» »

AMD APU - Kaveri

AMD APU - Kaveri

Temo vidijo: vsi
««
7 / 28
»»

klkkkkkkkkkk ::

potem je steamroller nekako fail... :) celo počasnejši od fx-ov? no tole je pa res presenetljivo...
FBS only 100(8-20) sepravi max 2,0GHz...

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Pa kaj je z vami. Programi še niso posodobljeni za podporo Kaveri-ja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

hojnikb ::

D3m je izjavil:

Pa kaj je z vami. Programi še niso posodobljeni za podporo Kaveri-ja.

Classic response from AMD fan :)
#brezpodpisa

D3m
Če še nisi opazil- je fake
Zakaj bi slikal - če lahko printaš?
Zakaj so slikali CPU-Z/cinebench posebej?
Zakaj je isti bottleneck pri multi core...

potem na sliki
100FBS (8-20) - max 2GHz
itd. itd...

Tole je benchmark ATHLONa x4 750K oz. APU- 6800K pri 3,7Ghz

hojnikb....shush. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Počakajmo, da pride zadeva dejansko ven in da jo nekdo na forumu potestira (da ne bo jokanja po podkupljenih reviewerjih)...
then u can shush me :)
#brezpodpisa

Dr_M ::

A ni anand obljublju teste ze ta mesec?

pegasus ::

Zadeva bo pokazala svojo vrednost šele, ko boste na njej poganjali OpenCL applikacije (photoshop ipd). Kdor bo gor poganjal 5 let star softver in trdil, kolk je kaveri crap, ga pač ne bomo mogli jemati resno.

Nekaj je o tem pisal vendar ni bilo 100% potrjeno z njihove strani.
|HP EliteBook|R5 6650U|

pegasus je izjavil:

Zadeva bo pokazala svojo vrednost šele, ko boste na njej poganjali OpenCL applikacije (photoshop ipd). Kdor bo gor poganjal 5 let star softver in trdil, kolk je kaveri crap, ga pač ne bomo mogli jemati resno.

jap, ker se vse aplikacije da tako lepo pospešit z opencl... ;((
#brezpodpisa

dottor ::

Mene je tudi začelo zanimat ta Kaveri. Razmišljam mojo 35kg kišto zamenjat za en BitFenix Prodigy M. Pa če bo Kaveri res poganjal BF4 na medium 1080p z zadovoljivim framerate-tom bo za moje potrebe dovolj. Moj E8500 se počasi poslavlja, in rabim nekaj za obdelavo slik, internet (youtube, skype, ...), gledanje filmov in poslušanje muzike, ter za s kolegi igrat (BF3, TF2, Borderlands 1 in 2, L2D(2), ...). Če bo zmožen poganjat BF4 kot sem omenu prej bo za moje potrebe več kot dovolj. Slike v Lightroom-u bo sigurno renderiralo hitreje kot zdej z c2d, igre bodo tudi delale vse, pa poraba bo precej manjša. Sem razmišljal uzet Prodigy M, eno mATX ploščo z PCI režo (zaradi Xonarja), Kaveri, 16GB 2133MHz rama, 250GB SSD, ostalo pa obdržat (HDD, DVD, PSU).

Kako se kej odnese DualGraphics oz. HybridCrossFire? Če kasneje dodaš še eno 7750/7770 (odvisno če in s čim se bo dalo parit) kako bo kej skaliralo? 100% vem da ne bo.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

dottor je izjavil:

Mene je tudi začelo zanimat ta Kaveri. Razmišljam mojo 35kg kišto zamenjat za en BitFenix Prodigy M. Pa če bo Kaveri res poganjal BF4 na medium 1080p z zadovoljivim framerate-tom bo za moje potrebe dovolj. Moj E8500 se počasi poslavlja, in rabim nekaj za obdelavo slik, internet (youtube, skype, ...), gledanje filmov in poslušanje muzike, ter za s kolegi igrat (BF3, TF2, Borderlands 1 in 2, L2D(2), ...). Če bo zmožen poganjat BF4 kot sem omenu prej bo za moje potrebe več kot dovolj. Slike v Lightroom-u bo sigurno renderiralo hitreje kot zdej z c2d, igre bodo tudi delale vse, pa poraba bo precej manjša. Sem razmišljal uzet Prodigy M, eno mATX ploščo z PCI režo (zaradi Xonarja), Kaveri, 16GB 2133MHz rama, 250GB SSD, ostalo pa obdržat (HDD, DVD, PSU).

Kako se kej odnese DualGraphics oz. HybridCrossFire? Če kasneje dodaš še eno 7750/7770 (odvisno če in s čim se bo dalo parit) kako bo kej skaliralo? 100% vem da ne bo.

pozabi na to, ker razn če ne zrihtajo driverjo, je to pain-in-the ass..
#brezpodpisa

pegasus ::

hojnikb je izjavil:

jap, ker se vse aplikacije da tako lepo pospešit z opencl... ;((
Vse pomembne. Ostale pa itak bolje laufajo na quad socket amd piksnah :)

hojnikb je izjavil:

dottor je izjavil:

pozabi na to, ker razn če ne zrihtajo driverjo, je to pain-in-the ass..

Nekaj so že popravili. Ostalo še pride.
|HP EliteBook|R5 6650U|

to parjenje je bedarija; bolje da daš eno moćnejšo grafiko in nimaš jajcanja z driverji..
čeprav potemtakem je apu že v štartu sfaljena investicija..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

dottor ::

Bom počakal na teste, predvsem na tiste v igrah, saj za programe me niti ne zanima dosti, saj bo hitrejši od c2d, za kolko se ne sekiram kaj dosti. Bolj me zanima GPU del. Ker kišto nosim na LANe je 35kg bigtower nerodno spravljat v avto in imaš en kup čipčenja, zato razmišljam uzet Prodigy M in če bo Kaveri zadovoljil moje potrebe po igranju in cena ne bo kot jo omenjajo, bo vsekakor zamenjava.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

opeter ::

Pol je najboljše kupiti kakšnega AMD Athloan X4 750/760k, zraven pa še grafično, torej minimum 7750/7770 in si na boljšem.

Ali pa Haswell Pentium G3xxx oz. najcenejšega Haswell Core i3 (cena okoli 100-105 evrov) + grafično ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Vzem 88X plato pa athlon x4 750K .. lahko počakaš do steamrollerjev +20%
pa eno 7850 2Gb za 130€

lp

filip007 ::

CPU family se razlikuje, mislim da ni fake, ima KV-A1 revizijo, kar pomeni Kaveri, je pa škoda da ni gonilnika za GPU v celoti.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Ne fake je tista slika od cinebench R15... ubistvu je nemogoče da bi z izboljšano arhitekturo dobili toliko točk kot richland...

lahko bi dobili manj ali več... ne pa enako

Zgodovina sprememb…

Saj buldožer je bil tudi dosti slabši v primerjavi s Phenomi/Athloni. Možno, da si je AMD spet dal avtogol ...

Isotropic ::

dvomim, k je bila arhitektura SR ze objavljena. razen ce so morali orenk znizati frekvenco, ker so sli na bulk process (soi ima višje frekvence). na graficni se jim vsekakor pozna (25% se mi zdi)

Zgodovina sprememb…

Trenutno sekamo mimo ...
jaz mislim da bo pri 3.7Ghz kaveri imel score okoli 380-420cb

vseeno predlagam, da počakamo, do uradnih benchmarkov

lp

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Trenutno sekamo mimo ...
jaz mislim da bo pri 3.7Ghz kaveri imel score okoli 380-420cb

vseeno predlagam, da počakamo, do uradnih benchmarkov

lp

Pa saj mima 8 jeder, da bi imel tak score.
Ce pogledas score od richlanda, ki ja na ST lestvici pri 4.9GHz, ti jasno pove, da na stock niti priblizno ne bo 380-420. Se AMD sam ne obljublja take pohitritve.

377 | AMD A10 6800K @ 4.9Ghz | 8670D integrirana | 8GB DDR3 @ 2400mhz | m0LN4r

Ja no z 4,9Ghz se dobi od 370-390cb

na hitro sem zračunal
10-20-30%
340cb-372cb-403cb

na single thread naj bi dobil 20% vendar naj bi imel še boljši multi core...

Lp

kuk cajta, preden bo ves sistemski ram kar lepo tko on-package tut za desktop racunalnike?
me zanima, kaj bo v tem primeru naredila nvidia, glede na to, da so se odpovedali razvoju x86 procesorja

drgac so od kaverija rezultati ven leakali in im 88 v single in 311 v multicore v cinebenchu.

Zgodovina sprememb…

drgac so od kaverija rezultati ven leakali in im 88 v single in 311 v multicore v cinebenchu.

Vir?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja za 4k bo treba pol giga na s, to še APU ne bo dosegel v tem stoletju.

http://wccftech.com/amd-kaveri-apu-a107...

heh, un on-package ram, ki ga ma intel na novem PHI, ima lih 500gb/s. od volte stacked bo mel pa 1tb/s
vecji problem bo proizvodni proces oz. poraba energije, cena, velikost za tako resolucijo.

filip007 je izjavil:

Ja za 4k bo treba pol giga na s, to še APU ne bo dosegel v tem stoletju.

Haha, si smešen.

Imam občutek, da bomo kmalu kupovali le še "matične plošče", na katere bo integrirano vse, od CPU-ja, RAMa, do grafične ... VSE.

Posamezne komponente pa bodo sicer še en čas ostale, ampak bodo postale nišni izdelek in jih bo kupoval le redkokdo. Potem pa bo tudi to čez čas izginilo, če se ne bo kaj spremenilo.

To je ES. Sem mislil, da je končni produkt.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Isotropic ... Leaked = 90% fake
Pocakajmo na uradne teste

Pri HCF, dela dodatna grafična še vedno s hitrostjo DDR3 kot APU, je pa tudi res da so dvojni FPS res nevem kako, ja če ima še kdo zaslon od prej pred polni HD bo profitiral.

http://wccftech.com/amd-a10-7800-kaveri...

Zgodovina sprememb…

Primerjavo rabimo s FX-4300, samo ga FX-6300 za podobno ceno prehiti, logika pa taka.

Jst sm naredil primerjavo BF3 MP
i7 3770K (stock) vs FX 6300 4,9Ghz
I7
Time: 240000ms - Avg: 132.721 - Min: 72 - Max: 185
FX 6300 4,9Ghz
Time: 240000ms - Avg: 134.046 - Min: 80 - Max: 195

RAM=
GPU=

settings LOWEST : 64/64 small map

Če boš steamroller athlon x4 imel 120% FX 4300
Lahko pričakujem
Athlon x4 3,5GHz = FX 4300 4,2Ghz
Athlon x4 4,5Ghz = FX 4300 5,4GHZ
Athlon x4 5,0Ghz = FX 4300 6,0GHz
i5 4670 stock = FX 4300 5,1Ghz

Zgodovina sprememb…

x45 ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

http://browser.primatelabs.com/geekbenc...

tule kaveri skor enako zmogljiv povsod kot navit I5 na 4,2 ghz ?
edino AES ga moćno sesuje ker pač kaveri ima AES.

spet pa berem da ima intel mondificirane ( zmanipulirane ) windoiwse 7 ? Ni dovolj da itak goljufajo s kompilerjem in kup ostalih stvari ?
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

niso uradni benchmarki vse je lahko fake...

x45 je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

http://browser.primatelabs.com/geekbenc...

tule kaveri skor enako zmogljiv povsod kot navit I5 na 4,2 ghz ?
edino AES ga moćno sesuje ker pač kaveri ima AES.

spet pa berem da ima intel mondificirane ( zmanipulirane ) windoiwse 7 ? Ni dovolj da itak goljufajo s kompilerjem in kup ostalih stvari ?

od kje ti te informacije ?
#brezpodpisa

to, da windows 7 ni bulldozer aware, ni nobeno guljufanje ...
#brezpodpisa

SuperVeloce ::

Vsaj marketing in stevilke jim gredo dobro od rok, ce ne drugega. :>

HEHE...
HSA - zelo zanimiva zadevca...

"A completely hypothetical FX Steamroller CPU with 16 cores at 5 GHz could not execute the same task in less time than the Kaveri APU."

verjetno že spet "FAKE"

Zgodovina sprememb…

Ce bo to tako delalo, kot drug AMD software, ne bo vidl mojga sistema.

Zanimivo in spodbudno.
|HP EliteBook|R5 6650U|

AMD se trudi...ko bi vsaj Nvidia malo bolj sodelovala "unlockala" fiziko in G-sync.

Tale komentar ...
"PaySync= R.I.P
FreeSync= survivor"

Zgodovina sprememb…

http://wccftech.com/amd-a10-7850k-perfo... hehe novi benchmarki počasi pa bo počasnejši od A10 6800K :)
««
7 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC za 700€ - vaše mnenje

Oddelek: Kaj kupiti
213034 (2539) Beef
»

Mantle za Battlefield 4 končno prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
9524038 (19865) Jst
»

Intel z dobičkom in odpuščanji

Oddelek: Novice / Rezultati
3210778 (8443) hojnikb

Več podobnih tem