» »

May the nforce2 be with you :)

May the nforce2 be with you :)

««
8 / 15
»»

OwcA ::

Zanimiva (in sveža) teorija zakaj se NF2 plošče tako rezlikujejo med seboj glede na najvišji dosežen FSB.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Bwaze ::

Se opravičujem, ker podvajam vprašanje (tole sem postal tudi v rubriki pomoč), ampak predvidevam, da ste bralci te rubrike bolj vešči (tm Gradišnik). Tule je moj problem:

Nov računalnik, AMD XP 2400+, EPOX 8RDA+, grafična Geforce 4 Ti 4200 (Abit Siluro), Windows XP.

Ok, ta problem prenašam z veseljem :D , pravi problem je tule:

Namestil sem Windowse (+SP1), naložil gonilnike mobota (2.03), Windows Update, gonilnike grafične (41.09, zadnje uradne), DX9. Vse izgleda lepo in prav. Zaženem 3DMark 2001SE 330, rezultat borih 8500 točk. Malce brskam za razlog, in ugotovim, da mi grafična dela v AGP (PCI mode) - napisano pri gonilnikih. Zaženem DXdiagnose, in tudi tam piše AGP Texture acceleration: not available. Hej, še na starem P II je to delalo brez težav. AGP porta tudi ni v hardweru nikjer. V BIOSu vse zgleda normalno, razen če sem kaj spregledal.

Ali kdo kaj ve o tem? Iskal sem že po netu, pa povsod le piše - naloži novejše gonilnike za matično. Toda jaz imam najnovejše! Če ima kdo kakšno idejo, bi bil zelo zelo hvaležen, če bi jo delil z mano. Drugače bom formatiral in poskusil znova, ampak to traja. Plizzzz :)

Lep pozdrav

Bwaze

boštjan ::

kaki pa je score če maš DX8.1?

Bwaze ::

Juhu, problem rešen. Sorry za lažen alarm, ampak res nisem pričakoval, da bom zadevo rešil kar tako, na blef. Še enkrat (tretjič!) sem kar čez stare naložil nove gonilnike matične plošče, in pri ponovnem zagonu se je stvar popolnoma uredila - AGP 4x deluje brez problema, v 3D Marku 2001 imam zdaj 11.315 točk, vse skupaj teče še mnogo bolj tekoče, kot pa je to videti po točkah...

Z DX8.1 sploh nisem testiral, ker sem takoj naložil 9ko.

Imam bolj malo pregleda nad tem, kaj je normalno za nek sistem in kaj ne. Primerjave na Futuremarkovi strani so "kr neki", ker je tam težko videti, ali so računalniki in grafične naviti in za koliko. Trenutno imam takšne rezultate:

3D Mark: 11.315

PC Mark: CPU 6012
MEM 4123
HDD 1165

Kako naj vem, če je to v redu za moj PC? Sistem je XP 2400+ @ 2000 MHz (nenavit), GF4 Ti 4200 64 MB AGP 4x (nenavita), 512 MHz DDR RAM @ 133 MHz, dual channel, 3, 2, 2, 2, disk pa WD 80 GB JB. Hladilnik Zalman 6000 AlCu na 2000 rpm, temperature 38 - 45 CPU, 27 - 32 sistem.

morphling1 ::

Zdajle sem končno zalaufal Abitko sam tolk da sem sistem naložil ter malo pogledal kako gre. Z default vdd 1.7V pač max kot gre v biosu pridem do 210 FSB (stabilno), kar na žalost ni nič posebnega, bom čez par dni naredil mod ter dal gor še vodne bloke pa bomo videli če gre kaj več, samo zaenkrat kaže na slabše kot moja Epox samo kar se FSB-ja tiče 3d hitrosti še nisem testiral nič.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Hm abit nekm zgubla stoučk kwalitetnih plat...;)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Niti ne, saj je cool. Epox mi v bistvu pri takem vdd-ju dela dost podobno tako da upam da bo z modom šlo dost več, pa seveda nb cooling
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

bodom ::

zio,

glih ko je govora o hlajenju NB-ja...

a ce jst nardim Vdd mod na recimo 1.85V, bo treba nujno porihtat se hlajenje NBja, ne? drgac bo verjetno precej nestabilnosti sistema...

morph: a blok za NB tud delas za druge?

thanks, LP

Tarzan ::

Morphling, vso srečo! Povej potem izkušnje z CPU voltažami itd ;)

Good luck!

Jure

Ej morf en 8cm vent sm na mosfete ubrnu...rezultat 5 stopin nižja temperatura CPUja oz učasih celo 7, in sistem stabilen 100% na 10,5*225 pri timingih 2 3 2 5
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Dokler ne bom mel vodnega, tisti pravi proc ter rame ki jih mam zdaj v Epox plati bom težko naredil kako primerjavo. Upam da mi rata vse dokončat ta teden, ker me najbolj zanima predvsem zadeva z vcore.
rap3r, kot sem rekel :)

Zgodovina sprememb…

Ja pa še to sm pozabu un bios 17.1. sm flashnu tko da hm hudo mi dela čeprov more bit vdd na 2.0 sam se ne segreva se ram bl segreva:)

Sej zarad vdd-ja se ram ne greje, amapak samo čipset.

Neee:D
Nism to mislu fak ta je huda loool:)
Ah kje vem da ne sam pravm da se ram bl greje od hladilnika na NBju tko da ni panike:D
hehe ta je bla huda...sej vem da sm čudn napisu:D

Malecky ::

Morphling1: Jaz sem s svojo prsu lepo do 231mhz FSB tudi DC vendar ni blo stabilno in takrat za DC nisem mel cajta testirat do kolk gre...to je biu sam first boot...sm mislu dat nan 225mhz pa je bios šu takrat.

djte Nforce lastniki (Owca) preberite moj zadni post k sm ga napisal pod naj RAM...pliz ker mam problem z Abitko:\

To meni bolj malo pomaga :) Na 220 recimo mi med nalaganjem winsov vrže bsod. 217 pride not samo je pa nestabilno za kak prime95, rab mod. definitivno, ki bi ga že naredu če nebi pozabil kupit trimerjev.

Ja no men pa pr 235mhz pr bootanju vrze BSOD....

Kje maš bloke???????

Mam, samo bi rad abitko poštimal da jo sam še notr dam, se pravi še vmod. Če prideš v sredo pop. bo ok.

Ej zdaj sem ravno malo gledal pchealth, kje maš tu vdd napetost, tega ne vidim !! Kaj je treba na plati merit ter nastavit če delaš mod ?

zgleda da bo treba merit. Plata pa vidim da je zelo hitra pri 210 fsb imam skoraj 98% izkoristek spomina pri 5,2,2,2 timingih, kr seka to, zdaj sam upam da bo z vdd modom šla stabilno čez 230 pa sem happy.
Senzor za temp vidim da je tudi zelo natančen saj zakrivljen navzgor in namazan s pasto meri praktično enako kot z interno diodo s tem da vsaj dela tako kot je treba, ker Epox senzori so bolj mimo.
Aja Malecky, Spaceboyu je tud kr naenkrat bios šel na 8rda potem je pa še enkrat vzel flash čip ven in ga vtaknil nazaj in se mu je spet zbudila. Probaj to s starim, pa še z novim ki te zeza

Boky ::

morphling1 z cim meris izkoristek spomina?

Zračunaš ga :D V Sandri ti malo nižje v memory benchmark rezultatih piše teoretični prenos za tvoj fsb, sam rezultat je pa realnost. Torej izračun ne sme biti problematičen :)

nekaj na hitro izven kontesta:a je še keri drugi program za merjenje memory bandwitha,ki se ga benchmarkerji držijo kot srajca riti?

Jaffa ::

Malecky, PM please... 8-)

Nope drugega benchmarka ni, je pa zelo popularen med overclockerji še super Pi ali pa Hexusov Pi fast, ki sta oba zelo spominsko odvisna.

@Malecky: FSB je edino kar se ne zapiše v CMOS RAM temveč v FLASH. Ampak glede na to, da lahko pri FLASHu bite le "ugašaš" (po brisanju so vsi 1) se podatki zapisujejo v blokih. Če bi bila napaka pri pisanju, bi imel verjetno povsem nedelujoč sistem, saj bi bil okvarjen cel blok.
Če je Abit sledil nVidienemu priporočilu ima plošča jumper, ki prisili procesor v delovanje na 100 MHz (to bi naj bila rešitev zgoraj omenjenih problemov). Morda imaš ta jumper sklenjen.

Je več jumperjev ki jih ni v Abit navodilih....sem jim zamenjal pozicijo in ni popolnoma nič drugače...vse naprave zraven katerih se nahaja jumper dela...zdle ni razlike.

Ne abit tega jumperja ni dal gor..sj niso vedli zakaj je na Navidia designu če Nvidia ni povedala zakaj je tam!

Noben mi zaenkrat ne zna odgovorit... jutri ali pojutrišnjem dobim nov čip...

Ne vem če ste že to prebrali,a sem na ABIT forumu naletel na ta POST

Prišel RAM od Maleckega. In tu so problemi. VDD imam na 1,95. NB imam hlajen z Zalmanovo hladilko, gor pa imam 4x4 vent (samo je kr fejst topla hladilka). Pri okoli 215MHz FSB mi začne (spet) utripat slika. Sm mislo da bo to šlo s tem ko sem povečal VDD. What is there to do ? 8-O Kaj bi pomagalo, če bi še na mos-fet-e dal hladilke gor ? Aja, furam pa na DUAL. Help... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Uff lepo JaFFA.... timingi? Upam da si si jih spustu tko kot se spodobi>:D dober cheap shit PC2700:\

hm če mene uprašaš je hlajenje mosfetov usak tok pomembno kukr NBja če ne še bl razrežeš ena rebra in jih gor prpopaš pol pa en 8cm vent proti njim ubrneš in ga na 5V prklopš...k sm biu še brez tega nism mogu čez 210 sinhrono...

Malecky: 6/3/3/2 so far :) S temi timingi sem prišel tud pri 230 v Windowse, samo je pol ratal stroboskop... Sem probal 6/2/2/2 pri 210 in piska ko vžgem mašin :))... Nor je ta ram, res !

rap3r: Bom probal ja, sam me neke kuha pa se mi ne da najbolj... Do kolk ti pa zdaj gre ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

zdej sm dosegu meje čipseta in trenutno mam na 225 timingi 2,5 3 3 5 s tem da mam lahko tud na 2 3 2 5 sam pol morm ugasnt neko nastavitev za cpu pa tud čipset nemore več klub temu da ga lauham na 2.0V, moj čipset je eden bl bednih ker mi je brez volt moda delu sam na 182 sinhron...

mile ::

Evo sm potviku sistem do konca in evo skor:
...
no uglavnem nemorem dat published in sicer nevem zakaj piše mi pa tole...

This project can not be published
due to detected CPU speed variation.

???:\

No bom pa tkole:

System Configuration
Operating System Microsoft Windows XP
DirectX Version 9.0

Mobo Manufacturer
Mobo Model nVidia-nForce
AGP Rates (Current/Available) 8x / 4x 8x

CPU Unknown 2368 MHz
FSB 225 MHz
Memory 256 MB

Graphics Chipset ATI RADEON 9700/9500 Series
Driver Name RADEON 9500
Driver Version 6.14.01.6307
Video Memory 128 MB

Program Version 3DMark2001 SE

Resolution 1024x768 32bit
Texture Format Compressed
FSAA Disabled
Z-Buffer Depth 24bit
Frame Buffer Double
Rendering Pipeline D3D Pure Hardware T&L

Test Results
3DMark Score 14062 3D marks

Game 1 Car Chase - Low Detail 194.8 FPS
Game 1 Car Chase - High Detail 86.7 FPS
Game 2 Dragothic - Low Detail 228.2 FPS
Game 2 Dragothic - High Detail 130.2 FPS
Game 3 Lobby - Low Detail 203.0 FPS
Game 3 Lobby - High Detail 98.3 FPS
Game 4 Nature 74.9 FPS

Zanimivo. Na nForce2 ploščah izgleda, da lahko agresivnješi timingi pripomorejo k višjemu FSBju (da o pridobitvi na hitrosti ne govorim).

Ok sm prebrou ampak sledeče me zanima v biosu sm naštimu 2 2 3 3 gledano seveda iz spodi navzgor ko pa odprem cpu-z mi napiše tole:
Ok ker vrstni red je zdej pravi ker tm na forumu pač usi govorijo sam 2 2 3 3 jz pa nevem a je to vrstni red v biosu al ta ki ga kaže cpu-z?

WhiteWolf ::

Mene pa zanima, ce je pametno Tras se znizat (trenutno ga mam na 5)! Torej 5,2,2,2! Ali je bolj ce dam na 4,2,2,2 ali celo 4,1,1,2? Kar tako vprasam, do kot je sploh pametno nizat rame?

Ali je 5,2,2,2 najboljse?

Clemento ::

Da 5,2,2,2 so zelo dobre nastavitve cec je ram res res dober lahko das na 4,2,2,2 samo to ne bo pripomoglo k kanem izboljsanju le k tezavam kot
so izgubljeni podatki med prenosi...

A lahko en proba nastavitve 3,3,2,2 na tistem kingstonovem ramu ddr333 z bh6 cipi?

Pa se en fix za nforca2:
Windows XP SP1 Hotfix Q815411 Fixes High nForce 2 CPU Utilization
Posted by Rancho* on Wednesday, March 26 @ 20:14:39 CET
We reported on Q815411 initially on March 22nd and offered you the download as well as the german version on March 24th. The patch that fixes a memory allocation problem with SP1 and the speed of programs loading in Windows XP has another significant effect as german website HardTecs4U reports. The patch was entitled: Programs Run Slower After You Install Windows XP SP-1.
HT4U has reviewed several nForce2 mainboards in their comprehensive nForce round up. During their benchmarking sessions which included HDTach, a popular IDE performance test, they observed CPU utilization up to almost 60% under Windows XP with nForce IDE drivers. Windows XP standard drivers still showed CPU utilization in the mid 30% range.

A recent update on their mainpage now states that after applying Q815411 CPU utilization has returned to pretty standard measures of 15%. No other changes have taken place.

*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Clemento ()

@rap3r: večinom se uporablja vrstni red, kot si nastavitve slediojo v BIOSu.

Moj vdd mod za abit NF7.

Trimer sem začetno nastavil na 9kohmov. Nato sem v biosu nastavil chipset napetost na min. 1.4 V ter potem nastavil trimer tako, da sem z multimetrom odmeril 1.7V vdd napetost. To mi omogča da bom lahko nastavljal do 2V, po potrebi tudi več
Mod je čisto enostaven in narejen v 5min.

gamer ::

a je že kdo zasledu pencil trick za višanje vdd na nf7s? baje se da:\

mile je malo višje dal link o tem. Meni pencil trick nikol ni bil všeč ker nimaš nobene kontrole nad dogajanjem, res pa je da če nimal naprave za lotanje, je to ena od rešitev.

sej vidu sm ga že sam hotu sm mnenja pa izkušnje... drgač pa nemorm spajkat, k mam spajkalnik s konico vsaj 0.5cm morm jt kupt skupi z novim multimetrom

Multimeter pa pri modanju Abitke nujno rabiš, ker se ne da nikjer gledat vdd napetosti.

ja vem sm poazu da je ni nikjer in grem zdej kupt kmal sej kok so 5k?

bodom ::

zio,

naj mi povejo lastniki EP-8RDA (+)...ce se tud njim dogaja, da po vsaki nastavitvi v biosu na enkranu izpise rdece okence, notr pa "don't turn or restart your sistem; bios flesh"???

pa dal sem tazadnji bios za plato...tale mislm da je 05/03/2003...sm ga snel iz uradne strani.

thanks, LP

lukslo ::

ja tudi meni se to prikaže, pomoje ni nič narobe (novopečeni lastnik), naj povejo keri z več izkušnjami.

Tarzan ::

Dej gor kakšen starejši BIOS če te to zelo moti.
Pomoje so to dodali iz varnostnega razloga, ko v BIOSU šariš in spreminjaš nastavitve.
Jaz sploh nisem opazil tega okna, ker mi je tako hitro vse mimo šlo, dokler nisem sprobal neke stare grafične kartice, ki na začetku kaže svoj logotip... Takrat sem to čudo prvič videl v akciji.
Mene btw ne moti.
««
8 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ABIT NF7-S rev 2.0 in FSB nad 200

Oddelek: Navijanje
381632 (1130) WhiteWolf
»

Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1329662 (6125) AtaStrumf
»

Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )

995845 (4092) Clemento
»

Temp. TbredaB na Epoxu8RDA+

462188 (1489) Clemento
»

kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544623 (3824) asPeteR

Več podobnih tem