes v prenosniku med napajalnikom in baterijo, ki zadevo poganja? Le tako si razlagam, da je mogoče to crknilo, ko je mali bruhnil po njem.
Hvala za vse odgovore in pomoč.
LP

maremare ::

no, zaj ko sem ga zagnal mi je na začetku javil kot en dan prej "CMOC checksum is invalid", datum je spet vrglo na 1.1.2011, ura se je tudi spremenila, baterijo kao začne filat, vendar po kakih 10sekundah se ustavi nekje na 7% in dela preko napajalnika......uro sem spremenil, vse je ok, samo baterije ne znam rešiti.........
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

baterija se ne polni

Oddelek: Strojna oprema
3819752 (7188) specing
»

Pokvaril ploščo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231545 (731) filip007