» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
278 / 279
»»

nevone ::

Seveda to ne sme postati brezglavo metanje denarja v dejavnost, ki prinaša izgubo, ampak bi morala država potem svojo "naložbo" tudi dobro upravljati, podjetje prestrukturirati in prodati ali morda tudi sčasoma likvidirati, če res ni druge možnosti, ampak na kontroliran in čim bolj neboleč način.


Pa saj točno to že kar nekaj časa delamo.

Država da denar, poskusi podjetje dobro upravljati (samo ne vem, kako lahko prisiliš nekoga, da bo dobro upravljal), potem ko ne uspe, pa podjetje likvidira. Samo da bi pa tole vse skupaj ne bilo nazadnje za nekoga boleče, je pa težka.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

Sploh pa pri nas glavna podjetja, ki propadajo in jih ne rešujemo, konkurence tako ali tako nimajo, kar pomeni, da gre za "nelojalno" konkurenco kvečjemu kakšnim kitajskim podjetjem.
Pravilo velja na ravni EU.

O.

sensei ::

(samo ne vem, kako lahko prisiliš nekoga, da bo dobro upravljal)

Ta prava motivacija je vzvod za prisilo v samoprisilo.

Fritz ::

bluefish je izjavil:

Mipe je izjavil:

Hja, če je program preveč populistično napisan, ni prav, če pa je napisan preveč kompleksno in nepregledno, pa tudi spet ni prav, ker bi ga znala prebrati samo peščica!
Rabiš največ tri variante - obsežno za stručkote, povzetek te za pismene in deset vrstic za lene ali glupe.

Lenči je, torej, pravilno ugotovila, kateri pristop pokrije večinski del prebivalstva...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

vostok_1 ::

Najljubša mantra kavč socialistov:

"Ni panike, podjetje podržavimo, pometemo malo tu, malo tam, nastavimo uspešne upravitelje in voila...problem rešen".

"Vse se da rešit, samo pravilno moramo razporediti in ta prave ljudi postaviti!".


Saj vidite kaj mislim ne?

vostok_1 ::

Središče njihovega poslanstva je po njenih besedah sočutje in svobodomiselnost, politično pa želijo ohraniti tako socialno kot liberalno noto. Ob tem je Bratuškova poudarila, da se je v letu dni vodenja vlade naučila velike programske zaveze soočati z realnostjo. Kot je pojasnila, to pomeni, da se ne bo ob prvi oviri odpovedala socialnemu podjetništvu, a tudi ne bo dovolila, da se ta pojem zlorabi le kot potuha za državne pomoči. Prav tako to pomeni, da ne bodo "slepo privatizirali", a se tudi ne bodo odpovedali iskanju nujno potrebnega razvojnega kapitala za podjetja. Bratuškova si bo prizadevala za še večjo odprtost političnega prostora, a bo vedno proti "zlorabi referenduma za nabiranje političnih točk", je pristavila.


Ko pornič...lepo za gledat, a vse fejk.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/br...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Karaya 52 ::

Socialino liberalno je kot krvavo zeleno. Dovolj zapleteno, da FDV novinarstvo zadeve ne pogrunta. Si bom pa zapomnil to vlado po mostovih, ki so postali polprevozni. Po podrti vozni mreži na primorski progi, ki ostaja nepopravljena in dodatnih subvencijah za študentske prevoze, ki se prevažajo po polprevoznih mostovih. Po svoje škoda, da takole končuje svojo politično pot, pravilno bi bilo, da bi sama sanirala stanje, ki ga je povzročila.

s6c-gEL ::

Ne pozabi na dovolilnice za les.

Matev ::

važno je da se ustanavlja nove stranke kot po tekočem traku
pa nihče ne predstavi programa

sam eni trojanski kučkovi konji so na obzorju

Matako ::

Karaya 52 je izjavil:

Po podrti vozni mreži na primorski progi, ki ostaja nepopravljena in dodatnih subvencijah za študentske prevoze, ki se prevažajo po polprevoznih mostovih.


Primorska proga je naradila dolgoročni samomor, ko je dobrih deset let nazaj nek naš genij ugotovil, da se železniška povezava z Italijo "ne izplača več".
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

vostok_1 ::

Matev je izjavil:

važno je da se ustanavlja nove stranke kot po tekočem traku
pa nihče ne predstavi programa

sam eni trojanski kučkovi konji so na obzorju


Stari štručko že ve kako se streže zadevam.

Pa še na nedavnem zborovanju je mel dosti za povedat o svojem kameradu JJju.

MrStein ::

Mipe je izjavil:

Hja, če je program preveč populistično napisan, ni prav, če pa je napisan preveč kompleksno in nepregledno, pa tudi spet ni prav, ker bi ga znala prebrati samo peščica! :|

Kot jaz vidim, je Lenčiča (simpatičen vzdevek) to napisala kot PR verzijo, ta "prava" pa se podaja med njenimi "svetovalci" kot 100-stranski cegl.

A res? Kje pa si videl to "pravo" verzijo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

Unilseptij je izjavil:

nevone je izjavil:

zato obstaja resna nevarnost, da bo treba vse skupaj ponoviti čez kakšno leto ali dve in takrat bo vsak državljan po mojem imel legitimno pravico, da se mu utrga in banke enostavno zradira z obličja zemlje


Ja, seveda, dajmo si izposodit kolikor nam še dajo, pol jih pa zradirajmo, da ne bo treba vrnit.

o+ nevone

Bančni sistem, v katerega je treba stalno črpati take količine denarja, kot smo ga v Sloveniji morali od osamosvojitve naprej, očitno ne deluje in preveč enostavno je reči, da je za to krivo nekaj posameznikov, strici iz ozadja, itd. Morda pa za naš, recimo mu post-socialistični sistem, pač banke, urejene po zahodnih "standardih", niso optimalna rešitev. Kaj pa vem... nekako smo kar obupali nad iskanjem kakšnih izvirnih rešitev, ki bi nam morda res zagotovile kakšno konkurenčno prednost, ki ne temelji samo na znižanju plač, in slepo sledimo preizkušeno nedelujočim receptom zahoda. Če nas res tako zelo omejuje članstvo v EU, potem je treba resno razmisliti o pobudi za spremembo nekaterih temeljnih principov. Meni je recimo popolnoma nerazumljivo, da država ne sme pomagati podjetju v stiski, ker to nekje v Bruslju tolmačijo kot kršitev predpisov EU. Potem pa podjetje propade, dobimo nekaj tisoč novih brezposelnih, in vse je OK ter skladno s politiko EU???

Naj nekdo pogleda, koliko se je zmetalo v razen Mure in podobno, ter primerja s stroškom za brezposelne.
Pa upoštevat, da se brezposelni lahko prej ali slej zaposlijo nekje drugje (v smrdljivi kapitalistični Avstriji, če ne drugje, ubožci ubogi).

Unilseptij je izjavil:

Nelojalna konkurenca gor ali dol. Če so stroški pomoči za državo manjši kot stroški propada podjetja (seveda to pomeni, da v državi obstaja nek socialni mehanizem, da ljudje lahko preživijo) potem naj pomaga. Jaz kot davkoplačevalec bom plačal več za socialno podporo brezposelnim, kot če se pomaga podjetju. Seveda to ne sme postati brezglavo metanje denarja v dejavnost, ki prinaša izgubo, ampak bi morala država potem svojo "naložbo" tudi dobro upravljati, podjetje prestrukturirati in prodati ali morda tudi sčasoma likvidirati, če res ni druge možnosti, ampak na kontroliran in čim bolj neboleč način. Sploh pa pri nas glavna podjetja, ki propadajo in jih ne rešujemo, konkurence tako ali tako nimajo, kar pomeni, da gre za "nelojalno" konkurenco kvečjemu kakšnim kitajskim podjetjem. Ne razumem tudi, kako odpisi kreditov (slaba banka) niso nelojalna konkurenca, aktivna pomoč pa je ??? Aja saj res, pri odpisih se v resnici rešuje banke, kjer pa seveda pravila ne veljajo, ker so vendar "sistemsko" pomembne in oh in sploh temelj našega popolnega kapitalističnega sistema.

Seveda v "neoliberalnem" tipu kapitalizma vse štima, saj vse regulira trg in izgubarska podjetja pač propadejo, nadomestijo pa jih druga, bolj učinkovita. Le da se to pri nas začuda ne dogaja.

V "neoliberalnem" svetu, kjer so banke zasebne, bi lahko šivilja rekla: "Rabite milijardo? Ni problema, tu podpišite, da nam prodate 100 000 delnic in imamo posel. No, a niste rekli da rabite denar?".
Razen tega seveda, da če bi igrali z lastnim denarjem, bi bili malo bolj previdni. Malo.

Glede firma pa ja, "rešujmo" jih, čeprav so že pol leta mrtvi. Delavci naj živijo na hlape (koga pa v resnici briga za delavce, a ne? Saj si lepo povedal, skrbi te le za svoj (davkoplačevalski) žep), upniki naj izvisijo, denar pa izpuhti. (primer z neizogibno smrtjo podjetja)

Če pa ima podjetje realne šanse za preživetje, ne rabi pomoč države, ampak gre v banko najeti posojilo, da premosti začasne(!) težave.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mr.B ::

Če pa ima podjetje realne šanse za preživetje, ne rabi pomoč države, ampak gre v banko najeti posojilo, da premosti začasne(!) težave.

Samo kaj ko je zaradi državne banke v Buli. Če "nebi bilo krize", bi danes Koredža še vedno vabili na Ekonomsko fakulteto, kako to full dober rata. Večina teh podjetji v teh raznih zgodbah, so posledica :
- ker lastnik nima pojma o vodenju podjetja "podarjeno podjetje s strani Stricev", vidi večji profit v izčrpavanju, potem pa bajno zasluži s prodajo zemljišč. Hint tam za Vičem na Brdu "Državni" stanovanjski sklad misli da bo dobil 1850€/m2 za stanovanja :)) Dobro v nesreči da država za svoje potrebe teh stanovanj ne more kupiti.
- ker je izvedel ti. tajskunski prevzem, z lastnimi delnicami podjetja, pa se matematika ne izide delavci so pa na minimalcu. To je skrajna neodgovornost lastnika in države, ergo stricev v ozadju...

Ostalo se strinjam. Edino jutri zvemo, kaj pravi EU na ukrepe ki jih je izvajala šivilja. Če bo povzetek teh ukrepov "negativni", potem je še en razlog, zakaj je bila to slaba gledališka igra z uporabnim izgovorom ZJ.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Na žalost tudi v poslu velja Petrovo načelo, da vsak napreduje toliko časa, dokler ne pride na položaj, za katerega ni sposoben. Imamo cel kup primerov, ki to potrjujejo.

Recimo eden bolj razvpitih iz zadnjega časa - Zvone Štorman je bil odličen gostilničar, tudi ko je imel par podružnic, je še nekako šlo, potem je pa hotel postati velik hotelir in žalostno propadel.

O.

MrStein ::

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

reader ::

MrStein je izjavil:

Prehod v zaposlitev vas bo praktično obubožal

Zanimivost.


Bomo izvolili levico, bodo vzel puf pa zrihtal, ni blema! Go AB!

MrStein ::

Iz dnevnih novic:

Po mnenju vodje poslancev PS Jožefa Kavtičnika pa najbolj šteje to, da so v DZ stkali pristne in prijateljske vezi, pri čemer izpostavlja dobro sodelovanje s kolegi.

Veze i poznanstva, za kaj drugega pa sploh gre kdo v politiko, a nje? :P

Tudi predsednik SLS Franc Bogovič je spomnil, da je bil ta sklic DZ v začetku najprej zaznamovan z dvema tretjinama novih obrazov in po njegovih besedah se je izkazalo, da eksperimenti z novimi obrazi in novimi strankami politiki ne dajejo stabilnosti.

Kaj ne, buš videl letos! Tak nove bomo 'mel, da bolj novi sploh ne morejo biti!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Mr.B ::

AB dobila zaušnico : Program ki bi ga morali "že" izpolniti, priporočila Bruselj Sloveniji so enaka lasnkim: Prestrukturiranje, javne finance in korupcija
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matako ::

Požarjev Bojč je opomnil na eno očitno zadevo: kje je Čufti???!

http://pozareport.si/?Id=necenzurirano&...

Dejansko ga že dolgo nismo videli, ga imajo kje v kleti, Fritzl-stil?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Okapi ::

Saj to je že ves čas njegov slog. Če ni nujno, se ne sili v ospredje. In sedaj ni nujno.

O.

Matako ::

Saj ko govorimo o financah... te dni je najbolj pametno se ne izpostavljati. Menda je bila včeraj cela štala. Čeprav... Lenči nič ne pove! Pa tudi mediji... nobenih informacij nimate!!

http://www.finance.si/8803805/Totalna-v...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

MrStein ::

Tudi tole se težko najde:
"Če plačujete za isto stvar trikrat več kot v evropi, to ne more biti v redu" (za zdravstvo, izjava nekega Istvana iz evropske komisije)

Verjetno István P. Székely
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

sheeshkar ::

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo...

Mercator bi radi preoblikovali v zadrugo. Zakaj pa ne kar v socialno podjetje? Bo vsaj uradno.

Mr.B ::

Počakajte na nedeljo, ko bo free : http://www.finance.si/8804067/Pazite-ka...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Malajlo ::

Mr.B, plačljive članke Financ si nekam vtakn. Al se potrudi in napiši povzetek pisarije, ali pa počakaj, da v slogu socislne države pridemo do informacij tudi ostali.
Ker tko, nekako, se mi zdiš s temi insajderskimi informacijami v prednosti. Pred nami, plebejci. Ni fer, veš.

Fritz ::

Ctrl+C, Ctrl+V - za bistven del članka, z navedbo vira in/ali avtorja. A je to tako težko?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

s6c-gEL ::

Ali screenshot, da google ne najde teksta.

jype ::

Eh, te finance so tok lev cajteng, da je čist vseeno, kaj tam piše. Delajo reklamo za svoje in to je že par let njihov edini resen biznis.

Fritz ::

jype je izjavil:

Eh, te finance so tok lev cajteng, da je čist vseeno, kaj tam piše. Delajo reklamo za svoje in to je že par let njihov edini resen biznis.

Itaq, ampak, če že cel čas nabija o tem kar je prebral tam, naj to tudi pokaže, da bomo vsaj vedeli o čem debatiramo, saj je navedke 'financ mojstra' zelo težko razumeti. No, če jih bom kdaj razumel pa bo to zagotovo dober razlog za zaskrbljenost 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Cervantes ::

Glavni urednik je moja žlahta, dobro se poznava.
Oni bojo zmeraj j€bal tiste "gor". To je najbolj varno (če imaš neodvisnega lastnika) in dviguje naklado. To je tudi ves vic tega.
Berite Finance!

jype ::

To že Mladina dela, nima smisla da še Finance :)

Matako ::

Pa itak članki Simonce so eni slabših na Financah. Praviloma.
/\/\.K.

Mufasa ::

Tole pa je zafrustrirano ženšče, po člankih sodeč.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

ToniT ::

Prebral sem članek... Eno samo nabijanje proti levim, ki nam nabijajo davke in zaposlujejo svoje...
Vsi, ki pa delajo, pa so ubogi reveži, ker morajo plačevati vse to....

Invictus ::

ToniT je izjavil:

Prebral sem članek... Eno samo nabijanje proti levim, ki nam nabijajo davke in zaposlujejo svoje...
Vsi, ki pa delajo, pa so ubogi reveži, ker morajo plačevati vse to....

Kot da desni delajo kaj drugega ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MrStein ::

Desni nabijajo davke?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

WarpedGone ::

Ja, razen kadar je treba jamrat, da so preveč davke spustili in s tem 'oropali proračun prihodkov'.
Zbogom in hvala za vse ribe

blackpirat ::

Davke ne, zaposlujejo pa "svoje".
"I do not argue with people, I correct them"

PaX_MaN ::

Kako ne davkov, desni so ratal tahuj komunjare.

MrStein ::

SD:
Spomnil je, da so v prejšnji vladi Boruta Pahorja zapustili državo, v katero se je po dolgih letih znova vrnila gospodarska rast, zdaj pa imamo pred volitvami zaradi delovanja SD ponovno gospodarsko rast in zmanjševanje števila brezposelnih.


Huh? Pod Pahorjevim SD je ravno eksplodiralo število brezposelnih:

Gibanje registrirane brezposelnosti po mesecih, 2008-2014:


Vir:
http://www.ess.gov.si/trg_dela/trg_dela...
Citat:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/zi...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

noraguta ::

2% gospodarska rast ob 20% dvigu dolga glede na bdp. hudo kunštno.

www.tradingeconomics.com/slovenia/gover...
se sploh da še slabše?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

vostok_1 ::

Se da, vrjemi.

Mr.B ::

Če ste morda pozabili : Damjan Lah
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 ::

Heh, to je enostavno preveč epsko pa nebi bilo ovekovečeno na forumu.

Vlada krpa luknje: Denar za državne ceste bi vzela Darsu

Tajnica je vzela denar direkciji za ceste, ga dala železnicam, ga vzela železnicam in ga vrgla v subvencionirane študentske mesečne karte. Krog se bo kmalu sklenil, tajnica je dvignila cene vinjet, vzela DARS denar in ga vrgla v ceste. In kljub vsem cukrom, ki jih tala volilcem, bo ostala zunaj parlamenta. :))

jype ::

O "naših desničarjih" ogromno pove dejstvo, da se lahko samo čudijo nad uspešnostjo te vlade, boljših alternativ pa ne znajo ponuditi.

Mr.B ::

jype,
alternativa je, samo ta alternativa je delo. To se pa se mnoge težko prime.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Nič hudega, saj se nikomur nikamor ne mudi.

Mr.B ::

jype,
državljani Slovenije, še vedno mislijo da se jim cedi med in mleko.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Saj se jim.

Imajo spodobno javno zdravstvo, ki ga lahko prehitijo s precej konkurenčno samoplačniško storitvijo, imajo spodobno socialno varnost, otroci pa še večjo, imajo en kup možnosti za poslovno udejstvovanje v domovini in okolici in edino, kar jim trenutno manjka, je malce manj ukvarjanja z metaproblemi.
««
278 / 279
»»