Forum » Problemi človeštva » Vlada 2013
Vlada 2013
Temo vidijo: vsi
Matako ::
Dolgi govori so lahko uničujoča oblika psihološkega pritiska. Zahtevajo pa tudi ogromno fizične kondicije. Ni mačji kašelj.
/\/\.K.
Okapi ::
Predvsem reč ne zahteva nove stranke, ampak nove volivce. Daj v program legalizacijo mamilov in vprašanje, če boš prišel čez volilno prag. Bogaboječi Slovenci te ne bodo volili, zakajeni Slovenci pa tudi ne - ker ne bodo našli volišča
Daj v program e-volitve za lažje volitve (in neposredno demokracijo) in bo šlo tričetrt slo-techa u luft, da je to no-no in da ni druge kot iti na volišče metat papir v škatlo.
Daj v program enotno davčno stopnjo in te bodo popljuvali kot neoliberalca.
...
O.
Daj v program e-volitve za lažje volitve (in neposredno demokracijo) in bo šlo tričetrt slo-techa u luft, da je to no-no in da ni druge kot iti na volišče metat papir v škatlo.
Daj v program enotno davčno stopnjo in te bodo popljuvali kot neoliberalca.
...
O.
Mogoče pa lahko slabosti volilnega telesa izkoristimo sebi v prid? Politični ai-kido. Recimo vemo, da imajo pri nas ljudje radi marginalne teme, da simpatizirajo s klenim "vse na gobec" pristopom... gotofi so pokazali, da se da motivirati kar precej ljudi, če jim ponudiš pravo stvar - treba samo še namešati pravi koktelj. Makar molotov.
/\/\.K.
jype ::
Okapi> Daj v program legalizacijo mamilov in vprašanje, če boš prišel čez volilno prag.
Vseeno mi je. Jaz se že lahko preselim tja, kjer je legalno, ostali se morajo pa sami odločit. Z mojim programom v paketu pridejo tudi univerzalna zakonska zveza za vse pravno sposobne in še vrsta drugih reči - ampak najprej pomembne reči, ki vsem omogočajo učinkovito delo in posledično najbolj dvigajo standard.
Jaz bi ukinil tudi kazni za prekoračitev hitrostnih omejitev in raje uvedel vzgojne kazni za povzročitelje nesreč - ti bi morali najprej eno leto delat v kakem rehabilitacijskem centru, potem pa eno leto predavat po osnovnih in srednjih šolah o občutkih, ki so jih imeli ob nesreči in po njej, potem bi jim pa spet dovolil vozit (pa tudi za do eno leto bi jih poslal v zapor, če bi jih dobili za volanom brez vozniškega dovoljenja).
Okapi> Daj v program e-volitve za lažje volitve (in neposredno demokracijo) in bo šlo tričetrt slo-techa u luft, da je to no-no in da ni druge kot iti na volišče metat papir v škatlo.
S tem se strinjam tudi jaz. Enostavno ni druge možnosti za poštene volitve, kot da obstaja papirna sled, ki je anonimna in tajna in tako izdatno zmanjša možnosti prisile ali zlorab.
Okapi> Daj v program enotno davčno stopnjo in te bodo popljuvali kot neoliberalca.
Vseeno mi je. Dokler nekdo ne izračuna, kaj takšna davčna stopnja dejansko pomeni za ljudi, tudi jaz ne morem vedeti, ali je sploh smiselna (in je ne bi podprl kar na podlagi pravljic o tem kako gre Estoniji dobro).
Vseeno mi je. Jaz se že lahko preselim tja, kjer je legalno, ostali se morajo pa sami odločit. Z mojim programom v paketu pridejo tudi univerzalna zakonska zveza za vse pravno sposobne in še vrsta drugih reči - ampak najprej pomembne reči, ki vsem omogočajo učinkovito delo in posledično najbolj dvigajo standard.
Jaz bi ukinil tudi kazni za prekoračitev hitrostnih omejitev in raje uvedel vzgojne kazni za povzročitelje nesreč - ti bi morali najprej eno leto delat v kakem rehabilitacijskem centru, potem pa eno leto predavat po osnovnih in srednjih šolah o občutkih, ki so jih imeli ob nesreči in po njej, potem bi jim pa spet dovolil vozit (pa tudi za do eno leto bi jih poslal v zapor, če bi jih dobili za volanom brez vozniškega dovoljenja).
Okapi> Daj v program e-volitve za lažje volitve (in neposredno demokracijo) in bo šlo tričetrt slo-techa u luft, da je to no-no in da ni druge kot iti na volišče metat papir v škatlo.
S tem se strinjam tudi jaz. Enostavno ni druge možnosti za poštene volitve, kot da obstaja papirna sled, ki je anonimna in tajna in tako izdatno zmanjša možnosti prisile ali zlorab.
Okapi> Daj v program enotno davčno stopnjo in te bodo popljuvali kot neoliberalca.
Vseeno mi je. Dokler nekdo ne izračuna, kaj takšna davčna stopnja dejansko pomeni za ljudi, tudi jaz ne morem vedeti, ali je sploh smiselna (in je ne bi podprl kar na podlagi pravljic o tem kako gre Estoniji dobro).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Treba je zaigrati na prave strune. Npr.:
S-T: Jypeta za predsednika! Vlade, even!
Raja: Kdo za kurca je Jype?
S-T: Bi radi Jajota nazaj?
Raja: Jype! Jype!
/\/\.K.
PaX_MaN ::
[...] gotofi so pokazali, da se da motivirati kar precej ljudi, če jim ponudiš pravo stvar - treba samo še namešati pravi koktelj. Makar molotov.
Iz naše zgodovine izhaja, da se da motivirati kar precej ljudi do dejanj samo takrat, ko se je treba upret tujemu okupatorju (v kakršnikoli obliki).
Torej, treba je spustit z vajeti troiko.
Matako> Mogoče pa lahko slabosti volilnega telesa izkoristimo sebi v prid? Politični ai-kido. Recimo vemo, da imajo pri nas ljudje radi marginalne teme, da simpatizirajo s klenim "vse na gobec" pristopom... gotofi so pokazali, da se da motivirati kar precej ljudi, če jim ponudiš pravo stvar - treba samo še namešati pravi koktelj. Makar molotov.
Ja, ampak saj točno to stranke počnejo zdaj. Kregajo se o Jezusu in partizanih in tajkunih in kolesarjih, zgodi se pa nič.
Matako> Raja: Jype! Jype!
http://nasencnistranialp.si/post/434044...
Ja, ampak saj točno to stranke počnejo zdaj. Kregajo se o Jezusu in partizanih in tajkunih in kolesarjih, zgodi se pa nič.
Matako> Raja: Jype! Jype!
http://nasencnistranialp.si/post/434044...
Zgodovina sprememb…
Dafuq dneva:
http://www.siol.net/novice/slovenija/20...
???
Matej Tonin iz Nove Slovenije je ministrsko ekipo označil, da "je kar divji cvet"
???
/\/\.K.
Enostavno ni druge možnosti za poštene volitve, kot da obstaja papirna sled, ki je anonimna in tajna in tako izdatno zmanjša možnosti prisile ali zlorab.To je totalno lame argument. Kako je lahko sled anonimna - oziroma kaj si lahko z njo pomagaš? Vsaka podkupljena ali pokvarjena volilna komisija lahko v škatlo vrže poljubno število dodatnih "pravilno" izpolnjenih listkov. Ponarejanje papirnatih volitev je nekajkrat bolj preprosto od ponarejanja elektronskih.
O.
Dokler nekdo ne izračuna, kaj takšna davčna stopnja dejansko pomeni za ljudi,Kaj je tu za računati? Enotna davčna stopnja je preprostejša in bolj poštena - kdor zasluži 10x več, bo plačal 10x več davka, ne pa 20x ali 30x več.
O.
Okapi> Vsaka podkupljena ali pokvarjena volilna komisija lahko v škatlo vrže poljubno število dodatnih "pravilno" izpolnjenih listkov.
Ja. To velja vedno. Volilna komisija je tista, ki ji moraš zaupat tudi to, da pravilno prebere številke.
Okapi> Ponarejanje papirnatih volitev je nekajkrat bolj preprosto od ponarejanja elektronskih.
Odvisno od implementacije. Tudi ponarejanje volitev me ne skrbi, skrbi me le pritisk na volilce, ki ga ob pravilno izvedenih volitvah praktično ne more biti, ker ga predstavniki volilne komisije lahko vidijo, zabeležijo in prijavijo policiji.
End-to-end auditable voting systems @ Wikipedia je dober začetek za implementacijo elektronskih volitev, na primer.
Okapi> Kaj je tu za računati? Enotna davčna stopnja je preprostejša in bolj poštena - kdor zasluži 10x več, bo plačal 10x več davka, ne pa 20x ali 30x več.
Mene ne skrbijo tisti na vrhu dohodkovne lestvice - zračunati je treba predvsem koliko pomoči bodo potrebovali najrevnejši, da bodo lahko plačali davek (oziroma kakšno posebno olajšavo bodo potrebovali, da jim ga ne bo treba plačat).
Ja. To velja vedno. Volilna komisija je tista, ki ji moraš zaupat tudi to, da pravilno prebere številke.
Okapi> Ponarejanje papirnatih volitev je nekajkrat bolj preprosto od ponarejanja elektronskih.
Odvisno od implementacije. Tudi ponarejanje volitev me ne skrbi, skrbi me le pritisk na volilce, ki ga ob pravilno izvedenih volitvah praktično ne more biti, ker ga predstavniki volilne komisije lahko vidijo, zabeležijo in prijavijo policiji.
End-to-end auditable voting systems @ Wikipedia je dober začetek za implementacijo elektronskih volitev, na primer.
Okapi> Kaj je tu za računati? Enotna davčna stopnja je preprostejša in bolj poštena - kdor zasluži 10x več, bo plačal 10x več davka, ne pa 20x ali 30x več.
Mene ne skrbijo tisti na vrhu dohodkovne lestvice - zračunati je treba predvsem koliko pomoči bodo potrebovali najrevnejši, da bodo lahko plačali davek (oziroma kakšno posebno olajšavo bodo potrebovali, da jim ga ne bo treba plačat).
Zgodovina sprememb…
Daedalus ::
Takle smo eni v 20. stoletju. Eni pa pač trolate o temah, o katerih pojma nimate. Fact.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
skrbi me le pritisk na volilce, ki ga ob pravilno izvedenih volitvah praktično ne more biti, ker ga predstavniki volilne komisije lahko vidijo, zabeležijo in prijavijo policiji.Ja, hodijo po domovih in sprašujejo ženske, ali so jim možakarji dovolili iti na volišče. Ali pa kot v Sierra Leoneju, kjer je bil volilni slogan Future is in your hands - in so potem sekali roke tistim, ki so jih videli iti na volišče.
Nekateri nikakor ne zapopadete, da idealne volilne tehnologije sicer ni, ampak elektronska je boljša od papirnate.
Eni pa pač trolate o temah, o katerih pojma nimate.Še mnogo hujši ste primerki, ki govorite bedarije o temah, na katere se spoznate.
O.
Tam maš en link, poln argumentov. Preštudiraj, argumentirano ovrži. Če bo šlo, se razume. Do takrat pa... čao.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Okapi> Nekateri nikakor ne zapopadete, da idealne volilne tehnologije sicer ni, ampak elektronska je boljša od papirnate.
Ne, ni (v nobeni obliki, ki si jo do zdaj predlagal - jaz že vem, kako bi lahko bila, ampak ti pa ne).
Ne, ni (v nobeni obliki, ki si jo do zdaj predlagal - jaz že vem, kako bi lahko bila, ampak ti pa ne).
Zgodovina sprememb…
Preštudiraj, argumentirano ovrži.Nimam kaj ovreči, ker je čisto vse povedano v prvih dveh stavkih - če razumeš, kaj piše.
Sistem elektronskih oz. internetnih volitev sicer prinaša določene prednosti, vendar ne prinaša tako velike "dodane vrednosti", da bi ga bilo smiselno hitro uvajati. Sistem elektronskih oz. internetnih volitev namreč prinaša številne težave in možne nevarnosti, ki jih je sicer mogoče odpraviti ali vsaj omiliti, vendar to zahteva sredstva, čas in strokovne napore.
Zame je tu vse povedano - e- in i-volitve prinašajo prednosti, njihove slabosti pa je mogoče odpraviti. V dveh stavkih je tu jasno povedano, da so boljše od klasičnih.
Čisto nihče pa ne trdi (čeprav to nekateri ves čas podtikate), da bi radi imeli slabo & na hitro izvedene e-volitve.
O.
Okapi> Čisto nihče pa ne trdi (čeprav to nekateri ves čas podtikate), da bi radi imeli slabo & na hitro izvedene e-volitve.
Ti to že ves čas trdiš - da so elektronske volitve boljše od klasičnih, ker v neki državi sredi Afrike sekajo roke.
Ti to že ves čas trdiš - da so elektronske volitve boljše od klasičnih, ker v neki državi sredi Afrike sekajo roke.
Okapi> Ja, od afriških papirnatih volitev so res boljše tudi najslabše elektronske.
Mhm (in od elektronskih, ki jih je nazadnje predlagal Virant, so boljše tudi najslabše papirnate, kar smo jih kdajkoli imeli pri nas).
Mhm (in od elektronskih, ki jih je nazadnje predlagal Virant, so boljše tudi najslabše papirnate, kar smo jih kdajkoli imeli pri nas).
Zgodovina sprememb…
od elektronskih, ki jih je nazadnje predlagal Virant,Kakšne točno je predlagal? Smo kje videli kakšen demo?
O.
Zame je tu vse povedano
Povzetki povzetkov povzetkov == Okapijev argument. V resnici pa se ne da stvari zreducirati lih tako, Okapi. Eni z znanjem iz obeh koncev problematike (sem pač politolog, križan z informatikom), to lahko razumemo. Za vse ostale sem podal gradiva... soavtor katerih je tudi moja malenkost. Za Okapija je pa branja preveč, pol pa hitro popejsta, kar mu nekak paše v neinformiran mindset.
In pol ostalim soli pamet, lol.
Kakšne točno je predlagal? Smo kje videli kakšen demo?
Tisti, ki smo bli na ene posvetu na enem FDV-ju par let nazaj, smo poslušali predstavitev tehnologije (kopipejst estonskega sistema i-volitev). Tako da sorts of demo je bil, ja. Sam ga Virant ni znal najbolj branit pred pomisleki.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Povzetki povzetkov povzetkov == Okapijev argument.Za načelno debato, kot je ta, je to več kot dovolj. Jaz trdim, da so e-volitve boljše od papirnatih in na tistem linku ste črno na belem ugotovili, da je to res. Če se pa sam s sabo in s svojimi lastnimi argumenti ne moreš zmenit, pa ni moj problem.
O.
Daj, ne se smešit, lepo te prosim. In jasno - ko vidiš, da si z argumenti v nuli, začneš žalit. Kako zelo značilno.
Vsak, ki je prebral tisto besedilo, je prebral enako kot jaz - v prvih dveh stavkih jasno piše, da so e-volitve boljše, potem pa sledi eno tendenciozno jokanje, da "to zahteva sredstva, čas in strokovne napore." Ja, Einsteini, res, ker če tega ne bi napisali, bi ljudje mislili, da jih bo nekdo postavil brezplačno, v pol ure in kar na pamet.
Posebej zate je pa tu citat od JFK - namesto lune preberi e-volitve in se zamisli nad sabo. Za lažje branje sem ti par stvari poboldal.
O.
Vsak, ki je prebral tisto besedilo, je prebral enako kot jaz - v prvih dveh stavkih jasno piše, da so e-volitve boljše, potem pa sledi eno tendenciozno jokanje, da "to zahteva sredstva, čas in strokovne napore." Ja, Einsteini, res, ker če tega ne bi napisali, bi ljudje mislili, da jih bo nekdo postavil brezplačno, v pol ure in kar na pamet.
Posebej zate je pa tu citat od JFK - namesto lune preberi e-volitve in se zamisli nad sabo. Za lažje branje sem ti par stvari poboldal.
We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard, because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one which we intend to win, and the others, too.
O.
PaX_MaN ::
Dafuq dneva:
Matej Tonin iz Nove Slovenije je ministrsko ekipo označil, da "je kar divji cvet"
???
Men je bl všeč tale:
O kandidatu za finančnega ministra pa je povedal: "Vprašajte se, kako bo probleme reševal tisti, ki jih je povzročil."
O Janšatu se niso nič spraševal, ne vem zakaj bi se o Bratuškovi & Čuferju.
Buggy ::
@jype: spet si mi dokazal, da je tvoje razmisljanje glede resitev raznih problematik dolgorocno in da bi se stvari loteval sistematsko in ne na nacin kratkorocnih ukrepov, pa naj bodo cilji se tako plemeniti, ce niso ucinkoviti. Nekaj takega pricakujem zeljno ze leta od nasih vlad, pa vedno odskakljam s prstom v riti za dva kroga.
Taksno radikalno razmisljanje in ukrepanje je pomoje sicer eno izmed najbolj tezavnih in nehvaleznih v temu trenutku pri zabetoneranih slovenceljnih, a vseeno edino pravilno...in to na vseh podrocjih!
Respect!
Ne vem, zakaj je treba mimogrede žalit Slovence. A kakšen drug narod je pa tako zelo bolj napreden?
O.
O.
Okapi> A kakšen drug narod je pa tako zelo bolj napreden?
Seveda je. A ti nisi še nikol gledal star treka?
Seveda je. A ti nisi še nikol gledal star treka?
Oprosti Okapi, ce sem prevec nesramen! Kar se drugih narodov tice me situacija ne zanima, vendar drugod po razviti EU belezijo ze nekaj casa pozitivne premike na vseh podrocjih, za kar je verjetno zasluzna tudi kolektivna zavest javnosti.
Praksa zadnja leta ter kultura dialoga pri nas, ko nas politiki za keks dobijo na populisticne puhljice, ko se sprejemajo odlocilne reforme preko referendumov zal govori drugace. Tudi BMK skupnost k tej sliki ne prispeva ravno konstruktivno,
polarizacija javnosti in nacelna trmoglavost pa tudi ne!
Praksa zadnja leta ter kultura dialoga pri nas, ko nas politiki za keks dobijo na populisticne puhljice, ko se sprejemajo odlocilne reforme preko referendumov zal govori drugace. Tudi BMK skupnost k tej sliki ne prispeva ravno konstruktivno,
polarizacija javnosti in nacelna trmoglavost pa tudi ne!
BMK skupnost se preprosto obnaša tržno. Ponudba je kot je, če ni izdelka, ni nakupa. EDIT: v bistvu gre tukaj spet za ta primer (t.j kot pri "strahopetnih strokovnjakih") - ker nihče ne zna motivirati ljudi, so seveda kao samo oni krivi, da so apatični, ignoranti ipd. Prekleti kupci - marš u šoping, banda!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Tocno tako, zato pa pravim, da mi je od jypeta razmisljanje tako vsecno, ker se bere, kot da se stvari loteva sistematsko. Povedano drugace, demokracija pri nas je pokazala svojo bedno stran in se bojim, da bomo s takim nacinom se kar nekaj casa stopicali na istem mestu, samo drugace bomo prestrihani a za doloceno obdobje zadosceni. Bi rekel, da se nismo zreli za kaj drugega in tudi pogled cez planke nasega bornega vrticka, nam se ne ustreza dokler je se videti nekaj zelenja, pa ceprav gre solata ze v cvet...to je vse!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Cervantes ::
Mr.B ::
Ma prejšnja vlada je imela skupaj 0,5 človek tima za reševanje problemov, ta ima glede na predstavljene prodajalce rož, morda 0,1 človek tima za reševanje... Jype za mandatarja itd, pa mislim da ni potrebe, toliko kot on sproducira replik, bi imel občutek, da je itak v "NAŠI" vladi, z vsemi njenimi rezultati...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Mipe> Zanj so vse samo številke.
Za vse so vse samo številke, samo nekateri imate premalo prstov.
Mr.B> toliko kot on sproducira replik, bi imel občutek, da je itak v "NAŠI" vladi, z vsemi njenimi rezultati...
Ja, jaz delam na ministrstvu za gobarstvo in razvoj.
Za vse so vse samo številke, samo nekateri imate premalo prstov.
Mr.B> toliko kot on sproducira replik, bi imel občutek, da je itak v "NAŠI" vladi, z vsemi njenimi rezultati...
Ja, jaz delam na ministrstvu za gobarstvo in razvoj.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
Bojim se, da vas bo na koncu človeški faktor postavil na realna tla (kakor je marsikaterega, strokovnjaka, znanstvenika itn.) ... na koncu smo vsi le ljudje
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Gregor P> na koncu smo vsi le ljudje
To na stvarnost nima vpliva.
Ljudje, ki se otepajo številk, to običajno počnejo predvsem zato, ker jim niso všeč dejstva, ki jih številke razkrivajo. Živeti v domišljijskem svetu je navsezadnje lahko precej prijetno.
Ljudje, ki se otepajo številk, to običajno počnejo predvsem zato, ker jim niso všeč dejstva, ki jih številke razkrivajo. Živeti v domišljijskem svetu je navsezadnje lahko precej prijetno.
Bojim se, da vas bo na koncu človeški faktor postavil na realna tlaMariborski Gotof si je dosegel, kar je hotel - v nedeljo bodo volili novega župana. In kaj so v resnici dosegli - če pogledamo kandidate? Same old same old.
O.
Treba je zaigrati na prave strune. Npr.:
YESS! PODPIŠEM, TAKOY! LONG LIVE JYPE!
Načrte nam lahko prekriža le še Boris Valenčič I in una njegova pornodarstellerin.
Mariborski Gotof si je dosegel, kar je hotel - v nedeljo bodo volili novega župana. In kaj so v resnici dosegli - če pogledamo kandidate? Same old same old.
O.
Ehm, radarji so gotovi. Ne samo, da so odpisane dosedanje kazni.. verjetno bo cel projekt ukinjen. Končno... s tem se je začelo.
Nekaj je!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Gregor P> na koncu smo vsi le ljudjeSamo nekdo, ki ne živi v "realnosti", lahko izjavi kaj takšnega.
Ehm, radarji so gotovi.Ja, saj. Domet vseslovenske vstaje v vsej njeni veličastnosti - po Mariboru bodo še vedno lahko pritiskali na gas. Tako to je, če ljudskih množic ne usmerja inteligentna sila. Čeprav, po drugi strani, pa je tako mogoče še bolje. Ker inteligentna sila ni nujno ravno benevolentna.
Če bi se ljudski "upor" zgodil pred dvema ali tremi leti, in bil usmerjen predvsem proti Pahorjevi vladi, bi ga znal Jajo imenitno zlorabiti za svoje namene (in je takrat celo napovedoval, "da se spomladi v večjem številu vidimo na slovenskih trgih in ulicah", samo se je na srečo zeznil v tajmingu ).
O.
Kaj pa veš, mogoče pa je mislil na to pomlad, proti novi vladi
Samo tale je pa res huda:
Samo tale je pa res huda:
Ja, odličen učitelj ste, a kvadratura je prevelika ... Žal!
Najbolj gnusno pri takem poslovodstvu je opazovanje obrazov vodilnih, ki prelagajo papirje po rokah in žalobno kimajo zraven: "Ja, odličen učitelj ste, a kvadratura je prevelika ... Žal!"Ne vem, če je Mazzini mislil tudi na KPK, ampak v resnici se je zgodilo natanko to. Virant in Žerjav sta, ko sta izvedela za poročilo, žalostno kimala zraven: "Ja, odličen predsednik vlade ste, a obrazec za prijavo premoženja ste napačno izpolnili ... Žal!"
No, ali pa na srečo.
O.
Cervantes ::
Jaz sem še zmeraj za jypeta. Sam kaj, tip je evidentno len ko fuks, cel dan riba z ritjo po fotelju pred compom in še pire mu mora prinašat (mladoletna?) nečakinja.
Vae, vae, Slovencibus!
Naši najboljši možgani se tako brezizhodno utaplajo v močvirju nebuloznih nakladanj.
Maybe pa bi res rabili enega firerja. Ampak WTF, še tisti, ki ga imamo, ne zbere več kot 3k cipresastih modelov ki pol orgazmirajo na edelweiss...
Silazim.
Vae, vae, Slovencibus!
Naši najboljši možgani se tako brezizhodno utaplajo v močvirju nebuloznih nakladanj.
Maybe pa bi res rabili enega firerja. Ampak WTF, še tisti, ki ga imamo, ne zbere več kot 3k cipresastih modelov ki pol orgazmirajo na edelweiss...
Silazim.
Cervantes> cel dan riba z ritjo po fotelju pred compom
Jah, plačan sem za to. Dokler moram služit, je to kar dober deal.
Jah, plačan sem za to. Dokler moram služit, je to kar dober deal.
Dokler ga ni premal, je dnar krneki.
Pol pa rata blazno važna stvar. Brez dnarja ne bi mogu niti za pamže skrbet, kaj šele za državo.
Pol pa rata blazno važna stvar. Brez dnarja ne bi mogu niti za pamže skrbet, kaj šele za državo.
Hah. Meni se zdi sporno s politiko služit denar. Če si politik in potrebuješ denar iz poljubnega razloga, te lahko vsako tele z denarjem izsiljuje.
Če si politik in denarja ne potrebuješ, te pa težje.
Če si politik in denarja ne potrebuješ, te pa težje.
IgorGrozni ::
Biti politik je poklic. Od kvalitete opravljenega dela mora biti odvisen tvoj zaslužek. Samo takšna motivacija lahko doseže, da se bodo politiki potrudili po svojih najboljših močeh in sposobnostih, da bodo svoje delo opravili kar najbolje.
Biti neodvisen (t.j. bogat) od kvalitete svojega dela pomeni, da bo delo slabše opravljeno, kot bi lahko bilo. Da ne govorimo o kakšnih željah po moči, perverzijah, ipd. ki lahko zasedejo nujo dobro opraviti delo.
Pomisli, da imaš zaposlenega, ki prihaja v službo in dela samo zato, ker je ˝dober˝človek. Ha.
Tako da je ideja o dobrohotnem bogatašu, ki je neodvisen in zato najbolj primeren za izpeljavo skupnih projektov utopija.
Bogataš naj bi optimiral delovanje države zaradi svoje dobre volje?
Žal, ne bo šlo.
Zdravilo za anomalije, ki naj bi jih takšen posameznik odpravil v demokraciji, je znano.
Dovolj velika palica !
Lp.Igor
Biti neodvisen (t.j. bogat) od kvalitete svojega dela pomeni, da bo delo slabše opravljeno, kot bi lahko bilo. Da ne govorimo o kakšnih željah po moči, perverzijah, ipd. ki lahko zasedejo nujo dobro opraviti delo.
Pomisli, da imaš zaposlenega, ki prihaja v službo in dela samo zato, ker je ˝dober˝človek. Ha.
Tako da je ideja o dobrohotnem bogatašu, ki je neodvisen in zato najbolj primeren za izpeljavo skupnih projektov utopija.
Bogataš naj bi optimiral delovanje države zaradi svoje dobre volje?
Žal, ne bo šlo.
Zdravilo za anomalije, ki naj bi jih takšen posameznik odpravil v demokraciji, je znano.
Dovolj velika palica !
Lp.Igor