» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
102 / 279
»»

dzinks63 ::

PaX_MaN ::

A. Smith je izjavil:

Saj sem že lepil link, kako nas tujci dojemajo: kot nekoga, ki vse, kar z rokami naredi, z ritjo podre.

Mike Shedlock / Mish is a registered investment advisor representative for SitkaPacific Capital Management. Sitka Pacific is an asset management firm whose goal is strong performance and low volatility, regardless of market direction.

Ahaha, kleptomeneđer nam pamet soli.

enadvatri ::

jype je izjavil:

Šala dneva: http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospre...

Če bi bili sredi gospodarskega razcveta in bi iz te majhne dežele velo dobro politično vzdušje, bi to bila šala.

Tako pa je samo črni humor.

Karaya 52 ::

100 % zasebnik. Prav zaradi tvoje vere bi te težko ločili od lika in dela vsemogočnega stvaritelja pomladi.

100% zasebnik - mislis s.p.? Zakaj je potem vsak tvoj post 100% proti s.p.jem? Internet in privilegij anonimnosti in nakladanja? Mimogrede, ocitno post, v katerem ne namigujes na JJ ni placan. Da nisi te vrste zasebnik? :))

Zgleda, da bo se SDH ostal v jansisticni obliki. ;((

Double_J ::

Vsak lahko sluzi 6k/mesec, ce se pomuja.

Problem je, ker se narod noce pomujat.

Ja seveda... jaz niti jypu ne verjamem da si izplača 6k NETO. Fotr ima lastno firmo, kjer sedaj dela samo on, pa je prihodkov okoli 150k€ letno, stroški dela so pa 0.

jype bi moral potem letno obrniti vsaj 300k€, kar pač ne verjamem, ker potem bi bil na sceni že precej znan. Je pa nobody.
Dve šivanki...

Js sm na internetu profesor s Harvarda, velenjski rudar in indijanski postopac v Santiagu de Chile. Utajam davke, vozim na kurilca in prevajam Platona v nemscino. V prostem casu lovim tjulne, popravljam ure in debatiram na slo-techu. V resnici sem slascicar na Bledu.

Truga ::

Jaz pa ne cutim nobene potrebe po laganju na internetu, k sm itak najjaci.

trololo2 ::

On the plus side, v koaliciji (DL) je padel prvi resen predlog da se v okviru varčevanja lahko zmanjša število občin. Kar sicer tule trobimo že več let.

Samo govoriti je poceni, hvala pride ko bojo dejansko kakšno ukinili.

bluefish ::

jype je izjavil:

Đizs, Rupel je spet na gobicah.

http://www.delo.si/novice/politika/rupe...

medenko ::

Banane se nadaljujejo...zakaj to ne izvažamo? Banane.

Ugodno prodamo korupcijske banane??? :))

Čista lopata: odločili tudi glede alternativnega prestajanja kazni

Pobiramo stave, kaj je skorumpirano sodišče odločilo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Truga ::

Sej izvazamo korupcijo. A ni glih zdej bil nek primer s finskimi orozarskimi posli?

Obcine stanejo drzavo (strosek zaposlenih) manj kot odstotek drzavnega proracuna. Baje okoli 0,6%. Z racionalizacijo se da verjetno priti na 0,5%, za 0,4% pa ne dam roke v ogenj.

Premalo. Pomikajmo se dalje.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Pa se zgodovina ponavlja... Semolič: Država naj takoj pomaga Peku, Svei in Aha Muri
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Karaya 52 je izjavil:

100 % zasebnik. Prav zaradi tvoje vere bi te težko ločili od lika in dela vsemogočnega stvaritelja pomladi.

100% zasebnik - mislis s.p.? Zakaj je potem vsak tvoj post 100% proti s.p.jem? Internet in privilegij anonimnosti in nakladanja? Mimogrede, ocitno post, v katerem ne namigujes na JJ ni placan. Da nisi te vrste zasebnik? :))

Ne nisem s. p. In ne izdajam računom državnim podjetjem, državi. Zaenkrat živim od drugih zasebnikov, mislim, zanje delam.

Ne, o tebi večina, razen tvojih sodelavcev, ne "misli", ker vedo, sklepa, da si plačanec. Tvoj šef pa nas skupaj z levaki fino krade.

A. Smith ::

PaX_MaN je izjavil:

A. Smith je izjavil:

Saj sem že lepil link, kako nas tujci dojemajo: kot nekoga, ki vse, kar z rokami naredi, z ritjo podre.

Mike Shedlock / Mish is a registered investment advisor representative for SitkaPacific Capital Management. Sitka Pacific is an asset management firm whose goal is strong performance and low volatility, regardless of market direction.

Ahaha, kleptomeneđer nam pamet soli.

Kleptomeneđer? A imaš kakšen konkreten podatek, da ga lahko z Jankovićem enačiš, ali mu samo zato tako praviš, ker pove, kar si misli?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

trololo2 je izjavil:

On the plus side, v koaliciji (DL) je padel prvi resen predlog da se v okviru varčevanja lahko zmanjša število občin. Kar sicer tule trobimo že več let.

Samo govoriti je poceni, hvala pride ko bojo dejansko kakšno ukinili.

To nas vse boli. Sploh pa od teh lokalnih šerifov ni velikih koristi, prej škoda in korupcija.

Double_J je izjavil:

Vsak lahko sluzi 6k/mesec, ce se pomuja.

Problem je, ker se narod noce pomujat.

Ja seveda... jaz niti jypu ne verjamem da si izplača 6k NETO. Fotr ima lastno firmo, kjer sedaj dela samo on, pa je prihodkov okoli 150k€ letno, stroški dela so pa 0.

jype bi moral potem letno obrniti vsaj 300k€, kar pač ne verjamem, ker potem bi bil na sceni že precej znan. Je pa nobody.

Očitno ti nimaš pojma o financah, ne pribijaj neumnosti.

bluefish je izjavil:

jype je izjavil:

Đizs, Rupel je spet na gobicah.

http://www.delo.si/novice/politika/rupe...

Bojim se, da ne rabi nič konzumirati ... Lucky bastard!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

enadvatri je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Ne nisem s. p. In ne izdajam računom državnim podjetjem, državi. Zaenkrat živim od drugih zasebnikov, mislim, zanje delam.

Ne, o tebi večina, razen tvojih sodelavcev, ne "misli", ker vedo, sklepa, da si plačanec. Tvoj šef pa nas skupaj z levaki fino krade.

Ja, sem opazil, da je v vecini primerov tvoj glavni argument Jajo. Da je voda v resnici suha, ker je Jajo rekel, da je mokra. Pa verjamem, da tega pri sebi ne opazis, razen ce te res placujejo po stevilo Jajotov na post, potem ima zadeva racionalno podlago. Imas kaksno skripto, ki ti olajsa tipkanje? Ctrl+J za "Jajo argument"?

Matako ::

Karaya 52 je izjavil:

Ctrl+J za "Jajo argument"?

Kliči J za strahovlado! :))
/\/\.K.

PaX_MaN ::

A. Smith je izjavil:

Kleptomeneđer? A imaš kakšen konkreten podatek, da ga lahko z Jankovićem enačiš, ali mu samo zato tako praviš, ker pove, kar si misli?

Imam.

Kako ves, da bo argument pravi?

Ko tipka sveti zeleno.

Karaya 52 je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Ja, sem opazil, da je v vecini primerov tvoj glavni argument Jajo. Da je voda v resnici suha, ker je Jajo rekel, da je mokra. Pa verjamem, da tega pri sebi ne opazis, razen ce te res placujejo po stevilo Jajotov na post, potem ima zadeva racionalno podlago. Imas kaksno skripto, ki ti olajsa tipkanje? Ctrl+J za "Jajo argument"?

Ne, ne bo držalo. Tebi samo postavljam ogledalo, kjer se pojaviš s svojimi neumnostmi (beri: recipročno ustrelim).

Karaya 52 je izjavil:

Kako ves, da bo argument pravi?

Ko tipka sveti zeleno.

Mi je všeč, ko se tako zabavaš. Rad te imam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Očitno ti nimaš pojma o financah, ne pribijaj neumnosti.

A daj nehaj no... za 6k NETO, bi moral služiti letno vsaj 200k€, pod pogojem da čisto ves denar pobereš iz firme za svojo plačo. Kdo pa to dela...
Dve šivanki...

vostok_1 ::

jype je izjavil:

adapipika> kakšno dodano vrednost ima politik, ki meša drek in hkrati še krade na veliko?

Takšno, da je zdaj par tisoč ton manj zoprnih smeti, ker imajo vsi mobiteli isti šteker (pa še kaj bi se našlo).

To zame ni nobena omembe vredna odgovornost. Tip je samo reku "da" poročilu njegovih svetovalcev. 20k mesečno je mnogo preveč za maskoto.

Daedalus ::

Obcine stanejo drzavo (strosek zaposlenih) manj kot odstotek drzavnega proracuna. Baje okoli 0,6%. Z racionalizacijo se da verjetno priti na 0,5%, za 0,4% pa ne dam roke v ogenj.

Da ne delaš na kaki občini? Kaj pa ostali stroški občin? Finančne izravnave s strani države? Dolgovi, ki jih bo treba poravnat za vaškimi petelinčki? Simpl dejstvo, da jih prek 50% ne izpolnjuje zakonsko predpisanih minimumov za obstoj? Simpl dejstvo, da jih je od 211 manj kot 40 (IIRC) sposobno preživetih samih, brez državne pomoči? Ne, občine niso problem, kje pa te.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Daedalus> Da ne delaš na kaki občini?

Kje pa naj bi delal? Saj urbanistov nikjer drugje ne moreš zaposliti.

Double_J> jaz niti jypu ne verjamem da si izplača 6k NETO.

Saj si jih ne. Podrobnosti sem ti že razložil v eni drugi temi.

Marat ::

Predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so danes vlado pozvali k takojšnji pomoči podjetjem Peko, Aha Mura in Svea Zagorje. Kot so pojasnili, naštete družbe ne potrebujejo nepovratnih sredstev, temveč posojila s poroštvom, dovolj naj bi bilo šest milijonov evrov.
...
Peko, Aha Mura in Svea Zagorje imajo naročila in kakovostno blagovno znamko
...
Kot je izpostavil, je njihova blagovna znamka veliko vredna, družba pa ima ogromno partnerjev.

http://www.finance.si/8341265/Semoli%C4...

Ne razumem. Gre baje za super podjetja, z odličnimi izdelki, zelo prepoznavno blagovno znamko in ogromno naročili. Zakaj že rabijo pomoč?

Ne vem zakaj sindikati tu ne prepoznajo odlične poslovne priložnosti. Če sami zberejo denar in ga vložijo v ta podjetja (dokapitalizacija), bodo hkrati rešili ta podjetja, obenem pa sklenili super posel. Saj ni Semoliču treba biti tako skromen ter prepustiti to lepo priložnost državi... >:D

Marat> Zakaj že rabijo pomoč?

K jim je Janša pokradu.

Marat ::

jype je izjavil:

Marat> Zakaj že rabijo pomoč?

K jim je Janša pokradu.

kdaj si pa ti janševik ratal?

Daedalus je izjavil:

Da ne delaš na kaki občini? Kaj pa ostali stroški občin? Finančne izravnave s strani države? Dolgovi, ki jih bo treba poravnat za vaškimi petelinčki? Simpl dejstvo, da jih prek 50% ne izpolnjuje zakonsko predpisanih minimumov za obstoj? Simpl dejstvo, da jih je od 211 manj kot 40 (IIRC) sposobno preživetih samih, brez državne pomoči? Ne, občine niso problem, kje pa te.

Ne, ne delam na obcini. Nisem in ne bom. Financna izravnava pa bi ostala v drugi obliki, tudi ce vse obcine ukinemo. Sj ves, solidarnost pa socialna drzava.

jype je izjavil:

Double_J> jaz niti jypu ne verjamem da si izplača 6k NETO.

Saj si jih ne. Podrobnosti sem ti že razložil v eni drugi temi.

Torej si ne izplačaš 10x minimalno plačo na letni ravni. Prav, to pa verjamem.

Poleg tega, če bi še ostali ljudje bili tako podjetni, bi jih še ene 10x toliko počelo, kar počneš ti. Bi znalo biti, da bi šli tvoji zaslužki še 10x dol.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

djordjevic ::

Da se malo vrnemo nazaj med upokojence - prejle so kazali enega tipa na nacionalki, ki je ogorčeno razlagal, kako da je veliko penzij, ki že zdaj ne presegajo meje revščine v višini minimalne plače, ki znaša 700 evrov. Prrrrrosim? Frajer je gladko primerjal bruto višino minimalne plače in neto izplačila penzij. Da je zmeda popolna, je isto, čeprav malo manj odločno povedal še Erjavec. OK, saj vem, da so politiki kreteni, ampak da mislijo, da ne ločimo med bruto in neto, pa je malo grdo od njih.

@Double_J: Ni vse v podjetnosti. Si kdaj pomislil, da kak človek zna kaj, česar ne zna 200k in lahko s tem zato tako dobro služi? Nisi, ne? Saj vem.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J> Torej si ne izplačaš 10x minimalno plačo na letni ravni. Prav, to pa verjamem.

Seveda ne, izplačam si dobiček, kot sem že napisal.

Double_J> Poleg tega, če bi še ostali ljudje bili tako podjetni, bi jih še ene 10x toliko počelo, kar počneš ti. Bi znalo biti, da bi šli tvoji zaslužki še 10x dol.

Mislim, da narobe razumeš gospodarstvo - več podjetnikov bi kvečjemu pomenilo več dela zame.

@Double_J: Ni vse v podjetnosti. Si kdaj pomislil, da kak človek zna kaj, česar ne zna 200k in lahko s tem zato tako dobro služi? Nisi, ne? Saj vem.

Jaz sem že zdavnaj napisal, da velika večina ni sposobna karkoli ponujati. Če bi pa bila, bi se jih pa našlo tudi nekaj več, ki bi ponujali kar ponuja jype. Torej njegova plača bi šla navzdol, tako da ne vem zakaj se pritožuje...
Dve šivanki...

Ma, si ti bukov. >:D

Double_J> Če bi pa bila, bi se jih pa našlo tudi nekaj več, ki bi ponujali kar ponuja jype.

In nekaj tisočkrat več, ki bi te storitve potrebovali.

Kdaj pa politiki IN mediji niso izkoriscali "zmede" okoli bruto/neto izplacil?

Če bi bil novinar na mestu, bi tipa prekinil in mu rekel, oprostite, toda neto plača v RS je 589 evrov, lepo prosim.

Okapi ::

Pa še VEDNO pozabijo prišteti malico in prevoz na delo k neto plači.>:D

O.

Ki nista nikjer samoumevni - ajde malica še, prevoz pa niti pod razno.

Seveda ne, izplačam si dobiček, kot sem že napisal.

Koliko pa pride davek?

In nekaj tisočkrat več, ki bi te storitve potrebovali.

Do neke mere že... samo saj vidiš, da tam kjer je malo malih podjetnikov, je zato nekaj ljudi pa ekstremno bogatih glede na ostale. Če bi mi imeli zelo veliko malih podjetnikov, bi to pomenilo, da bi se razlike med bogatimi in revnimi zmanjšale, standard bi se povprečno dvignil. Tebi bi se znali prihodki vseeno nekoliko znižati, drugim pa zvišati, po mojem mnenju.
Dve šivanki...

Mislim, da upokojenci niso krivi za to krizo. Svojim otrokom so zapustili super duper high-tech gospodarstvo, nezadolzeno drzavo, top of the notch pravosodje, harvardsko visokosolstvo in neverjetno pro-podjetnisko klimo.

Double_J> Koliko pa pride davek?

40%

Karaya 52> Mislim, da upokojenci niso krivi za to krizo. Svojim otrokom so zapustili super duper high-tech gospodarstvo, nezadolzeno drzavo, top of the notch pravosodje, harvardsko visokosolstvo in neverjetno pro-podjetnisko klimo.

Če so upokojenci krivi za to krizo, potem so upokojenci tisti, ki so državi pomagali črpat obscene denarje v gradbeni sektor in so tudi zamajali svetovne finančne trge? Ne le to - še Nemško gospodarstvo so spravili v recesijo!

Double_J> Do neke mere že... samo saj vidiš, da tam kjer je malo malih podjetnikov, je zato nekaj ljudi pa ekstremno bogatih glede na ostale. Če bi mi imeli zelo veliko malih podjetnikov, bi to pomenilo, da bi se razlike med bogatimi in revnimi zmanjšale, standard bi se povprečno dvignil. Tebi bi se znali prihodki vseeno nekoliko znižati, drugim pa zvišati, po mojem mnenju.

Po mojem mnenju pa ne, ker bi vsi plačevali bistveno nižje davke, če bi povprečen državljan ustvarjal bistveno višjo dodano vrednost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

PaX_MaN je izjavil:

A. Smith je izjavil:

Imam.

Če sem pravilno prebral, je podjetje klicano na zaslišanje, ker ni oddalo nekega davčnega obrazca. Dobro, lahko se je izogibal davkom (očitno je slab pri tem), lahko so bili v podjetju malomarni, lahko gre pa za državljansko nepokorščino, ker je podjetje mnenja, da država do njega ni poštena. Skratka, če hočeš, da bo kdo verjel, da je Shedlock kleptomanska baraba, boš moral več pokazat.
- General James Mattis

A. Smith> lahko gre pa za državljansko nepokorščino, ker je podjetje mnenja, da država do njega ni poštena.

Haha. _Podjetje_ se pač ne more it državljanske nepokorščine, žal mi je.

jype je izjavil:

A. Smith> lahko gre pa za državljansko nepokorščino, ker je podjetje mnenja, da država do njega ni poštena.

Haha. _Podjetje_ se pač ne more it državljanske nepokorščine, žal mi je.

Lapsus. Lahko se jo gredo njegovi lastniki.
- General James Mattis

Krize pride kot toca. Kdo je kriv?

Karaya 52> Krize pride kot toca. Kdo je kriv?

Janša.

40%

Ja pa sej to tudi ni malo. 12x6000 = 72000 NETO letno. Se pravi vseeno okoli 150k€ letno dobička, če si skoraj vse nakažeš.

Po mojem mnenju pa ne, ker bi vsi plačevali bistveno nižje davke, če bi povprečen državljan ustvarjal bistveno višjo dodano vrednost.

Ja ne vem... naprimer da jaz edini znam neko stvar v tej državi. Služim lahko milijone, če ljudje to rabijo. Potem pa postanejo ljudje podjetni, ter se jih še 100 nauči delati to stvar. Verjetno bomo služili desetine milijonov, samo jaz osebno pa ne bom več služil milijonov.
Dve šivanki...

Saj letos bo manj, sem zaposlil ljudi, da lahko malo več trolam tule.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: celada ()
««
102 / 279
»»