Forum » Navijanje » May the nforce2 be with you :)
May the nforce2 be with you :)
morphling1 ::
Kuglvinkl, ATX plata v bistvu nikol ni čist ugasnjena razen če ne ugasneš prav napajalnik, to je zarad raznih wake on zadev. Čeprav da ti miška gori se pomoje da izklopit kje v biosu, tam pod power&saving poglej. Men miš ne gori.
PCI vsaj pri men dela bp, nimam pa 8rga, samo težko verjamem da bi imele tak bug, da PCI ne bi delal.
Glede leplenja coolerjev na chipsete. Dokler imate luknje za pritrjevanje izkoristite to možnost, Epox plate jih imajo tudi na SBju.
PCI vsaj pri men dela bp, nimam pa 8rga, samo težko verjamem da bi imele tak bug, da PCI ne bi delal.
Glede leplenja coolerjev na chipsete. Dokler imate luknje za pritrjevanje izkoristite to možnost, Epox plate jih imajo tudi na SBju.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
frenk ::
Morphling1: Kokr vem si meu ti tud epox, zj maš pa abit. Če mam prou me zanimajo razlike. Tud navijalske sposobnosti.
Imam obe,samo na abitki še nisem pod vodo,tako da kakih konkretnih rezultatov ne morem povedat, predvsem obnašanje enakega proca na abitki pri 2V+ napetosti jedra, ker to me najbolj moti na Epoxu da ne dela stabilno nad 2.025 V pri meni.
Samih razlik glede delovanja nisem opazil, obe delata brez težav, tako kot sem pričakoval.
Samih razlik glede delovanja nisem opazil, obe delata brez težav, tako kot sem pričakoval.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
kuglvinkl ::
Glede PCI karte. /me lame:) Moral bi napisat PCI grafična karta. In ne dela v redu! Pri shut downu fašem BSOD...
Your focus determines your reallity
OwcA ::
@kuglvinkl: težave z neugašujočimi optičnimi miškami mislim, da so Microsoftove. Na AOA je že bilo nekaj govora o tem. Tudi tukaj sem enkrat že dal povezavo, samo se ne spomnem v kateri temi.
PCI grafična bi naj bila v 2. ali 6. reži, saj si ti delita prekinitev z AGPjem.
8RDA ima tudi neke težave z S3 suspendom.
PCI grafična bi naj bila v 2. ali 6. reži, saj si ti delita prekinitev z AGPjem.
8RDA ima tudi neke težave z S3 suspendom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Clemento ::
Kuglvinkl: mislim da ni resitve za misa!
Jst ga mam zarad tega tud na usbju!
Jst ga mam zarad tega tud na usbju!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
OK, bom prestavil ATIja v slot 2.
Zgleda, da bom moral nabavta ps/2 to USB adapter za KB...
Zgleda, da bom moral nabavta ps/2 to USB adapter za KB...
Corpse ::
mene pa zanima prej sm mel epox 8k3a+ pa procesor athlon xp 1700+@2200 Mhz pri 1.850 V pa sm mel temperaturo 60 pr delu v WIN xp.....zj k mam pa Epox 8RDA+ pa vse isto samo plata je nova mi pa pri istem delu pri isto navitem procesorju kaze temp 32 Stopinj (Pa nism zamesu CPU z System :))...kako je mozna taka razlika...ventilator ja PROCU je TT Volcano 7+ p low obratih (3900)??
@Corpse: temperaturni senzorji se razlikujejo med sabo, poleg tega je treba upoštevati še različne postavitve le-teh in "uspešnost ugibanja" kompenzacije.
Malecky ::
Dons dopoldne sem testiral RAM, ki sem ga mel za dostavit Sergiotu...
2x 512MB PC2700 lepo laufa DC pri 220mhz CAS2 6/3/3. BW pa ni bil pretirqno visok...CPU speed je bil cca 2Ghz tko da to bi moglo bit OK drgač pa ni blo velike razlike...mogoče zaradi 1GB?
2x 512MB PC2700 lepo laufa DC pri 220mhz CAS2 6/3/3. BW pa ni bil pretirqno visok...CPU speed je bil cca 2Ghz tko da to bi moglo bit OK drgač pa ni blo velike razlike...mogoče zaradi 1GB?
Tradewind ::
Kako se da naviti ABIT NF7 (rev. 1.2)?
Zanimajo me predvsem vaše nastavitve v biosu, in seveda možni problemi z biosom (crkovanje)
trenutno imam svoj sistem na 2100+(aiuhb)/2175Mhz (12 faktor, 180 fsb, 1,75V) --- vendar je kolegu pado bios, zato se ne upam preveč špilat..!
In vaš izkušnje so...?
Zanimajo me predvsem vaše nastavitve v biosu, in seveda možni problemi z biosom (crkovanje)
trenutno imam svoj sistem na 2100+(aiuhb)/2175Mhz (12 faktor, 180 fsb, 1,75V) --- vendar je kolegu pado bios, zato se ne upam preveč špilat..!
In vaš izkušnje so...?
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama
Ne, PCI karte se očitno na tej plati ne počuti dobro. PRi shut down fašem BSOD in potem reboot. Grrrr!
Mene pa zanima zakaj brez Vmoda Vcore ne gre preko 2V. Jest sm meu dons Vcore na 2,2V brez Vmoda. A je blo to fake 2,2V, ali to morda je pravih 2,2V vendar nestabilnih? Sicer s mi je comp kmau sesu, Mos-feti pa so bili tolk vroči, da še eno sekundo nism mogu prsta gor met. Ali se mogoče Vmood dela le zaradi povečanja Vdd?
Sej vcore vmoda ne rabiš, ker imaš do 2.2V v biosu, problem je ker je to neuporabno, kot prvo ima voltage kontroler zaščito pred previsokim tokom in ti izklopi comp ko je presežena neka vrednost. To se da odpravit, če se odstrani en uporček, kar sem naredil tudi samm, ampak ni pomagalo. Delno pomaga samo dobro hlajenje voltage kontrolerja ter mosfetov. Ampak še vedno ne gre vsaj pri meni čez 2.025V stabilno
Kako se obnaša abitka pa še ne vem ker jo nisem še močno obremenjeval.
@Kuglvinkl, a veš da maš prav, jaz namreč v abitki laufam PCI grafiko in w2k in se mi na shutdownu tudi pojavi BSOD, mal nadležno samo za 24/7 uporabnike ni panike :)
Kako se obnaša abitka pa še ne vem ker jo nisem še močno obremenjeval.
@Kuglvinkl, a veš da maš prav, jaz namreč v abitki laufam PCI grafiko in w2k in se mi na shutdownu tudi pojavi BSOD, mal nadležno samo za 24/7 uporabnike ni panike :)
eno urpasanje sj mozno da sm spregledu to na prejsnih straneh sam bi prosu za odgovor...dons sm gledu na 8rda+ v biosu voltaze..pa sm najdu za spreminjat sam za CPU,AGP,RAM...kje pa je VDD??? sm gledu 100x pa sel celo knjigco cez pa nism najdu za VDD voltaze??? mojap rejsna 8k3a+ je mela to pr frekvenci procesorja.?
rap3r ::
8RDA serija + ali ne plus nima možnosti spreminjanja vddja razn z volt modom se pravi da en natančen tirmer prilotaš na čip ki kontrolira to volažo...
kako se to naredi imaš tukaj
kako se to naredi imaš tukaj
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
a je to ze kdo tukaj naredu in ali ime ze to kdo ful izkusenj d je v vecini primerov uspel ??
P.S thx za odgovor
P.S thx za odgovor
Tarzan ::
@Morphling and Kuglvinkl
Pci grafična in ASUS A7N8X plata + Shut down = BSOD To je neki bug od chipseta verjetno
Me ne moti, je pa res, da ni fino, če rečeš sistemu, da se ugasne, pa se zaradi BSOD-a lepo na novo zalaufa
Pci grafična in ASUS A7N8X plata + Shut down = BSOD To je neki bug od chipseta verjetno
Me ne moti, je pa res, da ni fino, če rečeš sistemu, da se ugasne, pa se zaradi BSOD-a lepo na novo zalaufa
Jaffa ::
Corpse: Večina ! In dela B/P.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
tarzan, upam da se motiš in da bo to Epox porihtal z novim BIOSom. Samo izgledi so bolj slabi glede na to, da so to ne dogaja samo pri Epox plati in je problem očitno širši. IMHO gre za težavo z ACPIjem.
Čaki čaki, kaj si naštimal v BIOSu? Si kej šaril po Power Managementu? Hočeš rečt, da imaš PCi grafično karto v sistemu n ob shutdownu ne fašeš BSODa? Z besedo na dan!
Ne sm mislu na tist crkovanje biosov, glede pci grafične pa...sm jo meu not en cajt nazaj v tej plati pa je use normaln delal.
@kuglvinkl: kaj pa če bi poskusil izklopiti "Assign IRQ for VGA" (ne morem ponuditi kakšne dobre razlage zakaj, le intucijo)?
@Corpse: nekaj malega izkušenj z Vdd modom pa mam... [;)]
@Corpse: nekaj malega izkušenj z Vdd modom pa mam... [;)]
Probleme z neugašujočimi PS/2 napravami ob izklopu lahko, da reši odklop Power LED (pobrano iz Epox nForce2 FAQ).
Owca, bom poskusil s prekinitvenim vektorjem. Poročam.
Zelo zanimivo z odklopom power LED :) Tudi to poskusim.
Zelo zanimivo z odklopom power LED :) Tudi to poskusim.
Fury ::
offtopic: zakaj zaboga je interrupt request prevedeno v prekinitveni vektor? a se se komu zdi to totalno butasto?
mile ::
Upam da bom zadel, ker sem te zadeve ze mal pozabu
vsak sistem ima tako imenavano "Interrupt vector table", kjer je seznam servisnih rutin (mismim da jih je 15 za hardware, ostale so pa programske via BIOS ), ki se izvedejo ob določeni prekinitvi.
Ko se zgodi prekinitev , se na podlagi te tabelce izvede ustrezna servisna rutina. In od tu tudi ta ime.
Naj me kdo popravi, če se motim, da ne bom širil krive vere
vsak sistem ima tako imenavano "Interrupt vector table", kjer je seznam servisnih rutin (mismim da jih je 15 za hardware, ostale so pa programske via BIOS ), ki se izvedejo ob določeni prekinitvi.
Ko se zgodi prekinitev , se na podlagi te tabelce izvede ustrezna servisna rutina. In od tu tudi ta ime.
Naj me kdo popravi, če se motim, da ne bom širil krive vere
kolikor jest vem ima računalnik vektorje za interupte, ki kažejo na kodo, ki se izvede ob izvedbi interupta...tko kokr je mile reku
OwcA: trik z LED diodo ne pali (BIOS zadnji uradni, 5/3).
Glede PCIja, ne bom več probal (končno dobil delujočo AGP karto...) , sem pa zvedel naslednje: diseblat moraš AGP Bridge. Pomeni, da lahko konfig. z dvema grafičnema kartama na 8rda (in verjetnop tudi na vseh ostali nForce 2 based kišta) odmisliš.
Glede PCIja, ne bom več probal (končno dobil delujočo AGP karto...) , sem pa zvedel naslednje: diseblat moraš AGP Bridge. Pomeni, da lahko konfig. z dvema grafičnema kartama na 8rda (in verjetnop tudi na vseh ostali nForce 2 based kišta) odmisliš.
Novi biosi za Epox 8rda/8rda+ ver. 3402 glede na to da je bil 3305 razen popravka glede shranjevanja fsb-ja, kar se tiče navijanja fsb-ja čisto zanič. Sem slišal da je novi tak kot mora biti, dobite ga pa tu http://www.epox.org/bios/#biosimagefiles
Men tanov isto štrajka tko da...več povem k bom NB hladil...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Še kozmetika :) Kateri senzor na 8RDA+ bere FAN2 (al pa 3). V BIOSu mi lepo prikaže (PSU namreč), v MBMju pa ne gre (FAN1 bere W83xxx-3)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
WhiteWolf ::
HM! Sm mal gledo tele mode 8rda+, pa mod za chipset bi se nekak mogoc spravu skup, sam onga moda za visanje voltaze rama pa nikakor!
Dans sm dal tist default hladilnik dol iz NB, namazal na cip Arctic silver 3 in po "ekih" dal malo sekundnega lepila ter prilimal gor en velik hladilnik, ki mi je vcasih hladil athlona900 (sam sm dal brez ventilatorja in je hladilnik cisto malo mlacen)!
Na SB sm pa na isti nacin nalimo tist hladilnik, ki je bil prej gor na NB s tem da sm ga moral malo modificirat, ker drgac ni sel gor! (hecn je, da se men SB zelo greje(gor imam sedaj naliman tisti default hladilnik iz NB in je kar vroc-mi pa sedaj zvok nikoli vec ne izgine (pri Warcraftu npr. mi je zelo redko, ampak se je zgodilo, da je nehal igrati)!
Cez vikend bom pa se na mofsete nalimal razrezane hladilnike, ket ne morem z voltazo stabilno nad 1.9v!
Npr. ce nardim voltmod za chipset in da se se ne spravim delat moda za visanje napetosti ramov, do kolk bi znal prit z FSBjem pri voltazi ramov 2.9 (tolk je brez moda pac najvisja mogoca) z rami KINGSTON 2*256 DDR 3500! Sedaj mi npr. deluje stabilno tam okol 205 pri 2.7 na 5,2,2,2!
Se drugo vprasanje! Je kdo iz MB, ki bi mi lahko nardil kar kompleten voltmod (za chipset in ram)- mu placam kako pivo ;) ,..
Dans sm dal tist default hladilnik dol iz NB, namazal na cip Arctic silver 3 in po "ekih" dal malo sekundnega lepila ter prilimal gor en velik hladilnik, ki mi je vcasih hladil athlona900 (sam sm dal brez ventilatorja in je hladilnik cisto malo mlacen)!
Na SB sm pa na isti nacin nalimo tist hladilnik, ki je bil prej gor na NB s tem da sm ga moral malo modificirat, ker drgac ni sel gor! (hecn je, da se men SB zelo greje(gor imam sedaj naliman tisti default hladilnik iz NB in je kar vroc-mi pa sedaj zvok nikoli vec ne izgine (pri Warcraftu npr. mi je zelo redko, ampak se je zgodilo, da je nehal igrati)!
Cez vikend bom pa se na mofsete nalimal razrezane hladilnike, ket ne morem z voltazo stabilno nad 1.9v!
Npr. ce nardim voltmod za chipset in da se se ne spravim delat moda za visanje napetosti ramov, do kolk bi znal prit z FSBjem pri voltazi ramov 2.9 (tolk je brez moda pac najvisja mogoca) z rami KINGSTON 2*256 DDR 3500! Sedaj mi npr. deluje stabilno tam okol 205 pri 2.7 na 5,2,2,2!
Se drugo vprasanje! Je kdo iz MB, ki bi mi lahko nardil kar kompleten voltmod (za chipset in ram)- mu placam kako pivo ;) ,..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteWolf ()
Jz pridem z voltmodom pri napetosti čipseta na 2.0V z istimi rami na 225Mhz pri 2 2 3 3
Morf pa pride do istega rezultata že pri napetosti 1,85 mislmi da oz tm nekje kar je dost manj!
Morf pa pride do istega rezultata že pri napetosti 1,85 mislmi da oz tm nekje kar je dost manj!
Kuglvinkl, PSU rpm senzor recimo vtakni v pwrfan priključek (zraven cpu). Potem pa v mbm izberi w83627hf-1 senzor, fan divider pa na 8 (če ti ne dela na 8 probaj še ostale tri opcije, daš aply ter malo počakaš) mora delat.
Morph, tnx, sem tudi sam že šaril po tem, pa zgleda, da nisem bil dovolj vztrajen :). Skratka, Fan type na 1, Divider pa na 8.
Alexius Heristalski ::
Mi lahko, prosim, kdo razloži, kako je s crkavanji Abitke NF7 rev.1.2? Kolikšen odstotek jih pocrka? Ali pa crkujejo samo NF7-S rev. 1.2?
hvala
hvala
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Kakšno crkovanje, same po sebi ne bodo crkovale, pač določen majhen odstotek je seveda vedno škart. Če pa misliš crkovanje biosov, pa tudi ta ne bo sam po sebi crknil, ampak se ti to zgodi ko pretiravaš z navijanjem fsbja
Malecky ::
ŽVsakak plata crkne če jo primeš u roke vržeš na tla pa po njej skačeš...
Ja ver 2.0 zgleda da je popolnoma fixed pa 220mhz zmore z 1.7Vdd brez da bi jo kaj modificiru, al pa posebi hladil kar je dost kul.
Tur Rev 1.2 je zakon zarad napetosti pa crkne kolkr kdaj...mogoč...sam FSB pa enako visok prleze..vsaj na moji prejšnji 1.2. Pač kupiš še extra bios chip pa je. Lohk ti ga dobim če rabiš...
Ja ver 2.0 zgleda da je popolnoma fixed pa 220mhz zmore z 1.7Vdd brez da bi jo kaj modificiru, al pa posebi hladil kar je dost kul.
Tur Rev 1.2 je zakon zarad napetosti pa crkne kolkr kdaj...mogoč...sam FSB pa enako visok prleze..vsaj na moji prejšnji 1.2. Pač kupiš še extra bios chip pa je. Lohk ti ga dobim če rabiš...
podtalje ::
A kdo ve, kako je kaj z novim C1 nForce2 steppingu, ki naj bi bil na novih Epox 8RDA+ platah,
oz. če so te plate pri nas mogoče že navoljo.
(Baje grejo do 230 FSB brez vsakih problemov)
lp
oz. če so te plate pri nas mogoče že navoljo.
(Baje grejo do 230 FSB brez vsakih problemov)
lp
Tradewind ::
Malecky- glede ponujanja biosa za NF/ (brez S), me zadeva resnično zanima, ti torej imaš na "zalogi" bios chip rev1.2, bi me zanimalo kolk bi me to stalo?
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
S tanovim 8rda+ 3402 biosom se mi v biosu vklopi funkcija za spreminjanje VDD voltaze ki pa zal ne deluje(moznosti so 1.6V, 1.8V, 2.0V)!
Pa zdi se mi tudi da je multipla bug popravljen ker sedaj dobim enak
bandvight tako z 10X ali pa 11X multiplayerjem! Drugace pa sedajle vozim
2x256Mb dual chanel na 200fsb brez VDD moda! Mislim da kani imeti moja
plata velik o/c potencial z VDD modom! Kaksno mnenje?
Pa zdi se mi tudi da je multipla bug popravljen ker sedaj dobim enak
bandvight tako z 10X ali pa 11X multiplayerjem! Drugace pa sedajle vozim
2x256Mb dual chanel na 200fsb brez VDD moda! Mislim da kani imeti moja
plata velik o/c potencial z VDD modom! Kaksno mnenje?
Lahko spremenis in tudi shrani toda kaj ko se nastavitve obdrzijo
voltaza VDD se pa ne spremeni! Saj se tudi ne more saj zadeva nima
vgrajih komponent za spremeinjanje le te!
voltaza VDD se pa ne spremeni! Saj se tudi ne more saj zadeva nima
vgrajih komponent za spremeinjanje le te!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ABIT NF7-S rev 2.0 in FSB nad 200Oddelek: Navijanje | 1630 (1128) | WhiteWolf |
» | Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9629 (6092) | AtaStrumf |
» | Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5815 (4062) | Clemento |
» | Temp. TbredaB na Epoxu8RDA+Oddelek: Navijanje | 2165 (1466) | Clemento |
» | kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4584 (3785) | asPeteR |