» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
16 / 279
»»

Matako ::

Čufer je res človek dilem. Mu dati priložnost?

Odvisno od tega, koliko jih je že dobil!
/\/\.K.

Gregor P ::

Jah kakor je videti je pri njem ravno problem ker nikjer ni dobil nobene:D

PaX_MaN je izjavil:

Bil je tudi kandidat za člana uprave NLB ... a se mu ni uspelo uvrstiti vanjo.
Bil je tudi kandidat za nadzorni svet Triglava, tudi tu mu ...ni uspelo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Okapi ::

postavlja se tudi vprašanje, zakaj je taka genialka rabila "bližnjice" pri magistrski.
Bi rekel, ker ji je to predstavljalo neko odvečno delo, ki se ga je pač lotila po liniji najmanjšega odpora. Tako je to, če delaš magisterij zaradi naziva, ne zaradi veselja do tematike.

O.

Double_J ::

Zdej smo dobili, kar je Okapi zelo želel. Bomo lahko primerjali uspešnost obeh vlad, me res zanima kaj vse dobrega bo nova postorila.
Dve šivanki...

Če bi mene poslušali, bi imeli tako vlado že eno leto in bi že vedeli.;)

Moram pa reči, da ministrska ekipa imho ni ravno dream team. Se bojim, da so razmere (vključno z gotof si) vzele veselje & pogum marsikomu, ki bi bil verjetno boljši. Sicer se bo pa kmalu videlo. Če do jeseni ne bomo bankrotirali, je bilo strašenje nekaterih že neupravičeno.

O.

Gregor P ::

Če bi si recimo sam želel biti nujno minister, tudi ne bi šel v neko novo vlado brez predhodnih novih volitev, razen morda, če bi zares bila to le povsem tehnična vlada (brez politikov poleg, po možnosti z nekaj tujimi strokovnjaki), da se lahko medtem mirno organizirajo volitve, stranke delajo propagando, se izoblikujejo programi itd. ... in verjetno tako razmišlja tudi vsak drug?:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

V drugih novicah: Jajo opaža, da smo nekam slabe volje!

http://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-v-...

Oko sokolo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

TESKAn ::

Jaz bi tudi mrko gledal, če bi mi JJ prišel pred oči...>:D
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ok, samo izgleda, da smo glede kadrov dejansko popraskali ta sod do dna. Se mi pa vseeno zdi za malo, da Alenka sedaj prijavlja cinične pri Bobotu, kako so vsi strokovnjaki eni pusiji in jih ni nikjer, ko jih rabiš.

Pa kaj ti ni jasno, milfa? Ti si dobila nalogo, da najdeš in prepričaš ljudi - ne oni! In ja, zajebana naloga je to. Rodi, stvori - to je tvoj posel zdaj, ne izgovarjaj se na druge.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Odkar ni več Janše na oblasti bo vse bolje, to je vendar jasno.

Vse se bo uredilo z raznimi multiplikatorji in kohezivnimi učinki in vso to šaro, edina reč ki bo umanjkala bo partijsko kadrovanje na Ivanov način.

T-h-o-r ::

to je pa tudi vse

če bi pred par leti kdo rekel, da lahko t.i. slovenska levica sestavi bolj komičen seznam ministrov od t.i. slovenske desnice, bi se samo nasmehnil
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Matako> Pa kaj ti ni jasno, milfa? Ti si dobila nalogo, da najdeš in prepričaš ljudi - ne oni! In ja, zajebana naloga je to. Rodi, stvori - to je tvoj posel zdaj, ne izgovarjaj se na druge.

Če si pričakoval, da bo kdorkoli sposoben šel v vlado, ki je očitno nastala po navideznem pretepu v vrhu slovenske politike zaradi nekakšnih korupcijskih obtožb, si pa res naiven.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Sem ja. Ampak še vedno ne tako kot tale lik:

Vse se bo uredilo z raznimi multiplikatorji in kohezivnimi učinki in vso to šaro, edina reč ki bo umanjkala bo partijsko kadrovanje na Ivanov način.

Pa kdo je to? Tega bo še pekla rit. ... razen, če mu paše.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako> Pa kdo je to?

To je slika Mr.B, Double_J, Ramon dekers in kar je še podobnih falotov, le da za razliko od njih verjame v Zokijevo benevolentnost.

Malce omejen, malce čustveno nestabilen, malce duševno moten, sicer pa prav fejst fant.

Ja saj meni se tudi zdi tak nadebuden, entuziast.. verjame v človeštvo! Saj če ga bo pa res fasal... lahko mu tudi jaz svetujem, ker sem šel čez to ničkolikokrat. Na začetku boli, samo potem se pa navadiš (žal).

Glavno je, da se sprostiš. Reči mu, naj ga ne skrbi in vse bo v redu!
/\/\.K.

Ah, njemu ne bo težko, je že zdaj vajen vsega hudega, pa še dobro se zaveda, da če ga bo res kdo nategnil, bo to itak le politični konstrukt vaških straž, Opus Dei, RKC, malteškega viteza in trgovca z orožjem!

Fritz ::

Okapi je izjavil:

postavlja se tudi vprašanje, zakaj je taka genialka rabila "bližnjice" pri magistrski.
Bi rekel, ker ji je to predstavljalo neko odvečno delo, ki se ga je pač lotila po liniji najmanjšega odpora. Tako je to, če delaš magisterij zaradi naziva, ne zaradi veselja do tematike.

O.

Ne glede na zapisano pa predstavlja magisterij nek uradno in družbeno priznan certifikat o tem, da si opravil neko izobraževanje in ga zaključil z uspešno ocenjeno nalogo in zagovorom le te.

Če je miss Piggy goljufala, potem se ve kaj sledi. Če pa ni goljufala vendar naloga ne ustreza zahtevanim standardom pa za to načeloma ni odgovorna ona, bi pa šlo terjati odgovornost od njenega mentorja oz. tistih, ki so to požegnali.

Seveda lahko ob tem upamo, da vlade ne bo vodila po liniji najmanjšega odpora, čeprav Matako pokaže, da se ravno to dogaja - ali imamo spet kalimerota na vrhu vlade?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Kalimero s telefonom v roki sedi v zamrzovalni skrinji.

Hayabusa ::

Ko sds troli dobijo bumerang nazaj:

Ikspe ::

Kaj si hotel pravzaprav s tem? Samo en odlomek iz teksta je.

Slovenija se je takrat osamosvojila in ni bilo več potrebe po orožju, ki je bilo v komunističnih državah poleg medijske propagande glavna stvar.
V evropski uniji pa ga pač mora imet vsaka članica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikspe ()

Ikspe> Kaj si hotel pravzaprav s tem?

Pokazat kako je SDS amaterska stranka z amaterskim PR, ki temelji na vulgarnih zlorabah javnega političnega dialoga.

Glede na to kaj vse jim je uspelo v enem letu bi jaz rekel, da je najbolj sposobna vlada do zdaj.

kaj pa jim je uspelo

vzeti 2 kredita?

Mipe ::

Uspelo jim je uturit svoj kader v večja podjetja.

Glede na to kaj vse jim je uspelo v enem letu bi jaz rekel, da je najbolj sposobna vlada do zdaj.

Žal število zamenjanih kadrov ni merilo uspešnosti/sposobnosti vlade.

Če se greste razglabljanje o politiki bi lahko vedli vsaj osnovno za zadnjih 12 mesecev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikspe ()

Ikspe> Če se greste razglabljanje o politiki bi lahko vedli vsaj osnovno za zadnjih 12 mesecev.

Ja, saj vemo. Dvignili so davke, se privarili na korito in kazali jezik.

cirecire ::

Po pisanju Financ naj bi Čuferja omenjali tudi kot člana zaprtega in zelo vplivnega združenja mladih poslovnežev Yes, ki je bolj znano po srečevanju pri Miru Senici, partnerju nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal.

a linkaš to pisanje financ

cirecire ::

tako piše žurnal

ja, pa maš morda link do original članka financ? it is relevant to my interests

PaX_MaN ::

Js najdem to sam na forumu od financ. Pa požareportu...

Aha, en trola na polno(glej psevdonime).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

torej finance česa takšnega niso napisale, pač pa eni papki na politiksu in forumu od financ

Čufer je iz stranke Pozitivna Slovenija. Če bo imel dostop do financ človek iz Pozitivne Slovenije, potem bi jaz rekel da bo NLB zgubila precej strank. Že vsak ve da denar, ki pride v bližino Jankoviča ni varen.

T-h-o-r je izjavil:

torej finance česa takšnega niso napisale, pač pa eni papki na politiksu in forumu od financ

Loh de je kej tacga v njihovem članku Otvoritvena bilanca Slovenije k je za paywallom, pa ga gugl ne indeksira.

Čufer je iz stranke Pozitivna Slovenija.

Oh no you didn't spin it!
Čufra je kvečjemu predlagala PS.

Zgodovina sprememb…

No, to potrdi kar sem napisal.

Zgodovina sprememb…

Res je, ni član, je pa kandidat, ki ga je predlagala PS. Za lastne interese tu ni razlike.

Dnevnik ma temeljito analizo iskanja finančnega ministra. En del mi je drgač hecn:
Iskanje finančnega ministra, ključnega za delo te vlade, je zadnje dni mejilo že na farso. Bratuškova je s frekventnostjo imen, ki so tja prihajala in še hitreje odhajala, ministrstvo dejansko spremenila v železniško postajo. Samo v zadnjih dveh tednih je bil položaj ministra ponujen skoraj dvajsetim ljudem: ekonomistu Mojmirju Mraku, nekdanji državni sekretarki za proračun Heleni Kamnar, članu uprave Abanke Igorju Stebernaku, nekdanjemu predsedniku uprave te banke Aljoši Tomažu, nekdanjemu predsedniku vlade Antonu Ropu... Vplivneži iz PS so srečo preizkušali celo pri solastniku KD Group Matjažu Gantarju, omenjala sta se tudi nekdanji finančni minister Dušan Mramor in direktor Heliosa Uroš Slavinec.

Še včeraj opoldne so bila v igri tri imena: poleg Vizjaka še ekonomistka Evropske banke za obnovo in razvoj (EIB) Simona Bovha Padilla in Alenka Cuderman iz Adria Bank. Popoldne se je v igro za kratek čas spet vrnil donedavni direktor Soda Tomaž Kuntarič, ki ga je že nekaj dni pred tem neuspešno predlagala SD, a je povabilo mandatarke zavrnil.

Farsa? To men pove sam da so takozvani "strokovnjaki" ful radi glasni pa v Financah kej napišejo, kot pa da bi kej dejansko naredil.

Looooooka ::

Čufer je iz stranke Pozitivna Slovenija. Če bo imel dostop do financ človek iz Pozitivne Slovenije, potem bi jaz rekel da bo NLB zgubila precej strank. Že vsak ve da denar, ki pride v bližino Jankoviča ni varen.

Ker do zdej so v NLB z denarjem res pametno delali a ne.

To men pove sam da so takozvani "strokovnjaki" ful radi glasni
Ja, ful radi se pohvalijo, da so bili v igri za ministra, da bi sprejeli izziv, pa seveda nimajo jajc. Potem bodo pa seveda tudi najbolj pametni, ko bo treba kritizirati.;((

O.

Sej so Slovenci.

Okapi je izjavil:

To men pove sam da so takozvani "strokovnjaki" ful radi glasni
Ja, ful radi se pohvalijo, da so bili v igri za ministra, da bi sprejeli izziv, pa seveda nimajo jajc. Potem bodo pa seveda tudi najbolj pametni, ko bo treba kritizirati.;((

O.

To v ničemer ne zmanjša faila Alenke. Njena naloga, njen neuspeh prepričati jih. Tako da ja - oni so lahko mirne duše "pametni", če želijo.

Je mogoče kdo pomislil, da strokovnjaki sumijo, da ne bodo mogli opravljati dela strokovno? Prekleto razumen pomislek, glede na dosedaj videno v vseh vladah. Nobenega indikatorja ni, da naša milf-in-chief ne bo kaj drugačna.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

To v ničemer ne zmanjša faila Alenke.

Fail je, če v prvo ne dobiš človeka, ki bi se bil pripravljen je*** na MF?

Saj jih je dobila. Kako dobri bodo, bomo pa še videli.

Če je kaj farsa, so farsa politiki, ki so en mesec jokali, da Jajo ne sme biti več predsednik vlade, in čakali, da bo kdo drug kaj namesto njih ukrenil, da res ne bo več. PS in Bratuškova so bili edini, ki so si dejansko upali dati jajca na tnalo.

In še večja farsa so politiki, ki razlagajo, da so najboljša rešitev predčasne volitve, v resnici pa upajo, da še ne bodo tako kmalu (in tudi vse naredijo, da ne bi bile).;((

O.

Če je kaj farsa, so farsa politiki, ki so en mesec jokali, da Jajo ne sme biti več predsednik vlade, in čakali, da bo kdo drug kaj namesto njih ukrenil, da res ne bo več.

Kot zanimivost to velja tudi za politike v prejšnjem sklicu parlamenta, ko so hoteli, da Pahor odstopi, a nezaupnice ni hotel podpisat nihče.
Pa še primerna kolumna: klik.

TESKAn je izjavil:

Fail je, če v prvo ne dobiš človeka, ki bi se bil pripravljen je*** na MF?

V danih razmerah da. Ne pozabimo, da je šlo za nujni primer, zato spodrsljaj niso zaželeni. Prag je nižji.

Ta pacient ne bo izdržal nadaljnih eksperimentov.

Poleg tega, mene je osebno zmotilo očitno _izgovarjanje_. Umetnost dobrega, karizmatičnega vodenja je, da nikoli ne pustiš vtisa, da si prepuščen usodi.

Izjave "hej trudil sem se samo so zahinavili, strahopetci" se smatrajo za šibke in prinašajo minus pike. Tebi, ne njim.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

No, dali so vam (in meni) nekaj časa, da do volitev spravimo skozi bodočo slo-tech stranko.

Ker se meni ne da, boste morali vi.

Ja samo so že zdaj najmanj ene tri struje od oka. Plus BMK.

Zdaj, mogoče bi pomagalo, da se res dobro sklofamo - da se vrste prečistijo. Ne smemo se osramotiti tako kot drugi.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Obstoječe struje niso nobene struje. Med seboj se razlikujejo izključno še po tem, kakšne barve in oblike simbolov jih vzburjajo, vse ostalo je pa popolnoma isti golaž.

Jaz zagovarjam korenite spremembe. Jaz hočem navdihujoče govore, ki ne trajajo 10 jebenih ur, ko je treba povedat samo "Janez, mel si šanso, kar si počel je blo v glavnem cincanje in žaljenje, stopi dol, naj poskusi naslednji." in popolnoma nič drugega. Jaz hočem zakonodajo, ki jo lahko prebere vsako tele in vsaj okvirno razume, kaj država od njega hoče. Jaz hočem policijo, ki ni najcenejša na svetu zato ker je tako slabo plačana in ni najdražja na svetu zato ker bi nek idiot rad "izkoreninil" mularijo, ki ob sončnih popoldnevih poležava ob Ljubljanici z marihuano v roki.

In tako dalje.

Reč terja ogromno dela, ne nudi nobenega pametnega zaslužka, le zadovoljstvo ob delujoči državi.
««
16 / 279
»»