» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
103 / 279
»»

Double_J ::

Saj letos bo manj, sem zaposlil ljudi, da lahko malo več trolam tule.

Fajn, a bo kdo kej napisu tle, kako se mu zdi zaposlitev?;)

Drugače pa tale kirurg dvomim, da bi toliko služil, če bi jih še 10 to znalo pri nas.

http://www.siol.net/novice/zdravje/2013...
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> naprimer da jaz edini znam neko stvar v tej državi. Služim lahko milijone, če ljudje to rabijo. Potem pa postanejo ljudje podjetni, ter se jih še 100 nauči delati to stvar. Verjetno bomo služili desetine milijonov, samo jaz osebno pa ne bom več služil milijonov.

Ja, ampak gospodarstvo ne deluje tako: Razmerje med časom, ki ga lahko porabiš in ceno, ki jo lahko postaviš, je v vseh scenarijih omejeno, lahko na zelo različne načine. Brez kupne moči lahko vsi želijo tvoj produkt, pa ne boš prodal niti enega. Brez časa za uporabo znanja ti vsi težijo "SHUT UP AND TAKE MY MONEY", ti pa ne moreš, ker delaš druge reči.

Konkurenca sicer lahko postane problem, a je praviloma zgolj dober izziv.

vostok_1 ::

Kot je tisti podjetnik na TEDu govoru...brez srednjega sloja ni dobička. Bogati so škrti, revni pa nimajo nič.

Karaya 52 ::

Spet neugodni Pogledi Slovenije za Ourselves. Pocasi se mi bo zacela smiliti. V prihodnjih mesecih bo morala izvesti vse, kar je v magistrski obsojala. Kaj se potem ostane od cloveka?

Mr.B ::

Matthai : whats up
Šef Komisije za preprečevanje korupcije je polovico hišnega dvojčka kupil od podjetja, ki je poslovalo v sumljivih okoliščinah, opozarja poslanka SDS Sonja Ramšak. "Tukaj seveda bode v oči to, da gre za neko podjetje, ki ima sedež v davčnih oazah in je bilo takoj po nakupu te nepremičnine odprodano oziroma preneseno na slovenskega državljana za vrednost 5.000 evrov," je dejala.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

enadvatri ::

Double_J je izjavil:

Očitno ti nimaš pojma o financah, ne pribijaj neumnosti.

A daj nehaj no... za 6k NETO, bi moral služiti letno vsaj 200k€, pod pogojem da čisto ves denar pobereš iz firme za svojo plačo. Kdo pa to dela...

Odvisno od narave posla, ki ga opravljaš. Tudi to je možno, ne moreš primerjati mizarja in lobista ali pa ozvočevalca in odvetnika.

dronyx ::

Karaya 52 je izjavil:

Spet neugodni Pogledi Slovenije za Ourselves. Pocasi se mi bo zacela smiliti. V prihodnjih mesecih bo morala izvesti vse, kar je v magistrski obsojala. Kaj se potem ostane od cloveka?

Slovenija je že izgubila samostojnost in katerakoli vlada bo na oblasti, bo samo izvrševala direktive iz Bruslja. Tu mi praktično nimamo več možnosti izbire in gre za nekakšno mehkejšo varianto "troike" (beri - niso nam dali nobenih ugodnih kreditov, postavljajo pa zahteve in ultimate). Bo pa zanimivo videti, kako daleč so naše politične stranke pripravljene iti, ko grobo teptajo njihove "ideale".

Gregor P ::

dronyx je izjavil:

Bo pa zanimivo videti, kako daleč so naše politične stranke pripravljene iti, ko grobo teptajo njihove "ideale".

Kot lahko (tudi danes) spremljaš sedaj v živo iz našega hrama "demokracije" tako daleč, da so brez skrbi skrčili naše demokratične pravice:( ... in to brez, da bi mi državljani sploh imeli kakšno besedo pri tem (da bi vsaj izvedli referendum o tem!):'(
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

djordjevic ::

Neizogibna posledica, če daš 'demokratične pravice' demokratično neukemu narodu. Malo delo / stara pokojninska reforma. 'Nuff said.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dobra novica sarkazma : Zidar in company ne bodo smeli na alternativno prestajanje kazni.
Slaba novica : Slovenija v prvem četrtletju s 4,8-odstotnim padcem BDP

Gregor_P, kaj praviš ti o demokratičnih procesih. Padec je skoraj tolik, kot o začetku krize. Pa te naši socialno čuteči, pravi demokrati za narod...

VaeVictis ::

dronyx je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Slovenija je že izgubila samostojnost in katerakoli vlada bo na oblasti, bo samo izvrševala direktive iz Bruslja. Tu mi praktično nimamo več možnosti izbire in gre za nekakšno mehkejšo varianto "troike" (beri - niso nam dali nobenih ugodnih kreditov, postavljajo pa zahteve in ultimate). Bo pa zanimivo videti, kako daleč so naše politične stranke pripravljene iti, ko grobo teptajo njihove "ideale".

Jože P. Damijan je zadel naš politično prostor v nulo s tem komentarjem: "Politiki so največji umetniki preživetja. Bratuškovi je odlično uspelo za 180 stopinj spremeniti retoriko. Manevrskega prostora ni. Če se bomo umaknili od tega kar je bilo naročeno, bomo izgubili. Alenka Bratušek bo primorana narediti tudi stvari, ki jih intimno ne podpira."

Sem pa skoraj 100% prepričan, da če bi bil premier Janša, da bi bili sedaj protestniki na ulici in protestirali proti grdim, grdim ukrepom...

Sedaj, ko pa t.i. leve stranke izvajajo desne ukrepe pa nikjer nobenega ni...

... in skoz neke vsiljene besede o neki hudi "svečanosti";((

Mr.B je izjavil:

Gregor_P, kaj praviš ti o demokratičnih procesih.

... pravim, da so mi po svoje tudi zelo olajšali delo na naslednjih volitvah, sedaj vsaj točno vem katerih ljudi nikoli ne bom volil za kakršnokoli politično funkcijo (ne glede na stranko, ali kjerkoli pač že bodo)>:D

Seznam (črna lista):

BEVK SAMO
BIKAR ALENKA
BOGOVIČ FRANC
BON KLANJŠČEK MIRJAM
BOSNIĆ DRAGAN
BRANISELJ RIHARD
BREZNIK FRANC
BRULC MIRKO
BRUNSKOLE RENATA
ČEHOVIN JERKO
ČERNAČ ZVONKO
ČRNAK MEGLIČ ANDREJA
ČUŠ ANDREJ
DIMIC IVA
DIMITROVSKI MAJA
FICKO BRANKO
FRANGEŽ MATEVŽ
GOLUBOVIĆ BRANE
GÖNCZ LÁSZLÓ
GORENAK VINKO
GRILL IVAN
GRIMS BRANKO
HAN MATJAŽ
HERCEGOVAC LEJLA
HOČEVAR KATARINA
HORVAT JOŽEF
HROVAT ROBERT
HRŠAK IVAN
IRGL EVA
JAZBEC DARKO
JELUŠIČ LJUBICA
JENKO JANA
JERAJ ALENKA
JERIČ ALJOŠA
JEROVŠEK JOŽEF
JURŠA FRANC
KAVTIČNIK JOŽEF
KLASINC JANJA
KOCIPER MAŠA
KOMAR POLONCA
KOS SAŠA
KOTNIK POROPAT MARJANA
KRIVEC DANIJEL
KUNIČ JOŽEF
KURNJEK BRANKO
LAH ZVONKO
LISEC TOMAŽ
MATE DRAGUTIN
MEH SREČKO
MERŠOL MITJA
MÖDERNDORFER JANI
NAPAST JANJA
NOVAK LJUDMILA
ODER PETER
OPEC JASMINA
OSTERMAN ALEKSANDRA
PAVLIČ ALENKA
PAVLIŠIČ MARKO
PLEVČAK MARIJA
POGAČNIK MARKO
POJBIČ MARIJAN
POTOČNIK ALOJZIJ
POTRATA MAJDA
PRESEČNIK JAKOB
PREVC MIHAEL
PUČNIK MATEJA
PUKŠIČ FRANC
RAMŠAK SONJA
RIBIČ JANEZ
SIMČIČ IVAN
SMODIŠ BRANKO
ŠIRCELJ ANDREJ
TANKO JOŽE
TAVČAR IRENA
TISEL ŠTEFAN
TOMC ROMANA
TONIN MATEJ
VALENČIČ KRISTINA
VEBER JANKO
VELIKONJA JOŽE
VILFAN PETER
VIZJAK ANDREJ
ZANOŠKAR MATJAŽ
ŽGAJNER TAVŠ BARBARA
ŽNIDAR LJUBO

Truga ::

Manjka ti JJ in MK.

Matako ::

VaeVictis je izjavil:

Sem pa skoraj 100% prepričan, da če bi bil premier Janša, da bi bili sedaj protestniki na ulici in protestirali proti grdim, grdim ukrepom...

Jajo nas je na suho, Alenka pa uporablja vazelin.

Na fini naćin, kot pravijo Hrvati.
/\/\.K.

Truga je izjavil:

Manjka ti JJ in MK.

... sta glasovala?:|

Sigurno bi!

Uf, -3,3% BDP, da faq? Me spomni na anekdoto iz filma La Haine in odboj crkjene macke. To niso vec heci.

Marat ::

Jože P. Damijan je zadel naš politično prostor v nulo s tem komentarjem: "Politiki so največji umetniki preživetja. Bratuškovi je odlično uspelo za 180 stopinj spremeniti retoriko. Manevrskega prostora ni. Če se bomo umaknili od tega kar je bilo naročeno, bomo izgubili. Alenka Bratušek bo primorana narediti tudi stvari, ki jih intimno ne podpira."

Ja pol pa hvala bogu da je levica na oblasti >:D

Indeed. Brez dvignjene granitne kocke bodo drzavo neoliberalizirali. Tega Jajotu nikoli nebi pustili, ceprav bi zadevo verjetno bolje izpeljal. >:D

Karaya 52 je izjavil:

Uf, -3,3% BDP, da faq? Me spomni na anekdoto iz filma La Haine in odboj crkjene macke. To niso vec heci.

Štop kreditiranja bank, ler gospodarstva, rezanje pri javnem sektorju, občuten padec domače porabe, pa si tam. In šele začelo se je prav. Ampak dobro, če to pomeni, da bomo potem dosegli neko stabilno osnovno, bolje zdaj po nekaj odstotkov kot naenkrat za več deset.

>Ampak dobro, če to pomeni, da bomo potem dosegli neko stabilno osnovno...

Mi sedaj strumno korakamo po Grški poti in to je šele začetek. Glede na predlagane ukrepe se bo treba navadit s tradicionalnim letnim padcem BDP za nekaj konkretnih % še leta. Ali so Grki dosegli "stabilno osnovo"?

Karaya 52 je izjavil:

Indeed. Brez dvignjene granitne kocke bodo drzavo neoliberalizirali. Tega Jajotu nikoli nebi pustili, ceprav bi zadevo verjetno bolje izpeljal. >:D

Ocitno ne, ce mu ne pustijo.

Ce ne drugega bi lahko najel vsaj boljsi PR.

Sem ze pred dvema letoma zapisal, da je zivljenje v krizi realnost tega desetletja. Japonci se ze dve desetletji mucijo z dolgovi in krvaveco valuto. Nisem pa preprican, da je pocasno mrcvarjenje boljse od hitrega padca. Slabo za psiho!

medenko ::

We're GOTOF. No, imamo vsaj na eni strani bogate, na drugi pa revne. Tudi to šteje, mar ne?

Matr, sej smo ko ZDA! Nevem kaj sploh se jamrate..

Če bi bili kot ZDA, niti ne bi toliko jamrali (vendar sem sam še vedno rajši v EU).:)

medenko ::

Karaya 52 je izjavil:

Mislim, da upokojenci niso krivi za to krizo. Svojim otrokom so zapustili super duper high-tech gospodarstvo, nezadolzeno drzavo, top of the notch pravosodje, harvardsko visokosolstvo in neverjetno pro-podjetnisko klimo.

:)

:)

Volili ste Janšo, zdaj se pa čudite 5% padcu gospodarstva. Čudaki.

mtosev ::

saj bo naslednje leto že boljše. EU nam je zdaj rekla kaj rabimo storiti.jaz zdaj več ne dvomim,da ne bomo sprejeli ukrepov,ker drugače bodo resne posledice iz EUja

fajn tud,da bodo malo pokojnine porezali,če so vse drugo zniževali rabijo tud malo pri pokojninah porezati
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Čestitam socialno čuteči vladi : Nekdanji delavci CPL, odpuščeni v pozneje razveljavljenem stečajnem postopku, so se znašli v nezavidljivem položaju. Ne dobijo denarja od jamstvenega sklada, pa tudi na zapoznele plače bodo morali počakati.

Zanima me kaj bod naredili s Pekom...

Heh, baltski modeli in slovaski, pred katerimi so nas strasili kardeljanski retardi so v najboljsem polozaju. Da pa sodobni levaki nic ne dajo na empirijo pa je splosno znano, s tem se celo hvalijo.

jype je izjavil:

To se predvidevam nanaša na njegovo prvo vladavino, ker za časa druge njegove inštalacije na mesto premiera je samo slepo sledil navodilom iz Bruslja, tako kot sedaj to počne Bratuškova.

Aston_11 ::

Tale zadnji padec je posledica politične perverznosti zadnje pol leta, ko se je bil boj za oblast, pozabilo pa se je, da je treba tudi kaj narediti, magari škodo, saj bi tudi škoda bila boljša od tega omahovanja, ki je popolnoma prestrašilo ljudi.

Utk ::

dronyx je izjavil:

jype je izjavil:

To se predvidevam nanaša na njegovo prvo vladavino, ker za časa druge njegove inštalacije na mesto premiera je samo slepo sledil navodilom iz Bruslja, tako kot sedaj to počne Bratuškova.

Res, ampak Janša in Šuštaršič sta bila bolj prepričljiva, da res verjameta, da je to dobro za nas. Ta zdaj je pa še pred 2 meseci govorila čisto obratno, težko ji je verjet, da bo res naredila to do konca, ali bo pa spet po slovenski navadi nekaj napol, s polno izjemami, obvodi, itd.

Isotropic ::

,.-.-

Zgodovina sprememb…

Utk> Ta zdaj je pa še pred 2 meseci govorila čisto obratno

Če bi bil Janša vsaj minimalno sposoben, danes ne bi imeli Bratuškove.

Utk ::

To je res.
Alenki lahko damo še nekaj časa, pa da vidimo kaj bo, ampak ni videt, da bi vedela kaj hoče, kaj šele kako. Razen tega kar so ji naročili strici, iz Bruslja.
Niti ne kaže neke volje, da bi naredila še kaj več kot da se nekako obdrži na gladini.

Utk> ampak ni videt, da bi vedela kaj hoče, kaj šele kako.

To smo vedeli že vnaprej.

Utk> Niti ne kaže neke volje, da bi naredila še kaj več kot da se nekako obdrži na gladini.

Še preden je prevzela trenutno funkcijo, je že bila videti omahljiva. Mene ni prepričala na noben način.

Po drugi strani pa bi bilo morda finančnim trgom še manj všeč, da bi jim pred nosom uklenili predsednika vlade in ga odpeljali v zapor.

Mipe ::

Še nekaj mesecev nazaj si pel drugačno pesem...

Mipe> Še nekaj mesecev nazaj si pel drugačno pesem...

Prove it.

In other news: The unemployment rate in the eurozone reached a new record high of 12.2% in April, with 19.38 million people now out of work.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Daedalus ::

Vidim tri stvari, o katerih je treba razmislit: ali stvari v tem pismu držijo, druga stvar je odgovornost, tretja pa kako naprej. Lahko stisnemo zobe in nadaljujemo in naj stane kolikor stane, ali pa vse ustavimo in nam ostane ruševina. Obstaja tudi možnost, da poiščemo nekoga tretjega, da investicijo spelje do konca, če je sami nismo sposobni.

V resnici sta edini izbiri ruševina, ali pa drug investitor. TEŠ6 naj kr lepo crkne, če ne gre drugače. Me zanima, kako bo pol piskala takozvana elita s tistih koncev. Pa Frutek zna biti žalosten...

Čufer: Če sami nismo sposobni, naj Teš 6 do konca izpelje nekdo tretji
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Drug investitor? Hebemo mast kaj poslusamo, privatizacija energetike? Pa to je veleizdaja. Konec sarkazma.

Karaya 52> privatizacija energetike?

Brez skrbi, nič takega se nam ne more zgoditi.

Daedalus ::

Itak da ne. Mogoče bi šlo - če bi prej organizirali ene velekoline za vse svinje, ki se prerivajo pred energetskim koritom.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Velekoline! Mental note duly made. :D

Ce pa volite loleke, ki niti Peka niso zmozni dati iz drzavnih rok.

Potem bi pa sostanjsko tovarno elektrike prodali?

cirecire ::

sploh veš, kaj se je dogajalo pri nas v 1. četrtletju? "vstaja", kri na ulicah, popolna paralizacija države s strani levega fašizma.

cirecire> sploh veš, kaj se je dogajalo pri nas v 1. četrtletju?

Vem, ja. Javni sektor se je večal najhitreje v zgodovini države.

@cirecire: Mhm, itak. V ekonomiji se dogajanje v enem četrtletju direkt pozna na outputu taistega četrtletja. Stupid.

Karaya 52> Ce pa volite loleke, ki niti Peka niso zmozni dati iz drzavnih rok.

Misliš SDS? Nism bil js.
««
103 / 279
»»