» »

CeBIT 2013

CeBIT 2013

pegasus ::

Nekaj prvih vtisov ... Kar se tiče neta, je zadeva nekako tako kot severna koreja. 10€/h al se pa znajdi kakor veš in znaš.
Danes sem večino časa počival na vendor hvaljenjih v kongresnem centru (kjer imaš tudi kak free food, ki je sicer nemarno drag). Sem pa preletel halo 16 (kul igrače ala evolo, organic transit in sonnenserver), halo 17 (kot bi se ti dx.com vsul na glavo, poplava kitajskega junka) in obšel halo 15 (zaprti oddelek za najbolj nore biznise). Jutri pogledam kaj bolj mainstream, že danes pa so mi v oči padli številni utopljeni telefoni, glasni zvoki brez zvočnikov in res nagravžne gejmerske kreacije ohišij.

dottor ::

Slike? :)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Kurzweil ::

Tudi jaz bi bil vesel kakšne slika. Pegasus fotograf od danes naprej ;)

Nimam nič za fotkat, sem prereven ;)

Zjutraj so hostese še vse sveže in te napadajo ko stekli psi, če se jim preveč približaš ... pač morajo dečve svojo kvoto izpolnit.

Hali 18 in 23 sta odlična masaža. Sicer naj bi tam neki gamerji nekaj tekmovali, a je zvočna masaža po prehojenih kilometrih bolj aktualna.

dottor ::

Telefon je verjetno vedno v žepu :))
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Da, ker je predvsem telefon. Eden mojih namenov tu je najti neko napravo, ki bo kaj več. Pa imam težave, ker mnogo znanih imen enostavno ni (npr. nokia, amd), so pa njihovi lokalni dilerji. Na sploh cel sejem deluje precej cheap, res bleeding edge izdelki so redki. Tudi izdelki kot taki so redki, ker je vse v imenu storitev in rešitev. Edino nekaj zgubljenih kitajcev se še trudi z ventilatorji za proce, kabli, konektorji, baterijami ipd, največ pleha pa je videti pri rack & datacenter vendorjih.

Sedaj popoldne so se besne hostese že utrudile in umirile, zato se da sprehod ali dva po sejmišču narediti bolj sproščeno in umirjeno. Druge opazke ... IPv6 je na veliko oglaševan na dovolj mestih, da je vreden omembe. Everyone & their dog dela managed L2 Gb switche pod svojo blagovno znamko, netgear & sorodni se trudijo z 10Gb izdelki, kraljuje pa Huawei s svojim flagship routerjem z boardi po 24x40Gb in 48x10Gb. Baje ima 4Tb prepustnosti.
Na sploh je edini štant, ki impresionira in že po dizajnu sporoča "we mean efficient business", Huawei. Kapo dol.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pegasus ()

Kurzweil ::

Če kdo odhaja na CeBIT, prodajam 2 karti za 1/3 cene. Kontaktirajte na ZS.

Ubistvu dost bedno ... ta sejem ni neko svetovno stičišče ITja, kamor bi prišel prodajat svojo rešitev celemu svetu, je bolj situacija, ko cel svet pride prodajat Nemčiji. Štanti z materialom v nemščini in nemško govorečimi prodajalci imajo opazno večjo gnečo.

Slovenski štant je strateško umeščen med wc in Bangladeš v neprometen kot dvorane. Že to pove veliko ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleinfos & Slo-Tech (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
504072 (3402) Tomi
»

INFOS LIVE! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
724986 (3886) tha_man

Več podobnih tem