Forum » Strojna oprema » Vgradnja DVD enote
Vgradnja DVD enote
Grizzly ::
Zdravo!
Ne vem kako bi bolj točno naslovil temo ali kam bi jo sploh uvrstil... torej, v namizni računalnik bi rad dodal še eno DVD enoto in imam par vprašanj glede montaže, preden kaj polomim. Zanima me, kako iz prednje strani kište odstranim zaščitni "pokrov" (5,25''), kamor se potem vstavi DVD enota, čitalec kartic in podobno. Saj verjetno veste kaj mislim.
Kišto sem odprl in si ogledal situacijo. Na vsaki strani "pokrova" je nekakšen zatič (nimam kaj premikat ali odšraufat) in sedaj ne morem sneti tiste plastike dol (vsaj z občutkom ne gre), da lahko noter vstavim pekač. Sile ne bi rad uporabil, saj se bojim, da kaj polomim. A se da to kako z občutkom snet, ali je treba na silo? Bi moral slučajno prej odstranit še obstoječo DVD enoto?
Ne vem kako bi bolj točno naslovil temo ali kam bi jo sploh uvrstil... torej, v namizni računalnik bi rad dodal še eno DVD enoto in imam par vprašanj glede montaže, preden kaj polomim. Zanima me, kako iz prednje strani kište odstranim zaščitni "pokrov" (5,25''), kamor se potem vstavi DVD enota, čitalec kartic in podobno. Saj verjetno veste kaj mislim.
Kišto sem odprl in si ogledal situacijo. Na vsaki strani "pokrova" je nekakšen zatič (nimam kaj premikat ali odšraufat) in sedaj ne morem sneti tiste plastike dol (vsaj z občutkom ne gre), da lahko noter vstavim pekač. Sile ne bi rad uporabil, saj se bojim, da kaj polomim. A se da to kako z občutkom snet, ali je treba na silo? Bi moral slučajno prej odstranit še obstoječo DVD enoto?
bluefish ::
Odvisno od ohišja (pomagalo bi, če poveš točno znamko tega oz. oznako modela).
Pri mojem sem recimo z zunanje strani med rob ohišja in tega pokrova potisnil izvijač in ga uporabil kot vzvod. Pokrov je lepo skočil ven, zlomilo se nič ni. Sledila je še odstranitev tankega aluminijastega panela na notranji strani in to je bilo vse.
Obstoječe enote ni potrebno odstranjevati.
Pri mojem sem recimo z zunanje strani med rob ohišja in tega pokrova potisnil izvijač in ga uporabil kot vzvod. Pokrov je lepo skočil ven, zlomilo se nič ni. Sledila je še odstranitev tankega aluminijastega panela na notranji strani in to je bilo vse.
Obstoječe enote ni potrebno odstranjevati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
ttommy ::
Ti samo z malim izvijačem od spredaj s strani odstrani tisto ploščico. Potisni DVD noter in ga priklopi. Če je SATA potrebuje svoj kabel, če pa je IDE, ima še tisti kabel pri obstoječi enoti en konektor. Pa še posebej kabel za napajanje.
Gamer
BorutK-73 ::
Lahko pa tudi od znotraj porineš tisto ploščo ven. Najlažji način in ne pusti nobenih prask.
Grizzly ::
Ohišje je Tron (bolj natančno nikjer na ohišju ne piše), pa tudi na drugi kišti je enako tako da mislim da ni odvisno od modela. Kako se priklopi, mi ni treba razlagat, ker to sem že neštetokrat delal. Vprašanje je samo, kako pokrov dobit ven iz kište... dobro bi bilo, če bi ga nepoškodoval, tako da če se kdaj premislim in enega od pekačev vzamem ven, ne bi rad da je na tistem mestu luknja.
Ven sem tudi probal potisnit, ampak se cel pokrov zvije na sredini in ne bi rad da poči.
Ven sem tudi probal potisnit, ampak se cel pokrov zvije na sredini in ne bi rad da poči.
BorutK-73 ::
GrimReaper ::
Nikoli nisem rabil izvijača, če je že šlo težko iz notranje strani, sem dal prvo enoto ven, potem imaš pa dovolj placa da daš pokrovček dol.
Drugače pa iz notranje strani potisneš en jeziček noter in bi moral pokrovček skočit dol. Ali pa z zadnjo stranjo izvijača na hitro butneš.
Drugače pa iz notranje strani potisneš en jeziček noter in bi moral pokrovček skočit dol. Ali pa z zadnjo stranjo izvijača na hitro butneš.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje prenosnika (čiščenje)Oddelek: Strojna oprema | 4657 (3546) | Invictus |
» | Zamenjava LED na ohišjuOddelek: Strojna oprema | 1299 (1104) | ToniT |
» | Rabim Compaq desktopa razstavitiOddelek: Strojna oprema | 1349 (1120) | klemen22 |
» | Kako odpreti monitor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1217 (1069) | pingec |
» | Disk blizu napajlnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3916 (3452) | Pyr0Beast |