Forum » Problemi človeštva » Vlada 2013
Vlada 2013
Temo vidijo: vsi
Mr.B ::
Okapi,
pa ja ne boü prste kazal na JU&JS. Oni se trudijo po svojih moöeh. Vsake pasje procesije pa res ne morej preveriti.
pa ja ne boü prste kazal na JU&JS. Oni se trudijo po svojih moöeh. Vsake pasje procesije pa res ne morej preveriti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Cervantes ::
Oh no. Pa dejmo jih že enkrat vse pobit. Dohtarje, šolmaštre, kaplane, kar je te JS zalege, vse pobit. In slovenski narod bo kot ptič Penix vstal iz pepela.
Cervantes,
sej vem Socialno čuteča flaskula, ko ugotoviš da pridiga ne ustreza z relanostjo, pa se krivi drugi... Če bi bilo relano take osebe, kot je Mencinger, nebi ne samo pridigale, bile bi na smetišču. Kaj šele da jih bodo volilci tipa "smo bili zavedeni", poslali v EU. Tako da ja ofce ki pač živijo v pravljicah, zato pa si lahko prave barve ki je razumsko naš poda izjave tipa : Mencinger o desnih in normalnih volivcih, hkrati pa izjavlja to kar je v mojem podpisu. Pač sej vemo, te kapitaliste je potrebno uničiti, potem bo med in mleko, kot da najprej nebi bilo potrebno uničiti tup tup narod, da bo lahko potem te grde kapitaliste spravil na svoje odgovorno mesto...
sej vem Socialno čuteča flaskula, ko ugotoviš da pridiga ne ustreza z relanostjo, pa se krivi drugi... Če bi bilo relano take osebe, kot je Mencinger, nebi ne samo pridigale, bile bi na smetišču. Kaj šele da jih bodo volilci tipa "smo bili zavedeni", poslali v EU. Tako da ja ofce ki pač živijo v pravljicah, zato pa si lahko prave barve ki je razumsko naš poda izjave tipa : Mencinger o desnih in normalnih volivcih, hkrati pa izjavlja to kar je v mojem podpisu. Pač sej vemo, te kapitaliste je potrebno uničiti, potem bo med in mleko, kot da najprej nebi bilo potrebno uničiti tup tup narod, da bo lahko potem te grde kapitaliste spravil na svoje odgovorno mesto...
nejclp ::
Cervantes,
Hvala za tole, nisem vedel kaj levega naj volim, evo, tole me je pa prepričalo, Mencingerja bom.
Sicer sem redko tule, sem pa opazil, da so ti heci z vazelinom in analno penetracijo pri nekaterih stalnica. Saj maš kakšne druge forume za svoje homoerotične sanjarije, mal pobrskaj.
vostok_1 ::
MrStein ::
Eno je če delaš sam, drugo je če nateguješ zaposelne in državo.Ja, ampak to pomeni, da v resnici ni napaka v sistemu, ampak v tistem, ki sistem zlorablja.
Če se sistem pusti zlorabljati, je to še kako napaka v sistemu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
jype ::
MrStein> Če se sistem pusti zlorabljati, je to še kako napaka v sistemu.
Sistem, ki namesto 99% prepreči 100% vseh možnih goljufij, stane bistveno več kot 1% goljufij.
Sistem, ki namesto 99% prepreči 100% vseh možnih goljufij, stane bistveno več kot 1% goljufij.
nejclp,
Še sreča da je Tajkune z zakonodajo ustvaril JJ, potem jih pa je še tako na veliko oglaševal.
Mencinger 1996 : Če bi bil sam direktor in bi videl,
da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več,
bi najbrž tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.
Še sreča da je Tajkune z zakonodajo ustvaril JJ, potem jih pa je še tako na veliko oglaševal.
bluefish ::
Še sreča da je Tajkune z zakonodajo ustvaril JJ, potem jih pa je še tako na veliko oglaševal.Ane: http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetj...
bluefish,
ja in sej vemo da je JJ tako nesposoben, da se trudi na tem DA BI dobil podkupnino, potem jle te NE DOBI, ampak sedet pa le gre, sej če si tako nesposoben v sistemu Javne Službe/uprave/sektorja, da te morajo pa res odstranit...
Ti sedaj lepo odgovori, kdo je pripravil zakonodajo, potem pa daj v komentarje :
ja in sej vemo da je JJ tako nesposoben, da se trudi na tem DA BI dobil podkupnino, potem jle te NE DOBI, ampak sedet pa le gre, sej če si tako nesposoben v sistemu Javne Službe/uprave/sektorja, da te morajo pa res odstranit...
Ti sedaj lepo odgovori, kdo je pripravil zakonodajo, potem pa daj v komentarje :
Še sreča da je Tajkune z zakonodajo ustvaril JJ, potem jih pa je še tako na veliko oglaševal.Še sreča da Mencinger ni imel nikakršnih prstov zraven.
Ja, tajkuni so z zakonodajnega vidika LDS maslo, vendar očitno nekateri nimate težav s tem, da je vam ljubljeni vodja držal vrečo pri največjih zaf****.
MrStein> Če se sistem pusti zlorabljati, je to še kako napaka v sistemu.
Neplačevanje prispevkov in plač težko pometemo pod nekih "obskurnih 1%".
Razen tega je stvar pred očmi javnosti, torej drugega izgovora ne vidim kot:
- nesposobnost JU
- nesposobnost zakonodajalca, da uredi področje
Motiti se je človeško.
MrStein> Neplačevanje prispevkov in plač težko pometemo pod nekih "obskurnih 1%".
OK, to drži, ampak neplačevanje prispevkov bi morali biti breme delodajalca - delavci bi morali še vedno dobiti kritje od države, ko grejo reči narobe.
MrStein> Razen tega je stvar pred očmi javnosti, torej drugega izgovora ne vidim kot:
Ja, ampak saj to že vemo.
OK, to drži, ampak neplačevanje prispevkov bi morali biti breme delodajalca - delavci bi morali še vedno dobiti kritje od države, ko grejo reči narobe.
MrStein> Razen tega je stvar pred očmi javnosti, torej drugega izgovora ne vidim kot:
Ja, ampak saj to že vemo.
Okapi ::
Predvsem stvari niso črno-bele, jasno pa je tudi, da bi bile lahko bolje urejene. Recimo 10 dni zamude s plačo ali 1 mesec neplačani prispevki bi lahko bili dovolj, da je delavec, ki da zaradi tega odpoved, upravičen do nadomestila za brezposelnost oziroma socialne pomoči.
Urejene bi bile lahko tudi zamudne obresti - DURS jih pri zamujanju s prispevki veselo zaračuna, delavcem jih pa pri zamujanju s plačo nihče ne zagotavlja.
In še kakšna stvar bi bila lahko bolje urejena, ni pa treba, da gre delodajalec v zapor, če za en dan zamuja z izplačilom plač ali da gre podjetje takoj v stečaj, če prispevki niso plačani ob roku.
O.
Urejene bi bile lahko tudi zamudne obresti - DURS jih pri zamujanju s prispevki veselo zaračuna, delavcem jih pa pri zamujanju s plačo nihče ne zagotavlja.
In še kakšna stvar bi bila lahko bolje urejena, ni pa treba, da gre delodajalec v zapor, če za en dan zamuja z izplačilom plač ali da gre podjetje takoj v stečaj, če prispevki niso plačani ob roku.
ampak neplačevanje prispevkov bi morali biti breme delodajalcaV resnici bi morali delavci dobiti bruto plačo in sami skrbeti za plačevanje prispevkov. Saj je lahko tudi trajnik na banki, s tem ne bi imeli nobenega dodatnega dela ali stroška, samo stvari bi bile veliko bolj transparentne.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Okapi> V resnici bi morali delavci dobiti bruto plačo in sami skrbeti za plačevanje prispevkov.
Oh, ti neoliberalec, ti!
Oh, ti neoliberalec, ti!
ni pa treba, da gre delodajalec v zapor, če za en dan zamuja z izplačilom plač ali da gre podjetje takoj v stečaj, če prispevki niso plačani ob roku.
slamnati mož?
Motiti se je človeško.
nejclp,
Mencinger 1996 : Če bi bil sam direktor in bi videl,
da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več,
bi najbrž tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.
Ja, par tisočkrat sem že videl to izjavo, desnjakarji jo popajo po vseh forumih. Hočeš pa povedat, da je Mencinger tajkune ustvarjal, aneda? Zdej, ker sem jaz (po Mencingerju)normalen volivec, si mislim, da je tip pač razmišljal zdravorazumsko in si je privoščil cinično izjavo, ki je itak vmeščena v nek časovni kontekst (se pravi l.1996). Iz radovednosti, glede na to, da je ta izjava postala udarno geslo (ti jo imaš celo v podpisu), a mogoče kdo ima celoten tekst iz katerega je to iztrgano?
s6c-gEL ::
Koliko jih je v zaporu zaradi tega ?
Jaz ne vem za nobenega.
V resnici bi morali delavci dobiti bruto plačo in sami skrbeti za plačevanje prispevkov. Saj je lahko tudi trajnik na banki, s tem ne bi imeli nobenega dodatnega dela ali stroška, samo stvari bi bile veliko bolj transparentne.
Bruto bruto ali bruto ?
Se strinjam s tem, vendar potem bi ljudje iz prve roke videli&doumeli, koliko jim vzame država (+50%).Tega filma ne boš videl.
V zbirokratizirani Sloveniji je problem, ker imamo na papirju en kup zakonov, ki jih v praksi nihče ne izvaja in so tudi preveč komplicirani za dejansko izvajanje po črki zakona.
A ja, sem že pred nekaj dnevi napisal. Pred 2 letoma sem delal tisto obvezno varstvo pri delu v novi stavbi ZVD (Lj.- Fužine). Predavatelj, ki se je celo potrudil narediti stvar zanimivo, je v skladu s "kurikulumom" naštel cel kup nekih predpisov, nato pa je pripomnil, da celo v njihovi stavbi, ki naj bi vendarle bila neka referenca, enostavno ne morejo zadovoljiti čisto vseh birokratskih predpisov.
Komentar2:
Razmišljanje te vlade: hiperregulacija na vseh področjih mora biti, ker ...
- zakaj bi bilo nekaj preprosto, če je lahko zapleteno?
- hiperregulacija neposredno in posredno skrbi za ogromno delovnih mest
- hiperregulacija skrbi za ogromen in učinkovit državni aparat, za katerega bodo ljudje in podjetja z veseljem plačevala davke, ker vedo da bo hiperregulirana država poskrbela zanje
- hiperregulacija bo dokazala, da so podjetja in podjetniki nesposobni ter da kapitalizem ne deluje. S hiprregulacijo bomo prej v demokratičnem socializmu.
- hiperreguacija v ekonomskem smislu skrbi, da si vsi nadzorni organi lahko popravijo svoje osebno gmotno stanje (ker plača v državni službi ni dovolj visoka, anede)
- hiperregulacija pripomore, da bo sistemska korupcija še naprej laže živela
- brez hiperreguacije nam grozi, da bi postali preprosta, vitka, učinkovita in konkurenčna država, kar pa ni namen in cilj
To je ena od hudih posledic totalitarnega sistema.
Hiperregulacija gre z roko v roki z manipulacijo, tudi v kazenskem in prekrškovnem pravu. Pravno-formalna oblika in potek postaneta pomembnejša od same vsebine. Imamo razpasen legalizem (slepo sledenje predpisom) in birokratski pristop do človeka in tudi tako se kršijo osnovne človekove pravice. Ta družba ni primerno opravila s svojo preteklostjo, ni transparentno in soglasno lustrirana (ekonomsko, politično in kulturno) in odtod velike težave s pravno in socialno državo.
http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo...
"Slovenija je na letošnji lestvici konkurenčnosti švicarskega inštituta IMD izgubila tri mesta. Najslabše nam gre na področju javnih financ. Za slabo mesto so krivi predvsem neučinkovito korporativno upravljanje, slabo vodenje države in presežek zadolženosti podjetij."
"Slovenija je na letošnji lestvici konkurenčnosti švicarskega inštituta IMD izgubila tri mesta. Najslabše nam gre na področju javnih financ. Za slabo mesto so krivi predvsem neučinkovito korporativno upravljanje, slabo vodenje države in presežek zadolženosti podjetij."
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
nejclp : 14:07:29citiraj
nejclp se ne bati. Sej smo "Mi Desničarji" ugotovili da je JJ pač Lutka Milana, pa to. Vem je potem lažje razumeti kako so bili ti nadzorniki praktično Dense roke Socialno čutečnih strank. JJ je pa Osebno vse to podpisoval, sploh takim ki so ga najraje pljuvali . Ti je sedaj lažje.
bluefish
bluefish,
imaš pa še en problem, ko "socialno čutečni" volilci krivite vse ostale desne, vedno navedete JJ. A ni to fajn, Ko ne bo več JJ-ja, bodo ostali samo še ti. z naroda "sej je še za nas kaj vrgu", potem boš pa iznašel da so oni krivi še za ostalih 6. Bodi zelo pozoren, kadar se pljuva po ne NAŠIH, imate samo eno ime, na drugi strani pa....
Ja, par tisočkrat sem že videl to izjavo, desnjakarji jo popajo po vseh forumih. Hočeš pa povedat, da je Mencinger tajkune ustvarjal, aneda? Zdej, ker sem jaz (po Mencingerju)normalen volivec, si mislim, da je tip pač razmišljal zdravorazumsko in si je privoščil cinično izjavo, ki je itak vmeščena v nek časovni kontekst (se pravi l.1996). Iz radovednosti, glede na to, da je ta izjava postala udarno geslo (ti jo imaš celo v podpisu), a mogoče kdo ima celoten tekst iz katerega je to iztrgano?
nejclp se ne bati. Sej smo "Mi Desničarji" ugotovili da je JJ pač Lutka Milana, pa to. Vem je potem lažje razumeti kako so bili ti nadzorniki praktično Dense roke Socialno čutečnih strank. JJ je pa Osebno vse to podpisoval, sploh takim ki so ga najraje pljuvali . Ti je sedaj lažje.
bluefish
:: danes, 13:30:19citirajEj sej vem, dejmo zaokrožiti JJ-ju lahko rečeš kriv za 2 mijardi minusa, sedaj ti jih ostane še ŠEST. Bo lažja matematika. Mene zanima še preostalih 6.
#
Ja, tajkuni so z zakonodajnega vidika LDS maslo, vendar očitno nekateri nimate težav s tem, da je vam ljubljeni vodja držal vrečo pri največjih zaf****.
bluefish,
imaš pa še en problem, ko "socialno čutečni" volilci krivite vse ostale desne, vedno navedete JJ. A ni to fajn, Ko ne bo več JJ-ja, bodo ostali samo še ti. z naroda "sej je še za nas kaj vrgu", potem boš pa iznašel da so oni krivi še za ostalih 6. Bodi zelo pozoren, kadar se pljuva po ne NAŠIH, imate samo eno ime, na drugi strani pa....
bluefish,Od kvazi desnih strank je SDS tista, ki je bila že glavna pri koritu, dvakrat. Ostale so bolj ko ne marionete.
bluefish,
sej je jasno da rabiš JJ-ja, ker če nimaš JJ-ja se ti vse usuje.
No ampak potem imamo predvolilno kampanijo, na račun davkoplačevalcev. Nekaj v sloveniji ITAK normalnega za prave barve. Saj je naš, pa to, je tu / bo kaj nam dal :
Kako in na čigave stroške, torej, je potoval Kacin? "Srbija je zagotovila letalo za let iz Ljubljane v Beograd in nazaj. Srbija je tudi zagotovila helikopter v Beogradu za Obrenovac. Prevoz so organizirali na veleposlaništvu," pravi
sej je jasno da rabiš JJ-ja, ker če nimaš JJ-ja se ti vse usuje.
No ampak potem imamo predvolilno kampanijo, na račun davkoplačevalcev. Nekaj v sloveniji ITAK normalnega za prave barve. Saj je naš, pa to, je tu / bo kaj nam dal :
Kako in na čigave stroške, torej, je potoval Kacin? "Srbija je zagotovila letalo za let iz Ljubljane v Beograd in nazaj. Srbija je tudi zagotovila helikopter v Beogradu za Obrenovac. Prevoz so organizirali na veleposlaništvu," pravi
bluefish,
meni tudi samo na srečo meni ne bodo pošiljali prikritih davkov tipa lovljenje deževnice itd...
meni tudi samo na srečo meni ne bodo pošiljali prikritih davkov tipa lovljenje deževnice itd...
Fritz ::
Oh, Šoltes in lagodno zlorabljanje javnega...
Verjetno mu bodo ratingi še narasli, saj je pri nas popularno navijati za koruptivneže.
Verjetno mu bodo ratingi še narasli, saj je pri nas popularno navijati za koruptivneže.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
Tale je tudi zanimiva.
Kacin Jakiču napovedal konec politične kariere
Ja gospod Kacin, pa ja ne mislite, da na levi strani nebi kdo hotel kandidirati z kazensko ovadbo...
Kacin Jakiču napovedal konec politične kariere
Ja gospod Kacin, pa ja ne mislite, da na levi strani nebi kdo hotel kandidirati z kazensko ovadbo...
Sedaj rabimo še Komisijo za Ne korputivnost, da poda mnenje : Šoltes v petih letih poplačal 155 tisoč evrov posojila
Ni čudno da fant z Jankovičevimi donacijami ni videl nobenega problema.
Spajky ::
.. tajkuni so z zakonodajnega vidika LDS maslo...Pozabil si dodati tudi bivšega predsednika SFRJ v navezi z rdečimi prefarbanci ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Sedaj rabimo še Komisijo za Ne korputivnost, da poda mnenje : Šoltes v petih letih poplačal 155 tisoč evrov posojila
In to objavi udbomafijski Dnevnik, trobilo Kučana, strica iz ozadja, ki je botroval Šoltesovi stranki. Ja nič, maš prav, tale Šoltes je mona, Lukšič je itak klovn, Združena levica nima šans in bo stran vržen glas, pol dejansko misliš, da je treba Mencingerja poslat na dobro plačano brezdelje v Bruselj. OK.
nejclp,
Jp ampak danes bo polno medijev JJ go dob.
SEdaj pa se najde še ne dober iz Desnice, pa začne po psisku za vsakega socialno čutečnega predstvanika pisati, njegovo zgodovino. Madonca še dobro da niso uvedli novih moralnih standardov, ker drugače bi morali v stranke vstopiti strici iz ozadja .
Jp ampak danes bo polno medijev JJ go dob.
SEdaj pa se najde še ne dober iz Desnice, pa začne po psisku za vsakega socialno čutečnega predstvanika pisati, njegovo zgodovino. Madonca še dobro da niso uvedli novih moralnih standardov, ker drugače bi morali v stranke vstopiti strici iz ozadja .
vostok_1,
misliš ?
Dragonja sindikatom obljubil vladno opredelitev do prodaje Mercatorja
In da vostok_1 : ali je kot odgovorna oseba na občini pogodbo pravzaprav podaljšal sam sebi , ej zato ker mu pripada, ane.
misliš ?
Dragonja sindikatom obljubil vladno opredelitev do prodaje Mercatorja
In da vostok_1 : ali je kot odgovorna oseba na občini pogodbo pravzaprav podaljšal sam sebi , ej zato ker mu pripada, ane.
Mufasa ::
A jupetov omiljenec odstopa?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Matako ::
Za današnji Dafuq dneva je poskrbel nihče drug kot Vogrin. Menda ima neko varianto:
http://www.rtvslo.si/slovenija/vogrin-n...
http://www.rtvslo.si/slovenija/vogrin-n...
/\/\.K.
Ko se zaključi predstava za narod, ponavadi pozabite videti...
Dars izgubil tožbo zoper Duhovnikovo & Co
Malo v šali, za prcanje naših : ...Kaj, ko bi se gospod s podporo 567 volivcev prihodnjič, ko bo blokiral gospodarna prizadevanja vlade..
tole bo pa zagotovo v Nedeljo odprto vsem bralcem... V NLB imajo najuspešnejši sindikat Pač si v napačno banko investiral.
Dars izgubil tožbo zoper Duhovnikovo & Co
Malo v šali, za prcanje naših : ...Kaj, ko bi se gospod s podporo 567 volivcev prihodnjič, ko bo blokiral gospodarna prizadevanja vlade..
tole bo pa zagotovo v Nedeljo odprto vsem bralcem... V NLB imajo najuspešnejši sindikat Pač si v napačno banko investiral.
Kdo je Radonjič?
Radonjič je doktor ekonomskih znanosti in trenutno redni profesor marketinga na mariborski Ekonomsko-poslovni fakulteti. Bil je član Zaresa.
NEXT!!
( http://www.24ur.com/novice/slovenija/vo... )
Motiti se je človeško.
s6c-gEL ::
Du%C5%A1an Radonji%C4%8D @ Wikipedia
On 28 May 2014 he was announced as a candidate for a position of Slovenian Prime Minister by seating MP Ivan Vogrin.[11] Radonjič was Vogrin's mentor for his MA thesis in 1999.[12]
Dars
Je Matoz sploh kdaj zmagal na sodišču ? Nima Dars denarja za spodobnega odvetnika ?
On 28 May 2014 he was announced as a candidate for a position of Slovenian Prime Minister by seating MP Ivan Vogrin.[11] Radonjič was Vogrin's mentor for his MA thesis in 1999.[12]
Dars
Je Matoz sploh kdaj zmagal na sodišču ? Nima Dars denarja za spodobnega odvetnika ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Spet je verjetno JJ kader pripravil pogodbo, da je pomagala domači konkurenci, ups konkurentu. Pač našim... Socializem v MKZ in Sloveniji se nadaljuje
Zgleda vlada dela izjemno predobro. Prehiteli smo Amerje..
bluefish,
če bi začel z manj, bi bil vsaj verodostojen. No tako pa si izpadel, pač populist, ko mu ni ostalo drugega kot uravnilovka.
če bi začel z manj, bi bil vsaj verodostojen. No tako pa si izpadel, pač populist, ko mu ni ostalo drugega kot uravnilovka.
In kako človek ne izpade populistično, če za debelost frocov ne krivi vlad(e) kar tako počez?
bluefish,
sej vem. PRi janši so bili za lačne otroke in samohranilke krive , hm kdo že : Ejga strahov-ladje . Ej temu se reče populizem.
No relano pa je za to najmanj kriva Socialno čutečna vlada, ki je globoko zarezala v pravice državljanov na temo socialne države, ergo Šolstva, Sociale pa da ne pozabimo zdravstva. Socialno čutečna vlada samo čaka da pride trojka, bo lažje s prtom pokazati na trojko, da je za razpad sistema kriva, ergo strahovlade trojke....
sej vem. PRi janši so bili za lačne otroke in samohranilke krive , hm kdo že : Ejga strahov-ladje . Ej temu se reče populizem.
No relano pa je za to najmanj kriva Socialno čutečna vlada, ki je globoko zarezala v pravice državljanov na temo socialne države, ergo Šolstva, Sociale pa da ne pozabimo zdravstva. Socialno čutečna vlada samo čaka da pride trojka, bo lažje s prtom pokazati na trojko, da je za razpad sistema kriva, ergo strahovlade trojke....