» »

Zaslon na prenosniku

Zaslon na prenosniku

pixie ::

Nameravam kupit in popravit prenosnik s počenim zaslonom. NA ebayu sem gledal da so ti zasloni kar ugodni vendar sem zasledil oznako US, in me je pričela skrbeti kompatibilnost zaslona.
Model prnosnika je pa MSI CX700

Kolkšpna je verjetnost da se zaslon nebi prilegal? Malo mi je čudno da ima en prodajalec 4 oglase zaslonov za ta prenosnik

SimplTech ::

Če se želiš prepričati, da se bo nov ekran prilegal in da ne bo težav, ti svetujem da odpreš prenosnik in da vzameš ven star panel. Zadaj na panelu je napisan proizvajalec in številka (model) panela - glej spodnjo sliko

Potem pa po Ebayu iščeš po tej številki za najboljšo varianto. Tako imaš več opcij da najdeš ugodno ponudbo, saj se isti paneli vgrajujejo v različne prenosnike. Pred kratkim sem recimo v Toshibin prenosnik vgradil panel, ki je bil vzet iz Acerjevega prenosnika.

P.S. Mogoče pri nakupu še paziš na tip panela. Namreč lahko se zgodi, da isti model panela obstaja v svetleči in nesvetleči izvedbi. Preveri in izberi kaj ti bolj ustreza.

Ve mogoče kdo, kateri je uvoznik za MSI in kam se obrnit, nebi rad razstavljal prenosnika prej ko je potrebno sam je ta kar zapleten za razstavljanje kolikor sem gledal tutoriale

solatko ::

Če bi rad po normalni ceni poštimal prenosnik, se boš uradnih servisov in uvoznikov ognil v širokem loku. Cena menjave display-a se suče od 200€+, če pa dobiš ugodno displaj na e-bay-u, pa telahko ves strošek pride pod 100€.
Delo krepa človeka

sem dogovorjen s kolegom za razstavljanje in preverjanje kakšnem display gre tu not ;)
ko je bilo že omenjeno glede tipa panela... original je bil svetleč, meni bolj odgovarja mat glede dela na svetlobi ampak je popolnoma vseeno dokler je čista slika na zaslonu.
se bom pa izognil servisom v največji možni meri

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programska oprema za zaznavo produktne številke LCD-ja prenosnika?

Oddelek: Programska oprema
121896 (1707) slitkx
»

Zaslon na prenosniku deluje samo, če ga fizično zvijem

Oddelek: Pomoč in nasveti
8845 (593) solatko
»

Problem počil je ekran.

Oddelek: Pomoč in nasveti
152435 (1927) MIHAc27
»

Uporaba LCD monitorja od laptopa