» »

AMD APU - Kaveri

AMD APU - Kaveri

Temo vidijo: vsi
««
19 / 28
»»

Brane22 ::

Članek se vsaj meni zdi bluz.

Poleg tega, x86 je v zatonu kot taka. Ni več časa za novo izumljanje kolesa.

Nova generacija bi morala biti bistveno drugačna. Do takrat bojo pa polirali to, kar imajo sedaj.

klkkkkkkkkkk ::

Zakaj povozi?
Saj imajo konzole :) HSA itd.

Verjetno že vedo kaj delajo :)

@Brane22, Pegasus
Res je, ampak vsi hočemo videti high perfromance CPU :)
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

Zgodovina sprememb…

AMD Kabini Prototype Specifications
Processor AMD A4-5000M
(Quad-core 1.50GHz, 2MB L2, 28nm, 15W)

http://www.techspot.com/review/671-amd-...
glede porabe je kar vredu :)

No glede APU-jem ima AMD lepo...
excavator + R9 + DDR4

FlyingBee ::

moram se prilagajat winsom, ni pa se mi treba drugim, če imam winse ... je strategija, ki uspešno deluje že 30 let in smo spet pri SW podpori in točno to kavriju manjka zato mi ni zanimiv še

dzinks63 ::

Posvetite se naslovu teme, za chomebook in arm si odprite novo temo.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

vsi hočemo videti high perfromance CPU :)
In to je fundamentalno narobe. Pravilen pristop bi bil "hočem vidt najbolj učinkovit stroj zame", kar zahteva, da dobro razumeš, kaj zares delaš.
Avtomobilska prispodoba: pojdi se frajarit na deželo s ferarijem in ostal boš sam, ker se bodo babe obešale na tistega z največjim traktorjem.

Razumevanje tega, kar počnete, je komplicirano. Heck, tudi razumevanje kaj se dogaja v procesorju, je preveč za večino fanboys tu po forumu ...

Mogoče me nisi razumel dobro... AMD bi z APU zaslužil več, če bi imel vewč cpu powerja kot pa GPU powerja, zakaj? Ker večino zanima samo CPU...
Recimo, če bi na amd proc nalepil oz. označil kot intel bi se prodajal veliko bolje :)

Matek ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

vsi hočemo videti high perfromance CPU :)
In to je fundamentalno narobe. Pravilen pristop bi bil "hočem vidt najbolj učinkovit stroj zame", kar zahteva, da dobro razumeš, kaj zares delaš.
Avtomobilska prispodoba: pojdi se frajarit na deželo s ferarijem in ostal boš sam, ker se bodo babe obešale na tistega z največjim traktorjem.

Razumevanje tega, kar počnete, je komplicirano. Heck, tudi razumevanje kaj se dogaja v procesorju, je preveč za večino fanboys tu po forumu ...

Mogoče me nisi razumel dobro... AMD bi z APU zaslužil več, če bi imel vewč cpu powerja kot pa GPU powerja, zakaj? Ker večino zanima samo CPU...
Recimo, če bi na amd proc nalepil oz. označil kot intel bi se prodajal veliko bolje :)
Zakaj večino zanima samo CPU? Za domačega uporabnika, ki ne poganja programov tipa Photoshop, AutoCad, itd., so edina resnejša obremenitev igre. OK, pa dekodiranje HD videa, ki pa ga dandanes že praktično vsak nov CPU zmore. Posledično bi bilo dosti bolj v njegovem interesu, da ima bolj zmogljiv GPU.

Je pa res, da domači uporabnik tega najbrž ne ve - če si hotel to reči, potem se strinjam.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

FlyingBee je izjavil:

moram se prilagajat winsom, ni pa se mi treba drugim, če imam winse ... je strategija, ki uspešno deluje že 30 let in smo spet pri SW podpori in točno to kavriju manjka zato mi ni zanimiv še

stojansto
Ni res.
Mantle bo največ naredil pri strategijah :) Ostale strategije, ki pač nebodo podpirale takega software bodo pač "zastarele".

AMD ima trenutno
Mantle
TressFX 2.0

Ima pa tudi top p/p proce... i5 se nažalost nebo mogel primerjati z FX 8320 - če pogledaš penituma in FX 4300 vidiš očitno razliko :)

@Matek - večina zanima CPU (samo, da je napis INTEL) potem pa tud, če kupi "starino"

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

stojansto
Ni res.
Mantle bo največ naredil pri strategijah :) Ostale strategije, ki pač nebodo podpirale takega software bodo pač "zastarele".

AMD ima trenutno
Mantle
TressFX 2.0

Ima pa tudi top p/p proce... i5 se nažalost nebo mogel primerjati z FX 8320 - če pogledaš penituma in FX 4300 vidiš očitno razliko :)

@Matek - večina zanima CPU (samo, da je napis INTEL) potem pa tud, če kupi "starino"

Kdaj... ? ko bota oba procesorja že obsolite..
#brezpodpisa

ja, flyingbee, nujno moraš upoštevat časovni razpon

m0LN4r ::

Dokler amd to porihta bo intel izdal haswell refresh in vklopil HT na i5 :D

Pa btw apu je slab z namenom, da amd ne udari samega sebe po žepu.
Če bi imel apu boljši proc, bi moral amd dejansko nekatere proce črtat iz prodaje.
Pravtako, če bi bil gpu hitrejši bi moral par low end graf črtat iz prodaje.

Niso pa tak nori, da bi to nardil. Boljše prodati dve solidni različni stvari 100 enotam, kot eno dobro zadevo 70 enotam.
Prevedem: Šiptar bo mel več prometa/kupcev, če bo prodajal ološ mesni in vegi burger, kot pa en ful dober mesni burger.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

saj HT na i5 = i7
Z MANTLE bodo tudi starejši CPU-ji dobili še nekaj moči :)

Recimo A8 7600 dobi z directX 13FPS-jev medtem, ko z MANTLE 44FPS.
Mantle lahko povzroči revolucijo v gamingu.

Recimo Skyrim - zavzemanje mest (to me je najbolj motilo)
Da bi bilo lahko 1000(500vs500 - ali še več) enot v bitki bi bilo nekaj neverjetnega :)

Intel bo izgubil še več pri iGPU - saj "trenutno" nebo podpiral Mantle

A8 7600 bo res odličen APU za to ceno :)

TressFX 2.0 poglej si travo v BF4 - če bi uporabili tressFX 2.0 ....

lp

Zgodovina sprememb…

za igre niti ne, ker so resolucije prenizke

APU "profitira" tolk fpsjov zarad tega, ker je gpu bolje izkoriščen, ne CPU..
#brezpodpisa

D3m ::

Saj s Kaverijem lahko igraš na 1080p. Kje je problem?
|HP EliteBook|R5 6650U|

No saj je vseeno - bomo že videli kam bodo prišli z driverji itd.

Kar je najpomemnejše je to kako bo MAntle spremenil gaming. Mogoče bi tudi v BF4 lahko naredili še večje mape z več igralci - itd.

Zgodovina sprememb…

naj raje zrihtajo BF4, da bo manj buggast, potem pa se nej hecajo z mantle in podobnimi heci..
#brezpodpisa

danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan ... pa smo tam

bomo kaj resničnega v tej temi lahko zapisal, ko dejansko bo kaj od tega

Saj sem rekel "upam" :)

Lp

hojnikb je izjavil:

naj raje zrihtajo BF4, da bo manj buggast, potem pa se nej hecajo z mantle in podobnimi heci..

Kdo?
|HP EliteBook|R5 6650U|

DICE, kdo pa drug..
#brezpodpisa

EA misliš :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

DICE :)

EA je sam publišer :)
#brezpodpisa

Ermm nope.
|HP EliteBook|R5 6650U|

DICE dela špil in DICE ga more zrihtat.
Kdo je pa lastnik (EA v tem primeru) pa tukaj ne igra vloge.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

m0LN4r ::

Jah amd je za tiste, ko nimajo dnara za varčni proc, majo pa dnar za štrom. -€€ na enem koncu +€€ na drugem koncu.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

zakaj bi kupo socket plato, če je ceneje kupit platko z nalotanim procom ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: dzinks63 ()

Qushaak ::

Ne sledim temi, ampak a sem prav videl, da Kaveri A-7600 pri nekaterih rečeh komaj dohaja že 3 leta starega Core i3 2xxx (Sandy Bridge) z enakim nazivnim TDP-jem, praktično nikoli pa se niti ne približa (sodobnim) Core i5-kam?
Katastrofa....

Qushaak je izjavil:

Ne sledim temi, ampak a sem prav videl, da Kaveri A-7600 pri nekaterih rečeh komaj dohaja že 3 leta starega Core i3 2xxx (Sandy Bridge) z enakim nazivnim TDP-jem, praktično nikoli pa se niti ne približa (sodobnim) Core i5-kam?
Katastrofa....

no i3 2*** se nemore primerjati z A8 7600 - ker je le počasnejši ... Po drugi strani pa ja AMD ima velike težave z porabo .. ko bo to enkrat spravil (quad core) na porabo i3 bo zgodba zanimiva (ČE BO)

Samo ne pa primerjat i3 2**** in A8 7600 ker je A8 hitrejši + ima IGPU s katerim pomete i3 IGPU sploh i3 2**** (kakor v P/W tudi P/P)

i3 2*** ima kar visoko porabo proti današnjim i3 4***
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2...

tako, da je le A8 7600 oz. steamroller boljši P/W kakor i3 2***

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

dzinks63 je premaknil sporočila v AMD Piledriver.

Sedaj se pa res posvetite Kaveriju, da ne bo vse pomešano

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Tarzan ::

Ha, predviden datum dobave je bil najprej postavljen na 31. januar, zdaj je pomaknjen na 27. februar. Ali je primerkov na trgu izredno malo, ali pa je zanimanje neverjetno veliko - lahko pa tudi oboje. Preveril sem 4 trgovine v nemčiji in tam kjer o dobavljivosti ne lažejo, zadeve ne morejo preveč hitro dobiti na lager.

Sam sem ga naročil in bom videl, kdaj bodo dejansko zadevo sposobni privleči. Glede na to, da je že kak teden naročilo na čakanju bom verjetno obravnavan prednostno in bom dobil v prvem batchu, ki naj bi bil 31. januarja.

A10 7850K - nikjer na zalogi
A10 7700K pa je

Zgodovina sprememb…

Pass Mark
i5 4670K 7700 - 135%
i5 4430 6300 -- 110%
A10 7850K 5700- 100%
i3 4340 5150 -- 90%
A10 6800K 5000- 87%
---------------------
A10 7850K (3.7-4.0GHz) 114%
A10 6800K (4.1-4.4GHZ) 100%

A10 7850 (3.7-4.0GHz) 121%
A10 6700 (3.7-4.3GHz) 100%

Vem, da niso nabolj realni bencmarki :) Vseeno mi je všečen napredek med piledriverjem in steamrollerjem.

Zgodovina sprememb…

Qushaak ::

Moja poanta s primerjavo s Sandy Bridge-om (izšli so čisto na začetku leta 2011) je bila za CPU del. Ja, saj je hitrejši, smao ne čisto povsod. Pa grafiko ima res močnejšo hudo. Po drugi strani pa so še Sandy-ji še vedno primerljivi po performansah in porabi kar se CPU dela tiče, kar mi glede na 3 leta časovne razlike res katastrofalno.
Nisem pa hotel kakorkoli sovražno razbijat te teme o Kaveri-ju. :)

Ma ne saj je i5 2500K zelo zelo sposoben čip.

Tudi intel ni naredil "velikega" napredka že od nehalem-a

Se mi zdi, da kar malo čakajo AMD, da se jim malo približa :)

Zgodovina sprememb…

x45 ::

AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

nič presenetljivega. APUji so zelo sestradani, kar se tiče bandwidth-a, torej hitrejši ram je vedno dobrodošel :)
#brezpodpisa

ampak boljši od intela in to debelo. če pogledamo cene ... pa sploh

Ja, če ga rabiš tam, kjer je opencl, potem res..

Če pa rabiš samo cpu moč, potem pa AMD še vedno šepa z tem bulldozer dizajnom...

PS:
x45 kdaj boš menjal CPU ? >:D
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

x45 je izjavil:

ampak boljši od intela in to debelo. če pogledamo cene ... pa sploh

Kot sem rekel že neštetokrat: čisto nepomembno. Grafično je za karkoli resnega tako ali tako 5x prešvoh, procesorsko je pa tako ali tako slab. Ni ne tč ne mš...

filip007 ::

Mogoče bi pa lahko Bitcoin poganjali s Kaveri, pa se tisto primerja z Intel.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Dober je tam, kjer je opencl + hsa že implementiran, pri vsem ostalem, pa tako kot si rekel: ne tiče ne miš.
Če rabiš poceni kombo za igre in ni prostorska stiska, maš bolše rešiteve za tako ceno (7770+g3220 recimo)

filip007 je izjavil:

Mogoče bi pa lahko Bitcoin poganjali s Kaveri, pa se tisto primerja z Intel.

zakaj bitcoin.. ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Zdaj, vprašanje je, kako se bi obnesel v rudarjenju (scrypt) in kolikšen bi bil izplen glede na porabo. Cena je verjetno nekako previsoka, da se bi direktno kosal z grafičnimi karticami, poraba pa verjetno na koncu tudi. Verjetno ima tam do nekje 200khash outputa, bom prav preveril, ko mi ga končno dostavijo. Vprašanje je tudi, kako je z vplivom hitrosti pomnilnika na performance - pri grafičnih karticah ima razmerje ubijalsko vlogo, pri APU pa verjetno tudi.

Mislim, da nobena Intelova grafična rešitev ne podpira rudarjenja, tako da tu ni primerjave, ker sam CPU je sposoben sproducirati verjetno največ do par deset khash outputa.

cgminer čisto lepo deluje na intel grafah, sam je ubijalsko počasen..
#brezpodpisa

M-XXXX ::

Nobeden ne bo kupoval CPU-ja za rudarjenje. Rabljena 6850, katero dobiš za 60€ skupaj s poštnino naščije tale procesor za faktor 2x ob enem pa je ubistvu 2x ceneje.

Tarzan je izjavil:

Zdaj, vprašanje je, kako se bi obnesel v rudarjenju (scrypt) in kolikšen bi bil izplen glede na porabo. Cena je verjetno nekako previsoka, da se bi direktno kosal z grafičnimi karticami, poraba pa verjetno na koncu tudi. Verjetno ima tam do nekje 200khash outputa, bom prav preveril, ko mi ga končno dostavijo. Vprašanje je tudi, kako je z vplivom hitrosti pomnilnika na performance - pri grafičnih karticah ima razmerje ubijalsko vlogo, pri APU pa verjetno tudi.

Mislim, da nobena Intelova grafična rešitev ne podpira rudarjenja, tako da tu ni primerjave, ker sam CPU je sposoben sproducirati verjetno največ do par deset khash outputa.

več kot 100khash (kolker da 7750 na stock) ne pričakovat..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

več kot 100khash (kolker da 7750 na stock) ne pričakovat..

A8 Llano 4x1,5GHz v laptopu dela z 52 khash/s. Glede na to kakšna je razlika, bi pričakoval konkreten boost, lahko da se pa tudi motim in memory bandwith ne dovojuje kakih večjih performans...
««
19 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC za 700€ - vaše mnenje

Oddelek: Kaj kupiti
213116 (2621) Beef
»

Mantle za Battlefield 4 končno prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
9524714 (20541) Jst
»

Intel z dobičkom in odpuščanji

Oddelek: Novice / Rezultati
3211005 (8670) hojnikb

Več podobnih tem