Forum » Strojna oprema » Ir konektor prosim pomoč
Ir konektor prosim pomoč
scenic ::
Na stari plati sem prklopil Ir konektor ploščati v IR port dela - normalno.
Nova plošča ima na eni strani 3 in še 2
tako da ne vem kako ali če sploh lahko to povežem.
Plata je MSI.
Prosim za nasvet.
Hvala
Nova plošča ima na eni strani 3 in še 2
tako da ne vem kako ali če sploh lahko to povežem.
Plata je MSI.
Prosim za nasvet.
Hvala
sash ::
kot prvo moraš pogledat če tvoja nova plošča sploh podpira prenos ki ga uporablja tvoj IR-modul, ker se lahko čist zgodi da ga ne - sam sem imel podobno izkušnjo . Za priklop pa predvidevam da si imel prej vse pine v "ravni vrsti", kar pa pri večini novih plošč več ni tako , zato imaš za priklop dve možnosti, ali kupiš adapter, kar dvomim da boš kje hitro dobo ali pa pogledaš po manualu knjige od plošče in IR modula ter konentor modificiraš - če je možno ker ne vem kako so razporejeni kontakti na novi, ali ga pa odstraniš in nadomestiš z dvema novima (2 in 3 pinskima)
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Najprej hvala, točno tako pini so v ravni vrsti nov pa je 3 in 2.
Plata je MSI 845 PE Max in verjetno bi moralo delovati.
Kaj si mislil z modificiranjem pinov in ali ima smisel mal pretikati.
V biosu imam vklopljen ASKIR ali naj tudi to spremenim.
Hvala
Scenic
Plata je MSI 845 PE Max in verjetno bi moralo delovati.
Kaj si mislil z modificiranjem pinov in ali ima smisel mal pretikati.
V biosu imam vklopljen ASKIR ali naj tudi to spremenim.
Hvala
Scenic
kaj morš nastavit ne vem ker ne vem kak IR modul imaš, ker imajo le ti različne možnosti komunikacije in nekatere novejše plate ne podpirajo določenih (starejših) sistemov.
Z modificiranjem pa je bilo mišljeno to da če si imel prej en 5 pinski konektor da le tega če je možnoprerežeš pri 2 pinu (ki je NC) in potem vklopiš v plato, vendar moraš pazit kako so razporejeni priključki na plati in na kako na konektorju modula, če pa imaš konektor ki nima enega 5 pinskega konektorja ampak 4 posamezne pine pa to itak ni problema ker poglej po knjigi od MSI-ja kako so razporejeni pini in natoo vsakega posameznega posebaj natakni.
Če pa niso tazporejeni tako da bi lahko zgolj prerezal konektor pa boš mogo tega pač odstranit in ga nadomestit z dvema (2 in3 pinskima) konektorja
Z modificiranjem pa je bilo mišljeno to da če si imel prej en 5 pinski konektor da le tega če je možnoprerežeš pri 2 pinu (ki je NC) in potem vklopiš v plato, vendar moraš pazit kako so razporejeni priključki na plati in na kako na konektorju modula, če pa imaš konektor ki nima enega 5 pinskega konektorja ampak 4 posamezne pine pa to itak ni problema ker poglej po knjigi od MSI-ja kako so razporejeni pini in natoo vsakega posameznega posebaj natakni.
Če pa niso tazporejeni tako da bi lahko zgolj prerezal konektor pa boš mogo tega pač odstranit in ga nadomestit z dvema (2 in3 pinskima) konektorja
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Hvala za trud, stari je 5 pinski zelena, črna, modra, prazen in rdeč (ckm).
Prerežem lahko ta praznega.
Na novi je tako:
1 VCC 2 NC brez pina 1 0 2
3 IRRX 4 GND 3 0 4 0
5 IRTX 6 brez oznake 5 0 6 0
Upam, da nisem preveč zakompliciral.
Hvala
Scenic
Prerežem lahko ta praznega.
Na novi je tako:
1 VCC 2 NC brez pina 1 0 2
3 IRRX 4 GND 3 0 4 0
5 IRTX 6 brez oznake 5 0 6 0
Upam, da nisem preveč zakompliciral.
Hvala
Scenic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scenic ()
eeeeeeeeeeee en mal si zakompliciral , sicer pa poglej da boš imel pine z istimi oznakami kot so na modolu na pravih pinih na plati.
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Paramedic ::
A lahko sam vprašam kje si kupu ta IR konektor, kolk si dal, pa s čim vsem ga lahko uporabljaš? Hvala
End transmission.
Številka potem pa 0 - krogec pomeni kako izgleda sedanji konektor samo ne morem natipkati da se lepo vidi.
proizvajalca ne poznam, kupil sem ga v Megahitu cca 6 k uporabljam pa ga za povezavo mobilnega telefona z računalnikom - logotipi, adresar, sms, dostop do interneta, povezava z digitalnim aparatom in prenos podatkov.
Na stari mašini je dalal ko šus lahko ga pa tudi prodam .
Hvala
Scenic
proizvajalca ne poznam, kupil sem ga v Megahitu cca 6 k uporabljam pa ga za povezavo mobilnega telefona z računalnikom - logotipi, adresar, sms, dostop do interneta, povezava z digitalnim aparatom in prenos podatkov.
Na stari mašini je dalal ko šus lahko ga pa tudi prodam .
Hvala
Scenic
Paramedic ::
Scenic: js mam na plati za IR v ravni vrsti 5 pinov; med 3in5 je presledek. A to potem paše? A si kdaj probu z daljincem to uporabljat, a je možno to naredit? Js bi ga rabu namreč mel za kake nastavitve med filmom...
End transmission.
mislim da tile moduli niso namenjeni temu (ker jaz sem na mojem neke poskušal pa ni laufalo , ali pač
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tišanje napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12243 (8316) | Heavy |
» | Napajalnik LC Power 550W - NasvetOddelek: Pomoč in nasveti | 2414 (1824) | PacificBlue |
» | Problem z USB 4/5 pin konektorjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1247 (1176) | Duhec |
» | Tagan (480W) in 4 pinski 12V priključekOddelek: Strojna oprema | 1778 (1548) | ddeben |
» | USB portOddelek: Kaj kupiti | 1341 (1191) | Beernarrd |