» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
264 / 279
»»

eric_cartman ::

To je seveda res. Kdo pa je bil pri koritu takrat. Rudeči direktorji.

Se bomo kdaj uspeli odlepit od rdečih in belih barv?? Asshole(s). 8-O

Matako ::

T-h-o-r je izjavil:

se absolutno strinjam, da so bili jugoslovanski komunisti nekaj povsem drugega od stalinističnih v ostalih državah, saj zato pa polovica folka še vedno slavi rdečo zvezdo

Slovenski komunisti so bili bolj ljudski. Vzemimo recimo ikono slovenske Partije.. Dolanca. Gobar, jager, ljubitelj govedine v glasbi in juhi, hipertenzični bolnik.. skratka vseslovenski lik, primeren za kako ne preostro šalo v Pavlihi. Hardliner? Da, vendar priljuden.
/\/\.K.

Fritz ::

Pšenični je izjavil:

bluefish je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

kar tako, s tleskom prstov
Dobro veš, da to ni res.

Eden največjih zmagovalcev slovenske tranzicije in tajkun Darko Horvat (Aktiva Group), ki je 'prihvatiziral' (ne mi zameriti za ta lep hrvatizem) vrsto podjetij, je bil tudi soustvarjalec privatizacijske zakonodaje za novo, demokratično vlado iz leta 1991.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Pšenični ::

eric_cartman je izjavil:

Se bomo kdaj uspeli odlepit od rdečih in belih barv?? Asshole(s). 8-O

Je pač to res. Pač tisti ki je pri koritu, tisti ven jemlje. In posvečeni. Zato tud je vse u qu....u.

T-h-o-r ::

dolanc - totalni stalinist :D

fritz, takih je najverjetneje celo morje, saj je sta bila zakon o privatizaciji in zakon o denacionalizaciji spisana tako, da so lahko "legalno" kradli (ne vem, kako se bolje izraziti)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Matako je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

se absolutno strinjam, da so bili jugoslovanski komunisti nekaj povsem drugega od stalinističnih v ostalih državah, saj zato pa polovica folka še vedno slavi rdečo zvezdo

Slovenski komunisti so bili bolj ljudski. Vzemimo recimo ikono slovenske Partije.. Dolanca. Gobar, jager, ljubitelj govedine v glasbi in juhi, hipertenzični bolnik.. skratka vseslovenski lik, primeren za kako ne preostro šalo v Pavlihi. Hardliner? Da, vendar priljuden.

Stana je res bil 'naš' človek...če se mu nisi zameril 8-)
A. Einstein

Je pač to res. Pač tisti ki je pri koritu, tisti ven jemlje. In posvečeni. Zato tud je vse u qu....u.

Saj to je.. Kdo pa po tvojem ni pri koritu? Beli?? Roza? Oranžni?? You're wrong!

T-h-o-r je izjavil:

fritz, takih je najverjetneje celo morje, saj je sta bila zakon o privatizaciji in zakon o denacionalizaciji spisana tako, da so lahko "legalno" kradli (ne vem, kako se bolje izraziti)

No, potem veš, da še zdaleč tega niso počeli samo bivši oz. tedanji direktorji temveč vsi, ki so bili dovolj pokvarjeni in brezkompromisni.

Marsikaterega direktorja, ki je z delavci desetletja soustvarjal podjetje so odstranili, ker se s krajo ni strinjal.
A. Einstein

Fritz je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

No, potem veš, da še zdaleč tega niso počeli samo bivši oz. tedanji direktorji temveč vsi, ki so bili dovolj pokvarjeni in brezkompromisni.

Marsikaterega direktorja, ki je z delavci desetletja soustvarjal podjetje so odstranili, ker se s krajo ni strinjal.

ja, saj jaz ne trdim, da so to počeli le "rdeči direktorji", karkoli pač že to pomeni :P

mojo pisanje je plod prejšnje debate o lustracijah, pa samo želim povedat, da v sloveniji nobena politična stranka več ne bi imela nobenga člana nad 40 let, če bi se resnično šli lustracijo in to po mojem mnenju ne bi bilo slabo

http://www.reporter.si/node/4775

"Kučan se je ob prehodu vdemokracijo in v kapitalizem takoj obdal s svojo nekdanjo "elito", rdečimi
direktorji, v resnici antidemokratičnimi oligarhi, ki jih neustrezno imenujejo
tajkuni. Nabijali so o socialni pravičnosti, tj. da bomo lahko jedli travo, če
ne drugega, medtem ko so poskrbeli, da so divje sprivatizirali družbeno lastnino
in potem začeli vse prevzemati. Sprva so bili potuhnjeni, potem pa jim je od
nagrabljenega bogastva zrasel greben. Leta 2004 so s Kučanom ustanovili
oligarhični klub Forum 21. Naj se vidi, da so pomembni! Kaj jim pa moremo, zdaj
so tako bogati, da jim bodo morali vsi lesti v rit."

Eden od mnogih člankov na to temo.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

"Kučan se je ob prehodu vdemokracijo in v kapitalizem takoj obdal s svojo nekdanjo "elito", rdečimi
ne drugega, medtem ko so poskrbeli, da so divje sprivatizirali družbeno lastnino

Saj se hecaš ane??? Vir pa je Reporter, ki ga je praktično SDS sama ustanovila. Kaj si mislil, da boš na tej strani kaj lepega o Kučanu prebral?? Je pa zanimiva politika SDS-a, ki ne more brez pljuvanja po "stricih iz ozadja" z belimi lasmi.

eric_cartman je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Saj se hecaš ane??? Vir pa je Reporter, ki ga je praktično SDS sama ustanovila. Kaj si mislil, da boš na tej strani kaj lepega o Kučanu prebral?? Je pa zanimiva politika SDS-a, ki ne more brez pljuvanja po "stricih iz ozadja" z belimi lasmi.

Ni to edini članek na to temu.

Vidim da ne poznaš situacije takrat, zato bi bilo morda bolje, če greš zdajle na večerni sprehod.

Vidim da ne poznaš situacije takrat, zato bi bilo morda bolje, če greš zdajle na večerni sprehod.

Saj grem.. To je še edina stvar, da človek lahko pozabi nebuloze, ki jih prodajajo nekateri osebki na tem forumu..

Reporter.si res ni kredibilen vir, zato si ne dajaj preveč upanja, da imaš vse prav.

jype ::

s6c-gEL> Še nepopularni Madžari z Orbanom so way pred nami.

V čem? V kršenju človekovih pravic? So, ja.

eric_cartman je izjavil:

Saj grem.. To je še edina stvar, da človek lahko pozabi nebuloze, ki jih prodajajo nekateri osebki na tem forumu..

Reporter.si res ni kredibilen vir, zato si ne dajaj preveč upanja, da imaš vse prav.

http://www.mladi.net/forum/viewtopic.ph...

"
Torej gre pri tem za t.i. rdeče direktorje, kot so jim pravili v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja?
Termina 'rdeči direktorji' oz. tovarišija sta sopomenki, pri čemer so rdeči direktorji ožji pojem, saj ne zajema tistih novodobnih bogatašev, ki so obogateli s t.i. pidovsko privatizacijo. Novodobna slovenska kapitalska elita je namreč sestavljena iz treh skupin. V prvi skupini so t.i. rdeči direktorji, torej direktorji, ki so bili, kot sem že omenil, že za časa komunizma na najvišjih vodstvenih položajih, svoj položaj pa so ohranili tudi v času tranzicije po letu 1990 ter hkrati svojo upravljavsko funkcijo s pomočjo procesa lastninjenja nekdanje družbene lastnine preoblikovali v znatna lastniška upravičenja.
Druga skupina so t.i. pidovski milijonarji, torej lastniki družb za upravljanje in kasneje po preoblikovanju večinski lastniki pooblaščenih investicijskih družb oz. pidov. Obe ti skupini imenujem tovarišija, saj ju po eni strani druži socialno-intelektualni izvor, po drugi strani pa modus delovanja, utemeljen na političnem klientelizmu, kriminalu in korupciji.
Tretja skupina je majhno število kapitalistov, ki so pravi podjetniki in s plenilsko-razdelitvenimi tovarišijskimi "podjetniki" iz prvih dveh skupin nimajo ničesar skupnega. Neugodnemu slovenskemu poslovnemu okolju navkljub so obogateli na zakonit in legitimen način, z lastnim znanjem, prevzemanjem tveganja in ustvarjanjem poslovnih priložnosti. Obžalovanja vredno je, da ta skupina predstavlja izrazito manjšino."

Kdor pa ima kapital, ta ima medije.

Zato je danes tako, kot je.

Zgodovina sprememb…

Torej gre pri tem za t.i. rdeče direktorje,

rdeči direktorji

V prvi skupini so t.i. rdeči direktorji,

In to naj bo kredibilen vir? Ali ni očitno, da je to pisal nek snežno bel stric?? Brezveze --> Že začetek članka pokaže, da je vse prej kot objektiven oz. strokoven članek.

eric_cartman je izjavil:

Torej gre pri tem za t.i. rdeče direktorje,

rdeči direktorji

V prvi skupini so t.i. rdeči direktorji,

In to naj bo kredibilen vir? Ali ni očitno, da je to pisal nek snežno bel stric?? Brezveze --> Že začetek članka pokaže, da je vse prej kot objektiven oz. strokoven članek.

"Ljubljana, 28. julija (STA) - Ekonomist Bernard Brščič je v pogovoru za STA poudaril, da urad za varstvo konkurence s prizadevanjem za vzpostavitev preglednega tržnega gospodarstva, ki temelji na prosti konkurenci, očitno ogroža vitalne interese t.i. tovarišije nekdanjih komunistov in novodobnih povzpetnikov. "Tovarišija v spopadu ne izbira sredstev," opozarja ekonomist."

Beri pazljivo, pol šele najedaj. OK?

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r je izjavil:

ja, saj jaz ne trdim, da so to počeli le "rdeči direktorji", karkoli pač že to pomeni :P

mojo pisanje je plod prejšnje debate o lustracijah, pa samo želim povedat, da v sloveniji nobena politična stranka več ne bi imela nobenga člana nad 40 let, če bi se resnično šli lustracijo in to po mojem mnenju ne bi bilo slabo

Morda ne bi bilo slabo, morda pa bi bilo, saj bi s tem naredil marsikomu krivico.

Ni težava v politično-ekonomskem sistemu temveč v ljudeh katere postavimo oz. dovolimo, da nam vladajo. Tako kapitalizem kot socializem sta lahko človeku bolj prijazna ali pa popolnoma nečloveška.

Glede 'komunistov' pa je že Kramberger dobro povedal:
Kar se Janez nauči to Janez dela. Vidite to so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven. Kdor so pravi komunisti, so pravi komunisti ostali, dragi Slovenci. Taki pa se obračajo kot veter sem pa tja. To so najslabši lumpi.

Takšnih so glavne politične stranke polne in takšni tudi vzgajajo podmladke teh strank. Vsem skupaj pa mi dajemo legitimnost in glasove. Na drugi strani pa en Zemljarič npr. sploh ne nastopa javno ali na kakšni funkciji temveč svoje niti vleče iz ozadja. Za lustracijo je precej argumentov tako za kot proti.
A. Einstein

"Ljubljana, 28. julija (STA) - Ekonomist Bernard Brščič je v pogovoru za STA poudaril, da urad za varstvo konkurence s prizadevanjem za vzpostavitev preglednega tržnega gospodarstva, ki temelji na prosti konkurenci, očitno ogroža vitalne interese t.i. tovarišije nekdanjih komunistov in novodobnih povzpetnikov. "Tovarišija v spopadu ne izbira sredstev," opozarja ekonomist."

In zdaj citiraš praktično člana SDS-a???? Saj se hecaš kajne?? Nekam preveč aktiven je človek na reporter.si in politikis in na uradni strani SDS-a!?!

Kdaj ti bo jasno, da eden po drugem pljuvajo, pa vsi imajo po malem prav. Samo pri vsakemu od levih in desnih upoštevaj, da je v vsem kar napišejo le 10 % resnice.

Morda ne bi bilo slabo, morda pa bi bilo, saj bi s tem naredil marsikomu krivico.

težko, vsaj tistim, ki so nosili kakršnokoli funkcijo v katerem od partijskih pododdelkov; zagotovo pa lažje spoštujem npr. komunajzerja lukšiča ali pahorja, ki sta tudi v novi državi ostala pri komunistih, kot pa janšo, ki se je iz največjega komunista spremenil v desnega klerikalca

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

T-h-o-r> težko, vsaj tistim, ki so nosili kakršnokoli funkcijo v katerem od partijskih pododdelkov

Res? Jaz sem bil (in sem še vedno) titov pionir, na primer. Me je treba lustrirat?

Gregor P ::

... tale pa "vsak teden" drugače:
(Spomenka Hribar)) Glede morebitne politične naveze Janković-Janez Janša pa ocenjuje, da ta ni realna: "Menim, da ta naveza ni realna, če pa bi do nje prišlo, potem smo 'pečeni', saj ne bi bilo več opozicije, ki bi lahko parirala tej neprincipialni in nemoralni združbi."
8-O

jype je izjavil:

Res? Jaz sem bil (in sem še vedno) titov pionir, na primer. Me je treba lustrirat?
Res? Jaz pa sem pionirsko značko vrgel le nekaj minut po "slovesnosti" v stranišče (šole); pa še neprimerno sem bil oblečen.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

eric_cartman je izjavil:

In zdaj citiraš praktično člana SDS-a???? Saj se hecaš kajne?? Nekam preveč aktiven je človek na reporter.si in politikis in na uradni strani SDS-a!?!

Kdaj ti bo jasno, da eden po drugem pljuvajo, pa vsi imajo po malem prav. Samo pri vsakemu od levih in desnih upoštevaj, da je v vsem kar napišejo le 10 % resnice.

Še nisi šel na svež zrak?

Dejstvo je, da je v teh člankih veliko resnice. Tud obstaja pregovor za to nagrabljeno premoženje..."kako došlo tako ošlo". Je pa nekaj izjem recimo BTC - uspešna privatizacija. In pa en tip, ki je zapru mislim da pidovske pozicije in šel z 250 milijoni v Luksemburg. Drugi so majnši.....

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

T-h-o-r> težko, vsaj tistim, ki so nosili kakršnokoli funkcijo v katerem od partijskih pododdelkov

ne, ker titov pionir ni funkcija

če si bil pa tam pri 20 še vedno nek partijski pribočnik, sekretar (karkoli so pač imeli za nazive) za pionirčke, je pa druga zgodba

Zgodovina sprememb…

Gregor P> Res? Jaz pa sem pionirsko značko vrgel le nekaj minut po "slovesnosti" v stranišče (šole); pa še neprimerno sem bil oblečen.

Moji sošolci tudi, jaz pa nisem nikoli bil konformist. Saj so me potem pretepli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

vi se (predvidevam) pogovarjate o dogodkih tam okoli leta 85 in dalje, niste več pravo merilo za lustracijo :P

jype je izjavil:

Gregor P> Res? Jaz pa sem pionirsko značko vrgel le nekaj minut po "slovesnosti" v stranišče (šole); pa še neprimerno sem bil oblečen.

Moji sošolci tudi, jaz pa nisem nikoli bil konformist. Saj so me potem pretepli.

Čudno, da je mel Kramberger prav.

jype je izjavil:

tak način je edini primeren za prebijanje skozi lajf, samo problem je, ko se znajdeš pri plinski celici in večina ostalih ssovcev okrog tebe ni pripravljena spustiti plina, ti pa nisi konformist in boš valjda zaplinil tiste žide usrane :)

T-h-o-r> ko se znajdeš pri plinski celici in večina ostalih ssovcev okrog tebe ni pripravljena spustiti plina,

Mislim, da je bil problem praviloma ravno obraten.

telbanc> Čudno, da je mel Kramberger prav.

Jaz nisem imel nobene težave obljubit, da se bom pridno učil in koristil domovini in da ne bom pozabil ljudi, ki so se žrtvovali tudi za mojo svobodo.

jype je izjavil:

T-h-o-r> ko se znajdeš pri plinski celici in večina ostalih ssovcev okrog tebe ni pripravljena spustiti plina,

Jaz nisem imel nobene težave obljubit, da se bom pridno učil in koristil domovini in da ne bom pozabil ljudi, ki so se žrtvovali tudi za mojo svobodo.

Koristiš domovini? Tako da zmeraj s stisnjenimi zobmi voliš opcijo, čez katero čez pol leta pljuvaš.

jype je izjavil:

praviloma in v praviloma primerih imaš stalno prav, treba je izpostavit tistega, kjer lahko pride do "oksimorona"

Okapi ::

Jaz pa sem pionirsko značko vrgel le nekaj minut po "slovesnosti" v stranišče (šole); pa še neprimerno sem bil oblečen.
Vau, kakšen strašen frajer si bil. Verjetno si bil ful ponosen na svoje herojsko dejanje.

O.

jype je izjavil:

Saj so me kaznovali brez skrbi (samo ne sošolci), v bistvu me je to spremljalo do konca OŠ; ampak preprosto ni šlo drugače, pionirstvo se mi je že takrat zdelo butasto in preprosto kot otrok nisem mogel razumeti, zakaj so vsi okoli mene tako veseli tega totalitarnega posilstva otrok.:8)

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Jaz pa sem pionirsko značko vrgel le nekaj minut po "slovesnosti" v stranišče (šole); pa še neprimerno sem bil oblečen.
Vau, kakšen strašen frajer si bil. Verjetno si bil ful ponosen na svoje herojsko dejanje.

O.

vsak upor proti sistemu je hvalevreden

Gregor P je izjavil:

jype je izjavil:

Saj so me kaznovali brez skrbi (samo ne sošolci), v bistvu me je to spremljalo do konca OŠ; ampak preprosto ni šlo drugače, pionirstvo se mi je že takrat zdelo butasto in preprosto kot otrok nisem mogel razumeti, zakaj so vsi okoli mene tako veseli tega totalitarnega posilstva.:8)

ja, kajti kot sedemletnik si že globoko razmišljal o totalitarnem vplivu partije na jugoslovansko družbo

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

... to ni stvar ponosa, to je stvar razuma ...

T-h-o-r je izjavil:

ja, kajti kot sedemletnik si že globoko razmišljal o totalitarnem vplivu partije na jugoslovansko družbo
Vedel sem (kot otrok), da nekaj ni v redu, danes (kot odrasel) pa tudi razumem kaj.

Zgodovina sprememb…

upam, da veš, da tudi pri raznih drugih verskih iniciacijah marsikaj ni v redu

Kar seveda niti slučajno ni res.

Ja, vsak se lahko s čim tolaži.>:D

Drugače pa, da ostanemo v okviru teme, razpad PS na dve stranki je skrbno načrtovana poteza. Ker so ugotovili, da volilna podpora pada tudi zaradi tega, ker eni PS ne bi volili zaradi Jankoviča, drugi pa ne zaradi Bratuškove. In bo sedaj vsak lahko volil svojo stranko brez elementov odvračanja.

seveda je res

bluefish ::

Okapi je izjavil:

Drugače pa, da ostanemo v okviru teme, razpad PS na dve stranki je skrbno načrtovana poteza. Ker so ugotovili, da volilna podpora pada tudi zaradi tega, ker eni PS ne bi volili zaradi Jankoviča, drugi pa ne zaradi Bratuškove. In bo sedaj vsak lahko volil svojo stranko brez elementov odvračanja.
Torej bo na kvazi levici en kup malih strank, na kvazi desnici pa običajni igralci?

Okapi je izjavil:

Kar seveda niti slučajno ni res.

Ja, vsak se lahko s čim tolaži.>:D

Ti bi morda rad iz "dreka neredil potico"?

Kdo bo volil Bratuškovo po tem, kaj je pokazala kot vodja vlade?

Kdo bo volil Jankoviča, ki ima "neomadeževano" preteklost?

Jaz vidim tvoje "elemente odvraćanja" v obeh primerih. Ti ne?

Dvakrat nič je nič.

V bistvu na celi levi strani en velik nič. In SD.

Zgodovina sprememb…

jankoviča bo volilo isto zaledje, kot ga je zdaj

bratuškovo bo tisto zaledje, ki jo je zdaj

Na levo stran lah štejemo tud čudne "satelite", Nsi in SLS. Ki verjetno ne pridejo v parlament.

Jankovič je na petih zaporednih volitvah zmagal. Na naslednjih sicer ne bo, bo pa vsekakor prišel v parlament. Je kar dosti "partizanov" na njegovi strani.

Ima veliko podpore med vsemi tistimi, ki so prej volili PS, potem so pa ugotovili, da ne marajo Jankoviča (recimo Kučan, če omenim samo enega).

O.

Okapi je izjavil:

Jankovič je na petih zaporednih volitvah zmagal. Na naslednjih sicer ne bo, bo pa vsekakor prišel v parlament. Je kar dosti "partizanov" na njegovi strani.

Ima veliko podpore med vsemi tistimi, ki so prej volili PS, potem so pa ugotovili, da ne marajo Jankoviča (recimo Kučan, če omenim samo enega).

O.

Ja no, volilce bosta mela, to je res. V parlament pa ne vem če bo šlo. Mamo še od Edija vnučka in še kaj....Tud je Lukšič precej se distanciral od vlade skoz, tud bo SD močna. In sprejemljiva za leve volilce zelo.

Zgodovina sprememb…

Gregor P> pionirstvo se mi je že takrat zdelo butasto

Kaj natanko se ti je pa v pionirstvu zdelo butastega (razen oblekc, knjižic, zastavic in teh neumnosti)?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Drugače pa, da ostanemo v okviru teme, razpad PS na dve stranki je skrbno načrtovana poteza.

:)):))

Okapi, tale pa je močna. V rangu Stepišnikove "vsi smo zmagali".

Ti očitno verjameš, da se je vse skupaj zgodilo slučajno? Projekcije fantov iz agencije xxxx so pokazale, da bi ta levi ob rednih volitvah pušnili. Se pravi je treba poskrbeti za predčasne volitve, s pravim spinom, da se mobilizirajo levi volilci. In točno to se je zgodilo.

O.

ids 67 % 8-)

Okapi je izjavil:

Ti očitno verjameš, da se je vse skupaj zgodilo slučajno? Projekcije fantov iz agencije xxxx so pokazale, da bi ta levi ob rednih volitvah pušnili. Se pravi je treba poskrbeti za predčasne volitve, s pravim spinom, da se mobilizirajo levi volilci. In točno to se je zgodilo.

O.

Itak, da to ni slučajno. Se prčakuje še sodba Jajotu. Ki bo verjetno potrjena. Pol pa na volitve.

In spet novi krediti.

s6c-gEL ::

Kdo od levice bo potem nova PS ?
««
264 / 279
»»